Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel reinigen

Gevelreiniging

Is het tijd om de gevel een grondige opknapbeurt te geven?
Lees hier alles over de verschillende technieken en prijzen.

Wat zijn de verschillende reinigingsmethodes?

Gevel schoonmaken: fluitje van een cent, toch? Helaas, een gevel kan uit tal van verschillende materialen bestaan en dus valt dit niet te onderschatten. Twijfel je welke methode je best toepast, dan kan je een gevelspecialist contacteren om je te helpen de juiste keuze voor jouw gevel te maken. Begin je liever al wat geïnformeerd aan die telefoon, dan kan je hieronder enkele methodes terugvinden.

  • Tijdens het stoomreinigen blaas je het vuil van de gevel met warm water van ongeveer 150°.
  • Bij vochtstralen combineer je water met zand of glasparels. Indien gewenst kan je de intensiteit van de straal zelf afstellen.
  • Zandstralen is een milieuvriendelijke methode waar je kleine zandkorrels met hoge druk tegen de gevel aanspuit. Ongetwijfeld één van de meest gebruikte en efficiëntste methodes om de gevel te vernieuwen.
  • Nevelstralen is dé ideale techniek voor het schoonmaken van een gevel die iets gevoeliger is. De indirecte stalen oefenen minder druk uit dan de andere methodes.
  • Een chemische reiniging is het zwaar geschut. Zorg er wel voor dat je kiest voor een chemisch reinigingsmiddel met de juiste pH-waarde voor jouw ondergrond.

Wat is de prijs van gevelreiniging?

Wat zijn de kosten voor het schoonmaken van de gevel? Dat hangt af van de reinigingstechniek, de oppervlakte van gevel en het uurloon van de vakman. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type reiniging Richtprijs per m²
Stoomreinigen € 5 - € 7
Vochtstralen € 10 - € 15
Zandstralen € 10 - € 15
Nevelstralen € 12 - € 17,5
Chemisch reinigen € 15 - € 20
Gevel Reiniging Bakstenen

Plaats je opdracht

Casius brengt je in contact met de beste gevelreinigers uit de regio

Offertes aanvragen

Zalig om mee samen te werken; je krijgt meteen een 4-tal vakmensen uit de buurt; was handig voor mij omdat ik verhuis naar een landsdeel waar ik geen kat ken en dus moet vertrouwen op anderen die me vakmensen aanraden. In je eigen buurt ken je iedereen op "op den vreemden" is casius.be een superhandige doorverwijzingstool.

Mario Dobbelaere

Meer reviews lezen

Recente opdrachten gevelreiniging

dinsdag 27 september 2022

Voorgevel isoleren en renoveren

Wij hadden graag de voorgevel laten reinigen, isoleren en renoveren. Het betreft een bel-étage rijwoning. Gevel momenteel een combo van baksteen en leisteen. We zijn nog niet zeker welke afwerking we willen: natuursteen of crepi zijn serieuze opties.


Gevel- en metselwerken Oostende
dinsdag 28 juni 2022

Herstellingen hellend dak

achtergevel : -lichtstraat 2,5m > vervangen loodslab onderaan -dichtingslijst tussen plat dak en opgaande muur afkitten voorgevel : -herstelling 1 naad in zinken dakgoot -reinigen afwateringsgootjes lichtstraat Eventueel reinigen dakgoten


Dakdekken en dakherstelling Borgloon
maandag 20 juni 2022

Gevel en garage kaleien

ik had graag enkele gevels laten kaleien en ook een andere gevel laten reinigen. Voorlopig enkel de achtergevel (2 verdiepingen) en de garage.


Behang- en schilderwerken Koningshooikt
vrijdag 03 juni 2022

Herstellen van voegwerk

Bij het reinigen van onze gevel (70m2) zijn er plaatselijk voegen losgekomen die hersteld moeten worden


Gevel- en metselwerken Zwijnaarde
dinsdag 10 mei 2022

Gevel repareren en reinigen.

Ik heb een gevel van ongeveer 250m² waar overal scheuren inzitten. Deze moeten hersteld worden en de gevel moet ook gereinigd worden.


Gevel- en metselwerken Grimbergen
maandag 09 mei 2022

Gevels rondom reinigen + voegen en impregneren

Wij zouden graag onze voorgevel, achtergevel en zijgevel willen laten reinigen, voegen en impregneren. Ik ken de oppervlakte niet maar het is een rijwoning van 2 verdiepen met een groot open vlak aan de zijkant.


Gevel- en metselwerken Wetteren
maandag 28 maart 2022

Renovatie van de gevel en nadien reinigen

Ik ben op zoek naar een vakman voor de renovatie van mijn gevel. Na het plaatsen van nieuwe aluminiumramen met vensterbank in aluminium, is het nodig om onder elk raam 2 nieuwe baksteentjes in te metselen. Dit is dringend zodat er kan gesilicoond worden. Later is het de bedoeling om de 3 gevels te reinigen,te herstellen en te kleuren.


Gevel- en metselwerken Lendelede
maandag 28 maart 2022

Buitengevel verf verwijderen en onderhouden

We zijn momenteel aan het bekijken om onze gevel te reinigen. Maar vorig bedrijf heeft met luchtgommen geprobeerd en de baksteen is t zwak. Dus we willen graag eens zien wat onze andere opties zijn qua reinigen en hervoegen of nieuwe gevel of… Vrijstaande woning.


Gevel- en metselwerken Aalst
woensdag 23 maart 2022

Herstellen en reinigen crepi

Ik ben op zoek naar een vakman voor het reinigen en herstellen van enkele barsten in crepi van een garage + muurtje tussen woning en garage.


Gevel- en metselwerken Jabbeke
maandag 21 maart 2022

Klusjesman voor algemeen onderhoud

Ik ben op zoek naar een klusjesman voor o.a. het kuisen van dakgoten, reinigen en eventueel schilderen van gevel, ledigen rioolputjes (twee stuks).


Andere / klussen Eksaarde
Offertes aanvragen