Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel reinigen

Gevelreiniging

Gevelreiniging

Is het tijd om de gevel een grondige opknapbeurt te geven?
Lees hier alles over de verschillende technieken en prijzen.

Wat zijn de verschillende reinigingsmethodes?

Gevel schoonmaken: fluitje van een cent, toch? Helaas, een gevel kan uit tal van verschillende materialen bestaan en dus valt dit niet te onderschatten. Twijfel je welke methode je best toepast, dan kan je een gevelspecialist contacteren om je te helpen de juiste keuze voor jouw gevel te maken. Begin je liever al wat geïnformeerd aan die telefoon, dan kan je hieronder enkele methodes terugvinden.

  • Tijdens het stoomreinigen blaas je het vuil van de gevel met warm water van ongeveer 150°.
  • Bij vochtstralen combineer je water met zand of glasparels. Indien gewenst kan je de intensiteit van de straal zelf afstellen.
  • Zandstralen is een milieuvriendelijke methode waar je kleine zandkorrels met hoge druk tegen de gevel aanspuit. Ongetwijfeld één van de meest gebruikte en efficiëntste methodes om de gevel te vernieuwen.
  • Nevelstralen is dé ideale techniek voor het schoonmaken van een gevel die iets gevoeliger is. De indirecte stalen oefenen minder druk uit dan de andere methodes.
  • Een chemische reiniging is het zwaar geschut. Zorg er wel voor dat je kiest voor een chemisch reinigingsmiddel met de juiste pH-waarde voor jouw ondergrond.

Wat is de prijs van gevelreiniging?

Wat zijn de kosten voor het schoonmaken van de gevel? Dat hangt af van de reinigingstechniek, de oppervlakte van gevel en het uurloon van de vakman. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type reiniging Richtprijs per m²
Stoomreinigen € 5 - € 7
Vochtstralen € 10 - € 15
Zandstralen € 10 - € 15
Nevelstralen € 12 - € 17,5
Chemisch reinigen € 15 - € 20
Gevel Reiniging Bakstenen

Plaats je opdracht

Casius brengt je in contact met de beste gevelreinigers uit de regio

Offertes aanvragen

Zalig om mee samen te werken; je krijgt meteen een 4-tal vakmensen uit de buurt; was handig voor mij omdat ik verhuis naar een landsdeel waar ik geen kat ken en dus moet vertrouwen op anderen die me vakmensen aanraden. In je eigen buurt ken je iedereen op "op den vreemden" is casius.be een superhandige doorverwijzingstool.

Mario Dobbelaere

Meer reviews lezen

Recente opdrachten gevelreiniging

donderdag 20 januari 2022

Gevelbekledig plaatsen

Het gaat om de betegeling en bepleistering van de achterbouw (grondige renovatie) en achtergevel van het hoofdhuis. De achterbouw moet geïsoleerd worden. Achtergevel Tegel: 13.50m² (exclusief dagkanten); 2ramen • Isolatie: 14cm 0,032W/mK Bepleistering achtergevel hoofdhuis Voor de achtergevel van het hoofdhuis zouden we dit graag bepleisteren: Opp: 14,80m² (exclusief dagkanten); 2ramen Deze gevel is een wachtgevel en moet geïsoleerd worden en tijdelijk beschermd worden tegen weersomstandigheden. De gevel is 115.7m² Isolatie: 5cm MW + UV bestendig Ook hadden we graag eens advies opgevraagd voor het herstellen en het reinigen van de voorgevel (+-45m²).


Gevel- en metselwerken Merksem
zaterdag 08 januari 2022

Buiten schilderen

Gevel reinigen en daarna schilderen. tweewoonst. Beiden zouden mogen worden gedaan. zijgevels, voorgevels en stukje garage. Achtergevels voorlopig nog niet omdat er renovatiewerken nog moeten uitgevoerd worden.


Behang- en schilderwerken Buggenhout
vrijdag 07 januari 2022

Gevel reinigen, herstellen en schilderen

Wij zouden graag onze gevel laten reinigen, herstellen indien nodig, schilderen en indien nodig en impregneren.


Behang- en schilderwerken Zaventem
vrijdag 19 november 2021

Voegwerk HOB herstellen

HOB, glv +1 e verdieping en dan onder het dak nog een deelverdieping erbij. Totaal muuroppervlak 3 gevels (zonder ramen en deuren) ongeveer 82 m². Reinigen, uitslijpen en hervoegen + evtl. beschadigde stenen vervangen


Gevel- en metselwerken Drongen
zaterdag 06 november 2021

Muur reinigen en hervoegen

Ik zoek iemand die een halfhoog muurtje in metselwerk (+/- 50 cm h x 20 m b) vóór de woning kan herstellen en reinigen. Een deel van het voegwerk is aan het afbrokkelen, dus dient te worden hersteld.


Gevel- en metselwerken Antwerpen
zaterdag 06 november 2021

Crépigevels overschilderen

Overschilderen gevels crépi (eventueel eerst reinigen of voorbewerken met een primer? ) Woning heeft een grondoppervlakte van +/- 140 m², en telt 2 verdiepingen. Ik schat de te herschilderen oppervlakte tussen de 200 à 250 m²


Behang- en schilderwerken Lochristi
woensdag 22 september 2021

Gevelwerken: reinigen en crépi herstellen

Vrijstaande woning: reinings- en herstellingswerken aan voorgevel (noord) en zijgevel (west) -> er zijn wel wat raampartijen voorzien, indicatie oppervlakte: breedte +/- 9, hoogte +/- 6 m. Beschadiging crépi door laadklep vrachtwagen: scheur te repareren thv hoekprofiel > 2 m en kleine stukjes (10cm²) op te vullen waar de crépi van is afgebrokkeld. Reiniging groenaanslag en eventueel afwerkings/verflaag als bescherming


Gevel- en metselwerken De Klinge
maandag 13 september 2021

Dakgoot repareren/ vervangen en andere goten reinigen

Wij zouden graag een nieuwe regenpijp aan de voorgevel laten plaatsen. Het gaat om een lengte van ongeveer een 6/7meter. De bestaande dakgoot moet ook worden gereinigd.


Dakloodgieterij Kieldrecht (Beveren)
maandag 05 juli 2021

Reinigen dakgoten

Op zoek naar iemand die de 2 dakgoten (voor en achtergevel) kan reiningen. Lengte per dakgoot is een 7-tal meter, werkhoogte circa+/- 6 meter (+1-verdieping)


Dakloodgieterij Heppen
vrijdag 25 juni 2021

Gevel reinigen en hervoegen

Huis van de jaren 50, voorgevel, 6 x 10 meter. Rode baksteen. Graag reinigen en hervoegen.


Gevel- en metselwerken Sint-Pieters-Woluwe
zaterdag 03 april 2021

Gevels reinigen, impregneren en voegen herstellen

Gevel halfopenbebouwing reinigen, impregneren, kleine herstelling van de voegen. Oppervlakte van in totaal zo een 80 m².


Gevel- en metselwerken Kessel-Lo
woensdag 17 maart 2021

Boordsteen voorgevel vervangen, spouw reinigen, hervoegen ramen en deuren vervangen en raam naar veranda verbreden

Ik zoek een aannemer om de boorsteen en lateien vooraan te vervangen en terwijl de spouw te reinigen voor plaatsen spouwmuurisolatie. Eventueel 2 rijen stenen onder metselen zodoende de nieuwe boordsteen lager zal zijn. Ook onze ramen/rolluiken en voordeur dienen vervangen te worden. De woning rondom hervoegen. Onder de voordeur dient een hogere dorpel te komen. Het raam naar de veranda achteraan dient verbreed te worden (van 1,1m naar 3 meter) voor verbeterde lichtinval.


Gevel- en metselwerken Meulebeke
Offertes aanvragen