Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel reinigen

Gevelreiniging

Gevelreiniging

Is het tijd om de gevel een grondige opknapbeurt te geven?
Lees hier alles over de verschillende technieken en prijzen.

Wat zijn de verschillende reinigingsmethodes?

Gevel schoonmaken: fluitje van een cent, toch? Helaas, een gevel kan uit tal van verschillende materialen bestaan en dus valt dit niet te onderschatten. Twijfel je welke methode je best toepast, dan kan je een gevelspecialist contacteren om je te helpen de juiste keuze voor jouw gevel te maken. Begin je liever al wat geïnformeerd aan die telefoon, dan kan je hieronder enkele methodes terugvinden.

  • Tijdens het stoomreinigen blaas je het vuil van de gevel met warm water van ongeveer 150°.
  • Bij vochtstralen combineer je water met zand of glasparels. Indien gewenst kan je de intensiteit van de straal zelf afstellen.
  • Zandstralen is een milieuvriendelijke methode waar je kleine zandkorrels met hoge druk tegen de gevel aanspuit. Ongetwijfeld één van de meest gebruikte en efficiëntste methodes om de gevel te vernieuwen.
  • Nevelstralen is dé ideale techniek voor het schoonmaken van een gevel die iets gevoeliger is. De indirecte stalen oefenen minder druk uit dan de andere methodes.
  • Een chemische reiniging is het zwaar geschut. Zorg er wel voor dat je kiest voor een chemisch reinigingsmiddel met de juiste pH-waarde voor jouw ondergrond.

Wat is de prijs van gevelreiniging?

Wat zijn de kosten voor het schoonmaken van de gevel? Dat hangt af van de reinigingstechniek, de oppervlakte van gevel en het uurloon van de vakman. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type reiniging Richtprijs per m²
Stoomreinigen € 5 - € 7
Vochtstralen € 10 - € 15
Zandstralen € 10 - € 15
Nevelstralen € 12 - € 17,5
Chemisch reinigen € 15 - € 20
Gevel Reiniging Bakstenen

Plaats je opdracht

Casius brengt je in contact met de beste gevelreinigers uit de regio

Offertes aanvragen

Zalig om mee samen te werken; je krijgt meteen een 4-tal vakmensen uit de buurt; was handig voor mij omdat ik verhuis naar een landsdeel waar ik geen kat ken en dus moet vertrouwen op anderen die me vakmensen aanraden. In je eigen buurt ken je iedereen op "op den vreemden" is casius.be een superhandige doorverwijzingstool.

Mario Dobbelaere

Meer reviews lezen
Offertes aanvragen