Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel steenstrips

Voegwerken

Voegwerken

Voegwerken bepaalt het uitzicht en de uitstraling van je woning. Op zoek naar handige tips of wil je een beeld krijgen van de kostprijs? Scrol verder en je vindt de uitleg die je zoekt.

Mogelijkheden bij voegwerken

De tijd van één type voegwerken is voorbij. Het juiste type voegen bij jouw gevel selecteren is een kunst en kan je woning naar een hoger niveau tillen. Op deze pagina krijg je meer info over de mogelijkheden.

Wil je je vragen liever rechtstreeks stellen aan een expert of wil je de beste prijs ontdekken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen uit je regio.

Soorten voegwerken

Traditioneel

In elke straat staat een huis met die goeie, ouwe, traditionele voegstroken. Standaard zijn de voegen 12 millimeter dik en liggen de bakstenen in kruisverband. Wil je dunnere voegen zonder van mortel te moeten veranderen? Dan kan je op zoek gaan naar bakstenen met een uitsparing.

Verlijmen

Bij verlijmen komt geen traditionele mortel kijken maar lijmmortel. Die lijm neemt bijna geen water op, dus is de mortel beter bestand tegen vrieskou. Dankzij deze techniek kunnen metselaars de bakstenen heel dicht tegen elkaar stapelen, zodat het lijkt alsof er geen voeg aanwezig is.

Lijmmortel droogt sneller uit, is esthetischer en sterker. Daar hangt een gekend nadeel aan vast: de kostprijs. Verlijmen is een duurdere techniek.

 

Dunmetselen

Wil je dunne voegen maar vertrouw je liever niet op lijmmortel, dan kan je kiezen voor dunmortel. Puur op uitzicht kan je een gevel die verlijmd is niet onderscheiden van eentje waar dunmortel is gebruikt. De keuze ligt dus meestal aan de voorkeur van de vakman waarmee je werkt.

 

Voegwerk gevel

Hoe werkt Casius? Ontdek het in onderstaande video!

Voegen renoveren: opties

Wat is de prijs van voegwerken?

Het type voegwerk bepaalt in grote mate de kostprijs van je project. Lijm- en dunvoegen zijn duurder dan de traditionele methode. Vakmensen hebben elk hun eigen methode. Sommige vragen liever een dagprijs, anderen werken liever per vierkante meter.

Wat? Richtprijs
Dagprijs voegen € 400 - € 500
Prijs per m² € 35 - € 60
Voeg uithakken € 35 - € 45
Voeg uitslijpen € 40 - € 50

Vraag gratis jouw offertes aan

Offertes aanvragen