Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel schilderen prijs

Gevel schilderen

Gevel schilderen

Tijd om de gevel efficiënt een nieuwe look te geven? Informatie, richtprijzen en offertes op maat van professionele schilders voor het verven van je buitenmuren.

Buitengevel schilderen?

Ah, de gevel van ons huis. Het eerste wat opvalt als je een straat binnenrijdt. Het uithangbordje van de woning. Afhankelijk van het materiaal heeft elke gevel zijn eigen schildermethode. Vaak zijn het grote oppervlaktes op hoge hoogtes en met lastige hoeken. Een serieuze opdracht waarvan je niet altijd weet hoe je eraan moet beginnen. Op deze pagina vertellen wij je alles wat je hoeft te weten over het schilderen van de gevel.

Heb je liever meer uitleg ter plaatse van een professionele gevel schilder uit jouw regio? Via het groene formulier brengen wij je zonder verplichtingen in contact met de beste schilders in de regio.

Buitenmuur schilderen?

Als je beslist om buitenmuren te verven kan je de woning in een compleet nieuw jasje steken. Als je de woning vergelijkt voor en na het schilderen is de kans groot dat je huis er als nieuw uitziet. Woon je in een rijwoning? Dan kan je met enkel het schilderen van de voorgevel al een groot verschil maken. Dit zal je ook niet te veel kosten omdat het in de meeste gevallen over een relatief kleine oppervlakte gaat.

Heb je een open of halfopen bebouwing? Dan is het schilderen van je gevel een grotere klus. De te schilderen oppervlakte zal dan snel een paar honderd vierkante meter bedragen. Welk type woning je ook hebt, overweeg ook altijd om de gevelplint te schilderen. Is de gevel extreem vuil? Speel op zeker en kies voor een gevelreiniging voor je aan de schilderwerken begint.

gevel schilder

In welke kleuren kan ik de gevel schilderen?

Ik hoor het je al denken: "In welke kleur ga ik de buitenmuur schilderen?" We zien dat veel mensen in ons land ervoor kiezen om hun gevel wit te verven. Wit oogt inderdaad mooi maar wordt ook snel vuil. Je gevel zwart schilderen is ook een optie maar gaat dan weer niet goed samen met die knappe zwarte ramen en deuren. Er zijn ook een aantal alternatieven voor schilderen. Wil je de gevel in het grijs schilderen? Kijk dan zeker eens naar spuitkurk als alternatief. Ook kaleien is een waardig alternatief dat in talloze kleuren beschikbaar is.

Hoe schilder ik welke soort gevelbezetting?

Gevel in crepi schilderen

Een gevel is vaak bezet met een laag gevelpleister, beter gekend als crepi gevelbepleistering. 't Is een populaire bezetting omdat sommige varianten isolerend zijn en omdat ze gemakkelijk op andere materialen zijn aan te brengen. Als je vind dat jouw crepi vuil oogt of je wil je gevel een nieuwe look wil geven, kan je deze zonder veel voorbereidende werken de crepi verven. Belangrijk is dat de huidige laag crepi niet vuil of beschadigd is voor je de crepi gaat overschilderen.

Acryl- en silicaatverf zijn twee populaire opties om crepi te schilderen. Kiezen staat vrij, maar een minerale gevel of eentje uit sierpleister behandel je best met een silicaatverf. Regen, zon en wind kunnen je gevel teisteren, dus kiest verf die duurzaam en vochtbestendig is.

Gevel in steenstrips schilderen

Er zijn twee redenen om een steenstrip te schilderen: de huidige verflaag is aangetast of je bent het uitzicht wat beu en je wil iets anders. Wat de reden ook is, zorg dat de steenstrips in goede staat zijn. Is dit niet het geval? Laat ze dan eerst herstellen door een goede vakman. Een gevelspecialist uit de buurt kan je hier vinden.

 

Reinig je gevel voor je begint te schilderen. Stoomreinigen, zandstralen of een chemische reiniging, de keuze is aan jou. Eerst breng je een voorbereidende laag aan die ervoor zorgt dat de afwerkingslagen optimaal kunnen hechten. Laat die minstens 4 uur drogen.

Houten gevel schilderen

Geen zin om je gevel te bepleisteren, dan kan je voor hout kiezen. Ook hier zijn er specifieke verfsoorten per houtsoort. Het buitenschrijnwerk schuur je eerst even op en de gevel maak je best even schoon. Hierna is het tijd voor de primer en twee afwerkingslagen. Je kan tussen de verschillende lagen nog even opschuren, maar dit is geen vereiste. Lees op deze pagina meer over gevelbekleding in hout.

Gevel uit baksteen schilderen

Wie deze pagina volledig las, weet het intussen wel: maak je muren proper voor je gaat schilderen. Een ruwe buitenmuur schilderen is zelf voor een goede schilder niet evident. Laat dit voldoende drogen en plak ook meteen het terras, ramen en alles rondom goed af. Controleer het voegwerk en dan kan je erin vliegen. Een voorbereidende laag en 2 afwerkingslagen moeten volstaan.

Twijfel je nog tussen het schilderen van de gevel en het plaatsen van nieuwe gevelbekleding? Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende soorten gevebekleding.

buitengevel schilderen

Gevel schilderen prijs

Wat is de prijs om een gevel te verven? De kosten om een gevel te schilderen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het uurloon van de schilder, het aantal lagen en de oppervlakte hebben de grootste invloed op de prijs voor een gevel te schilderen. Laat je de schilderwerken uitvoeren door een professionele schilder? Reken dan voor het schilderen van de gevel op een gemiddelde prijs van 25 à 40 euro per m².

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes van verschillende vakmannen. Zo krijg je een realistischer beeld van de effectieve kostprijs voor je gevel te schilderen. Via Casius kan je gratis een aantal prijsoffertes aanvragen.

Gevel laten schilderen of zelf doen?

Kan ik de buitengevel zelf verven of schakel ik hier best een vakman voor in? Een gevel een nieuw laagje verf geven is een van de grotere schilderwerken. Het verschil met andere schilderwerken? Het materiaal. Ga je bijvoorbeeld een trap schilderen zal je geen grote stelling nodig hebben. Bij een gevel is dat bijna altijd wel het geval omdat je op hoogte moet werken.  Een professionele schilder heeft het juiste materiaal ter beschikking om deze schilderklus efficiënt te klaren. Door zijn expertise weet de vakman ook hoe je bijvoorbeeld het beste de voegen van de buitenmuur kan verven.

Offertes gevel schilder

Recente schilderopdrachten

zondag 09 januari 2022

Gevels kaleien

Open bebouwing. Denken muren ongeveer 300m2 We haddden graag alle gevels van onze woning laten schilderen/ kaleien. Open bebouwing. ongeveer 300m2


Behang- en schilderwerken Sint-Joris-Weert
zaterdag 08 januari 2022

Buiten schilderen

Gevel reinigen en daarna schilderen. tweewoonst. Beiden zouden mogen worden gedaan. zijgevels, voorgevels en stukje garage. Achtergevels voorlopig nog niet omdat er renovatiewerken nog moeten uitgevoerd worden.


Behang- en schilderwerken Buggenhout
vrijdag 07 januari 2022

Gevel reinigen, herstellen en schilderen

Wij zouden graag onze gevel laten reinigen, herstellen indien nodig, schilderen en indien nodig en impregneren.


Behang- en schilderwerken Zaventem
maandag 13 december 2021

Buiten schilderen

onverzorgde zijgevel met vlekken & verkeerde verf (door vorige eigenaar) vocht slaat naar binnen op slaapkamer muur van zoon (schimmelvlekken, vochtvlekken & witte waas achter kast)


Behang- en schilderwerken Zandhoven
woensdag 01 december 2021

Achtergevel schilderen

ik wil de achtergevel van mijn rijwoning schilderen alsook de buitenmuurtjes van de toiletruimte en stookplaats daarachter, net als de zijmuren van mijn terras


Behang- en schilderwerken Gent
zondag 28 november 2021

Buitengevel wit schilderen

Buitengevel schilderen in het wit. Oppervlakte moet nog worden opgemeten.


Behang- en schilderwerken Meulebeke
dinsdag 16 november 2021

Bijwerken en schilderen van voorgevel

Bijwerken en schilderen gevel op het eerste verdiep en het sappen van 3 ramen in meranti. Schilderwerken in dezelfde kleur. Afmetingen : breed: 7m - hoog 2m90 met 3 ramen


Behang- en schilderwerken Geel
maandag 15 november 2021

Gootlijsten beschermde gevel herschilderen

Graag willen we de houten balk (18m) van de dakgoot laten repareren en schilderen. Dit zowel aan voor- en achtergevel, aan beide zijden is een verharding voorzien zodat je veilig met een stelling/hoogtewerker/of dergelijke zou kunnen werken. Werkhoogte is ongeveer 7 à 8 meter. Betreft een beschermde gevel dus dient in 'originele' uitvoering te worden gerenoveerd


Behang- en schilderwerken Vlamertinge
zaterdag 06 november 2021

Crépigevels overschilderen

Overschilderen gevels crépi (eventueel eerst reinigen of voorbewerken met een primer? ) Woning heeft een grondoppervlakte van +/- 140 m², en telt 2 verdiepingen. Ik schat de te herschilderen oppervlakte tussen de 200 à 250 m²


Behang- en schilderwerken Lochristi
donderdag 04 november 2021

Buitengevels schilderen en binnenschilderwerken

Ik zou graag onze gevels laten schilderen. Nu staan de gevels in geschilderde baksteen. Er zijn 4 gevels te verven. Ook op zoek naar een schilder voor binnenschilderwerken. Het gaat om 3 slaapkamers, een woonkamer, keuken en een gang.


Behang- en schilderwerken Stabroek
zondag 03 oktober 2021

Gevels kaleien

Ik zou graag mijn gevels laten kaleien. Ze staan nu allemaal in baksteen. Betreft open bebouwing. Ongeveer 150m².


Behang- en schilderwerken Geel
vrijdag 24 september 2021

Voorgevel schilderen

Verven van een voorgevel van een HOB. De gevel is van een cementpleister voorzien. Oppervlakte is ongeveer 5m op 7m met grote glaspartijen.


Behang- en schilderwerken Leopoldsburg
dinsdag 14 september 2021

Daklijst opschuren en herschilderen

Op zoek naar een schilder die mijn daklijst (corniche) aan de voorgevel wil opschuren en herschilderen. Betreft een gevelbreedte van +/- 5 m , waarbij de daklijst een 40 à 50 cm naar voor komt tov de gevel, dus de onderzijde dient te worden opgefrist, evenals de frontzijde (hoogte +/- 15 cm) De rijwoning met gelijkvloers plus 1 verdieping (werkhoogte +/- 5.5 m hoogte - er is een verharde voortuin, dus er kan veilig een ladder/stelling geplaatst worden zonder aandacht te moeten besteden aan eventueel verkeer.


Behang- en schilderwerken Deurne
vrijdag 10 september 2021

Schuren en schilderen houten gevelplanken

Aan de voorgevel is er een houten gevelbeplating die opgefrist - afgeschuurd en herschilderd te worden. Deze houten planken lopen over een breedte van +/- 3,5 m , en zijn 2 m hoog, dus de oppervlakte is +/- 7 m². Opgelet: ze bevinden zich op een hoogte van +/- 3 meter!


Behang- en schilderwerken Kortenberg
dinsdag 27 juli 2021

Gevels schilderen

Wij hadden graag een voorstel gehad voor het schilderen van onze 3-gevelwoning. Het gaat om stenen gevels die steeds geschilderd zijn geweest. Woning: afmetingen bij benadering: breedte: 7 m, diepte: 10 m, hoogte: 6 m. Woning met 2 bouwlagen.


Behang- en schilderwerken Eppegem
donderdag 15 juli 2021

Puntgevel en corniche schilderen

Puntgevel schilderen vooraan de woning een soort corniche ook te schilderen. Tussen de 15-20 m².


Behang- en schilderwerken Rijmenam
woensdag 07 juli 2021

Gevels schilderen

Twee muren (zijgevel en voorgevel) afwassen (groen) herschilderen + kapotte voegen waar nodig herstellen. 40/50m² + 25m²


Behang- en schilderwerken Nukerke
maandag 28 juni 2021

Gevels schilderen of kaleien

Onze gevel opfrissen met witte verf of eventueel kalei. Volledige huis: 4 gevels van alleenstaande woning. Is momenteel geschilderd. Twee en een halve verdiepingen.


Behang- en schilderwerken Kuringen
zondag 20 juni 2021

Schuren en beitsen houten gevel inclusief garagepoort

Ik zoeken een vakman die de houten gevelbekleding en poort kan blank schuren. Graag een tijdje onbehandeld laten zodat het verder kan vergrijzen. In een 2e fase zou er dan een beits moeten worden aangebracht ter afwerking en bescherming. Het gaat over een totaaloppervlakte van 27m², hoogte 3,2m


Behang- en schilderwerken Kruibeke
dinsdag 15 juni 2021

Voorgevel stadswoning herschilderen

Voorgevel van een grote stadswoning met 2 verdiepingen herschilderen. Gevel is bezet met een soort leem en is vroeger geschilderd maar dit begint af te schilferen.


Behang- en schilderwerken Ronse
dinsdag 15 juni 2021

Gevel en dakgoten schilderen

Gevel schilderen plus twee dakgoten voor en achter. Archterkant enkel deel boven de veranda te schilderen. Gevel is in steen en 6,50 meter breed en 1 verdieping hoog.


Behang- en schilderwerken Vilvoorde
maandag 14 juni 2021

Voor- en achtergevel schilderen

Voor- en achtergevel laten verven in een rijwoning. Rond de 100 m² te schilderen.


Behang- en schilderwerken Gent
dinsdag 08 juni 2021

Schilderwerken gevel 60 m²

Het gaat over ongeveer 60 m² ruwe korrelende donkere baksteen die wit moet geverfd worden. Moet waarschijnlijk eerst nog gereinigd en behandeld worden.


Behang- en schilderwerken Oostakker
maandag 07 juni 2021

Gevel uit snelbouwsteen schilderen

Onze blinde zijgevel in snelbouwsteen staat al 10 jaar bloot en die willen we nu laten schilderen omdat er voorlopig niet verder wordt gebouwd. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 90m²


Behang- en schilderwerken Asper
vrijdag 04 juni 2021

Schilderwerken voor-en achtergevel 150 m²

Ik wens graag de voor- en achtergevel te laten schilderen. ook moeten er scheuren in de voorgevel weggewerkt worden. Totaaloppervlakte bedraagt een 150 m²


Behang- en schilderwerken Lokeren
zaterdag 24 april 2021

Kaleien van gevel

De voorgevel zou gekaleid moeten worden.


Behang- en schilderwerken Ekeren (Antwerpen)
zondag 11 april 2021

Gevels kaleien

Het gaat om een open bebouwing. totaal opp. ongeveer 110m². Voor één nok zal een stelling noodzakelijk zijn. de muren zijn wel geverfd dus moet de verf eerst verwijderd worden ? (nevelstralen ?)


Behang- en schilderwerken Ronse
zondag 04 april 2021

Schilderen buitenschrijnwerk

Ik zou graag het buitenschrijnwerk van mijn huis laten behandelen: lijst van het dak, ramen, sierstuk in de gevel Het huis is 7x17m (ong 10m²)


Behang- en schilderwerken Wilrijk
maandag 22 maart 2021

Vezelcement gevelbekleding plaatsen

Zijgevel langs de buitenkant isoleren + afwerken. Ik had qua materiaal eventueel crepi. De oppervlakte is +- 30m².


Behang- en schilderwerken Drieslinter
maandag 08 maart 2021

Raamwerk schilderen

3 witte pvc ramen zwart verven - in de voorgevel.


Behang- en schilderwerken Denderwindeke
Offertes aanvragen