Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel schilderen prijs

Gevel schilderen

Tijd om de gevel efficiënt een nieuwe look te geven? Informatie, richtprijzen en offertes op maat van professionele schilders voor het verven van je buitenmuren.

Buitengevel schilderen?

Ah, de gevel van ons huis. Het eerste wat opvalt als je een straat binnenrijdt. Het uithangbordje van de woning. Afhankelijk van het materiaal heeft elke gevel zijn eigen schildermethode. Vaak zijn het grote oppervlaktes op hoge hoogtes en met lastige hoeken. Een serieuze opdracht waarvan je niet altijd weet hoe je eraan moet beginnen. Op deze pagina vertellen wij je alles wat je hoeft te weten over het schilderen van de gevel.

Heb je liever meer uitleg ter plaatse van een professionele gevel schilder uit jouw regio? Via het groene formulier brengen wij je zonder verplichtingen in contact met de beste schilders in de regio.

Buitenmuur schilderen?

Als je beslist om buitenmuren te verven kan je de woning in een compleet nieuw jasje steken. Als je de woning vergelijkt voor en na het schilderen is de kans groot dat je huis er als nieuw uitziet. Woon je in een rijwoning? Dan kan je met enkel het schilderen van de voorgevel al een groot verschil maken. Dit zal je ook niet te veel kosten omdat het in de meeste gevallen over een relatief kleine oppervlakte gaat.

Heb je een open of halfopen bebouwing? Dan is het schilderen van je gevel een grotere klus. De te schilderen oppervlakte zal dan snel een paar honderd vierkante meter bedragen. Welk type woning je ook hebt, overweeg ook altijd om de gevelplint te schilderen. Is de gevel extreem vuil? Speel op zeker en kies voor een gevelreiniging voor je aan de schilderwerken begint.

gevel schilder

In welke kleuren kan ik de gevel schilderen?

Ik hoor het je al denken: "In welke kleur ga ik de buitenmuur schilderen?" We zien dat veel mensen in ons land ervoor kiezen om hun gevel wit te verven. Wit oogt inderdaad mooi maar wordt ook snel vuil. Je gevel zwart schilderen is ook een optie maar gaat dan weer niet goed samen met die knappe zwarte ramen en deuren. Er zijn ook een aantal alternatieven voor schilderen. Wil je de gevel in het grijs schilderen? Kijk dan zeker eens naar spuitkurk als alternatief. Ook kaleien is een waardig alternatief dat in talloze kleuren beschikbaar is.

Hoe schilder ik welke soort gevelbezetting?

Gevel in crepi schilderen

Een gevel is vaak bezet met een laag gevelpleister, beter gekend als crepi gevelbepleistering. 't Is een populaire bezetting omdat sommige varianten isolerend zijn en omdat ze gemakkelijk op andere materialen zijn aan te brengen. Als je vind dat jouw crepi vuil oogt of je wil je gevel een nieuwe look wil geven, kan je deze zonder veel voorbereidende werken de crepi verven. Belangrijk is dat de huidige laag crepi niet vuil of beschadigd is voor je de crepi gaat overschilderen.

Acryl- en silicaatverf zijn twee populaire opties om crepi te schilderen. Kiezen staat vrij, maar een minerale gevel of eentje uit sierpleister behandel je best met een silicaatverf. Regen, zon en wind kunnen je gevel teisteren, dus kiest verf die duurzaam en vochtbestendig is.

Gevel in steenstrips schilderen

Er zijn twee redenen om een steenstrip te schilderen: de huidige verflaag is aangetast of je bent het uitzicht wat beu en je wil iets anders. Wat de reden ook is, zorg dat de steenstrips in goede staat zijn. Is dit niet het geval? Laat ze dan eerst herstellen door een goede vakman. Een gevelspecialist uit de buurt kan je hier vinden.

 

Reinig je gevel voor je begint te schilderen. Stoomreinigen, zandstralen of een chemische reiniging, de keuze is aan jou. Eerst breng je een voorbereidende laag aan die ervoor zorgt dat de afwerkingslagen optimaal kunnen hechten. Laat die minstens 4 uur drogen.

Houten gevel schilderen

Geen zin om je gevel te bepleisteren, dan kan je voor hout kiezen. Ook hier zijn er specifieke verfsoorten per houtsoort. Het buitenschrijnwerk schuur je eerst even op en de gevel maak je best even schoon. Hierna is het tijd voor de primer en twee afwerkingslagen. Je kan tussen de verschillende lagen nog even opschuren, maar dit is geen vereiste. Lees op deze pagina meer over gevelbekleding in hout.

Gevel uit baksteen schilderen

Wie deze pagina volledig las, weet het intussen wel: maak je muren proper voor je gaat schilderen. Een ruwe buitenmuur schilderen is zelf voor een goede schilder niet evident. Laat dit voldoende drogen en plak ook meteen het terras, ramen en alles rondom goed af. Controleer het voegwerk en dan kan je erin vliegen. Een voorbereidende laag en 2 afwerkingslagen moeten volstaan.

Twijfel je nog tussen het schilderen van de gevel en het plaatsen van nieuwe gevelbekleding? Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende soorten gevebekleding.

buitengevel schilderen

Gevel schilderen prijs

Wat is de prijs om een gevel te verven? De kosten om een gevel te schilderen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het uurloon van de schilder, het aantal lagen en de oppervlakte hebben de grootste invloed op de prijs voor een gevel te schilderen. Laat je de schilderwerken uitvoeren door een professionele schilder? Reken dan voor het schilderen van de gevel op een gemiddelde prijs van 25 à 40 euro per m². Wil je de exacte prijs weten voor jouw schilderklus? Vraag dan een offerte aan of bekijk de kosten voor een buitenschilder in dit artikel.

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes van verschillende vakmannen. Zo krijg je een realistischer beeld van de effectieve kostprijs voor je gevel te schilderen. Via Casius kan je gratis een aantal prijsoffertes aanvragen.

Gevel laten schilderen of zelf doen?

Kan ik de buitengevel zelf verven of schakel ik hier best een vakman voor in? Een gevel een nieuw laagje verf geven is een van de grotere schilderwerken. Het verschil met andere schilderwerken? Het materiaal. Ga je bijvoorbeeld een trap schilderen zal je geen grote stelling nodig hebben. Bij een gevel is dat bijna altijd wel het geval omdat je op hoogte moet werken.  Een professionele schilder heeft het juiste materiaal ter beschikking om deze schilderklus efficiënt te klaren. Door zijn expertise weet de vakman ook hoe je bijvoorbeeld het beste de voegen van de buitenmuur kan verven.

Offertes gevel schilder

Recente schilderopdrachten

woensdag 21 september 2022

Schilderwerken gevels

Wij hebben een crepi gevel die na 10 jaar vuil is geworden en zouden deze na de reiniging willen laten herschilderen met een vuilafstotende verf. Het gaat om 4 gevels van een standaard huis.


Behang- en schilderwerken Linter
zaterdag 10 september 2022

Woning schilderen aan buitenkant - baksteen

Gevel schilderen van een alleenstaande woning. Totale oppervlakte is moeilijk te zeggen, ik kan dat nameten. Het gaat om 3 gevels en een klein stuk aan de achterkant. Graag info over verschillende types verf en wat er allemaal te gebeuren staat.


Behang- en schilderwerken Kruibeke
donderdag 01 september 2022

Gevels kaleien

Het volledig huis kaleien: 4 gevels met twee verdiepingen. Is momenteel in bakstenen zonder verf.


Behang- en schilderwerken Varsenare
woensdag 31 augustus 2022

Gevels kaleien

Ik wil graag de voor en zijgevel van mijn huis laten kaleien. Dit zal ongeveer 85m² zijn.


Behang- en schilderwerken Dendermonde
zaterdag 13 augustus 2022

Gevel schilderen

Schilderen voorgevel + eventueel wat bijplamuren (rijwoning). De oppervlakte is ongeveer 30m².


Behang- en schilderwerken Mechelen
maandag 08 augustus 2022

Kaleien/schilderen gevels

Ik heb een buitengevel van zeker meer dan 100m² die ik zou willen laten schilderen of kaleien.


Behang- en schilderwerken Schilde
Offertes aanvragen