Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Houten afsluiting verschillende houtsoorten

Houten afsluiting

Houten afsluiting

Hout is één van de populairste materialen voor een tuinafsluiting. Dit komt ongetwijfeld door de enorme keuze in verschillende houtsoorten, materialen en stijlen. Wij zetten de belangrijkste soorten en prijzen op een rijtje.

Soorten houten afsluitingen

Houten afsluiting in schermen

Houten tuinschermen zijn geweldig populair in België. De warme uitstraling en de natuurlijke look zitten daar voor veel tussen. De verschillende soorten kunnen we opdelen in twee groepen:

  • Tuinschermen in geïmpregneerd hout. Ze zijn behandeld met een impregneermiddel waardoor ze vochtbestendig zijn. Veelgebruikte soorten hout zijn dennen-, vuren-, of grenenhout.
  • Tuinschermen in hardhout. Deze materialen zijn steviger dan hun geïmpregneerde collega's. Schutting in padoek en bankirai zijn momenteel erg populair.

Houten afsluiting met beton

Een variant op de standaard houten afsluiting is een van combinatie hout en beton. Als je op zoek bent naar stevigheid, dan kies je voor deze optie. De boost in stevigheid geeft deze omheining een betere weerstand tegen extreme weersomstandigheden dan eentje zonder beton.

Afsluiting met betonpalen en hout

Gevlochten afsluiting

Goedkoop en extreem duurzaam, dat kan tellen als verkooppraatje. Meestal worden wilgentakken gebruikt voor dit soort afsluitingen. Het jaarlijks knotten van de wilgen zorgt dat de takken altijd beschikbaar zijn. Wilgentakken zijn buigzaam, waardoor je bijna alle kanten op kan tijdens het ontwerp van de omheining. Na verloop van tijd worden deze takken steviger en groeit de stabiliteit.

Kastanje afsluiting

Een kastanje afsluiting is ideaal om een kippenhok, een moestuintje of om bomen te omheinen. Je kan er natuurlijk ook je volledige tuin mee afpalen. Nadeel is dat deze afsluiting niet erg hoog scoort op vlak van privacy. De doorslaggevende factor om voor kastanje afsluitingen te kiezen is het prijskaartje. Deze houten omheining is veel goedkoper dan de opties hierboven. Ondanks de simpele structuur laat je de afsluiting best professioneel monteren. Een vakman weet nu eenmaal hoe diep de palen in de grond te monteren.

Prijzen houten afsluitingen

De kostprijs van een houten afsluiting wordt bepaald door een aantal factoren. Het type materiaal en het al dan niet zelf plaatsen dragen sterk bij aan de prijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type houten afsluiting Richtprijs per lopende meter
Geïmpregneerde tuinschermen € 30 - € 60
Afsluiting in hardhout € 50 - € 80
Houten tuinschermen met beton € 85 - € 125
Kastanje afsluiting € 10 - € 15
Gevlochten wilgentakken € 25 - € 35

Offertes aanvragen

Zeer goede samenwerking en direct vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij. Alles verliep perfect.

Eddy van Peteghem

Aanvragen houten afsluiting plaatsen

woensdag 20 oktober 2021

Houten tuinafsluiting et poort plaatsen

2 kleine poortjes + 1 grote poort van +/- 30 m + +/- 52 m omheining in kastanje te plaatsen.


Tuinaanleg en -onderhoud Bornem
dinsdag 19 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Het plaatsen van metalen palen met onderaan een betonplaat met daarbovenop planken . Het is ongeveer een 22 lopende meter. Qua hoogte 180cm Nu staat daar een draadomheining met betonnen palen, die nog wegmoeten. Ze zijn 110cm boven de grond.


Tuinaanleg en -onderhoud Wetteren
woensdag 13 oktober 2021

Afsluiting met betonpalen en houten schermen plaatsen

Oude betonnen platen als omheining afbreken en een nieuwe afsluiting zetten. Nieuwe afsluiting betonnen palen met houten panelen tussen. Het gaat om een stuk van 10 lopende meter en nog een extra stuk bij de buurvrouw die dezelfde uitvoering wilt.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoevenen
maandag 04 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een houten tuinafsluiting laten plaatsen in thermowoodHet is ongeveer een 25 lopende meter. Er is een kleine afbuiging. Qua hoogte graag 2m. Nu staat er een oude omheining ook in het hout maar die zou wegmoeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Harelbeke
dinsdag 21 september 2021

Tuin omheinen met betonpanelen

Graag een tuinaannemer om een betonomheining te voorzien, in basis en een voorstel te doen voor combinatie met draad of hout, en het inwerken van een toegangsdeur/poortje of dergelijke. Betreft tuin met een diepte van 40 m en een breedte van 10 m. 40 m scheiding buren: afsluiting halfhoge open betonstructuur te verwijderen en te vervangen door hoge (+/- 2 m) egale betonpanelen, bewerkbare ondergrond 40 m servitudeweg: onverharde weg, vrij van hindernissen, weliswaar heel harde en stenige ondergrond - omheining met doorgang voorstellen 10 m maisveld: combi van betonpanelen en draadomheining en/of houten schuttingen


Tuinaanleg en -onderhoud Peer
maandag 13 september 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Wij zouden een omheining willen plaatsen van 40 lopende meter en een hoogte van twee meter. Graag hout indien mogelijk witte palen.


Tuinaanleg en -onderhoud Oudenburg
woensdag 01 september 2021

Draadafsluiting plaatsen

Ik zou graag een omheining voor mijn weide laten plaatsen van ongeveer 90m lang en ongeveer 1m50 hoog. Deze dient voor schapen en paarden dus ik wil ook houten palen met ursus draad.


Tuinaanleg en -onderhoud Veurne
maandag 23 augustus 2021

Houten omheining met toegangspoort plaatsen

Scheiding tussen buurman en mijn huis is 3M. Ik had graag een houten afsluiting met hoogte van 1.80M met evenwel ook een houten deur/poort er in ( Is momenteel aan vervanging toe ) waardoor ik langs deze poort de straatkant bereiken kan.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoevenen
maandag 23 augustus 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Plaatsen tuinomheining 15 lopende meter tand en groef met betonpalen Qua hoogte liefst 2meter Liefst betonpalen met daartussen houten panelen of planken De ondergrond is gewoon zand.


Tuinaanleg en -onderhoud Schoten
maandag 23 augustus 2021

Betonnen tuinafsluiting plaatsen

Afbakening van een achterliggende weide, een lange zijde, gemakkelijk bereikbaar. Het gaat 25 lopende meter zijn. Qua hoogte 180/200cm. Qua look betonplaten zonder structuur (egale betonlook). Nu staat er een houten omheining en die zou eerst wegmoeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Ellikom
maandag 16 augustus 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een houten afsluiting laten plaatsen met een betonplaat beneden. Tussen 35 en 40 lopende meter in een rechte lijn aan beide kanten. Er staat op dit moment een omheining die gemaakt is uit beton en die zou ook nog wegmoeten. Voor de nieuwe omheining had ik graag een hoogte gehad van 2m of 2,5m


Tuinaanleg en -onderhoud Maasmechelen
maandag 16 augustus 2021

PVC tuinafsluiting / schutting

Tuinafsluiting in pvc / draad / ... plaatsen, alles behalve beton of hout. 4m20 op 1,80 hoog. Poort en paaltje inbegrepen. Houten omheining in beton moet weggenomen worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Oostende
maandag 26 juli 2021

Houten omheining met betonplaat plaatsen

We wensen een houten tuinafsluiting te plaatsen tussen ons en de buren (1 zijde van de tuin, van de straatkant naar achter). De lengte bedraagt 24m en we gokken op een hoogte van 1m80. Er staat nog een oude omheining die moet worden weggehaald.


Tuinaanleg en -onderhoud Gent
maandag 26 juli 2021

Plaatsen houten tuinafscheiding

We willen tussen onze eigen tuin en die van de buren een afscheiding liefst in houten schermen. Eerst zou er een betonnen afsluiting met pvc vlechtwerk verwijderd moeten worden, dan pas kan de nieuwe omheining worden geplaatst. aan de andere zijde staat een deel beplanting die we graag willen behouden, misschien is het mogelijk met hout tot er tegenaan te werken; In totaal gaat het om een 15 à 20 m graag ter plekke kijken wat er mogelijk is, zodat we ook een concreet voorstel aan de buren kunnen schetsen.


Tuinaanleg en -onderhoud Bredene
dinsdag 13 juli 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een omheining laten plaatsen Dit voor 3 meter in zijtuin, schapenhek, inclusief poortje. Liefst een houten afsluiting. Qua hoogte 1m of 1,20m.


Tuinaanleg en -onderhoud Gijzenzele
dinsdag 06 juli 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Wij zouden graag een nieuwe omheining laten plaatsen van 32 meter lang Nu staat er een houten omheining. En de nieuwe zou hier eigenlijk voor moeten komen. Liefst betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) voor de nieuwe omheining.


Tuinaanleg en -onderhoud Gistel
maandag 21 juni 2021

Vervangen omheining - betonplaten

Als afscheiding met de buurman, staat er momenteel een oud houten hekwerk. Ik vermoed wel dat de palen in de aarde zijn vast gegoten met beton. Deze omheining zou verwijderd moeten worden en dan vervangen worden door een nieuwe afsluiting van betonpanelen. Dit mag een voorstel zijn met een reliëf of print. Via de achteringang is de tuin relatief makkelijk toegankelijk. De afstand is ongeveer 70 m


Tuinaanleg en -onderhoud Boom
maandag 14 juni 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen met betonplaat

Omheining vernieuwen achteraan de tuin als scheiding tussen ons eigendom en eigendom van de gemeente. Minstens een 20tal lopende meter en een standaardhoogte van 1m80. Graag omheining met betonplaat, betonnen palen en houten tussenpanelen.


Tuinaanleg en -onderhoud Maaseik
maandag 14 juni 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Houten afsluiting met houten palen en betonplaat onderaan. + Hoogte rond 2m30 Het is ongeveer een 10 tal lopende meter Nu staat er ook nog een houten omheining die weg zou moeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Kruibeke
maandag 14 juni 2021

Plaatsen afscheiding betonpalen + houten panelen - 40 m

Betreft een afscheiding tussen de buur en mezelf, waar we samen in zoeken overeen te komen, afstand 40 meter, waarvan 2 hoeken en 3 begin of einde. Voorkeur gaat voorlopig naar een houten omheining, geplaatst tussen betonpanelen. Terrein bestaat uit aarde, geen afsluiting of struiken te verwijderen.


Tuinaanleg en -onderhoud Zelzate
maandag 07 juni 2021

Composiete tuinafsluiting plaatsen + tuin heraanleggen

Wij hebben nu een houten afsluiting maar die is al heel oud. We zouden graag een nieuwe laten plaatsen, deze keer in composiet. Het gaat om 43 lopende meter omheining met 2 hoeken in. Daarnaast willen we de tuin opnieuw laten aanleggen. Nu ligt er gras en hebben we een fonteintje + tuinhuis. Dat zou allemaal wegmoeten. Tuin van 16x7m


Tuinaanleg en -onderhoud Landen
maandag 07 juni 2021

Vervangen schutting door composiet RAL 5011 + deur - 25 m

Ter vervanging van een sterk verouderde schutting in houten panelen, wens ik graag een afsluiting in composiet, ral 5011 (staalblauw) Concreet: aan de oprit, dus makkelijk bereikbaar - een rechte afsluiting met 1 deurgeheel in voorzien, 2 meter hoog over een afstand van een 25-tal meter. Gezien de staat van de aanwezige omheining mag dit worden ingepland van zodra de vakman er tijd voor kan maken.


Tuinaanleg en -onderhoud Bonheiden
dinsdag 25 mei 2021

Betonnen of houten omheining plaatsen

Betonnen omheining plaatsen in onze tuin. Het gaat om een 30tal meter in L-vorm en een hoogte van 1m80. Voorkeur dus voor een afsluiting in beton maar andere opties zoals hout of composiet mogen eventueel ook. Oude omheining halen we zelf weg.


Tuinaanleg en -onderhoud Wervik
maandag 24 mei 2021

Houten tuinafsluiting zetten

De oude afsluiting in beton en gaas zou verwijdert moeten worden. Er zou een nieuwe omheining in hout (gevlochten latten) geplaatst moeten worden. De lengte bedraagt 10 m en de hoogte bedraagt 1,80 m.


Tuinaanleg en -onderhoud Maarkedal
maandag 17 mei 2021

Plaatsen omheining houtenpanelen inclusief betonpalen en onderplaat

Graag zou ik een houten afsluiting laten plaatsen (of een andere uitvoering die weinig onderhevig is aan vervorming ) Hoogte +/- 2 m , afstand: 28 lopende meter Uitvoering met panelen geplaatst tussen betonpalen (ingegoten diepte 0.5) en betonplaat onderaan. Project an open bebouwing, dus makkelijk toegankelijk. Vermoedelijk te voorzien begin najaar (september/ oktober) omdat ik eerst nog de bestaande haag wil verwijderen.


Tuinaanleg en -onderhoud Eksaarde
maandag 17 mei 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Wij zouden graag een tuinafsluiting plaatsen Aan één zijde van onze tuin, ongeveer 24lopende meter zouden wij graag een afscherming laten plaatsen + betonpalen met daartussen houten tuinschermen Graag 1,8m hoog Nu staat daar een draadomheining. Die zal tegelijk moeten weggehaald worden aangezien wij een hond hebben.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoboken (Antwerpen)
maandag 17 mei 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Wij zoeken een tuinaannemer voor het plaatsen van een houten omheining van max 4 meter. Vooraan +- 2m hoog . Nu staat er nog een houten omheining maar die mogen de vakmannen weghalen.


Tuinaanleg en -onderhoud Oudenburg
dinsdag 11 mei 2021

Houten afsluiting plaatsen

Houten omheining plaatsen. Ongeveer 8 meter breed en 1,80 meter hoog


Tuinaanleg en -onderhoud Erpe-Mere
maandag 10 mei 2021

Draadafsluiting plaatsen

Wij zouden graag onze weide omheinen. Weide afpalen met kastanje houten palen en draadhoogte van 130 cm. + Totalen lengte +/- 520 meter 3 hoekpalen en 2 beginpalen Nu staat daar een omheining die helemaal versleten is. (ook met draad)


Tuinaanleg en -onderhoud Zutendaal
maandag 10 mei 2021

Beton tuinafsluiting met houten uitzicht

Er moet een omheining gezet worden tussen 2 woningen. Het moet uit beton zijn met een uitzicht van hout. De hoogte mag 1 meter 80 zijn en lengte ervan mag 25 meter zijn. Er is niet dat afgebroken moet worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Heusden-Zolder
Offertes aanvragen