Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
houten omheining

Houten omheining

Hout is één van de populairste materialen voor een tuinafsluiting. Dit komt ongetwijfeld door de enorme keuze in verschillende houtsoorten, materialen en stijlen. Wij zetten de belangrijkste soorten en prijzen op een rijtje.

Op zoek naar een houten omheining?

Houten tuinafsluitingen zijn een geliefde keuze in veel tuinen en voor het omheinen van een terras. De natuurlijke uitstraling van een houten tuinafsluiting wint het vaak van kunststof planken. Een houten afsluiting is mooi, duurzaam en het onderhoud is eenvoudig. Ook kan je werken met tuinpoorten die bijvoorbeeld een handige toegang geven tot een moestuin of kippenhok.  Er zijn heel wat verschillende producten die als houten afsluiting kunnen dienen. Op deze pagina vind je heel wat informatie om de juiste keuze te maken.

Zoek je advies of een erkend vakman uit jouw buurt? Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met de beste vakmannen. 

Welk hout voor afsluiting?

Houten tuinafsluiting in schermen

Houten tuinschermen zijn geweldig populair in België. De warme uitstraling en de natuurlijke look zitten daar voor veel tussen. De verschillende soorten houten omheining kunnen we opdelen in twee groepen:

  • Tuinscherm in geïmpregneerd hout. Ze zijn behandeld met een impregneermiddel waardoor ze vochtbestendig zijn. Veelgebruikte soorten hout zijn dennen-, vuren-, of grenenhout.
  • Tuinscherm in hardhout. Deze materialen zijn steviger dan hun geïmpregneerde collega's. Schutting in padoek en bankirai zijn momenteel erg populair.

Houten omheining met beton

Een variant op de standaard houten afsluiting is een van combinatie hout en beton. Als je op zoek bent naar stevigheid, dan kies je voor deze optie. De boost in stevigheid geeft deze omheining een betere weerstand tegen extreme weersomstandigheden dan eentje zonder beton.

Afsluiting met betonpalen en hout

Gevlochten hout

Goedkoop en extreem duurzaam, dat kan tellen als verkooppraatje. Meestal worden wilgentakken gebruikt voor dit soort afsluitingen. Het jaarlijks knotten van de wilgen zorgt dat de takken altijd beschikbaar zijn. Wilgentakken zijn buigzaam, waardoor je bijna alle kanten op kan tijdens het ontwerp van de omheining. Na verloop van tijd worden deze takken steviger en groeit de stabiliteit.

Kastanjehout

Een kastanje afsluiting is ideaal om een kippenhok, een moestuintje of om bomen te omheinen. Je kan er natuurlijk ook je volledige tuin mee afpalen. Nadeel is dat deze afsluiting niet erg hoog scoort op vlak van privacy. De doorslaggevende factor om voor kastanje afsluitingen te kiezen is het prijskaartje en de levensduur. Dit soort houten tuinafsluitingen is veel goedkoper dan de opties hierboven. Ondanks de simpele structuur laat je de afsluiting best professioneel monteren. Een vakman weet nu eenmaal hoe diep de palen in de grond te monteren.

Hoeveel kost een houten tuinafsluiting?

De kostprijs van houten afsluitingen wordt bepaald door een aantal factoren. Het type materiaal en het al dan niet zelf plaatsen dragen sterk bij aan de prijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type houten afsluiting Richtprijs per lopende meter
Geïmpregneerde tuinschermen € 30 - € 60
Afsluiting in hardhout € 50 - € 80
Houten tuinschermen met beton € 85 - € 125
Kastanje afsluiting € 10 - € 15
Gevlochten wilgentakken € 25 - € 35

Wat is de goedkoopste omheining?

Is de prijs doorslaggevend, dan zal een afsluiting in kastanje altijd de goedkoopste afsluiting zijn. Zo'n afsluiting is heel handig, maar geeft niet veel privacy. Een afsluiting met geïmpregneerde tuinschermen is de voordeligste optie voor een tuin die volledig is afgesloten. 

Offertes aanvragen

Zeer goede samenwerking en direct vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij. Alles verliep perfect.

Eddy van Peteghem

Recente aanvragen

maandag 18 september 2023

Houten tuinafsluiting / schutting

ik wil een wilgentakken omheining plaatsen van ongeveer 15 meter lang en 2 meter hoog Voor welk type tuinomheining wil je offertes ontvangen?: Houten schutting / omheining Om hoeveel meter omheining gaat het?: Tussen 10 - 50 meter


Tuinaanleg en -onderhoud Brugge
dinsdag 12 september 2023

Houten tuinafsluiting / schutting

Offerte voor een wilgenscherm omheining met bijhorende palen voor een lengte van 14 meter , 1m80 hoog.,mvg Voor welk type tuinomheining wil je offertes ontvangen?: Houten schutting / omheining Om hoeveel meter omheining gaat het?: Tussen 10 - 50 meter


Tuinaanleg en -onderhoud Kortemark
Offertes aanvragen