Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Houten afsluiting verschillende houtsoorten

Houten afsluiting

Houten afsluiting

Hout is één van de populairste materialen voor een tuinafsluiting. Dit komt ongetwijfeld door de enorme keuze in verschillende houtsoorten, materialen en stijlen. Wij zetten de belangrijkste soorten en prijzen op een rijtje.

Soorten houten afsluitingen

Houten afsluiting in schermen

Houten tuinschermen zijn geweldig populair in België. De warme uitstraling en de natuurlijke look zitten daar voor veel tussen. De verschillende soorten kunnen we opdelen in twee groepen:

  • Tuinschermen in geïmpregneerd hout. Ze zijn behandeld met een impregneermiddel waardoor ze vochtbestendig zijn. Veelgebruikte soorten hout zijn dennen-, vuren-, of grenenhout.
  • Tuinschermen in hardhout. Deze materialen zijn steviger dan hun geïmpregneerde collega's. Schutting in padoek en bankirai zijn momenteel erg populair.

Houten afsluiting met beton

Een variant op de standaard houten afsluiting is een van combinatie hout en beton. Als je op zoek bent naar stevigheid, dan kies je voor deze optie. De boost in stevigheid geeft deze omheining een betere weerstand tegen extreme weersomstandigheden dan eentje zonder beton.

Afsluiting met betonpalen en hout

Gevlochten afsluiting

Goedkoop en extreem duurzaam, dat kan tellen als verkooppraatje. Meestal worden wilgentakken gebruikt voor dit soort afsluitingen. Het jaarlijks knotten van de wilgen zorgt dat de takken altijd beschikbaar zijn. Wilgentakken zijn buigzaam, waardoor je bijna alle kanten op kan tijdens het ontwerp van de omheining. Na verloop van tijd worden deze takken steviger en groeit de stabiliteit.

Kastanje afsluiting

Een kastanje afsluiting is ideaal om een kippenhok, een moestuintje of om bomen te omheinen. Je kan er natuurlijk ook je volledige tuin mee afpalen. Nadeel is dat deze afsluiting niet erg hoog scoort op vlak van privacy. De doorslaggevende factor om voor kastanje afsluitingen te kiezen is het prijskaartje. Deze houten omheining is veel goedkoper dan de opties hierboven. Ondanks de simpele structuur laat je de afsluiting best professioneel monteren. Een vakman weet nu eenmaal hoe diep de palen in de grond te monteren.

Prijzen houten afsluitingen

De kostprijs van een houten afsluiting wordt bepaald door een aantal factoren. Het type materiaal en het al dan niet zelf plaatsen dragen sterk bij aan de prijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type houten afsluiting Richtprijs per lopende meter
Geïmpregneerde tuinschermen € 30 - € 60
Afsluiting in hardhout € 50 - € 80
Houten tuinschermen met beton € 85 - € 125
Kastanje afsluiting € 10 - € 15
Gevlochten wilgentakken € 25 - € 35

Offertes aanvragen

Zeer goede samenwerking en direct vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij. Alles verliep perfect.

Eddy van Peteghem

Aanvragen houten afsluiting plaatsen

donderdag 13 januari 2022

Houten afsluiting plaatsen met betonnen platen

Wij zouden graag een omheining laten plaatsen. Ongeveer 80 lm. (31+17+31) Onderaan beton, met hout. Achter ons zijn er ook 2 buren die willen meedoen


Tuinaanleg en -onderhoud Heffen
vrijdag 07 januari 2022

Houten tuinafsluiting plaatsen

Omheining met betonplaat onderaan, geïmpregneerd hout en zwarte aluminium palen Rekening houdend dat er 90 meter geplaatst moet worden. Nu staat er een kleine omheining die weg zou moeten (open draad met betonpalen)


Tuinaanleg en -onderhoud Velm
zondag 02 januari 2022

Draadafsluiting/houten paardenweide afsluiting

Omheining voor weide om paarden te houden ongeveer 480 m. Weidegrond B191z + zetten van haag langs de kant van de autostrade (+/- 165 m). weideafsluiting met hout en extra spanningsdraad. Er ligt deels een pijpleiding onder.


Tuinaanleg en -onderhoud Wommelgem
woensdag 29 december 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Half open bebouwing, poortje en omheining nodig om toegang tot tuin af te sluiten. Minder dan 10 meter in totaal


Tuinaanleg en -onderhoud Hove
zondag 26 december 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Plaatsen van omheining aan de zijkant van het huis (19 meter) en op de scheiding met de buren (19m). Palen: H-multipaal 95mm x 45mm x 2m75 lang. Kleuren palen: RAL 9005 structuur (zwart)_RAL 7016 structuur (antraciet) Plaatsing: alle palen worden ter plaatse ingebetonneerd. Plaat: betonnen plaat 40cm hoog x 2m00 lang Hoogte hout ong. 1m80


Tuinaanleg en -onderhoud Heverlee
dinsdag 14 december 2021

Houten tuinafsluiting + terras plaatsen

Wij zouden graag een omheining laten plaatsen ongeveer 25a30M hard houd in stadstuin Momenteel zijn dat struiken en een soort bamboestokken, de buren hebben die gezet dus het moet hiertegen gezet worden. We zouden dus graag de buren niet meer zien en meer privacy hebben. + Wij hebben een terras met stenen tegels We hebben een lounge gezet en dat zou op een nieuw terras moeten komen. Nu is dit een hele modderpoel. Terras met houten planken 6x4m


Tuinaanleg en -onderhoud Jette
zondag 12 december 2021

Houten tuinafsluiting te plaatsen over een lengte van 9 meter

De afsluiting zou dienst doen als afscheiding tussen twee tuinen over een lengte van 9m. De constructie zou minstens 250cm-270cm hoog moeten zijn (dus buiten de normale afmetingen). De aanvraag is al goedgekeurd door de gemeente. De hoogte zou zeker minimum 250 cm moeten zijn inzake een inkijk probleem met de buren. Momenteel zijn er oude houten schutsels die we willen vervangen door nieuwe houten schutsels met betonpalen. Eventueel een omheining met betonplaten met structuur maar dat is met de vakman te bekijken naar mogelijkheden en prijs toe.


Tuinaanleg en -onderhoud Rupelmonde
zondag 05 december 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Wij wensen een hoge, kwaliteitsvolle tuinomheining over een lengte van 15 tot 20 meter ter afsluiting van ons terras


Tuinaanleg en -onderhoud Kapellen (Antwerpen)
zaterdag 04 december 2021

Houten of betonnen omheining plaatsen

Plaatsen van 43 meter afsluiting in rechte lijn, tussen de tuinen van 2 buren. Voorkeur voor hoogte van 2 meter, 1m80 kan ook. Type omheining nog onbeslist: hout of beton.


Tuinaanleg en -onderhoud Avelgem
dinsdag 30 november 2021

Deel houten tuinafsluiting/ deel draadomheining zetten

Houten omheining langs 3 delen plaatsen. Het zou gaan om 4m houten panelen in de lengte, 3m houten panelen in de breedte met een deur in en dan ongeveer 13m gewone omheining met gevlochten draad waar je niet door kan kijken (graag in zwarte kleur) tot het uiteinde van de tuin.


Tuinaanleg en -onderhoud Kalmthout
zondag 14 november 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen rondom weide

Ik zou graag een weideafsluiting laten plaatsen over een afstand van 86 lopende meter en een minimumhoogte van 120 cm. Nu staat er houten afsluiting maar die moet dringend weg. Voorkeur voor nieuwe omheining in hout en een houten poort van 120cm breed.


Tuinaanleg en -onderhoud Hamme (O-Vl)
vrijdag 05 november 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Onderzijde in beton (platen) behalve voor poort. Hekwerk tussen metalen pijlers. Inlands hard (duurzaam) hout Poort 150 cm + afsluiting 850 cm. (totaal = 10 m) Nu is er een stuk muur met houten omheining - in grene. Die moeten allemaal weg Qua ondergrond is het gewoon grond


Tuinaanleg en -onderhoud Diest
donderdag 04 november 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een betonnen afsluiting laten plaatsen 12 m recht dan 1,5 m hoek links maken en dan terug links 4 m + stevig poortje van 1 m breed op 1,8 hoog Nu staat er een houten omheining Qua ondergrond is het gewoon grond


Tuinaanleg en -onderhoud Opdorp
dinsdag 02 november 2021

Afsluiting aanpassen

We hebben veel konijntjes in onze tuin en we vroegen ons af of je in de grond betonnenafsluitingen eronder kan steken onder de schermen patio verticaal. Dat ze nt kunnen graven onder de tuinafluitingen. Maar dat er direct beton onder zit. Gelijke hoogte met de betonpoeren. Zodat de houten palen nt in de grond zitten en rotten binnen paar jaar. Omheining is net geen 17 meter. Nu hebben we een afsluiting net hout horizontaal en betonpalen met groef. Maar we willen meer zon. Vandaar de verandering.


Tuinaanleg en -onderhoud Brugge
maandag 25 oktober 2021

Houten tuinafsluiting en terras plaatsen

Ben op zoek naar dringende maar toch esthetische tuinafsluiting voor kleine tuin 5m X 8m ongeveer, graag met een deurtje erin verwerkt. Voornaamste doel: vermijden dat hondje buren lastigvalt, dus hoogte omheining +/- 1.20 m. Voorkeur voor een houten schutting, maar ik sta open voor alternatieven, plaatsing in aardegrond. Graag ook een voorstel voor het aanleggen van een houten terras (5 x 2.5 m), gelijktijdig of in een later stadium.


Tuinaanleg en -onderhoud Wijgmaal (Vl-Br)
zaterdag 23 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een omheining, 27m recht naar achter. tuinschermen of plankenwand in hardhout / tropisch hout


Tuinaanleg en -onderhoud Dudzele
woensdag 20 oktober 2021

Houten tuinafsluiting et poort plaatsen

2 kleine poortjes + 1 grote poort van +/- 30 m + +/- 52 m omheining in kastanje te plaatsen.


Tuinaanleg en -onderhoud Bornem
dinsdag 19 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Het plaatsen van metalen palen met onderaan een betonplaat met daarbovenop planken . Het is ongeveer een 22 lopende meter. Qua hoogte 180cm Nu staat daar een draadomheining met betonnen palen, die nog wegmoeten. Ze zijn 110cm boven de grond.


Tuinaanleg en -onderhoud Wetteren
woensdag 13 oktober 2021

Afsluiting met betonpalen en houten schermen plaatsen

Oude betonnen platen als omheining afbreken en een nieuwe afsluiting zetten. Nieuwe afsluiting betonnen palen met houten panelen tussen. Het gaat om een stuk van 10 lopende meter en nog een extra stuk bij de buurvrouw die dezelfde uitvoering wilt.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoevenen
maandag 04 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een houten tuinafsluiting laten plaatsen in thermowoodHet is ongeveer een 25 lopende meter. Er is een kleine afbuiging. Qua hoogte graag 2m. Nu staat er een oude omheining ook in het hout maar die zou wegmoeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Harelbeke
dinsdag 21 september 2021

Tuin omheinen met betonpanelen

Graag een tuinaannemer om een betonomheining te voorzien, in basis en een voorstel te doen voor combinatie met draad of hout, en het inwerken van een toegangsdeur/poortje of dergelijke. Betreft tuin met een diepte van 40 m en een breedte van 10 m. 40 m scheiding buren: afsluiting halfhoge open betonstructuur te verwijderen en te vervangen door hoge (+/- 2 m) egale betonpanelen, bewerkbare ondergrond 40 m servitudeweg: onverharde weg, vrij van hindernissen, weliswaar heel harde en stenige ondergrond - omheining met doorgang voorstellen 10 m maisveld: combi van betonpanelen en draadomheining en/of houten schuttingen


Tuinaanleg en -onderhoud Peer
maandag 13 september 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Wij zouden een omheining willen plaatsen van 40 lopende meter en een hoogte van twee meter. Graag hout indien mogelijk witte palen.


Tuinaanleg en -onderhoud Oudenburg
woensdag 01 september 2021

Draadafsluiting plaatsen

Ik zou graag een omheining voor mijn weide laten plaatsen van ongeveer 90m lang en ongeveer 1m50 hoog. Deze dient voor schapen en paarden dus ik wil ook houten palen met ursus draad.


Tuinaanleg en -onderhoud Veurne
maandag 23 augustus 2021

Houten omheining met toegangspoort plaatsen

Scheiding tussen buurman en mijn huis is 3M. Ik had graag een houten afsluiting met hoogte van 1.80M met evenwel ook een houten deur/poort er in ( Is momenteel aan vervanging toe ) waardoor ik langs deze poort de straatkant bereiken kan.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoevenen
maandag 23 augustus 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Plaatsen tuinomheining 15 lopende meter tand en groef met betonpalen Qua hoogte liefst 2meter Liefst betonpalen met daartussen houten panelen of planken De ondergrond is gewoon zand.


Tuinaanleg en -onderhoud Schoten
maandag 23 augustus 2021

Betonnen tuinafsluiting plaatsen

Afbakening van een achterliggende weide, een lange zijde, gemakkelijk bereikbaar. Het gaat 25 lopende meter zijn. Qua hoogte 180/200cm. Qua look betonplaten zonder structuur (egale betonlook). Nu staat er een houten omheining en die zou eerst wegmoeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Ellikom
maandag 16 augustus 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een houten afsluiting laten plaatsen met een betonplaat beneden. Tussen 35 en 40 lopende meter in een rechte lijn aan beide kanten. Er staat op dit moment een omheining die gemaakt is uit beton en die zou ook nog wegmoeten. Voor de nieuwe omheining had ik graag een hoogte gehad van 2m of 2,5m


Tuinaanleg en -onderhoud Maasmechelen
maandag 16 augustus 2021

PVC tuinafsluiting / schutting

Tuinafsluiting in pvc / draad / ... plaatsen, alles behalve beton of hout. 4m20 op 1,80 hoog. Poort en paaltje inbegrepen. Houten omheining in beton moet weggenomen worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Oostende
maandag 26 juli 2021

Houten omheining met betonplaat plaatsen

We wensen een houten tuinafsluiting te plaatsen tussen ons en de buren (1 zijde van de tuin, van de straatkant naar achter). De lengte bedraagt 24m en we gokken op een hoogte van 1m80. Er staat nog een oude omheining die moet worden weggehaald.


Tuinaanleg en -onderhoud Gent
maandag 26 juli 2021

Plaatsen houten tuinafscheiding

We willen tussen onze eigen tuin en die van de buren een afscheiding liefst in houten schermen. Eerst zou er een betonnen afsluiting met pvc vlechtwerk verwijderd moeten worden, dan pas kan de nieuwe omheining worden geplaatst. aan de andere zijde staat een deel beplanting die we graag willen behouden, misschien is het mogelijk met hout tot er tegenaan te werken; In totaal gaat het om een 15 à 20 m graag ter plekke kijken wat er mogelijk is, zodat we ook een concreet voorstel aan de buren kunnen schetsen.


Tuinaanleg en -onderhoud Bredene
Offertes aanvragen