Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Houten afsluiting verschillende houtsoorten

Houten afsluiting

Houten afsluiting

Hout is één van de populairste materialen voor een tuinafsluiting. Dit komt ongetwijfeld door de enorme keuze in verschillende houtsoorten, materialen en stijlen. Wij zetten de belangrijkste soorten en prijzen op een rijtje.

Soorten houten afsluitingen

Houten afsluiting in schermen

Houten tuinschermen zijn geweldig populair in België. De warme uitstraling en de natuurlijke look zitten daar voor veel tussen. De verschillende soorten kunnen we opdelen in twee groepen:

  • Tuinschermen in geïmpregneerd hout. Ze zijn behandeld met een impregneermiddel waardoor ze vochtbestendig zijn. Veelgebruikte soorten hout zijn dennen-, vuren-, of grenenhout.
  • Tuinschermen in hardhout. Deze materialen zijn steviger dan hun geïmpregneerde collega's. Schutting in padoek en bankirai zijn momenteel erg populair.

Houten afsluiting met beton

Een variant op de standaard houten afsluiting is een van combinatie hout en beton. Als je op zoek bent naar stevigheid, dan kies je voor deze optie. De boost in stevigheid geeft deze omheining een betere weerstand tegen extreme weersomstandigheden dan eentje zonder beton.

Afsluiting met betonpalen en hout

Gevlochten afsluiting

Goedkoop en extreem duurzaam, dat kan tellen als verkooppraatje. Meestal worden wilgentakken gebruikt voor dit soort afsluitingen. Het jaarlijks knotten van de wilgen zorgt dat de takken altijd beschikbaar zijn. Wilgentakken zijn buigzaam, waardoor je bijna alle kanten op kan tijdens het ontwerp van de omheining. Na verloop van tijd worden deze takken steviger en groeit de stabiliteit.

Kastanje afsluiting

Een kastanje afsluiting is ideaal om een kippenhok, een moestuintje of om bomen te omheinen. Je kan er natuurlijk ook je volledige tuin mee afpalen. Nadeel is dat deze afsluiting niet erg hoog scoort op vlak van privacy. De doorslaggevende factor om voor kastanje afsluitingen te kiezen is het prijskaartje. Deze houten omheining is veel goedkoper dan de opties hierboven. Ondanks de simpele structuur laat je de afsluiting best professioneel monteren. Een vakman weet nu eenmaal hoe diep de palen in de grond te monteren.

Prijzen houten afsluitingen

De kostprijs van een houten afsluiting wordt bepaald door een aantal factoren. Het type materiaal en het al dan niet zelf plaatsen dragen sterk bij aan de prijs. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen.

Type houten afsluiting Richtprijs per lopende meter
Geïmpregneerde tuinschermen € 30 - € 60
Afsluiting in hardhout € 50 - € 80
Houten tuinschermen met beton € 85 - € 125
Kastanje afsluiting € 10 - € 15
Gevlochten wilgentakken € 25 - € 35

Offertes aanvragen

Zeer goede samenwerking en direct vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij. Alles verliep perfect.

Eddy van Peteghem

Offertes aanvragen