Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Draadafsluiting

Draadafsluiting plaatsen

Een draadomheining is dankzij de vele opties en de lage kostprijs een van de populairste types afsluitingen. Wij geven je een idee van de verschillende opties en hun prijzen.

Omheining met draad: thuis in elke tuin!

Je kan er niet omheen: een draadafsluiting is een van de meest gebruikte soorten afsluiting voor een tuin. Dat is ook logisch: een tuinafsluiting draad is vrij eenvoudig en snel te plaatsen. Zeker als je het werk door een vakman laat doen gaat het snel vooruit en ben je zeker van een stevige afsluiting met draad die vele jaren meegaat. 

Het materiaal waaruit ze bestaan is doorgaans metaal met een plastic coating. De draadafsluiting kan je na het plaatsen bijvoorbeeld laten begroeien met klimop. Zo krijg je een natuurlijke uitstraling die weinig onderhoud vraagt (twee keer per jaar snoeien). Maar wie het zich nog makkelijker wil maken, kan bijvoorbeeld ook lamellen weven tussen de draadafsluiting of een geweven zichtdoek aan de tuinafsluiting draad bevestigen (die het zicht belemmert, maar de wind doorlaat).

Wil je snel weten wat een draadafsluiting kost voor jouw tuin? Bij Casius kan je snel, gratis en vrijblijvend verschillende offertes opvragen van erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste deal kiezen.

Soorten draadafsluitingen en hun prijzen

Standaard draadomheining

De eenvoudigste en goedkoopste variant van alle draadomheiningen. Het enige wat je nodig hebt zijn palen en een draad. De palen worden in een betonnen voet verankerd voor extra stevigheid en daarna kan de draad ertegenaan. Dit type afsluiting is standaard 1 meter hoog, maar varianten van 1 meter 80 of 2 meter zijn ook populair.

Richtprijs per meter inclusief btw en plaatsing: € 20 à € 30

Tuinomheining

Draadafsluiting met betonplaat

Wil je iets steviger? Dan is de draadafsluiting met betonplaat een goede optie. Deze herkenbare grijze betonplaten van 30 à 40 cm zorgen voor een sterkere constructie van tuinafsluitingen. 

Richtprijs per lopende meter inclusief btw en plaatsing: € 25 à € 35

omheining draad

Draadomheining met bovenbuis

Je kan je gewone draadafsluiting of eentje met een betonplaat combineren met een bovenbuis. Deze buis zorgt, net als de betonplaat, voor extra stevigheid. Ben je van plan om planten langs de afsluiting omhoog te laten groeien? Dan is dit misschien wel de beste keuze. De planten kunnen zich goed vasthechten en dankzij de betonplaat en de bovenbuis is je afsluiting voldoende stevigheid. 

Richtprijs per lopende meter inclusief plaatsing: € 30 à € 45

 

 

tuinafsluiting met bovenbuis

Draadpanelen

Draadpanelen bestaan eigenlijk niet uit echte draden. Het zijn een soort metalen tuinschermen dei bestaan uit harde platen waar je na plaatsing geen beweging meer in krijgt. Meestal hebben ze ook een groene kleur. Als je op zoek bent naar het sterkste type draadafsluiting, is dit je beste optie. Bij draadpanelen is het ook vrij eenvoudig om tuinpoorten te voorzien in de omheining.

Prijs per lopende meter inclusief btw en plaatsing: € 30 à € 45

Draadafsluiting prijs

Kortom...

Draadafsluiting prijs?

Draadafsluiting is door de band genomen vrij voordelig. Reken op een bedrag tussen €25 en €50 per meter afsluiting (geplaatst). Het verschil hangt af van de stevigheid (met bovenbuis, met betonnen plaat, met draadpanelen, ... Meet een draadafsluiting prijs je je gelukkig dat het budget toch enigszins meevalt.

Wat is de goedkoopste afsluiting?

Een draadafsluiting is een van de goedkoopste soorten tuinafsluiting. Daarom zie je ze ook overal. De omheining is snel te plaatsen, en dat drukt de prijs. Zeker een afsluiting zonder bovenbuis en betonnen onderplaat is heel vlug en voordelig te plaatsen.

Hoeveel kost omheining per meter?

Een draadafsluiting kost tussen de €25 en €50 per lopende meter inclusief plaatsing.

Wat kost Bekaert draad?

Een veel gekozen draadafsluiting is Betafence van het bedrijf Bekaert. Bij dit merk beginnen de prijzen aan € 15 de meter voor draad met een hoogte van 1,25 m. Een afsluting van 1,80 m hoogte kost dan rond de € 25 per meter. Je draadafsluiting plaatsen kan ook voordeliger met een minder bekend merk. Dan heb je bijvoorbeeld al draadafsluitingen voor €7 de meter.

Offertes aanvragen draadafsluiting

Aanvraag gedaan bij Casius voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met drie vakmannen om offertes te vergelijken. Zeer tevreden!

Inneke de Waele

Op zoek naar een draadafsluiting maar heb je liever wat meer privacy? Plaats een zichtdoek! Deze afschermdoek komt meestal voor in het groen of zwart, maar andere kleuren kunnen ook. Geef dit mee aan de vakman en die neemt het zeker en vast op in zijn prijsofferte!

Offerte aanvragen

Snel contact, prompte offertes van betrouwbare aannemers en een prima opvolging. Casius biedt tal van activiteiten aan op een transparant platform. Dank aan jullie dat jullie bestaan!

Oxana Lupan

Recente opdrachten voor draafafsluitingen

maandag 11 september 2023

Metalen afsluiting / hekwerk

beste, Graag een prijs voor het leveren en plaatsen van 160lm van draadafsluiting 2m hoog met betonnen plaat onder. MVG Voor welk type tuinomheining wil je offertes ontvangen?: Metalen omheining / hekwerk / steenkorf Om hoeveel meter omheining gaat het?: Meer dan 50 meter


Tuinaanleg en -onderhoud Dilsen
vrijdag 01 september 2023

Omheining in tuin plaatsen

Plaatsen van een draadafsluiting met betonnen voet onderaan. Gaat om een 20tal meter en een hoogte van 2 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Bost
maandag 21 augustus 2023

Draadafsluiting zwart met betonplaat

16m lang verdeeld over 2 delen totaal 2 m hoog


Tuinaanleg en -onderhoud Grobbendonk
Offertes aanvragen