Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinafsluiting beton

Betonnen omheining plaatsen

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw nieuwe afsluiting in beton.

Verschillende soorten betonnen tuinafsluitingen

Betonplaten

Wil je een omheining plaatsen in beton, dan zijn de standaard betonplaten al lang een goede keuze. Betonplaten zijn relatief goedkoop en behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen is ze af en toe reinigen met een hogedrukreiniger. Zo behoudt de omheining die klassieke grijze kleur. Doe je dit niet, dan kunnen de platen bruin of groen uitslaan door mosvorming.

Om je onderhoudswerk te besparen, kan je de platen om de paar jaar inwrijven met een product tegen vocht en vuil. Ben je de kleur beu, dan kan je ze altijd schilderen. 

Zoek je meteen een vakman voor het plaatsen van een omheining in beton? Via de groene knop kan je gratis tot drie offertes opvragen van erkende vakmensen uit jouw buurt!

Omheining plaatsen in beton

Betonplaten met structuur

Een variant op de platen hierboven zijn betonplaten met structuur. Op vlak van stevigheid zijn ze identiek aan standaard platen, maar hier kan je een motief of reliëfstructuur kiezen. Populairste opties zijn de houtnerf- en keienstructuur. Een gedetailleerd reliëf of een leuk motief betekent extra werk, dus zijn betonplaten met structuur iets duurder dan het klassieke alternatief. Een afsluiting met een motief vinden veel mensen wel mooier voor een tuin dan de effen variant. Dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak.

Tuinafsluiting beton

Beton in combinatie met hout

Een houten afsluiting combineren met beton palen is misschien wel de populairste optie. De warme houtlook in combinatie met het grijze beton levert mooie resultaten op. Let wel: de combinatie hout met beton is iets minder stevig dan afsluitingen die helemaal uit beton zijn opgebouwd. Je kan dit oplossen door net als bij een draadafsluiting onderaan een betonplaat te steken. De afsluiting wordt een pak robuuster en de houten platen komen niet in contact met de grond. Zo vermijd je dat het hout rot door vocht of grondwater. De kostprijs van deze tuinomheining is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

 

Afsluiting met betonpalen en hout

Hoeveel kost een betonnen afsluiting?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per type. De prijzen zijn per lopende meter en inclusief montage.

Type Richtprijs
Betonplaten € 40 - € 60
Betonplaten met structuur € 90 - € 110
Beton in combinatie met hout € 60 - € 120

* Richtprijs voor een afsluiting per lopende meter, inclusief plaatsing.

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met 3 vakmannen en snel offertes kunnen vergelijken. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Offerte betonnen afsluiting te plaatsen?

Offerte betonnen afsluiting te plaatsen?

Op zoek naar inspiratie om een betonnen afsluiting te plaatsen? Via Casius kom je snel in contact met enkele tuiniers uit je buurt die je op weg helpen.

Snel contact, prompte offertes van betrouwbare aannemers en een prima opvolging. Casius biedt tal van activiteiten aan op een transparant platform.

Oxana Lupan

Meer beoordelingen

Vergelijk offertes betonnen afsluiting

Recente opdrachten betonnen afsluitinig

woensdag 31 mei 2023

Houten tuinafsluiting / schutting

Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: meer dan 50 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: betonpalen met daartussen houten panelen of planken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Houthulst
woensdag 31 mei 2023

Beton tuinafsluiting / schutting

In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Beton


Tuinaanleg en -onderhoud Evergem
dinsdag 30 mei 2023

Metalen afsluiting / hekwerk

Afsluiting op zijkanten tuin (respectievelijk 31 lopende meter en 13 lopende meter). Op de lange kant staan al betonplaten met 'paalgaten' ertussen, die misschien bruikbaar zijn. 150 cm hoog, groen, geen te grote gaten. Geen hoeken. Op korte termijn af te ronden, want moet dienen als afsluiting voor een hond die midden juli komt. In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Metaal / draadwerk / steenkorf


Tuinaanleg en -onderhoud Wilrijk
Offertes aanvragen