Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting betonnen omheining met structuur

Betonnen afsluiting plaatsen

Betonnen afsluiting plaatsen

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw nieuwe afsluiting in beton.

Welke soorten betonnen afsluitingen zijn er?

Betonplaten

De gewone, standaard betonplaten gaan al een hele tijd mee. Betonplaten zijn relatief goedkoop en behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen is ze af en toe reinigen met een hogedrukreiniger. Zo behoudt de omheining die klassieke grijze kleur. Doe je dit niet, dan kunnen de platen bruin of groen uitslaan door mosvorming.

Om je wat onderhoudswerk te besparen, kan je de platen om de paar jaar inwrijven met een product tegen vocht en vuil. Ben je de kleur beu, dan kan je ze altijd schilderen.

Afsluiting Beton omheining zonder structuur

Betonplaten met structuur

Een variant op de platen hierboven zijn betonplaten met structuur. Op vlak van stevigheid zijn ze identiek aan standaard platen, maar hier kan je een motief of reliëfstructuur kiezen. Populairste opties zijn de houtnerf- en keienstructuur. Een gedetailleerd reliëf of een leuk motief betekent extra werk, dus zijn betonplaten met structuur iets duurder dan het klassieke alternatief.

Afsluiting betonnen omheining met structuur

Beton in combinatie met hout

Een houten afsluiting combineren met beton palen is misschien wel de populairste optie. De warme houtlook in combinatie met het grijze beton levert mooie resultaten op. Let wel: de combinatie hout met beton is iets minder stevig dan afsluitingen die helemaal uit beton zijn opgebouwd. Je kan dit oplossen door net als bij een draadafsluiting onderaan een betonplaat te steken. De afsluiting wordt een pak robuuster en de houten platen komen niet in contact met de grond. Zo vermijd je dat het hout rot door vocht of grondwater. De kostprijs van deze tuinomheining is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

 

Afsluiting met betonpalen en hout

Wat is de prijs van een betonnen afsluiting?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per type. De prijzen zijn per lopende meter en inclusief montage.

Type afsluiting in beton Richtprijs per lopende meter inclusief montage
Betonplaten € 40 - € 60
Betonplaten met structuur € 90 - € 110
Beton in combinatie met hout € 60 - € 120

Offertes betonnen afsluiting aanvragen

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met 3 vakmannen en snel offertes kunnen vergelijken. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Recente opdrachten

maandag 19 juli 2021

Vervangen van betonnen afsluiting

Graag een voorstel om de bestaande tuinafsluiting (betonpanelen , hoogte 1 m) te verwijderen en een nieuwe omheining (egale betonpanelen) te voorzien met hoogte 2m. Plaatsing tussen 2 percelen in één rechte lijn van 23 meter. De materialen zullen via de woning moeten worden aangeleverd en afgevoerd


Tuinaanleg en -onderhoud Tongeren
vrijdag 16 juli 2021

Betonafsluiting plaatsen

Zou graag 6m lang dubbelzijdige betonnen platen willen laten plaatsen op de scheiding van de buren. Deze kan in gewone grond geplaatst worden, die is niet héél hard.en 0,8m hoog Het materiaal is al op de plaats waar de schutting geplaatst moeten worden, de hoogte is 0.8 m. Graag enkel prijs voor plaatsing.


Tuinaanleg en -onderhoud Helchteren
maandag 12 juli 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

We hebben een oprit van 9,5 m (hellend) die beklinkerd is. Nu hadden we graag een betonnen afsluiten met aan 1 kant structuur tussen de buren hun oprit en de onze laten plaatsen. Is het ook mogelijk om deze naar de straat toe minder hoog te laten komen zodat we uitzicht houden als we de straat oprijden. Het is 9,5 lopende meter


Tuinaanleg en -onderhoud Heers
donderdag 08 juli 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een betonnen afsluiting laten plaatsen Ongeveer een 22 lopende meter Qua hoogte 180cm Graag betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) De huidige zal al weg zijn.


Tuinaanleg en -onderhoud Tongeren
donderdag 08 juli 2021

Betonnen omheining met structuur plaatsen

Plaatsen van een betonafsluiting van ongeveer 20 meter in recht stuk met een hoogte van 2 meter. Er moet geen omheining worden weggehaald, omheining moet in zandgrond worden geplaatst.


Tuinaanleg en -onderhoud Lochristi
maandag 05 juli 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Vervangen van huidige houten panelen (30 jaar oud) n.a.v verkaveling en nieuwbouw grenzend aan onze tuin. Nu zouden wij opteren voor een betonnen afsluiting. Het is al zeker een 20tal lopende meter en daar zou nog een stuk kunnen bijkomen.


Tuinaanleg en -onderhoud Bredene
maandag 28 juni 2021

Tuinafsluiting plaatsen - hout en beton

We willen graag een schutting tussen onze buren en die van ons. Graag een betonnen afsluiting aan onze kant en de kant van mijn buren een houten tuin afsluiting met afmetingen: 2mx1,20 hoog, 2mx1,60 hoog, 52mx2 hoog. (trappen systeem dus van klein naar groot) Er staan momenteel coniferen die moeten worden weggehaald.


Tuinaanleg en -onderhoud Merksplas
Offertes aanvragen