Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinomheining laten plaatsen

Natuurlijke omheining

Fan van een natuurlijke afsluiting? Lees hier alle informatie die je moet weten om de ideale groene afsluiting voor jouw tuin te kiezen.

Een groene afsluiting laten plaatsen

Een natuurlijke omheining blijft populair in België. Haagplanten, bomen of zelfs specifieke grassoorten zoals bamboe kunnen als afbakening dienen voor je tuin.

Op zoek naar een hovenier die je kan helpen om je project uit te voeren? Of wil je rustig prijzen vergelijken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Soorten groene omheining

De voor- en nadelen van een groene afsluiting

De voordelen van een groene afsluiting.

  • Groeit hoger, dus meer privacy
  • Lage kostprijs
  • Groene uitstraling
  • Duurzaam alternatief dat gemakkelijk 30 jaar meegaat

Nadelen van een groene afsluiting.

  • Regelmatig onderhouden
  • Enkele jaren tot de haag is dichtgegroeid
  • Combinatie met andere afsluiting soms noodzakelijk om huisdieren niet te laten ontsnappen

Soorten natuurlijke tuinafsluiting

Taxushaag

Onbetwist een van de populairste hagen. De volle groei zorgt elk seizoen voor privacy.

Beukenhaag

Deze populaire haagplant groeit relatief snel en is vrij gemakkelijk te onderhouden. Beuken blijven hun bladeren relatief goed behouden in de winter, wat voor extra privacy zorgt. Beuken dragen groene of rode bladeren. De rode variant is vaak iets duurder.

Laurierhaag

In tegenstelling tot andere groene hagen groeit een laurier vrij snel. Ideaal als je een hoge afsluiting wil, want de plant kan tot wel 6 meter hoog worden. Kenmerkend aan de laurierhaag zijn de grote, glanzende bladeren.

Bomen als tuinafsluiting

Als je geen haag of gevlochten afsluiting wil, kan je bomen gebruiken om je tuin af te sluiten. Een plataan, linde of andere soorten leibomen zijn de meest voorkomende opties. Houd altijd rekening met uitgroei wanneer je bomen plant. Snoei de bomen regelmatig om die uitgroei te voorkomen.

Gevlochten wilgentakken

Weinig onderhoudswerk is de belangrijkste reden om voor deze afsluiting te kiezen. En de mooie, 'groene' look is altijd meegenomen.

Wat kost een groene tuinomheining laten plaatsen?

De prijs van een groene afsluiting hangt af van het type haagplanten dat je kiest. Gemiddeld mag je rekenen op € 5 - € 15 per lopende meter, inclusief plaatsing door een hovenier.

Tip: Kies voor een erkende hovenier. Speel op zeker en vergelijk meerdere prijsoffertes. Bij Casius bezit elke partner het Erkend Vakwerk keurlabel. Dit wil zeggen dat elke vakman financieel gezond is en kwalitatief te werk gaat.

Gratis offertes vergelijken

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Andere soorten afsluitingen

Nemen de nadelen van dit soort omheiningen voor jou de bovenhand? Dan zijn er nog verschillende andere mogelijkheden. Een draadafsluiting, een omheining in hout of geïmpregneerd hout of een afbakening met steenkorven zijn alternatieven voor de groene afsluitingen die je op deze pagina vindt.

natuurlijke omheining

Groene afsluiting plaatsen?

Casius laat je gratis offertes vergelijken.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten 'groene' afsluiting plaatsen

woensdag 29 maart 2023

Tuinaanleg

Omheining plaatsen en betonplaat gieten voor tuinhuis


Tuinaanleg en -onderhoud Woubrechtegem
dinsdag 28 maart 2023

PVC tuinafsluiting

Tuin omheining met 1 toegangsdeur voor mensen en 2 schuif poorten voor de auto's. We willen zwart/donker antraciet gesloten moderne materiaal. Hoogte 200 cm /220 cm Lengte totaal ong. 45 m excl. poorten. Alvast bedankt Serkan Taskiran 0488056558 In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: PVC, Ik wil een Toegangspoort plaatsen


Tuinaanleg en -onderhoud Onze-Lieve-Vrouw-Waver
dinsdag 28 maart 2023

Beton tuinafsluiting / schutting

Wegnemen bestaande omheining (vlakke betonplaten) en plaatsen van nieuwe omheining met extra aandacht aan fundament. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten zonder structuur (egale betonlook) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Schoten
maandag 27 maart 2023

PVC tuinafsluiting / schutting

Het is voor een tuinomheining in composiet met een lengte van 41,30 m. Het liefst met een betonnen onderplaat. De omheining moet zeer stevig zijn. Vooral de palen moeten stevig verankerd worden omdat het hier zeer hard kan waaien met een zuidwesten wind. In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: PVC


Tuinaanleg en -onderhoud Elene
maandag 27 maart 2023

Beton tuinafsluiting / schutting

De omheining is bedoeld tegen wateroverlast van de straat en mag dus geen water doorlaten en moet stevig zijn. Bovendien is een verlenging van de oprit en een nieuwe poort nodig. De huidige toestand : houten palen en 2 m hoge draad (+30 jaar oud) en daarachter struiken. Lengte omheining: 100 tot 120 meter PS Wat kost een Account bij Buldit BVBA? Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: meer dan 50 meter Welke vulling(en) overweeg je voor de betonnen afsluiting?: betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Vlezenbeek
woensdag 22 maart 2023

Draadafsluiting

Omheining van schapeweide en mogelijks ander kleine kleinvee - ca. 250 lopende meter. Met een 3 -tal poorten/hekkens. In welke weideafsluiting heb je interesse?: Weideafsluiting met draad Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: meer dan 50 meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Mannekensvere
Offertes aanvragen