Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Natuurlijke afsluiting haag

Natuurlijke omheining

Natuurlijke omheining

Fan van een natuurlijke afsluiting? Lees hier alle informatie die je moet weten om de ideale groene afsluiting voor jouw tuin te kiezen.

Een groene omheining voor jouw tuin

Een groene afsluiting blijft populair in België. Haagplanten, bomen of zelfs specifieke grassoorten zoals bamboe kunnen als afbakening dienen voor je tuin.

Op zoek naar een hovenier die je kan helpen om je project uit te voeren? Of wil je rustig prijzen vergelijken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Soorten groene omheining

De voor- en nadelen van een groene afsluiting

De voordelen van een groene afsluiting.

  • Groeit hoger, dus meer privacy
  • Lage kostprijs
  • Natuurlijke en groene uitstraling
  • Duurzaam alternatief dat gemakkelijk 30 jaar meegaat

Nadelen van een groene afsluiting.

  • Regelmatig onderhouden
  • Enkele jaren tot de haag is dichtgegroeid
  • Combinatie met andere afsluiting soms noodzakelijk om huisdieren niet te laten ontsnappen

Soorten groene afsluitingen

Taxushaag

Onbetwist een van de populairste hagen. De volle groei zorgt elk seizoen voor privacy.

Beukenhaag

Deze populaire haagplant groeit relatief snel en is vrij gemakkelijk te onderhouden. Beuken blijven hun bladeren relatief goed behouden in de winter, wat voor extra privacy zorgt. Beuken dragen groene of rode bladeren. De rode variant is vaak iets duurder.

Laurierhaag

In tegenstelling tot andere groene hagen groeit een laurier vrij snel. Ideaal als je een hoge omheining wil, want de plant kan tot wel 6 meter hoog worden. Kenmerkend aan de laurierhaag zijn de grote, glanzende bladeren.

Bomen als afsluiting

Als je geen haag of gevlochten afsluiting wil, kan je bomen gebruiken om je tuin af te sluiten. Een plataan, linde of andere soorten leibomen zijn de meest voorkomende opties. Houd altijd rekening met uitgroei wanneer je bomen plant. Snoei de bomen regelmatig om die uitgroei te voorkomen.

Gevlochten wilgentakken

Weinig onderhoudswerk is de belangrijkste reden om voor deze afsluiting te kiezen. En de mooie, natuurlijke look is altijd meegenomen.

Wat kost een groene afsluiting?

De prijs van een groene omheining hangt af van het type haagplanten dat je kiest. Gemiddeld mag je rekenen op € 5 - € 15 per lopende meter, inclusief plaatsing door een hovenier.

Tip: Kies voor een erkende hovenier. Speel op zeker en vergelijk meerdere prijsoffertes. Bij Casius bezit elke partner het Erkend Vakwerk keurlabel. Dit wil zeggen dat elke vakman financieel gezond is en kwalitatief te werk gaat.

Gratis offertes vergelijken

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Afsluitingen Gevlochten Wilgen (1)

Groene afsluiting plaatsen?

Casius laat je gratis offertes vergelijken.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten omheining plaatsen

woensdag 20 oktober 2021

Houten tuinafsluiting et poort plaatsen

2 kleine poortjes + 1 grote poort van +/- 30 m + +/- 52 m omheining in kastanje te plaatsen.


Tuinaanleg en -onderhoud Bornem
dinsdag 19 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Het plaatsen van metalen palen met onderaan een betonplaat met daarbovenop planken . Het is ongeveer een 22 lopende meter. Qua hoogte 180cm Nu staat daar een draadomheining met betonnen palen, die nog wegmoeten. Ze zijn 110cm boven de grond.


Tuinaanleg en -onderhoud Wetteren
woensdag 13 oktober 2021

Afsluiting met betonpalen en houten schermen plaatsen

Oude betonnen platen als omheining afbreken en een nieuwe afsluiting zetten. Nieuwe afsluiting betonnen palen met houten panelen tussen. Het gaat om een stuk van 10 lopende meter en nog een extra stuk bij de buurvrouw die dezelfde uitvoering wilt.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoevenen
dinsdag 12 oktober 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een betonomheining laten plaatsen 1,80 m hoogte en ongeveer 30 lopende meter lang Liefst gewone vlakke betonplaten. Er zitten geen hoeken in. Qua ondergrond enkel grond van 50cm diep.


Tuinaanleg en -onderhoud Ninove
maandag 11 oktober 2021

Betonnen omheining plaatsen en oude vervangen

10m oude betonschutting + palen verwijderen en nieuwe plaatsen met houtstructuur en in kleur. We zoeken een omheining van een hoogte of 1m80 of 2 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Gentbrugge
maandag 11 oktober 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Graag plaatsing betonafsluiting om stelplaats de Lijn af te sluiten. Het zou over een 20 tal lopende meter zijn. Qua hoogte graag 2 meter. Nu staat er een draadomheining die weg moet.


Tuinaanleg en -onderhoud Tremelo
maandag 11 oktober 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Wij zouden graag een betonnen omheining hebben over een lengte van 90 meter en een hoogte van 180 cm. Nu staat er een haag die weg moet


Tuinaanleg en -onderhoud Zelem
zaterdag 09 oktober 2021

Tuinaanleg

tuin omheining in L- elementen lengte van de tuin is 25m hoogt van 150m tot 300m


Tuinaanleg en -onderhoud Ronse
woensdag 06 oktober 2021

Geluidswerende omheining plaatsen in tuin

We zijn op zoek naar een oplossing voor de geluidshinder in onze tuin. We wonen langs een drukke baan die fysiek ver onder ons huis gelegen ligt. Doordat de gemeente in de zomer de bomen heeft gekapt tussen deze drukke baan en onze woonst ondervinden we veel hinder. We wensen een schutting te plaatsen van 20 meter die tussen onze tuin en deze baan komt te liggen. Dit kan zijn in de vorm van een schutting waar begroeiing tegen kan of de houten schutting. Alleenstaande woning.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Truiden
dinsdag 05 oktober 2021

PVC tuinafsluiting plaatsen met boordsteen

Omheining plaatsen uit pvc in rechte lijn, graag met boordsteen. Afmetingen van 1m80 hoog en 11m92 lengte. Geen oude omheining weg te halen: nieuwbouw.


Tuinaanleg en -onderhoud Melsele
maandag 04 oktober 2021

Betonnen tuinomheining plaatsen

Gezamelijk project met buur/afsluiting te plaatsen op scheiding eigendommen/lengte ongeveer 16 meter Laatste 3 panelen moeten meegaan met oprit (talu)van gebuur (straat door tuin ) Betonnen palen met tussenin betonplaten met een structuur(nog te kiezen)(langs weerszijden) Op de talu moet ook steeds de minimum hoogte van 180cm behouden worden Er moet nog een out stuk worden weggehaald.


Tuinaanleg en -onderhoud Lede
maandag 04 oktober 2021

Automatische schuifpoort op rails plaatsen

Wij wensen een automatische schuifpoort op rails over een breedte van ongeveer 4 meter. Momenteel staat er nog een Bekaert draadomheining die moet worden weggehaald.


Tuinaanleg en -onderhoud Waasmunster
maandag 04 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een houten tuinafsluiting laten plaatsen in thermowoodHet is ongeveer een 25 lopende meter. Er is een kleine afbuiging. Qua hoogte graag 2m. Nu staat er een oude omheining ook in het hout maar die zou wegmoeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Harelbeke
maandag 04 oktober 2021

Draadomheining plaatsen met bovenbuis

Tuinomheining (draad met buis bovenaan + beton panelen onderaan) plaatsen. Over een lengte van 60 lopende meter. Geen hoeken. Qua ondergrond is het gewoon gras. Bekaertdraad met hoogte een 140cm


Tuinaanleg en -onderhoud Wambeek
donderdag 30 september 2021

Houten omheining vervangen of opnieuw plaatsen

Ik heb een omheining in thermowood maar de buur gaat bouwen en daarom moet de schutting worden afgebroken. De firma die de oude omheining plaatste doet die werking niet meer. Dus ofwel de schutting terug opbouwen met hetzelfde hout, ofwel een nieuwe schutting voorzien. 11 meter te plaatsen met palen. Beide zijden zichtbaar: 2.2m hoog. Palen in hout met rvs voeten te gieten in beton voor een lange levensduur. Grondwerk recent gebeurd.


Tuinaanleg en -onderhoud Hasselt
donderdag 30 september 2021

Inkijk beperken bij draadomheining met doek of houten panelen

Wij hebben een Bekaertdraad staan van 1,70m hoog en 7m lang. Wij willen hier graag een doek of een houten variant tegen zodat de inkijk wordt tegengegaan. Andere opties zijn ook welkom.


Tuinaanleg en -onderhoud Opglabbeek
woensdag 29 september 2021

Plaatsen van betonnen omheining in rechte lijn

Plaatsen van een beton omheining van 16 lopende meter (in rechte lijn) en een hoogte van 1m80 of 1m90 in uitvoering "elegant". Oude omheining eventueel ook nog verwijderen.


Tuinaanleg en -onderhoud Aartselaar
woensdag 29 september 2021

Bekaert draadomheining plaatsen

Zwarte Bekaert draad met metalen buis bovenaan en betonplaat onderaan te plaatsen. Lengte ongeveer 25 lopende meter. Nu staan er boompjes die wegmoeten die staan over een 20-tal meter. Er zijn ook tegels die gelegd moeten worden 20m x 30cm.


Tuinaanleg en -onderhoud Bazel
Offertes aanvragen