Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinomheining laten plaatsen

Natuurlijke omheining

Fan van een natuurlijke afsluiting? Lees hier alle informatie die je moet weten om de ideale groene afsluiting voor jouw tuin te kiezen.

Een groene afsluiting laten plaatsen

Een natuurlijke omheining blijft populair in België. Haagplanten, bomen of zelfs specifieke grassoorten zoals bamboe kunnen als afbakening dienen voor je tuin.

Op zoek naar een hovenier die je kan helpen om je project uit te voeren? Of wil je rustig prijzen vergelijken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Soorten groene omheining

De voor- en nadelen van een groene afsluiting

De voordelen van een groene afsluiting.

  • Groeit hoger, dus meer privacy
  • Lage kostprijs
  • Groene uitstraling
  • Duurzaam alternatief dat gemakkelijk 30 jaar meegaat

Nadelen van een groene afsluiting.

  • Regelmatig onderhouden
  • Enkele jaren tot de haag is dichtgegroeid
  • Combinatie met andere afsluiting soms noodzakelijk om huisdieren niet te laten ontsnappen

Soorten natuurlijke tuinafsluiting

Taxushaag

Onbetwist een van de populairste hagen. De volle groei zorgt elk seizoen voor privacy.

Beukenhaag

Deze populaire haagplant groeit relatief snel en is vrij gemakkelijk te onderhouden. Beuken blijven hun bladeren relatief goed behouden in de winter, wat voor extra privacy zorgt. Beuken dragen groene of rode bladeren. De rode variant is vaak iets duurder.

Laurierhaag

In tegenstelling tot andere groene hagen groeit een laurier vrij snel. Ideaal als je een hoge afsluiting wil, want de plant kan tot wel 6 meter hoog worden. Kenmerkend aan de laurierhaag zijn de grote, glanzende bladeren.

Bomen als tuinafsluiting

Als je geen haag of gevlochten afsluiting wil, kan je bomen gebruiken om je tuin af te sluiten. Een plataan, linde of andere soorten leibomen zijn de meest voorkomende opties. Houd altijd rekening met uitgroei wanneer je bomen plant. Snoei de bomen regelmatig om die uitgroei te voorkomen.

Gevlochten wilgentakken

Weinig onderhoudswerk is de belangrijkste reden om voor deze afsluiting te kiezen. En de mooie, 'groene' look is altijd meegenomen.

Wat kost een groene tuinomheining laten plaatsen?

De prijs van een groene afsluiting hangt af van het type haagplanten dat je kiest. Gemiddeld mag je rekenen op € 5 - € 15 per lopende meter, inclusief plaatsing door een hovenier.

Tip: Kies voor een erkende hovenier. Speel op zeker en vergelijk meerdere prijsoffertes. Bij Casius bezit elke partner het Erkend Vakwerk keurlabel. Dit wil zeggen dat elke vakman financieel gezond is en kwalitatief te werk gaat.

Gratis offertes vergelijken

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Andere soorten afsluitingen

Nemen de nadelen van dit soort omheiningen voor jou de bovenhand? Dan zijn er nog verschillende andere mogelijkheden. Een draadafsluiting, een omheining in hout of geïmpregneerd hout of een afbakening met steenkorven zijn alternatieven voor de groene afsluitingen die je op deze pagina vindt.

natuurlijke omheining

Groene afsluiting plaatsen?

Casius laat je gratis offertes vergelijken.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten 'groene' afsluiting plaatsen

vrijdag 24 juni 2022

Tuinafsluiting plaatsen

Afsluiting 14m lang 1,50m hoog. Draadomheining met betonnen plaat. Op dit moment staat er geen omheining.


Tuinaanleg en -onderhoud Haasrode
woensdag 22 juni 2022

Steenkorven plaatsen

Ik zou graag steenkorven laten plaatsen. - 1x 4m - 1x 1m Nu staat er ook nog een omheining maar die wordt weggehaald.


Tuinaanleg en -onderhoud Aalst
woensdag 22 juni 2022

Omheining plaatsen

Ik zou graag 30 meter draad met bovenbuis en betonplaat 1,8-2m hoog laten plaatsen bijkomstig 58 meter draad met bovenbuis zonder betonplaat. In totaal 88m


Tuinaanleg en -onderhoud Willebroek
zondag 19 juni 2022

Tuinhuis + omheining + loungehoek plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman die een tuinhuis met plat dak kan plaatsen van 3x3m + betonplaat + aansluitend een tuinpoort H1.8m en omheining van 2m. Ook in hetzelfde materiaal een loungehoek met 2 wanden 3.3mx3.3mx2.05m en plat dak H2.5m op bestaande beton. Alsook afbraak bestaand tuinhuis en omheining.


Tuinaanleg en -onderhoud Lochristi
zondag 19 juni 2022

Steenkorven plaatsen

Omheining wordt geplaatst tussen 2 huizen. Dit om privacy te creëren en het geluid te dempen van de buren. Lengte 20m Hoogte 2m


Tuinaanleg en -onderhoud Koekelare
woensdag 15 juni 2022

Draadafsluiting plaatsen

Ik zoek een vakman die een metalen draadomheining met betonplaat kan plaatsen over een lengte van ongeveer 35 lopende meter met bovenhuis. 1m80 kleur zwart, palen 6cm diameter.


Tuinaanleg en -onderhoud Evergem
Offertes aanvragen