Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Natuurlijke afsluiting haag

Natuurlijke omheining

Natuurlijke omheining

Fan van een natuurlijke afsluiting? Lees hier alle informatie die je moet weten om de ideale groene afsluiting voor jouw tuin te kiezen.

Een groene omheining voor jouw tuin

Een groene afsluiting blijft populair in België. Haagplanten, bomen of zelfs specifieke grassoorten zoals bamboe kunnen als afbakening dienen voor je tuin.

Op zoek naar een hovenier die je kan helpen om je project uit te voeren? Of wil je rustig prijzen vergelijken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Soorten groene omheining

De voor- en nadelen van een groene afsluiting

De voordelen van een groene afsluiting.

  • Groeit hoger, dus meer privacy
  • Lage kostprijs
  • Natuurlijke en groene uitstraling
  • Duurzaam alternatief dat gemakkelijk 30 jaar meegaat

Nadelen van een groene afsluiting.

  • Regelmatig onderhouden
  • Enkele jaren tot de haag is dichtgegroeid
  • Combinatie met andere afsluiting soms noodzakelijk om huisdieren niet te laten ontsnappen

Soorten groene afsluitingen

Taxushaag

Onbetwist een van de populairste hagen. De volle groei zorgt elk seizoen voor privacy.

Beukenhaag

Deze populaire haagplant groeit relatief snel en is vrij gemakkelijk te onderhouden. Beuken blijven hun bladeren relatief goed behouden in de winter, wat voor extra privacy zorgt. Beuken dragen groene of rode bladeren. De rode variant is vaak iets duurder.

Laurierhaag

In tegenstelling tot andere groene hagen groeit een laurier vrij snel. Ideaal als je een hoge omheining wil, want de plant kan tot wel 6 meter hoog worden. Kenmerkend aan de laurierhaag zijn de grote, glanzende bladeren.

Bomen als afsluiting

Als je geen haag of gevlochten afsluiting wil, kan je bomen gebruiken om je tuin af te sluiten. Een plataan, linde of andere soorten leibomen zijn de meest voorkomende opties. Houd altijd rekening met uitgroei wanneer je bomen plant. Snoei de bomen regelmatig om die uitgroei te voorkomen.

Gevlochten wilgentakken

Weinig onderhoudswerk is de belangrijkste reden om voor deze afsluiting te kiezen. En de mooie, natuurlijke look is altijd meegenomen.

Wat kost een groene afsluiting?

De prijs van een groene omheining hangt af van het type haagplanten dat je kiest. Gemiddeld mag je rekenen op € 5 - € 15 per lopende meter, inclusief plaatsing door een hovenier.

Tip: Kies voor een erkende hovenier. Speel op zeker en vergelijk meerdere prijsoffertes. Bij Casius bezit elke partner het Erkend Vakwerk keurlabel. Dit wil zeggen dat elke vakman financieel gezond is en kwalitatief te werk gaat.

Gratis offertes vergelijken

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Afsluitingen Gevlochten Wilgen (1)

Groene afsluiting plaatsen?

Casius laat je gratis offertes vergelijken.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten omheining plaatsen

vrijdag 14 januari 2022

Omheining in composiet plaatsen rondom tuin

Plaatsen van 78 meter composiet tuinafsluiting rondom een hele tuin. Er is nog een klein stuk van enkele meters waar een oude betonnen omheining verwijderd moet worden. Omheining in U-vorm: 39 - 9 - 39 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Mol
donderdag 13 januari 2022

Houten afsluiting plaatsen met betonnen platen

Wij zouden graag een omheining laten plaatsen. Ongeveer 80 lm. (31+17+31) Onderaan beton, met hout. Achter ons zijn er ook 2 buren die willen meedoen


Tuinaanleg en -onderhoud Heffen
dinsdag 11 januari 2022

Beton tuinafsluiting plaatsen

Wij willen omheining van onze gehele achtertuin met achteraan een poortje. Vermoedelijk een 100 lopende meter. DE hoogte ma ongeveer 180cm zijn. Liefst in gewonebetonplaten zonder structuur (egale betonlook) De tuin is makkelijk bereikbaar. Open bebouwing.


Tuinaanleg en -onderhoud Temse
maandag 10 januari 2022

Composieten omheining plaatsen langs rijhuis

25m aan composiet platen 1m80 hoog kleur donker grijs


Tuinaanleg en -onderhoud Riemst
maandag 10 januari 2022

Beton tuinafsluiting / schutting plaatsen

Plaatsen beton omheining (type BAJ Rio 2022) ter vervanging van oude colstrop. Het is ongeveer 14m +10m Met hoek van 90 Graden. De tuin is makkelijk bereikbaar.


Tuinaanleg en -onderhoud Vichte
zaterdag 08 januari 2022

Toegangspoort + omheining plaatsen

Ik heb een geautomatiseerd schuif poort nodig voor mijn voortuin om het huis van de weg te scheiden. Meer voor de veiligheid van ons kinderen Ze moet ongeveer 4,5m zijn + Tuinomheining van ongeveer 15 lm Een materiaal dat onderhoudsvrij is. Aluminium of iets anders


Tuinaanleg en -onderhoud Meerle
vrijdag 07 januari 2022

Herstellen/vervangen betonnen omheining

Door de vele wegeniswerken op het openbaar domein is onze betonnen afsluiting verzakt. De omheining bestaat uit betonnen stijlen betonnen liggers en een dubbele betonnen plaat onderaan, de hoogte van omheining is ongeveer 1m en heeft een lengte van ongeveer 40m en zou deze moeten hersteld of vervangen worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Mariakerke
vrijdag 07 januari 2022

Houten tuinafsluiting plaatsen

Omheining met betonplaat onderaan, geïmpregneerd hout en zwarte aluminium palen Rekening houdend dat er 90 meter geplaatst moet worden. Nu staat er een kleine omheining die weg zou moeten (open draad met betonpalen)


Tuinaanleg en -onderhoud Velm
woensdag 05 januari 2022

Draadafsluiting zetten

Er moet een lage oude omheining vervangen worden vervangen door een draadafsluiting vaste en harde draad van 2 meter hoog. De oude omheining werd reeds verwijderd maar de betonplaten en de gaten zijn nog aanwezig. Misschien zijn ze bruikbaar voor de nieuwe omheining. Er dient ook een poort geplaatst te worden, die voldoende breed is om met de auto en aanhangwagen te kunnen doorrijden.


Tuinaanleg en -onderhoud Verrebroek
dinsdag 04 januari 2022

Betonnen omheining plaatsen

Afscherming tussen 2 woningen met een deel terras, een deel 15 cm lager gelegen aflopend grasmat totaal ongeveer 7 m dan hoek naar garagemuur 2m70 , gewenste hoogte 1m50. Op het terras aangepaste hoogte in het gazon


Tuinaanleg en -onderhoud Mortsel
zondag 02 januari 2022

Draadafsluiting/houten paardenweide afsluiting

Omheining voor weide om paarden te houden ongeveer 480 m. Weidegrond B191z + zetten van haag langs de kant van de autostrade (+/- 165 m). weideafsluiting met hout en extra spanningsdraad. Er ligt deels een pijpleiding onder.


Tuinaanleg en -onderhoud Wommelgem
woensdag 29 december 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Half open bebouwing, poortje en omheining nodig om toegang tot tuin af te sluiten. Minder dan 10 meter in totaal


Tuinaanleg en -onderhoud Hove
woensdag 29 december 2021

Draadafsluiting plaatsen

Ik zou graag zwarte dikke doeken aan mijn omheining laten plaatsen zodat er geen inkijk meer mogelijk is en eventueel een stukje haag. Tussen 10 - 50 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Niel
dinsdag 28 december 2021

Draadafsluiting plaatsen

150 m hoogte omheining 1.80m met bovenbuis en betonnen plaat onderaan


Tuinaanleg en -onderhoud Halen
zondag 26 december 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Plaatsen van omheining aan de zijkant van het huis (19 meter) en op de scheiding met de buren (19m). Palen: H-multipaal 95mm x 45mm x 2m75 lang. Kleuren palen: RAL 9005 structuur (zwart)_RAL 7016 structuur (antraciet) Plaatsing: alle palen worden ter plaatse ingebetonneerd. Plaat: betonnen plaat 40cm hoog x 2m00 lang Hoogte hout ong. 1m80


Tuinaanleg en -onderhoud Heverlee
zaterdag 25 december 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Wij zouden graag een betonnen afsluiting laten plaatsen Ongeveer 30/40 meter 180/200cm qua hoogte Nu staat er ook een betonnen omheining die weg zou moeten.


Tuinaanleg en -onderhoud Beverlo
maandag 20 december 2021

Lage betonnen omheining plaatsen

Momenteel staat er een lage betonnen afsluiting. We hadden dit graag aangepast naar hogere betonplaten met structuur. De lengte is ongeveer een 50 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Tongeren
vrijdag 17 december 2021

Houten omheining plaatsen

Wij zijn op zoek naar een houten schutting, om te plaatsen tussen ons en de buren. Graag hadden wij houten panelen tussen betonnen palen. +- 50 meter


Tuinaanleg en -onderhoud Balen
Offertes aanvragen