Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinomheining laten plaatsen

Natuurlijke omheining

Fan van een natuurlijke afsluiting? Lees hier alle informatie die je moet weten om de ideale groene afsluiting voor jouw tuin te kiezen.

Een groene afsluiting laten plaatsen

Een natuurlijke omheining blijft populair in België. Haagplanten, bomen of zelfs specifieke grassoorten zoals bamboe kunnen als afbakening dienen voor je tuin.

Op zoek naar een hovenier die je kan helpen om je project uit te voeren? Of wil je rustig prijzen vergelijken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit jouw regio.

Soorten groene omheining

De voor- en nadelen van een groene afsluiting

De voordelen van een groene afsluiting.

  • Groeit hoger, dus meer privacy
  • Lage kostprijs
  • Groene uitstraling
  • Duurzaam alternatief dat gemakkelijk 30 jaar meegaat

Nadelen van een groene afsluiting.

  • Regelmatig onderhouden
  • Enkele jaren tot de haag is dichtgegroeid
  • Combinatie met andere afsluiting soms noodzakelijk om huisdieren niet te laten ontsnappen

Soorten natuurlijke tuinafsluiting

Taxushaag

Onbetwist een van de populairste hagen. De volle groei zorgt elk seizoen voor privacy.

Beukenhaag

Deze populaire haagplant groeit relatief snel en is vrij gemakkelijk te onderhouden. Beuken blijven hun bladeren relatief goed behouden in de winter, wat voor extra privacy zorgt. Beuken dragen groene of rode bladeren. De rode variant is vaak iets duurder.

Laurierhaag

In tegenstelling tot andere groene hagen groeit een laurier vrij snel. Ideaal als je een hoge afsluiting wil, want de plant kan tot wel 6 meter hoog worden. Kenmerkend aan de laurierhaag zijn de grote, glanzende bladeren.

Bomen als tuinafsluiting

Als je geen haag of gevlochten afsluiting wil, kan je bomen gebruiken om je tuin af te sluiten. Een plataan, linde of andere soorten leibomen zijn de meest voorkomende opties. Houd altijd rekening met uitgroei wanneer je bomen plant. Snoei de bomen regelmatig om die uitgroei te voorkomen.

Gevlochten wilgentakken

Weinig onderhoudswerk is de belangrijkste reden om voor deze afsluiting te kiezen. En de mooie, 'groene' look is altijd meegenomen.

Wat kost een groene tuinomheining laten plaatsen?

De prijs van een groene afsluiting hangt af van het type haagplanten dat je kiest. Gemiddeld mag je rekenen op € 5 - € 15 per lopende meter, inclusief plaatsing door een hovenier.

Tip: Kies voor een erkende hovenier. Speel op zeker en vergelijk meerdere prijsoffertes. Bij Casius bezit elke partner het Erkend Vakwerk keurlabel. Dit wil zeggen dat elke vakman financieel gezond is en kwalitatief te werk gaat.

Gratis offertes vergelijken

Al een paar keer beroep gedaan op hun diensten en altijd tevreden geweest. Een aanrader alleen al omdat het gratis is. Op de website zeg je wat er moet gebeuren en zij doen de rest.

Manuel Lootens

Andere soorten afsluitingen

Nemen de nadelen van dit soort omheiningen voor jou de bovenhand? Dan zijn er nog verschillende andere mogelijkheden. Een draadafsluiting, een omheining in hout of geïmpregneerd hout of een afbakening met steenkorven zijn alternatieven voor de groene afsluitingen die je op deze pagina vindt.

natuurlijke omheining

Groene afsluiting plaatsen?

Casius laat je gratis offertes vergelijken.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten 'groene' afsluiting plaatsen

vrijdag 02 december 2022

Tuin omheining met houten afsluiting

Tuin volledig afsluiten met een houten omheining. Hoogte valt nog te bespreken, ik vermoed dat een standaardhoogte 1m80 bedraagt?


Tuinaanleg en -onderhoud Schellebelle
dinsdag 29 november 2022

Houten tuinafsluiting plaatsen + poort en brievenbus

Over een afstand van een 10 tal meter een houten tuinafsluiting , poortje + integratie brievenbus in cortensstaal, materiaal voor de omheining en het poortje heb ik niet


Tuinaanleg en -onderhoud Vollezele
maandag 28 november 2022

Plaatsen tuinomheining

Graag hadden we informatie gekregen over tuinomheiningen. Deze mag een draadomheining zijn. Echter zijn wij eigenaars van een kat en een hond waardoor de onderkant vrij stevig moet zijn en de draad een redelijke hoogte dient te hebben. Ook hebben we interesse in het plaatsen van een dubbel tuinpoortje.


Tuinaanleg en -onderhoud Putte
zondag 27 november 2022

Omheining voor paarden

Plaatsen van omheining voor paarden. Indien mogelijk en geen gigantische meerkost de mogelijkheid om te voorkomen dat kippen door de draad kunnen. Moet rondom een weide komen, afmetingen nog te meten. Ik denk een dikke 200 meter


Tuinaanleg en -onderhoud Tessenderlo
zaterdag 26 november 2022

Omheining plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een draadomheining met borduurstenen en bovenbuis. 7m met een hoogte van 1m en 13m met een hoogte van 1m80.


Tuinaanleg en -onderhoud Wilsele
woensdag 23 november 2022

Nieuwe omheining plaatsen

Wij kijken naar dit type van omheining, tussen ons en de buren. Het gaat om zo'n 20meter. Voorkeur voor een Govowall (https://www.govaplast.com/nl/homeplus/tuinschermen/) type omheining.


Tuinaanleg en -onderhoud Kessel-Lo
Offertes aanvragen