Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
ecocheques

Ecocheques gekregen, wat koop je ermee?

Als je in de privésector werkt, is het mogelijk dat je ecocheques krijgt van je werkgever. De ecocheque is een extralegaal voordeel bovenop je loon, waar je geen belastingen of sociale lasten op betaalt. Het is dus zowel voor de werkgever als werknemer interessant. Met deze cheques kan je ecologische producten aankopen. Je kan per jaar maximum 25 cheques ter waarde van 10 euro ontvangen. Ze zijn 2 jaar geldig, je kan ze niet verlengen en kan ze niet omwisselen in geld. Met andere woorden moet je ze binnen 2 jaar nuttigen. Maar wat als je geen nood hebt aan een nieuwe fiets of koelkast en de vervaldatum steeds dichterbij komt? Geen nood, er zijn veel meer mogelijkheden om deze cheques interessant uit te geven dan je denkt.

De mogelijkheden zijn heel variërend. Je kan online een lijst raadplegen met alle producten die je kan kopen. Deze zijn onderverdeeld in 3 categoriën:

  • Ecologische producten en diensten
  • Duurzame, mobiliteit en vrije tijd
  • Hergebruik, recyclage en afvalpreventie

Onze vakmannen stelden een lijst op met producten die je onder andere kan kopen met ecocheques. Deze producten kunnen een meerwaarde geven aan je huis of kunnen je helpen besparen op de energie- of waterfactuur. Volgende producten dien je zeker te overwegen indien je ecocheques hebt ontvangen:

Indien deze lijst je heeft kunnen inspireren en je op zoek bent naar een vakman om één van deze producten te installeren, kan je je opdracht bij ons plaatsen. Wij bezorgen je 3 vrijblijvende offertes op maat. Gratis en zonder verplichtingen.

Zoek je een vakman? Casius brengt je in contact!

Offertes aanvragen