Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Terras Klinkers 3

Groen in huis en tuin

De laatste jaren merken we dat er steeds meer natuurlijke materialen in de tuin aanwezig zijn. Denk aan de typische "pinterest-style" banken gemaakt van houten palletten in plaats van stoelen. Hiernaast worden de tuinen ook steeds groener en groener. Je zou denken dat dit automatisch ook meer werk in de tuin met zich meebrengt maar niets is minder waar. Hieronder geven we enkele interessante ideeën mee die jij misschien wel kan smaken voor in je tuin.

Groengevel

Een groengevel is een uniek middel om je huis op een natuurlijke manier aan te kleden. Naast het ethische aspect heeft een groene gevel een tal van andere voordelen. De belangrijkste zijn ongetwijfeld het feit dit (geluids)isolerend is en dat dit een positieve impact heeft op de levensduur van je gevel. Het is wel zo dat men hier meer onderhoud aan heeft dan een gewone gevel. Hier kan je ook opteren om slechts een deel van de gevel met groen te voorzien om het onderhoud te beperken.

Groendak

Naast een groene gevel kan je ook kiezen voor een groendak. Een groendak heeft net zoals de gevel een positieve impact op de geluidsisolatie en levensduur van je dak. Sommige mensen houden ook gewoon van deze natuurlijke look in plaats van te moeten kijken op epdm of roofing die je doorgaans overal ziet. Hiernaast verhoogt een groendak het rendement van zonnepanelen. Het groendak kan namelijk gebruikt worden als verankering van de zonnepanelen in de plaats van de betonnen elementen die doorgaand gebruikt worden. Deze betonnen elementen hebben namelijk een negatieve impact op het rendement. Ten slotte kan men hier in elke Vlaamse gemeente subsidies voor krijgen wat het ook financieel aantrekkelijk maakt.

Meer informatie over de types en prijzen van een groendak vind je hier

Sedum Dakbedekking

Gebruik van waterelementen

De tuin en water gaan vaak hand in hand. Dit betekent echter niet dat je per sé over een groot zwembad of een zwemvijver moet beschikken. Zo kan men kan ook opteren voor alternatieve waterelementen zoals een kleine vijver, fontein of een waterornament. Hiermee kan je creaties bekomen die zeer natuurlijk en uniek overkomen. Alles hangt natuurlijk af van de stijl van je tuin en je persoonlijke voorkeuren.

Alternatieve afsluiting

Steeds meer mensen stappen af van de populaire beton- en draadafsluiting. Er zijn dan ook talloze alternatieven die zowel in kostprijs als esthetisch interessant zijn. Een afsluiting gemaakt uit gevlochten hazelaar of kastanjehout zijn twee populaire opties. Er zijn nog talloze andere opties zoals een ecologische afsluiting gemaakt uit gerecycleerde kunststof of een schanskorf gevuld met stenen die steeds meer aan populariteit winnen.

Werken in de tuin? Vraag offertes aan!

Offertes aanvragen