Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Waterput in tuin boren

Waterput plaatsen

Waterput plaatsen

Informatie, prijzen en offertes op maat van vakmannen uit de buurt voor het plaatsen of renoveren van een waterput.

Waarom een waterput laten installeren?

Door een waterput te installeren, kan je besparen op de waterfactuur. Het regenwater kan je aansluiten op een buitenkraan waar je anders duur stadswater voor gebruikte. Auto's wassen, tuin besproeien of huishoudtoestellen kan je allemaal aansluiten, waardoor je eindfactuur drastisch daalt.

Naast het financiële aspect is een regenwaterput ook goed voor het milieu. Regenwater wordt efficiënt gebruikt en bij droge zomers kom je minder snel zonder water te zitten.

Een grondwaterput is jammer genoeg een pak minder goed voor het milieu en kan in tijden van grote droogtes het probleem vergroten. Ook bestaat de mogelijkheid om bepaalde heffingen op het gebruik van grondwater toe te passen.

Ben je op zoek naar een specialist om een waterput te installeren? Vraag gratis offertes aan en ga op zoek naar de beste prijs voor jouw project.

Regenwaterput of grondwaterput?

Het zijn allebei waterputten, maar wat is nu exact het verschil? Een regenwaterput is een reservoir dat in de grond wordt ingegraven. Het regenwater komt via je dakgoten in dit reservoir terecht. Even aansluiten op het sanitair en voortaan kan je je toilet altijd met regenwater doorspoelen.

Bij een grondwaterput komt het water niet uit de hemel maar uit de grond. Je boort een put tot op een diepte waar grondwater zit opgeslagen. Via een pompsysteem of een putboring kan je dit grondwater aanspreken.

Opgelet : Vraag altijd eerst na bij jouw gemeente of het toegestaan is om een putboring uit te voeren. De kans bestaat dat de winning van grondwater in jouw regio niet toegelaten is of dat je een vergunning moet aanvragen. De regels kan je op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij vinden.

Wat is de prijs om een regenwaterput te steken?

Bij het plaatsen van een regenwaterinstallatie moet je rekening houden met een aantal kosten. Een overzicht vind je in de tabel hieronder.

Een eerste factor die de kostprijs bepaalt, is de keuze voor een dompelpomp of een zelfaanzuigende pomp. Wil je een installatie aanschaffen, dan moet je die verplicht laten keuren. Het is belangrijk dat de kwaliteit van het drinkwater niet wordt aangetast door gebruik van regenwater. Drink- en regenwater moeten altijd strikt gescheiden blijven. Deze kost verschilt afhankelijk van waar je woont en wie je waterleverancier is. Je kan ook opteren voor een omschakelsysteem, waarbij je automatisch overschakelt op kraantjeswater als er niet voldoende water in de put is. Een laatste kost is het installeren van een filtersysteem om verstoppingen te vermijden.

Product Richtprijs
Regenwaterput in beton € 700 - € 1.000
Regenwaterput in kunststof € 1.200 - € 1.400
Pompinstallatie € 500 - € 700
Keuring € 100 - € 150
Omschakelsysteem € 1.000 - € 1.300
Filterinstallatie € 200 - € 300
Installatiekosten € 400 - € 1.000

Een reservoir moet minstens 5.000 liter bevatten. Wil je meer, dan moet je natuurlijk ook meer betalen. Volumes van 7.500 liter komen vaak voor, 10.000 liter is het maximum. De kosten bij een renovatie zullen hoger oplopen dan bij een nieuwbouw. Dit komt omdat er meer graafwerken nodig zijn en omdat er meer kap- en breekwerk nodig is bij de bestaande leidingen en buizen.

Wat is de prijs om een grondwaterput te laten boren?

De prijs van de putboring hangt af van de diepte en samenstelling van de ondergrond waar je de boring wilt laten uitvoeren. Hiernaast moet je ook nog de pompinstallatie voorzien, wat vaak minstens even duur is al de putboring zelf. Reken voor een complete installatie op 3000 à 6000 euro.

Regenwaterput

Plaats je opdracht

Bespaar door meerdere offertes te vergelijken voor jouw waterput.

Offertes vergelijken

Recente opdrachten waterputten

vrijdag 29 mei 2020

Beregening installeren voor tuin

Graag had ik een beregeningsinstallatie laten aanleggen in de tuin. Oppervlakte te besproeien: ongeveer 400 m². Waterput en pomp is aanwezig.


Tuinaanleg en -onderhoud Overpelt
woensdag 13 mei 2020

Waterput slaan in de tuin

Waterput van 12m met debiet van 5m³/uur slaan.


Tuinaanleg en -onderhoud Lommel
maandag 11 mei 2020

Putboring uitvoeren voor tuin of regenwaterput laten steken

Put boren voor beregening tuin. Het is niet mogelijk met zwaar materiaal. Zou handmatig of met kleine hulpmachine moeten gebeuren.


Tuinaanleg en -onderhoud Kortenaken
Offertes aanvragen