Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Waterput in tuin boren

Waterput plaatsen

Waterput plaatsen

Informatie, prijzen en offertes op maat van vakmannen uit de buurt voor het plaatsen of renoveren van een waterput.

Waarom een waterput laten installeren?

Door een waterput te installeren, kan je besparen op de waterfactuur. Het regenwater kan je aansluiten op een buitenkraan waar je anders duur stadswater voor gebruikte. Auto's wassen, tuin besproeien of huishoudtoestellen kan je allemaal aansluiten, waardoor je eindfactuur drastisch daalt.

Naast het financiële aspect is een regenwaterput ook goed voor het milieu. Regenwater wordt efficiënt gebruikt en bij droge zomers kom je minder snel zonder water te zitten.

Een grondwaterput is jammer genoeg een pak minder goed voor het milieu en kan in tijden van grote droogtes het probleem vergroten. Ook bestaat de mogelijkheid om bepaalde heffingen op het gebruik van grondwater toe te passen.

Ben je op zoek naar een specialist om een waterput te installeren? Vraag gratis offertes aan en ga op zoek naar de beste prijs voor jouw project.

Regenwaterput of grondwaterput?

Het zijn allebei waterputten, maar wat is nu exact het verschil? Een regenwaterput is een reservoir dat in de grond wordt ingegraven. Het regenwater komt via je dakgoten in dit reservoir terecht. Even aansluiten op het sanitair en voortaan kan je je toilet altijd met regenwater doorspoelen.

Bij een grondwaterput komt het water niet uit de hemel maar uit de grond. Je boort een put tot op een diepte waar grondwater zit opgeslagen. Via een pompsysteem of een putboring kan je dit grondwater aanspreken.

Opgelet : Vraag altijd eerst na bij jouw gemeente of het toegestaan is om een putboring uit te voeren. De kans bestaat dat de winning van grondwater in jouw regio niet toegelaten is of dat je een vergunning moet aanvragen. De regels kan je op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij vinden.

Wat is de prijs om een regenwaterput te steken?

Bij het plaatsen van een regenwaterinstallatie moet je rekening houden met een aantal kosten. Een overzicht vind je in de tabel hieronder.

Een eerste factor die de kostprijs bepaalt, is de keuze voor een dompelpomp of een zelfaanzuigende pomp. Wil je een installatie aanschaffen, dan moet je die verplicht laten keuren. Het is belangrijk dat de kwaliteit van het drinkwater niet wordt aangetast door gebruik van regenwater. Drink- en regenwater moeten altijd strikt gescheiden blijven. Deze kost verschilt afhankelijk van waar je woont en wie je waterleverancier is. Je kan ook opteren voor een omschakelsysteem, waarbij je automatisch overschakelt op kraantjeswater als er niet voldoende water in de put is. Een laatste kost is het installeren van een filtersysteem om verstoppingen te vermijden.

Product Richtprijs
Regenwaterput in beton € 700 - € 1.000
Regenwaterput in kunststof € 1.200 - € 1.400
Pompinstallatie € 500 - € 700
Keuring € 100 - € 150
Omschakelsysteem € 1.000 - € 1.300
Filterinstallatie € 200 - € 300
Installatiekosten € 400 - € 1.000

Een reservoir moet minstens 5.000 liter bevatten. Wil je meer, dan moet je natuurlijk ook meer betalen. Volumes van 7.500 liter komen vaak voor, 10.000 liter is het maximum. De kosten bij een renovatie zullen hoger oplopen dan bij een nieuwbouw. Dit komt omdat er meer graafwerken nodig zijn en omdat er meer kap- en breekwerk nodig is bij de bestaande leidingen en buizen.

Wat is de prijs om een grondwaterput te laten boren?

De prijs van de putboring hangt af van de diepte en samenstelling van de ondergrond waar je de boring wilt laten uitvoeren. Hiernaast moet je ook nog de pompinstallatie voorzien, wat vaak minstens even duur is al de putboring zelf. Reken voor een complete installatie op 3000 à 6000 euro.

Regenwaterput

Plaats je opdracht

Bespaar door meerdere offertes te vergelijken voor jouw waterput.

Offertes vergelijken

Recente opdrachten waterputten

dinsdag 05 oktober 2021

Waterput van 10.000 liter plaatsen en aansluiten

Ik ben opzoek naar iemand die een waterput kan plaatsen en direct kan aansluiten op wasmachine en de toiletten. Graag 10.000L of meer


Andere / klussen Lanaken
woensdag 22 september 2021

Loodgieterij in de tuin: regenwaterput en kranen installeren

We willen de waterinstallatie in de tuin aanpakken. Kranen installeren, leidingen voorzien en regenwaterput steken.


Andere / klussen Lovenjoel
donderdag 16 september 2021

Waterput voorzien

Graag willen we een betonnen waterput, 10.000 liter, laten voorzien. Liefst een gespecialiseerd bedrijf, aangezien de doorgang naar de locatie een 70-tal meter van de openbare weg af ligt, via een weggetje bereikbaar dat weliswaar vrij smal is - een personenvoertuig kan, maar grotere voertuigen zijn minder evident. We hebben al een waterput van 1.500 l , maar we hebben nu ook het pand ernaast gekocht, en hebben in totaal beschikking over dakoppervlakte van 150-200 m² en tevens hebben we een zwembad geplaatst, dus het huidige opslagvolume is nu nogal beperkt.


Andere / klussen Okegem
donderdag 19 augustus 2021

Grondwerken, regenput steken en een fundering gieten

Aannemer gezocht om een niveauverschil van 1m30 gelijk te trekken. Er moet ook een regenwaterput worden gestoken en er moet een fundering voor het plaatsen van een achterbouw worden gegoten.


Andere / klussen Herdersem
woensdag 18 augustus 2021

Aanzuigdarm voor pomp in waterput vervangen

De huidige aanzuigdarm van de waterpomp in de regenwaterput is niet meer bruikbaar. Er dient een nieuwe aanzuigdarm geplaatst te worden voor het regenwater.


Andere / klussen Kortrijk
woensdag 18 augustus 2021

Regenwaterput plaatsen en aansluiten op de leidingen

Ik zoek iemand die bij mij thuis, particuliere gezinswoning, een waterput kan komen plaatsen. Het aantal liter is te bekijken met de vakman. Ook een waterpomp te voorzien en aan te sluiten op de bestaande leidingen.


Andere / klussen Moerbeke
zondag 15 augustus 2021

Regenwaterput renoveren

Op mijn terrein staat een oude regenwaterput onder het gazon. Ik wil die laten nakijken en indien nog bruikbaar een pompinstallatie laten plaatsen en wateraansluiting zodat ik het regenwater kan gebruiken voor in de tuin


Andere / klussen Nieuwerkerken (Limburg)
zondag 25 juli 2021

Regenwaterput plaatsen

Ik zoek iemand die een regenwaterput kan plaatsen in mijn voortuin. Die zou tussen de 5000 en 10.000L moeten zijn. De bewoonbare opp van het huis is 178m²


Andere / klussen Heule
dinsdag 13 juli 2021

Waterdichte verhoging en deksel voor waterput

Onze regenwaterput is 'afgesloten' met een betonnen deksel dat er los op ligt. Graag zouden we dit enerzijds willen verhogen (waterdichte muurtje errond, betonnen opzetstuk,...) en dit afsluiten met een praktisch en degelijk deksel. We zoeken iemand om enerzijds het juiste/beste advies te kunnen geven, en anderzijds om het werk uit te voeren.


Andere / klussen Boutersem
woensdag 23 juni 2021

Scheiden regenwaterafvoer van riolering

Momenteel lopen de regenwaterafvoeren gemengd met de rest van de afvoer via de kruipkelder naar de voortuin. Ik zoek iemand die de tuinpaden in klinkers rond het huis wilt openbreken, vervolgens regenwaterafvoeren plaatsen en vervolgens de tuinpaden terug afwerken met de klinkers. Ook zou er afhankelijk van de prijs een regenwaterput van 7500L of 10000L in de voortuin gezet mogen worden, maar dat zou ook eventueel nog uitgesteld kunnen worden.


Andere / klussen Rotselaar
dinsdag 22 juni 2021

Putrenovatie uitvoeren

Het putdeksel van een waterput is verzakt. Ik wil dit herstellen naar zijn oorspronkelijke staat. Het bevindt zich in een dal in een grasperk. Het gaat om het Egmontpaleis in Brussel. Van de afmeting heb ik geen idee maar ik kan wel foto's doorsturen.


Andere / klussen Brussel
maandag 21 juni 2021

Waterput vervangen/herstellen

De watertank onder mijn huis is aan vervanging toe. Men kan hem ook herstellen, ik weet niet wat de betere optie is. Het gaat om een vrij oud huis.


Andere / klussen Etterbeek
zaterdag 19 juni 2021

Regenwaterput uitgraven en aansluiten

Op zoek naar een vakbedrijf voor het voorzien van een regenwaterput, 10.000 l Bereikbaar via een oprit met breedte 3 m , de put zou moeten uitgegraven worden in een weide naast de woninggelegen. Grond afvoeren en betonnen opslagtank plaatsen + inclusief aansluiting (15-tal meter naar de woning)


Andere / klussen Dilbeek
vrijdag 18 juni 2021

Grondwaterput boren

Ik zoek iemand om een grondwaterput te boren. Water zou ijzervrij moeten zijn. Enkel voor gebruik in de tuin. Er is hier een waterput van 16 meter diep. We zouden dit graag samen met de buren doen.


Andere / klussen Olmen
maandag 14 juni 2021

Regenwaterput installeren in voortuin

We zijn op zoek naar iemand om een regenwaterput te installeren bij ons. Volume is nog niet bepaald, we zouden graag wat info hebben over welk volume best bij onze situatie past.


Andere / klussen Zwijndrecht
vrijdag 11 juni 2021

Waterput plaatsen

Ik zou graag een waterput laten installeren Dit om de tuin en bloemen te voorzien van water. Hoe groot de tuin juist is, weet ik niet precies.


Andere / klussen Kessenich
zondag 06 juni 2021

Detecteren en herstellen lek regenwaterput

De regenwaterput is een 10-tal jaar geleden geïnstalleerd. Echter 'vult' hij niet meer, ttz: er loopt wel water in tijdens een regenbui, maar het waterniveau stijgt niet -> het betreft meer dan waarschijnlijk een lek ergens in de put. Ik zoek dus iemand met kennis van regenwaterputten om het probleem te achterhalen en herstellen.


Andere / klussen Attenhoven
vrijdag 28 mei 2021

Regenwaterput en infiltratiekratten vernieuwen

Regenwaterput pvc te verwijderen, evenals infiltratiekratten. Nieuwe pvc regenwaterput 7500L te plaatsen en aan te sluiten, incl infiktratiekratten, DS infiltratiekratten geotextiel 120x60x60 volume 410 L/stuk, 5 stuks (3+2). Graag offerte regenwaterput apart en regenwaterput plus infiltratiekratten


Andere / klussen Destelbergen
woensdag 05 mei 2021

Uitgraven regenwaterputten

Er zouden twee regenputten gegraven moeten worden. De aarde zou ook afgevoerd moeten worden. De afmetingen van de twee putten zijn hetzelfde: hoogte 185 cm en diameter 245 met een opzetstuk van hoogte 60 cm. Totale put is dus ongeveer 5m x 2,5m x 2,5m, waarbij naar schatting een 18m³ aarde afgevoerd zou moeten worden.


Andere / klussen Gullegem
vrijdag 30 april 2021

Grondwaterput plaatsen voor huishoudelijk gebruik

Grondwater oppompen voor huishoudelijk gebruik. Wij zouden graag een grondwaterput hebben. Wij hebben al eens gehoord op het stadhuis en je moet hiervoor gewoon een aanvraag doen. Maar dit kunnen wij dan doen.


Andere / klussen Leuven
vrijdag 23 april 2021

Grondwaterput plaatsen

We zoeken een specialist voor de boring van een grondwaterput. Wij hebben het al nagevraagd bij de gemeente en we moeten hier gewoon een aanvraagje voor doen.


Andere / klussen Binkom
Offertes aanvragen