Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Stalen interieur

INSPIRATIE: staal in jouw interieur

Vijfde eeuw voor Christus: verlichte zielen in China ontdekken staal. Vijftiende eeuw na Christus: De Europeanen worden ook wakker en bedenken dat staal verdorie sterk is. Eenentwintigste eeuw na Christus: u klikt per toeval op dit literaire hoogstandje en ontdekt de beste tips om staal feilloos te integreren in jouw woning. Een deur, trap in staal of andere constructie? Deze tips helpen je op weg.

Durf groot denken

Staal valt op, dus hoef je het ook niet verbergen. Als je kan, ga dan voor grote ruimtes waar een staalconstructie tot zijn recht komt: hoge plafonds, een stalen trap die je woonruimte breekt, lange balken doorheen je interieur, grote deuren of een venster pal in je woonkamer. Maatwerk en staal gaan hand in hand en het resultaat is vaak adembenemend.

Staal betekent ook kleur

Bij staalconstructies denken we vaak aan oude industriegebouwen. Grijze of zwarte profielen die voor een kale indruk zorgen. Het klopt dat je voor het staal zelf weinig opties hebt. Staal is nu eenmaal een donker product. Je kan staal altijd laten schilderen, maar dan verlies je net de charme.

Wil je toch gaan spelen met kleuren, dan kan je elders in de ruimte kijken. Schilder je trap of kozijnen, gebruik een opvallende accentmuur of plaats elders in je interieur enkele felle decoratiestukken. Of combineer met andere materialen: hout en staal passen altijd bij elkaar.

Stalen schuifdeur

Durf ook klein denken

Staal schreeuwt om grote constructies, maar je kan je inspiratie ook in kleinere accenten kwijt. Naast de gebruikelijke deuren, kozijnen en steunbalken kan je de legering ook gebruiken om iets minder opvallende meubels wat extra panache te geven. Wat dacht je van het onderstel van een tafel, de schappen of meteen de deuren van een kast? Kijk even rond in je interieur en je vindt vast wel enkele geschikte accenten om mee te werken.

Onderhoud

RVS. Roestvrij staal. Of nee, toch niet. Roestvast staal, da’s de juiste term. Want staal kan en zal roesten als je het niet onderhoud. Grote boosdoener is vliegroest. Vliegroest ontstaat door stukjes vuil, ijzer of weet-ik-veel-wat die blijven plakken op het staal en later roesten. In dit geval is het niet het staal dat roest, maar wel de deeltjes erop. Remedie: af en toe eens oppoetsen. Zo blijft je staal blinken tot in de eeuwigheid.

Offertes staalschrijnwerk aanvragen

Offertes aanvragen