Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Terrasoverkapping in hout of metaal

Terrasoverkapping plaatsen

Terrasoverkapping plaatsen

Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de regio voor het plaatsen van de mooiste terrasoverkappingen.

Terrasoverkappingen: Soorten, prijzen en offertes op maat

Een terrasoverkapping is een multifunctioneel element dat voor vele mensen een gedroomde toevoeging is aan de woning. Plaats je de overkapping tegen de gevel of heb je liever een die vrij staat? De keuze is aan jou. Of je de overkapping gebruikt als zonnewering, als afdak bij regen of als plek om je rustig terug te trekken. Een overkapping komt altijd goed van pas. 

Welke soorten terrasoverkappingen zijn er?

Houten terrasoverkapping

Een overkapping in hout is dankzij de natuurlijke look heel populair. Hout kan je perfect laten aansluiten op je woning, ongeacht de stijl. Welk hout je kiest, staat je volledig vrij. Ga je voor geïmpregneerd hout of toch liever hardhout? Ben je na een tijd uitgekeken op de kleur? Dan kan je het hout gemakkelijk overschilderen. Zo geef je jouw overkapping snel en efficiënt een andere look.

Aluminium terrasoverkapping

De terrasoverkapping in aluminium heeft een strakke, moderne look. Bovendien is het nog eens stevig en duurzaam. Die stevigheid zorgt ervoor dat een aluminium overkapping langer meegaat dan een houten constructie.

Aluminium is gemakkelijk te onderhouden. Let wel op met krassen, want die zijn niet gemakkelijk te verwijderen. De keuze voor het dak staat je vrij. Glas, platen in polycarbonaat of een schaduwdoek zijn op dit moment de populairste opties.

Glazen terrasoverkapping

Een glazen overkapping is ongetwijfeld het duurste type terrasoverkapping. De dragende constructie is, net zoals hierboven, in hout of aluminium. Het zijn de schuttingen tussen de palen die uit glas zijn gemaakt.

Een van de pluspunten van glas is de levensduur. Mits een beetje zorg kan het je hele leven meegaan. Om op zeker te spelen kies je best voor driedubbel glas. Bij slecht weer zal dit gelaagd veiligheidsglas sterk genoeg zijn om pakweg hagel of harde regen te weerstaan. Maar ook bij zonnig weer zal het glas je beschermen. Je hoeft je geen zorgen te maken over extreme hitte onder je terrasoverkapping.

Wat is de prijs van een terrasoverkapping?

Globaal gezien mag je rekenen op een bedrag tussen de €1.500 à €3.000. De afmetingen en materiaalkeuze zijn twee factoren die een grote invloed hebben op het totaalbedrag. Kies je voor maatwerk, dan betaal je iets meer. De prefabconstructies uit de fabriek zijn dan weer goedkoper. In onderstaande tabel ontdek je enkele richtprijzen.

Type terrasoverkapping Richtprijs inclusief montage
Terrasoverkapping in geïmpregneerd hout € 1.100 - € 1.800
Terrasoverkapping in hardhout € 2.200 - € 3.000
Terrasoverkapping in aluminium € 1.500 - € 3.000
Terrasoverkapping in glas € 3.000 - € 6.000

Offertes terrasoverkapping aanvragen

Hoe werkt Casius?

Hoe werkt Casius?

Leentje van Gijsegem over haar ervaringen met onze dienst!

Ontdek onze bedrijven

Ontdek onze bedrijven

Maak kennis met Modularis Smart Living Solutions uit Ninove.

Opdrachten terrasoverkapping plaatsen

dinsdag 06 juli 2021

Terrasoverkapping voor terras op Bel-étage plaatsen

Ik zou graag een terrasoverkapping laten plaatsen op ons terras. De moeilijkheid is dat ons terras zich op de 1e verdieping van een bel-étage bevindt. Overkapping kan aan één kant bevestigd worden aan de gevel, maar dient aan de andere kant te reiken tot op de begane grond. Gaten maken in de roofing van het dak is voor ons geen optie. Indien mogelijk, overkapping in zonwerend polycarbonaat.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoboken (Antwerpen)
donderdag 18 maart 2021

Plaatsen pergola glazen dak

Wij zoeken een plaatsingsfirma voor het plaatsen van een "Klassieke terrasoverkapping in mat wit van 3,06 x 3 meter met glazen dak" van het merk Gumax van Tuinmaximaal.be


Tuinaanleg en -onderhoud Zemst
zondag 28 juni 2020

Afbraak tuinhuis en heropbouw overkapping

Houten tuinhuis van ong. 5m x 3m volledig afbreken. Terrasoverkapping maken met 3 steunpilaren die begint aan garagemuur. Graag ook een ophangmogelijkheid voor hangmat voorzien. Bestaande houten deur naar garage en omlijsting vervangen.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoboken (Antwerpen)
zaterdag 06 juni 2020

Nieuwe omheining plaatsen

Panelen opbreken en nieuwe plaatsen aan een omheining. Nu staan er betonnen platen en er zou een nieuwe omheining moeten komen in het hout. Er staat ook een terrasoverkapping waar eens naar gekeken moeten worden. De omheining is ongeveer 20 lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Binkom
donderdag 30 april 2020

Pergola of terrasoverkapping plaatsen

Ik zou graag een terrasoverkapping laten plaatsen. Ons terras is ongeveer 10x4m


Tuinaanleg en -onderhoud Lokeren
woensdag 19 februari 2020

Terrasoverkapping herstellen

3 Platen van terrasoverkapping herstellen. Bij buur vliegendeur herstellen en 1 vliegenraam herstellen.


Tuinaanleg en -onderhoud Heusden-Zolder
maandag 04 maart 2019

Composiet afsluiting plaatsen

Plaatsing van 8m composietschermen in plaats van bestaande houten schutting. Eerste 4 meter dient nauw aan te sluiten aan terrasoverkapping.plaatsing van zonneterras uit hetzelfde materiaal van circa 16m². Alle werken dienen nog te gebeuren van nul. Ook nog geen materiaal.


Tuinaanleg en -onderhoud Zelzate
donderdag 27 september 2018

terras aanlegen en een nieuwe tuinhuis plaatsen

Afbraak van een tuinhuis. Aanleg van terrastegels ong 20m² op deze plaats (dus grond ook uit te graven). Afbreken van een bestaande terrasoverkapping en een nieuwe plaatsen. Afbraak van rommelkot achteraan in tuin,hier zou een nieuw tuinhuis moeten komen. Daar ook terrastegels leggen (15 à 20m²) Plaatsen van houten tuinpanelen (zal ongeveer 30m zijn). Aankoop van de tuinhuis en terrastegels aankopen via de vakman .


Tuinaanleg en -onderhoud Aalst
maandag 27 maart 2017

Tuinschermen plaatsen en platen leggen op overkapping

Plaatsen van 10m tuinschermen en leggen van kanaalplaten op bestaande terrasoverkapping. Tuinschermen te bespreken met vakman welk materiaal en soort. Kanaal platen ook nog aan te kopen. Ter plekke komen om te zien wat het best is.


Tuinaanleg en -onderhoud Dendermonde
Offertes aanvragen