Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Terrasoverkapping in hout of metaal

Terrasoverkapping plaatsen

Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de regio voor het plaatsen van de mooiste terrasoverkappingen.

Terrasoverkappingen: Soorten, prijzen en offertes op maat

Een terrasoverkapping is een multifunctioneel element dat voor vele mensen een gedroomde toevoeging is aan de woning. Plaats je de overkapping tegen de gevel of heb je liever een die vrij staat? De keuze is aan jou. Of je de overkapping gebruikt als zonnewering, als afdak bij regen of als plek om je rustig terug te trekken. Een overkapping komt altijd goed van pas. 

Welke soorten terrasoverkappingen zijn er?

Houten terrasoverkapping

Een overkapping in hout is dankzij de natuurlijke look heel populair. Hout kan je perfect laten aansluiten op je woning, ongeacht de stijl. Welk hout je kiest, staat je volledig vrij. Ga je voor geïmpregneerd hout of toch liever hardhout? Ben je na een tijd uitgekeken op de kleur? Dan kan je het hout gemakkelijk overschilderen. Zo geef je jouw overkapping snel en efficiënt een andere look.

Aluminium terrasoverkapping

De terrasoverkapping in aluminium heeft een strakke, moderne look. Bovendien is het nog eens stevig en duurzaam. Die stevigheid zorgt ervoor dat een aluminium overkapping langer meegaat dan een houten constructie.

Aluminium is gemakkelijk te onderhouden. Let wel op met krassen, want die zijn niet gemakkelijk te verwijderen. De keuze voor het dak staat je vrij. Glas, platen in polycarbonaat of een schaduwdoek zijn op dit moment de populairste opties.

Glazen terrasoverkapping

Een glazen overkapping is ongetwijfeld het duurste type terrasoverkapping. De dragende constructie is, net zoals hierboven, in hout of aluminium. Het zijn de schuttingen tussen de palen die uit glas zijn gemaakt.

Een van de pluspunten van glas is de levensduur. Mits een beetje zorg kan het je hele leven meegaan. Om op zeker te spelen kies je best voor driedubbel glas. Bij slecht weer zal dit gelaagd veiligheidsglas sterk genoeg zijn om pakweg hagel of harde regen te weerstaan. Maar ook bij zonnig weer zal het glas je beschermen. Je hoeft je geen zorgen te maken over extreme hitte onder je terrasoverkapping.

Wat is de prijs van een terrasoverkapping?

Globaal gezien mag je rekenen op een bedrag tussen de €1.500 à €3.000. De afmetingen en materiaalkeuze zijn twee factoren die een grote invloed hebben op het totaalbedrag. Kies je voor maatwerk, dan betaal je iets meer. De prefabconstructies uit de fabriek zijn dan weer goedkoper. In onderstaande tabel ontdek je enkele richtprijzen.

Type terrasoverkapping Richtprijs inclusief montage
Terrasoverkapping in geïmpregneerd hout € 1.100 - € 1.800
Terrasoverkapping in hardhout € 2.200 - € 3.000
Terrasoverkapping in aluminium € 1.500 - € 3.000
Terrasoverkapping in glas € 3.000 - € 6.000

Offertes terrasoverkapping aanvragen

Hoe werkt Casius?

Hoe werkt Casius?

Leentje van Gijsegem over haar ervaringen met onze dienst!

Ontdek onze bedrijven

Ontdek onze bedrijven

Maak kennis met Modularis Smart Living Solutions uit Ninove.

Opdrachten terrasoverkapping plaatsen

zaterdag 18 maart 2023

Houten terrasoverkapping

6 x 3.20 meter glazen dak eiken pergola Welk type dak overweeg je op de overkapping?: vast dak in glas of polycarbonaat In welk materiaal heb je interesse voor de constructie?: hout In welke stijl heb je interesse?: landelijk In welk type overkapping heb je interesse?: vrijstaande terrasoverkapping Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Verandabouw Lier
dinsdag 14 maart 2023

PVC terrasoverkapping

Ik wil panelen platden voor veranda van 292 ×63 mag ik prijs aub In welk type overkapping heb je interesse?: vrijstaande terrasoverkapping Welk type dak overweeg je op de overkapping?: vast dak in glas of polycarbonaat In welke stijl heb je interesse?: klassiek In welk materiaal heb je interesse voor de constructie?: PVC (kunststof) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Verandabouw Sint-Niklaas
donderdag 09 maart 2023

Terrasoverkapping plaatsen

Terrasoverkapping zou een lengte van 5 m en breedte 2 m hebben. Rechterkant is een scheidingsmuur hoogte 1,78 m daar zou een spie kozijn moeten op komen.


Tuinaanleg en -onderhoud Nossegem
Offertes aanvragen