Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Terrasoverkapping in hout of metaal

Terrasoverkapping plaatsen

Informatie, prijzen en de beste vakmannen uit de regio voor het plaatsen van de mooiste terrasoverkappingen.

Terrasoverkappingen: Soorten, prijzen en offertes op maat

Een terrasoverkapping is een multifunctioneel element dat voor vele mensen een gedroomde toevoeging is aan de woning. Plaats je de overkapping tegen de gevel of heb je liever een die vrij staat? De keuze is aan jou. Of je de overkapping gebruikt als zonnewering, als afdak bij regen of als plek om je rustig terug te trekken. Een overkapping komt altijd goed van pas. 

Welke soorten terrasoverkappingen zijn er?

Houten terrasoverkapping

Een overkapping in hout is dankzij de natuurlijke look heel populair. Hout kan je perfect laten aansluiten op je woning, ongeacht de stijl. Welk hout je kiest, staat je volledig vrij. Ga je voor geïmpregneerd hout of toch liever hardhout? Ben je na een tijd uitgekeken op de kleur? Dan kan je het hout gemakkelijk overschilderen. Zo geef je jouw overkapping snel en efficiënt een andere look.

Aluminium terrasoverkapping

De terrasoverkapping in aluminium heeft een strakke, moderne look. Bovendien is het nog eens stevig en duurzaam. Die stevigheid zorgt ervoor dat een aluminium overkapping langer meegaat dan een houten constructie.

Aluminium is gemakkelijk te onderhouden. Let wel op met krassen, want die zijn niet gemakkelijk te verwijderen. De keuze voor het dak staat je vrij. Glas, platen in polycarbonaat of een schaduwdoek zijn op dit moment de populairste opties.

Glazen terrasoverkapping

Een glazen overkapping is ongetwijfeld het duurste type terrasoverkapping. De dragende constructie is, net zoals hierboven, in hout of aluminium. Het zijn de schuttingen tussen de palen die uit glas zijn gemaakt.

Een van de pluspunten van glas is de levensduur. Mits een beetje zorg kan het je hele leven meegaan. Om op zeker te spelen kies je best voor driedubbel glas. Bij slecht weer zal dit gelaagd veiligheidsglas sterk genoeg zijn om pakweg hagel of harde regen te weerstaan. Maar ook bij zonnig weer zal het glas je beschermen. Je hoeft je geen zorgen te maken over extreme hitte onder je terrasoverkapping.

Wat is de prijs van een terrasoverkapping?

Globaal gezien mag je rekenen op een bedrag tussen de €1.500 à €3.000. De afmetingen en materiaalkeuze zijn twee factoren die een grote invloed hebben op het totaalbedrag. Kies je voor maatwerk, dan betaal je iets meer. De prefabconstructies uit de fabriek zijn dan weer goedkoper. In onderstaande tabel ontdek je enkele richtprijzen.

Type terrasoverkapping Richtprijs inclusief montage
Terrasoverkapping in geïmpregneerd hout € 1.100 - € 1.800
Terrasoverkapping in hardhout € 2.200 - € 3.000
Terrasoverkapping in aluminium € 1.500 - € 3.000
Terrasoverkapping in glas € 3.000 - € 6.000

Offertes terrasoverkapping aanvragen

Hoe werkt Casius?

Hoe werkt Casius?

Leentje van Gijsegem over haar ervaringen met onze dienst!

Ontdek onze bedrijven

Ontdek onze bedrijven

Maak kennis met Modularis Smart Living Solutions uit Ninove.

Opdrachten terrasoverkapping plaatsen

maandag 18 september 2023

PVC terrasoverkapping

afdak ongeveer 3,5x4,5 meter tussen 2 muren In welk materiaal terrasoverkapping heb je interesse?: Aluminium terrasoverkapping (veel gekozen), PVC terrasoverkapping Welk type dak overweeg je op de overkapping?: Vast dak in glas of polycarbonaat, Weet ik nog niet / geef mij advies In wat voor type terrasoverkapping heb je interesse?: Overkapping tegen een bestaande muur/aan woning


Verandabouw Sint-Katelijne-Waver
maandag 18 september 2023

Aluminium terrasoverkapping

Overkapping : 3 m op 4,5 m - met 2 wanden in screens In welk materiaal terrasoverkapping heb je interesse?: Aluminium terrasoverkapping (veel gekozen) Welk type dak overweeg je op de overkapping?: Dak met openklapbare lamellen In wat voor type terrasoverkapping heb je interesse?: Vrijstaande terrasoverkapping


Verandabouw Brasschaat
donderdag 14 september 2023

Terrasoverkapping plaatsen en betonnen dek gieten

Betonnen dek gieten en terrasoverkapping plaatsen van tuin.


Tuinaanleg en -onderhoud Diepenbeek
Offertes aanvragen