Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Houten zwevend terras

Zwevend terras aanleggen

Zwevend terras: op het dak, in de tuin of op het balkon

Zwevend terras aanleggen

Een zwevend terras verschilt in principe weinig van een gewoon terras. Het grootste onderscheid is wat er onder de terrasbedekking ligt. Bij een zwevend terras ondersteunen tegeldragers de houten planken of tegels. Ze liggen dus niet gewoon op de grond. Tegeldragers zijn verstelbare steunpoten gemaakt uit kunststof die zowel koude als warme temperaturen aankunnen. Een alternatieve manier om een zwevend terras te leggen is om grote houten balken onder de bedekking te plaatsen.

Een zwevend terras is een gedroomde constructie om een dakterras aan te leggen. De regelbare tegeldragers of de houten balken verminderen het totale gewicht van de constructie. Daardoor wordt de onderliggende laag EPDM of roofing op het platte dak minder belast.

Ook bij kleinere oppervlaktes - denk aan een balkon bij een appartement - of in de tuin is dit type terras een interessante optie. Een oneffen oppervlak of een ondergrond die te vochtig is in je tuin kan je op een snelle manier wegwerken.

Terras op tegeldragers nadelen
tegeldragers terras

De verschillende mogelijke materialen

‘t Is vrij simpel: je kan quasi elk materiaal gebruiken. Voorlopig blijven tegels populair om een zwevend terras aan te leggen. Natuursteen, keramische tegels of toch betontegels voor het terras? Het kan allemaal.

Maar we zien dat er steeds meer andere materialen worden gebruikt voor zwevende terrassen. Hout, composiet, beton of zelfs metaal zijn geen uitzonderlijke keuzes meer. Bij een dakterras zien we meestal hout en dan nog specifieker het zwevend vlonderterras terug.

De voordelen van een terras op tegeldragers

  • Kan bovenop een oud terras worden geplaatst (geen afbraak nodig).
  • Nutsleidingen en kabels blijven makkelijk bereikbaar.
  • Zeer dunne voegen waar geen onkruid tussen kan groeien.
  • Er moeten geen afwateringsgoten worden geplaatst.
  • Regelbare hoogte om eventueel hellingshoeken te corrigeren.
  • Na montage makkelijker aanpasbaar qua vorm.
  • Minder kans op scheurvorming bij een terras in tegels.

Terras op tegeldragers nadelen

  • Bij een terras in tegels zijn de hoeken vochtiger, wat kleurverschil kan veroorzaken.
  • De constructie is meestal iets minder stevig dan een traditioneel terras.
  • Iets meer kans op ongedierte onder het terras.

Wat is de prijs van een zwevend terras?

De kosten voor het leggen van een zwevend terras zijn praktisch hetzelfde als bij de traditionele wijze voor het aanleggen van een terras. De tegeldragers op zich kosten geen stukken van mensen. Het materiaal, de oppervlakte en het uurloon van de vakman zijn de meest bepalende factoren. Een terras leggen met tegeldragers is wel de snelste manier om een terras te leggen. Dit kan dus de arbeidskost verlagen.

Offertes zwevend terras aanvragen

Recente opdrachten terras aanleggen

woensdag 05 oktober 2022

Dakterras vernieuwen

Dakterras bestaande uit zwevend composietmateriaal renoveren! Balustrade vernieuwen. Denk zelf aan keramische tegels, voor de boordwerktuigkundige ben ik nog niet zeker en kan ik zeker advies gebruiken! Moet professioneel verankerd worden! Groot terras +/- 26 m2 (7 meter breed)en apart klein terras 6m2. Het betreft eerste verdiep.


Terras Borgerhout (Antwerpen)
dinsdag 27 september 2022

Houten terras aanleggen

Plaatsing van een langwerpig houten (zwevend?) terras in de tuin, om zo de slaapkamers te verbinden met elkaar + verlichting die vanuit het terras naar de tuin schijnt. +/- 7m2 (10m X 0,70m). Keuze houttypes (of alternatieven) nog te bekijken.


Terras Wevelgem
dinsdag 06 september 2022

Zwevend terras plaatsen

Vakman gezocht die tegels op tegeldragers plaatst


Terras Edegem
Offertes aanvragen