Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Houten zwevend terras

Zwevend terras aanleggen

Zwevend terras aanleggen

Zwevend terras: op het dak, in de tuin of op het balkon

Zwevend terras aanleggen

Een zwevend terras verschilt in principe weinig van een gewoon terras. Het grootste onderscheid is wat er onder de terrasbedekking ligt. Bij een zwevend terras ondersteunen tegeldragers de houten planken of tegels. Ze liggen dus niet gewoon op de grond. Tegeldragers zijn verstelbare steunpoten gemaakt uit kunststof die zowel koude als warme temperaturen aankunnen. Een alternatieve manier om een zwevend terras te leggen is om grote houten balken onder de bedekking te plaatsen.

Een zwevend terras is een gedroomde constructie om een dakterras aan te leggen. De regelbare tegeldragers of de houten balken verminderen het totale gewicht van de constructie. Daardoor wordt de onderliggende laag EPDM of roofing op het platte dak minder belast.

Ook bij kleinere oppervlaktes - denk aan een balkon bij een appartement - of in de tuin is dit type terras een interessante optie. Een oneffen oppervlak of een ondergrond die te vochtig is in je tuin kan je op een snelle manier wegwerken.

Zwevend terras met tegels
Houten zwevend terras

De verschillende materialen voor een zwevend terras

‘t Is vrij simpel: je kan quasi elk materiaal gebruiken. Voorlopig blijven tegels populair om een zwevend terras aan te leggen. Natuursteen, keramische tegels of toch betontegels voor het terras? Het kan allemaal.

Maar we zien dat er steeds meer andere materialen worden gebruikt voor zwevende terrassen. Hout, composiet, beton of zelfs metaal zijn geen uitzonderlijke keuzes meer. Bij een dakterras zien we meestal hout en dan nog specifieker het zwevend vlonderterras terug.

De voordelen van een terras op tegeldragers

  • Kan bovenop een oud terras worden geplaatst (geen afbraak nodig).
  • Nutsleidingen en kabels blijven makkelijk bereikbaar.
  • Zeer dunne voegen waar geen onkruid tussen kan groeien.
  • Er moeten geen afwateringsgoten worden geplaatst.
  • Regelbare hoogte om eventueel hellingshoeken te corrigeren.
  • Na montage makkelijker aanpasbaar qua vorm.
  • Minder kans op scheurvorming bij een terras in tegels.

De nadelen van een terras op tegeldragers

  • Bij een terras in tegels zijn de hoeken vochtiger, wat kleurverschil kan veroorzaken.
  • De constructie is meestal iets minder stevig dan een traditioneel terras.
  • Iets meer kans op ongedierte onder het terras.

Wat is de prijs van een zwevend terras?

De kosten voor het leggen van een zwevend terras zijn praktisch hetzelfde als bij de traditionele wijze voor het aanleggen van een terras. De tegeldragers op zich kosten geen stukken van mensen. Het materiaal, de oppervlakte en het uurloon van de vakman zijn de meest bepalende factoren. Een terras leggen met tegeldragers is wel de snelste manier om een terras te leggen. Dit kan dus de arbeidskost verlagen.

Offertes zwevend terras aanvragen

Recente opdrachten terras aanleggen

woensdag 08 december 2021

Zwevend terras aanleggen

Terras op 1 ste verdiep aanleggen. ongeveer 200m². Qua materiaal hebben we nog geen idee.


Terras Kuurne
zondag 17 oktober 2021

Aanleggen terras in padouk

ik ben op zoek naar een vakman voor het aanleggen van een houten terras - padouk- van 57m². Momenteel ligt er niks eigenlijk, het terrein is uitgegraven en verder staat het klaar om door een tuinaannemer te worden afgewerkt. We dachten aan een zwevend terras, gemonteerd op paaltjes en eronder worteldoek.


Terras Mol
maandag 11 oktober 2021

Zwevend terras afbreken en terug plaatsen

Mijn terrastegels rusten op cementzakjes op een plat dak. De roofing van het dak wordt vernieuwd waardoor de tegels tijdelijk moeten verwijderd worden waarna ze terug geplaatst moeten worden op tegeldragers of terug cementzakjes. De tegels zijn voorhanden, de tegeldragers niet. Het terras is ± 16m² groot.


Terras Hasselt
woensdag 25 augustus 2021

Afwatering en afloop van het terras herstellen

Ik woon in een halfopen bebouwing en mijn oprit langs mijn huis loopt af zodat ik aan de achterkant een soort belle etage heb, met mijn garage daarboven een zonnen terras dat uitgeeft op mijn woonkamer. Ik zit met een vochtprobleem van water dat via het terras naar de garage loopt. Vooral daar waar het terras aan het huis raakt. Er is dus een probleem met de afwatering of de afloop van het terras. Aan de openkant van het huis (langs de oprit) is er ook een zeer klein zwevend terras. Dit zou weggesneden moeten worden met een (diamant)slijpschijf. Terras van 10 op 5 meter


Terras Nieuwerkerken (Aalst)
vrijdag 25 juni 2021

Uitbreiden terras in chape

Wij hebben zwevende tegels liggen en zouden deze graag in chape leggen. 2 rijen tegels bijleggen. 10 m² ongeveer. Tegels liggen hier.


Terras Zonhoven
zondag 13 juni 2021

Zwevend terras in bankirai leggen

Ons oude bankirai-terras is versleten, en we hadden graag een nieuw (zwevend zoals dat dan heet) bankirai-terras laten aanleggen. Wellicht zal alles (ook de dragende steunbalken) moeten vervangen worden. Aangezien er ook een prieeltje op de bankirai staat, kan het terras misschien best in 2 delen worden aangelegd, zodat het prieeltje gemakkelijk(er) kan verschoven worden.


Terras Vorselaar
woensdag 10 februari 2021

Zwevend terras plaatsen

Op zoek naar iemand die een zwevend terras kan aanleggen op een bestaand terras met betontegels van 30x30 en 70m2 groot. Andere voorstellen om het terras te vernieuwen zijn ook welkom. Het terras moet zeker veilig en dus antislip zijn want zal gebruikt worden door bejaarde mensen.


Terras Sint-Amandsberg
dinsdag 02 februari 2021

Houten terras aanleggen

Zwevend houten terras tussen 3 muren plaatsen ,De totaaloppervlakte die aangelegd moet worden is 9m². Dit moet op een plat dak geplaatst worden (roofing) op de 1ste verdieping.


Terras Diegem
dinsdag 22 september 2020

Herstellen van terras: hervoegen en deel heraanleggen

Delen van het terras hebben te kampen met gebroken tegels en voegen die moeten worden hersteld. Het gaat dus om twee delen van ongeveer 12 en 10 meter: een met zwevende tegels en een ander stuk in (ik denk) Chinese blauwe steen.


Terras Antwerpen
zaterdag 15 augustus 2020

Houten dakterras aanleggen

Ik heb een stuk plat dak boven de keuken die met roofing bedekt is op het 1e verdiep en een lichtkoepel. Graag zou ik een dakterras laten plaatsen incl een bewandelbare platte lichtkoepel die ingewerkt is. Alsook had ik graag een stukje uitgebreid als zijnde zwevend terras boven de koer die ernaast ligt. Het oppervlak van het dakterras (zonder zwevend deel) is ca 12 m² (3m x 4m). Het zwevende deel zou ca 4m^2 (2m x 2m) zijn. Ook had ik graag een houten beschutting van ongeveer 1. 8m hoog er rond gehad. De beschutting is 3m + 6m + 3m. De andere zijde van 4m is onze bakstenen gevel. Het grondoppervlak had ik graag in bankirai of andere houtsoort gehad, de omheining ook liefs in een weerbestendige houtsoort. Ook moet een raam omgevormd worden naar een buitendeur.


Terras Gent
vrijdag 14 augustus 2020

Houten terras leggen

Het gaan om een terras achteraan de woning, dat zwevend dient aan te sluiten aan een schuifdeur op +/- 1 à 1,5m hoogte. Het moet ruim genoeg zijn voor een lounge meubelset en eettafel, en verzonken treden naar de tuin. Om en bij de 6 op 4 meter.


Terras Dilbeek
zaterdag 20 juni 2020

Terras vernieuwen

Bestaand zwevend bankirai terras van ong. 40m² vernieuwen. Graag nieuw zwevend tegelterras.


Terras Beringen
dinsdag 09 juni 2020

Terras op plat dak plaatsen

Composiet dakterras van 12m² aanleggen. Momenteel roofing en toegang via schuifdeur. Liefst zwevend of op poten.


Terras Gent
zaterdag 06 juni 2020

Metalen constructie terras bouwen

Zwevende metalen terrasconstructie plaatsen van 4m x 4m boven uitbouw. Het betreft een aflopend dak met golfplaten. Poten en eventuele trap kunnen ook op aangrenzend koertje geplaatst worden.


Terras Borgerhout (Antwerpen)
donderdag 28 mei 2020

Houten terrasoverkapping maken

Zwevend terras van 6m x 3m overkappen, muren in hout en vloer afwerken.


Terras Borgerhout (Antwerpen)
Offertes aanvragen