Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Composiet terras plaatsen

Composiet terras plaatsen

Composiet terras plaatsen

Informatie, prijzen en prijsoffertes van de beste vakmannen uit de buurt voor het vernieuwen of aanleggen van een terras in composiet.

Composiet terras: Voor- en nadelen, prijzen en offertes op maat

Composiet is een duurzaam materiaal dat bestaat uit een mix van hout en kunststof. Het is niet alleen populair om terrassen aan te leggen, maar het wordt ook vaak gebruikt als gevelbekleding of afsluiting in composiet. Het aanbod aan kleuren, motieven en afwerkingen is enorm. Vaak is een terras uit composiet amper te onderscheiden van een houten variant.

Op zoek naar een expert om jouw terras met composiet terrasplanken aan te leggen? Laat ons weten wat er moet gebeuren en vraag gratis offertes aan bij vakmensen uit jouw regio.

De voor- en nadelen van een terras in composiet

Voordelen van een terras in composiet

 • Milieuvriendelijk
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Duurzaam
 • Vochtbestendig
 • Geen splintervorming

Nadelen van een terras in composiet

 • Duurder dan houten terrasplanken
 • Krassen zijn moeilijk weg te krijgen

Kan composiet rotten?

Een van de grote voordelen van dit materiaal is dat het niet kan rotten of schimmelen. Met dit soort planken combineer je als het ware de voordelen van hout en van kunststof. Je krijgt toch de mooie en warme uitstraling van hout, maar ook de duurzame en onderhoudsvriendelijke eigenschappen van kunststof. Ook insecten krijgen geen kans om je terras te beschadigen. Bovendien kan je houtcomposiet volledig recycleren waardoor je zelfs voor het milieu dit materiaal niet dient te mijden.

Composieten terras

Hoe leg je composiet terras

Het lijkt misschien wel eenvoudig om zelf een terras met vlonderplanken aan te leggen. Toch komt er heel wat bij kijken. Een mooi terras plaatsen kan je dus maar beter goed voorbereiden om tot een blijvend mooi resultaat te komen.

De belangrijkste stappen bij het plaatsen van een composiet terras: 

 

 1. Check de grond: daar mogen bijvoorbeeld geen boomwortels in zitten. Het moet mogelijk zijn om een mooi vlakke onderconstructie te maken.
 2. Bestel voldoende composiet terrasplanken! Reken op een zaagverlies van ongeveer 5%.
 3. Plaats onder je vlonder altijd een worteldoek.
 4. Je kan een vlonder niet direct op de grond leggen, je hebt een onderconstructie nodig, meestal met liggers uit hout of aluminium.
 5. Zorg voor goed gereedschap, dat is altijd het halve werk.

 

Zie je dit toch niet zitten en wil je de garantie op een langdurig mooi en stevig resultaat? Dan is een erkend vakman de oplossing. Via Casius kan je makkelijk, snel en vrijblijvend tot 3 offertes gratis vergelijken!

Wat kost een composiet terras?

Voor het plaatsen van een composiet terras door een erkend vakman mag je rekenen op een € 80 à € 120 per vierkante meter. De kostprijs is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en het uurtarief van de vakman.

Vraag gratis jouw offertes aan

Opdrachten composiet terras aanleggen

vrijdag 31 december 2021

Composiet terras leggen

Polly beton nu. Overkapping met composiet. 140m²


Terras Mortsel
vrijdag 17 december 2021

Composiet dakterras plaatsen

We renoveren momenteel onze burelen, en willen hierbij ook een dakterras aanleggen


Terras Herk-de-Stad
woensdag 01 december 2021

Houten dakterras vervangen

We hebben een houten dakterras dat we willen vernieuwen op het derde verdiep, 30tal vierkante meter. Oude houten terras moet nog worden uitgebroken. Nog geen voorkeur voor materialen, we krijgen graag enkele opties aangeboden. Composiet is wel interessant.


Terras Antwerpen
Offertes aanvragen