Composiet terras: onderhoudsvriendelijk en duurzaam!
Informatie, prijzen en prijsoffertes van de beste vakmannen uit de buurt voor het vernieuwen of het plaatsen van een terras in composiet.
Voor- en nadelen van composiet terrasplanken
Composiet is een duurzaam materiaal dat bestaat uit een mix van hout en kunststof. Het is niet alleen populair om terrassen aan te leggen, maar het wordt ook vaak gebruikt voor schuttingen, gevelbekleding of afsluiting in composiet. Het aanbod aan kleuren, motieven en afwerkingen is enorm. Vaak is een terras uit composiet amper te onderscheiden van een houten variant. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling, maar gaat langer mee als bv. hardhout en vergt minder onderhoud.
Op zoek naar een expert voor advies om jouw terras met composiet terrasplanken aan te leggen? Laat ons weten wat er moet gebeuren en vraag gratis verschillende offertes aan bij vakmensen uit jouw regio. Zo krijg je altijd een terras tegen de beste prijs. Meer info over houtcomposiet vind je ook hier.
Voordelen van een terras in composiet
- Milieuvriendelijk
- Onderhoudsvriendelijk
- Erg durzaam
- Vochtbestendig
- Geen splintervorming
Nadelen van een terras in composiet
- Duurder dan terrasplanken in hardhout
- Krassen zijn moeilijk weg te krijgen
Kan composiet rotten?
Een van de grote voordelen van dit materiaal is dat het niet kan rotten of schimmelen. Met dit soort planken combineer je als het ware de voordelen van hout en van kunststof. Je krijgt toch de mooie en warme uitstraling van hout, maar ook de duurzame en onderhoudsvriendelijke eigenschappen van kunststof. Ook insecten krijgen geen kans om je terras te beschadigen. Bovendien kan je houtcomposiet volledig recycleren waardoor je zelfs voor het milieu dit materiaal niet dient te mijden.
Hoe leg je een terras met composiet terrasplanken?
Het lijkt misschien wel eenvoudig om zelf een terras met vlonderplanken aan te leggen. Toch komt er heel wat bij kijken bij de montage. Een mooi terras plaatsen kan je dus maar beter goed voorbereiden om tot een blijvend mooi resultaat te komen.
De belangrijkste stappen bij het plaatsen van een composiet terras:
- Check de grond: daar mogen bijvoorbeeld geen boomwortels in zitten. Het moet mogelijk zijn om een mooi vlakke onderconstructie te maken.
- Bestel voldoende composiet terrasplanken! Reken op een zaagverlies van ongeveer 5%.
- Plaats onder je vlonder altijd een worteldoek.
- Je kan een vlonder niet direct op de grond leggen, je hebt een onderconstructie nodig, meestal met liggers uit hout of aluminium.
- Zorg voor goed gereedschap, dat is altijd het halve werk.
Zie je het toch niet zitten om de montage zelf te doen? En wil je de garantie op een langdurig mooi en stevig resultaat? Dan is een erkend vakman de oplossing. Via Casius kan je makkelijk, snel en vrijblijvend tot 3 offertes gratis vergelijken!
Kan composiet krom trekken?
De huidige generatie composiet nemen geen vocht op en kunnen daardoor niet krom trekken. Dat composiet soms een slechte naam heeft, stamt uit het verleden. In het begin konden composieten vlonderplanken wel eens kromtrekken of zelfs scheuren. Ondertussen zijn deze problemen verleden tijd.
Wat kost een composiet terras?
Voor het plaatsen van een composiet terras door een erkend vakman mag je rekenen op een € 80 à € 120 per vierkante meter. De kostprijs is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en het uurtarief van de vakman.
Recente opdrachten
Composiet terras
Er dient een terras aangelegd te worden van 3 x 5 meter op een bestaande gazon welke niet recht ligt. momenteel ligt er een provisoire terras van pallets die in de grond zitten met afmeting van 2.50 x 4 meter. daar bovenop liggen gewoon foam tegels. hierop heeft ons zwembad gestaan. Het nieuwe terras dient ook om een opbouwzwembad te zetten volgend jaar. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman
Terras in composiet hout
Ik zoek iemand om een terras aan te leggen in composiet hout. Zowel vooraan als achteraan het huis. +/- 80m2