Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Terrastegels leggen

Terrastegels leggen

Informatie, prijzen en offertes op maat van de beste terrasleggers uit de buurt voor jouw terras in tegels.

Zoek je iemand om je terras te betegelen?

Een betegeld terras is een mooi en duurzame manier om een verharding in je tuin te voorzien. Ideaal om lange zomeravonden te vertoeven samen met vrienden en familie, glaasje rosé in de hand, tapas op de plank. 

Op deze pagina vind je meer info over het plaatsen van een terras met tegels en krijg je een beeld van wat het kost.

Ben je meteen op zoek naar een vakman uit jouw buurt?

Klik dan snel op de groene knop en wij brengen je gratis, vrijblijvend en snel in contact met de beste vakmannen uit jouw buurt.

Soorten en prijzen tegels

Er is een groot assortiment aan tegels te vinden. Om je wegwijs te maken tussen de verschillende soorten vind je hieronder meer info. Zo kies je zeker de tegels die bij jou passen.

Terras betontegels

Terras betontegels hebben een moderne uitstraling, zijn vorstvrij en slijtvast. Tel daarbij op dat ze de goedkoopste van alle tegels zijn en je begint te begrijpen waarom tegels in beton zo populair zijn. Klein nadeel van dit type tegel is dat ze sneller kleur verliezen dan de keramische- en natuursteentegels.

Vaak zie je een beschermende toplaag op betontegels. In dat geval maak je ze best niet schoon met een hogedrukreiniger, want die kunnen de toplaag beschadigen. Een schoonmaakmiddel zoals chloor of een middel tegen de kalkaanslag is een veiligere optie.

Keramische tegels

Keramische tegels plaatsen is een duurder alternatief voor de betonnen collega's. Deze tegels zijn doorgaans veel dunner dan andere tegelsoorten en hebben een kenmerkend motief. Let wel, een perfecte ondergrond is nodig om te voorkomen dat ze gaan barsten. Keramische tegels zijn zeer stevig, krasbestendig en vuilafstotend. Bovendien verliezen ze nooit hun kleur verliezen. Enkel bij slecht of nat weer moet je opletten. De tegels kunnen dan behoorlijk glad zijn.

Tegels uit natuursteen

Laatste optie en tegelijk ook de duurste. Deze tegels worden gemaakt uit natuurlijke materialen, waardoor er een immens aanbod aan soorten en afwerkingsvormen is. Zowel bij landelijke als moderne huizen en tuinen is natuursteen een goede keuze. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig en nemen geen vocht op. Belgische hardsteen, Vietnamese blauwsteen en basalt zijn populaire keuzes in België.

Terras aanleggen prijs

Hoeveel kost het om een terras met tegels te laten aanleggen? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen mee. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en montage door een professionele vakman.

Soort tegels Richtprijs per vierkante meter
Betontegels € 50 - € 100
Keramische tegels € 60 - € 120
Tegels uit natuursteen € 80 - € 140

* terras aanleggen prijs incl. plaatsing en btw

Andere opties om een terras aan te leggen

Naast een terras met tegels heb je nog heel wat andere mogelijkheden. Hier vind je meer informatie over andere manieren om een mooi terras in je tuin aan te leggen:

Vraag tot 3 offertes aan

Recente opdrachten

zondag 17 september 2023

Composiet terras

Er dient een terras aangelegd te worden van 3 x 5 meter op een bestaande gazon welke niet recht ligt. momenteel ligt er een provisoire terras van pallets die in de grond zitten met afmeting van 2.50 x 4 meter. daar bovenop liggen gewoon foam tegels. hierop heeft ons zwembad gestaan. Het nieuwe terras dient ook om een opbouwzwembad te zetten volgend jaar. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Terras Brasschaat
zondag 10 september 2023

Aanleggen terras

Ik wil een terras laten aanleggen in de tuin van 8x4 meter met tegels van 1x1 meter. Er ligt al een laag gebroken steenpuin.


Terras Ekeren (Antwerpen)
vrijdag 01 september 2023

terras aanleggen

Uitbreken koertje (tegels liggen half los) en her aanleggen van nieuwe tegels +afwerking. koertje is ongeveer 20 vierkante meter,en gemakkelijk bereikbaar via poortje. liefst wat groter tegels vb 50x 50 of 60x60.wat het best past bij de afmetingen of nog een lot in overschot.


Terras Oostende
Offertes aanvragen