Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Terrastegels leggen

Terrastegels leggen

Informatie, prijzen en offertes op maat van de beste terrasleggers uit de buurt voor jouw terras in tegels.

Zoek je iemand om je terras te betegelen?

Een betegeld terras is een mooi en duurzame manier om een verharding in je tuin te voorzien. Ideaal om lange zomeravonden te vertoeven samen met vrienden en familie, glaasje rosé in de hand, tapas op de plank. 

Op deze pagina vind je meer info over het plaatsen van een terras met tegels en krijg je een beeld van wat het kost.

Ben je meteen op zoek naar een vakman uit jouw buurt?

Klik dan snel op de groene knop en wij brengen je gratis, vrijblijvend en snel in contact met de beste vakmannen uit jouw buurt.

Soorten en prijzen tegels

Er is een groot assortiment aan tegels te vinden. Om je wegwijs te maken tussen de verschillende soorten vind je hieronder meer info. Zo kies je zeker de tegels die bij jou passen.

Terras betontegels

Terras betontegels hebben een moderne uitstraling, zijn vorstvrij en slijtvast. Tel daarbij op dat ze de goedkoopste van alle tegels zijn en je begint te begrijpen waarom tegels in beton zo populair zijn. Klein nadeel van dit type tegel is dat ze sneller kleur verliezen dan de keramische- en natuursteentegels.

Vaak zie je een beschermende toplaag op betontegels. In dat geval maak je ze best niet schoon met een hogedrukreiniger, want die kunnen de toplaag beschadigen. Een schoonmaakmiddel zoals chloor of een middel tegen de kalkaanslag is een veiligere optie.

Keramische tegels

Keramische tegels plaatsen is een duurder alternatief voor de betonnen collega's. Deze tegels zijn doorgaans veel dunner dan andere tegelsoorten en hebben een kenmerkend motief. Let wel, een perfecte ondergrond is nodig om te voorkomen dat ze gaan barsten. Keramische tegels zijn zeer stevig, krasbestendig en vuilafstotend. Bovendien verliezen ze nooit hun kleur verliezen. Enkel bij slecht of nat weer moet je opletten. De tegels kunnen dan behoorlijk glad zijn.

Tegels uit natuursteen

Laatste optie en tegelijk ook de duurste. Deze tegels worden gemaakt uit natuurlijke materialen, waardoor er een immens aanbod aan soorten en afwerkingsvormen is. Zowel bij landelijke als moderne huizen en tuinen is natuursteen een goede keuze. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig en nemen geen vocht op. Belgische hardsteen, Vietnamese blauwsteen en basalt zijn populaire keuzes in België.

Terras aanleggen prijs

Hoeveel kost het om een terras met tegels te laten aanleggen? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen mee. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en montage door een professionele vakman.

Soort tegels Richtprijs per vierkante meter
Betontegels € 50 - € 100
Keramische tegels € 60 - € 120
Tegels uit natuursteen € 80 - € 140

* terras aanleggen prijs incl. plaatsing en btw

Andere opties om een terras aan te leggen

Naast een terras met tegels heb je nog heel wat andere mogelijkheden. Hier vind je meer informatie over andere manieren om een mooi terras in je tuin aan te leggen:

Vraag tot 3 offertes aan

Recente opdrachten

donderdag 16 maart 2023

Houten terras

Aanleveren van de materialen voor een 40m² (10x4m) houten terras in Bangkirai of gelijkwaardig hout. - Vlonderplanken - Ondervloer - Schroeven/bouten - Rubbertegels In welke afwerking heb je interesse?: Houten terras aanleggen


Terras Nijlen
donderdag 16 maart 2023

terrastegels vervangen

Nu zijn er oude tegel, ze moeten worden vervangen door nieuwe terrastegels. Graag enkele voorstellen qua stijl.


Terras Mol
woensdag 15 maart 2023

Chappen en betegelen terrasvloer

Chappe en tegels plaatsen voor terras. Oppervlakte ongeveer 32m2


Terras Burcht
Offertes aanvragen