Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Steenkorven plaatsen

Steenkorven plaatsen

Informatie, prijzen en offertes op maat van erkende hoveniers voor het plaatsen van een afsluiting in steenkorven.

Steenkorven: informatie, prijzen en offertes op maat!

Een afsluiting in steen- of schanskorven is een van de duurdere opties. In principe kan je deze metalen constructies opvullen met tal van verschillende materialen zoals schors of natuursteen. Keuze genoeg, maar keien blijven de onbetwiste nummer één. Steenkorven zijn onderhoudsvriendelijk en passen in elk type tuin.

Zoek je meteen een aannemer voor het plaatsen van steenkorven?

Via de groene knop kan je snel, makkelijk en gratis tot drie offertes aan vragen van vakmensen uit jouw buurt. Zo kan je prijzen vergelijken en altijd de beste deal vinden!

Maatwerk en steen- of schanskorven gaan hand in hand. De lengte van de omheining, de opvulling van de korven of de palen die alles overeind houden. Je kan het allemaal afstemmen op het uitzicht van jouw tuin. Je kan gaan voor palen in zink of hout of je kan de korven vullen met boomschors of een combinatie van verschillende keien. Tegenwoordig worden schanskorven steeds vaker gebruikt om structuur in de tuin te brengen, bijvoorbeeld in combinatie met bloembakken, tuinpaden of terrassen.

Steenkorven afsluiting

Wat kosten steenkorven als afsluiting?

Reken voor het plaatsen van steenkorven toch al snel op € 120 - € 160 per lopende meter. Die prijs kan uiteraard sterk schommelen. Het type materiaal waarmee je de korven opvult is bepalend voor de totaalprijs. Dat betekent dat je de kostprijs zelf in de hand hebt. Kiezen voor het goedkoopste materiaal kan een mindere kwaliteit betekenen, dus let daarmee op.

Naast de de prijs van het materiaal bepaalt tarief van de vakman mee de prijs. Je kan proberen op arbeidskosten te besparen door zelf te korven te vullen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Welke stenen voor steenkorf?

Steenkorven worden doorgaans gevuld met natuursteen. Vooral breukstenen, losse keien of lavasteen worden gebruikt om de schanskorven te vullen. Ook icy blue siergrind is een vaste klant in heel wat steenkorven. Er is een heel groot assortiment aan steensoorten beschikbaar.

Naast het soort gesteente, kan je stenen voor steenkorven ook kiezen op basis van kleur. Er zijn verschillende kleuren of combinaties van kleuren mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld witte stenen combineren met grijsblauwe stenen. Het is zels mogelijk om in de korf een bepaald patroon in de kleuren te steken. Dit vergt natuurlijk wel extra tijd voor de vakman... en dat wil zeggen dat het project ook duurder zal uitvallen.

Je kan steenkorven ook opvullen met een ander materiaal. Zo kan je ook de schanskorf vullen met hout, schors of zelfs glas. Je kan hiermee bijzondere esthetische resultaten bekomen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van steenkorven?

Steenkorven worden steeds vaker gebruikt. Ze hebben dan ook enkele uitgesproken voordelen. Toch zijn er ook wel nadelen aan verbonden. We zetten alles even overzichtelijk op een rijtje:

De voordelen van steenkorven:

  • Steenkorven gaan een leven lang mee
  • Geen onderhoud nodig
  • Geen doorkijk, goed voor de privacy
  • Volledig recycleerbaar
  • Veel mogelijkheden qua vulling en uitzicht

Dit zijn de nadelen van steenkorven:

  • Ten opzichte van andere tuinafsluitingen vrij duur
  • Groot gewicht, een stevige ondergrond is nodig
  • Er zijn afsluitingen die sneller en makkelijker te plaatsen zijn
Steenkorf maken

Gratis enkele offertes vergelijken?

Recente opdrachten steenkorven plaatsen

maandag 28 augustus 2023

Steenkorven

Afscherming voor oprit: 2 x +/- 6m +/- 30cm diep en +/- 80cm hoog


Tuinaanleg en -onderhoud Stabroek
maandag 21 augustus 2023

Steenkorven omheining

Lage steenkorven omheining voortuin plaatsen. Breuksteen als vulling.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoboken (Antwerpen)
woensdag 09 augustus 2023

Steenkorven zetten

Wij hebben veel last van straatlawaai en hopen dit te kunnen verminderen met steenkorven? Ik weet niet hoe hoog deze zijn of hoe lang ? We hebben in principe 50 meter nodig.


Tuinaanleg en -onderhoud Bonheiden
Offertes aanvragen