Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Reinigen terras hovenier

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Heb je zelf geen tijd om je gazon te onderhouden? Op zoek naar een hovenier om de haag te snoeien? Casius bezorgt je alle informatie die je nodig hebt om de tuin perfect te onderhouden.

Hovenier voor je tuin?

Het aanleggen van de tuin is één ding, maar het echte werk begint bij het onderhoud. Hoeveel tijd je hier aan besteed hangt natuurlijk af van de grootte van jouw tuin en - laten we eerlijk zijn - hoeveel zin je hebt om in de tuin te werken. Het kan interessant zijn om beroep te doen op een tuinman om je tuin op orde te houden.

Ben je op zoek naar een professionele hovenier in je regio? Laat ons weten wat er moet gebeuren en Casius brengt je in contact met erkende vakmensen.

Onderhoud van de tuin

Waar moet ik op letten?

Er zijn veel zaken die je aandacht vragen in een tuin. Let even niet op en je hebt een oerwoud aan onkruid onder je voeten. De volgende keer dat je in de tuin werkt, kan je letten op:

 • hagen, bomen of struiken snoeien;
 • gazon onderhouden;
 • onkruid verwijderen;
 • oprit, terras en omheining reinigen;
 • vijver onderhouden;
 • drainagesysteem controleren;
 • dak van het tuinhuis ontmossen;
 • bemesten en verticuteren van het gazon.

Hoe vaak onderhoud ik mijn tuin?

Een tuin onderhouden is geen exacte wetenschap. Je tuin inkruipen wanneer je er zin in hebt is vaak al genoeg. Heb je zelden of nooit zin, dan kan je het onderhoud ook uitbesteden. Dan heb je een paar opties:

 • Je kan er voor kiezen een hovenier eenmaal per jaar in te schakelen voor een groot onderhoud. De vakman neemt dan alle snoei- en onderhoudswerken in één keer voor zijn rekening.
 • Optie twee: een onderhoudscontract. Je kiest, in samenspraak met de tuinier, hoe vaak hij of zij langs komt. Dit kan ééns per maand, kwartaal of om het halfjaar zijn. 
 • Tot slotte kan je ervoor kiezen om de tuinaannemer wat flexibeler in te schakelen. Die komt dan enkel langs als er een bepaald onderhoud moet gebeuren. Het voordeel van deze werkwijze is dat je nooit een grote factuur zal betalen. Je kan je budget mooi over het hele jaar verdelen. 
Tuinonderhoud

Kies de beste prijsofferte

Gebruik onze dienst om gratis offertes te vergelijken!

Plaats je opdracht

Wat zijn de prijzen voor tuinonderhoud?

Wat kost een tuinonderhoud?

Als je zelf voldoende tijd en de nodige kennis hebt, kost dit je uiteraard niks. Maar een tuin onderhouden kan best intensief zijn. Je kan een hovenier inschakelen om je bij te staan. Kies je voor een hovenier, dan mag je uitgaan van een uurtarief van gemiddeld € 30 à € 40 per uur. Voorrijkosten komen hier meestal nog bovenop. Dat zijn de kosten voor het gebruik van het materiaal en het afvoeren van het afval.

Geen prijs per uur? Een dagprijs !

Een tuinman kan ook met een vaste prijs per dag werken voor het hele onderhoud. Vaak krijg je dan een heel team over de vloer om het werk op één dag op te knappen. Het is moeilijk hier een exacte prijs op te plakken. De kosten voor transport en materiaal zijn normaal al opgenomen in de offerte. Je weet op voorhand exact hoeveel je zal betalen. Reken hier op een gemiddelde tuin op een € 700 à € 900.

Besparen op uw tuinonderhoud?

Zelf in je tuin ploeteren blijft nog altijd het goedkoopste. Als je dan toch voor een hovenier kiest, zijn er wel een aantal manieren om de kostprijs te drukken: 

 • Stel de tuinman voor om zelf mee te helpen met het onderhoud.
 • Voer het tuinafval zelf weg.
 • Kies een tuinman dicht bij huis, zo bespaar je op transportkosten.

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk drie vakmannen gehad om offertes te vergelijken. Zeer tevreden van deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Offertes tuinonderhoud vergelijken

Recent uitgevoerde opdrachten

zondag 23 januari 2022

Voortuin aanleggen

Voor de voortuin van het huis, waar nu grasplein (10X10m) is zoeken we naar iets dat waterdoorlatend is, maar toch minder onderhoud vraagt.


Tuinaanleg en -onderhoud Kerksken
dinsdag 18 januari 2022

Tuinonderhoud uitvoeren

Uitfrezen van boomstronk + snoei van 2 bomen. Eventueel nog verwijderen van kleinere bomen


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Niklaas
zaterdag 08 januari 2022

Onderhouden tuin

Ik zoek een tuinman die mijn tuin regelmatig kan onderhouden: gazon regelmatig afdoen en onkruid verwijderen uit gazon, struiken snoeien, hagen snoeien. Eventueel oude planten verwijderen indien nodig.


Tuinaanleg en -onderhoud Edegem
zaterdag 08 januari 2022

Toegangspoort + omheining plaatsen

Ik heb een geautomatiseerd schuif poort nodig voor mijn voortuin om het huis van de weg te scheiden. Meer voor de veiligheid van ons kinderen Ze moet ongeveer 4,5m zijn + Tuinomheining van ongeveer 15 lm Een materiaal dat onderhoudsvrij is. Aluminium of iets anders


Tuinaanleg en -onderhoud Meerle
donderdag 06 januari 2022

Onderhouden tuin

Enkel onderhoud van perken en 2maal jaarlijks vormsnoei buxus en taxus. enkele buxussen en hagen + ander snoeiwerk.


Tuinaanleg en -onderhoud Koersel
maandag 03 januari 2022

Tuinonderhoud uitvoeren

de tuin is 900m² groot. Volledig regelmatig onderhoud van de volledige tuin en het snoeien van de hagen en onderhoud boom.


Tuinaanleg en -onderhoud Destelbergen
woensdag 29 december 2021

Nieuwe tuinafsluiting met houten panelen en beton zetten

Doodlopende straat, haag kapot en om toch privacy te hebben overwegen we om de combinatie beton/hout ook omdat er weinig of geen onderhoud nodig is. Nieuwe afsluiting zou zo een 14 à 16 meter moeten zijn. Hoogte bespreek ik graag met de vakman.


Tuinaanleg en -onderhoud Olen
zondag 19 december 2021

Tuinonderhoud uitvoeren

Ik zoek een tuinman om het onderhoud te doen van mijn tuin, er moeten ook planten verwijderd worden, nieuwe onkruiddoek gelegd worden en afwerken. Ook willen we nieuwe grasmatten tegen de zomer en paar ideeën om de voortuin te veranderen naar onderhoudsvriendelijk


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Kruis-Winkel
zondag 19 december 2021

Onderhoud tuin

Bladeren verwijderen, snoeien etc


Tuinaanleg en -onderhoud Londerzeel
zaterdag 11 december 2021

Onderhoudscontract voor grote tuin

Kunt u me in contact brengen met een hovenier uit de streek die onze tuin kan onderhouden en met wie we een onderhoudscontract kunnen afsluiten? We wonen in Zedelgem (tussen Torhout en Brugge) Het betreft een perceel van om en bij de 2000 vierkante meter waarvan 700 vierkante meter gras. Omringd door hagen/bomen en terrassen.


Tuinaanleg en -onderhoud Zedelgem
vrijdag 10 december 2021

Betonnen afsluiting plaatsen

We dienen een nieuwe betonnen afsluiting te laten plaatsen aangezien onze afsluiting nu is kapot gereden door een verkeersongeval. Het betreft dus ook het uitbreken van de beschadigde omheining. De betonnen afsluiting nu betreft een gele look waar géén onderhoud aan is qua schilderen ed -> het zijn doorgekleurde platen!. Indien dit niet meer beschikbaar is, dient de gehele afsluiting te worden vervangen, ongeveer 20 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Willebroek
dinsdag 07 december 2021

Tuin onderhouden

We zijn op zoek naar een tuinman voor het onderhouden van onze tuin: Gras maaien + struiken recht zetten en dergelijke. Tuin van 1070 m².


Tuinaanleg en -onderhoud Lovendegem
maandag 29 november 2021

Periodiek onderhoud tuin

Winterklaar zetten tuin in december (+/-800m²) Zomerklaar zetten tuin in maart/april (+/-800m²)


Tuinaanleg en -onderhoud Rumbeke
zondag 28 november 2021

Composieten schutting te plaatsen

Vervanging houten schermen door onderhoudsvrije composietschermen. Het gaat over een afstand van 30 lopende meter, hoogte nog te bepalen.


Tuinaanleg en -onderhoud Duffel
woensdag 24 november 2021

Aanleg tuin inclusief oprit en terras met beton/ terrazzo

Aanleggen van een oprit en een terras, beide 30 m² rondom een nieuwbouw inclusief de tuin errond. Momenteel ligt er gewoon betonpuin. Voorkeur voor betonterras/ terrazzo/ betontegel, maar gemakkelijk onderhoud is heel belangrijk voor ons. Er is al een gedeeltelijk plan voor de beplanting


Tuinaanleg en -onderhoud Kontich
Offertes aanvragen