Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Reinigen terras hovenier

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Heb je zelf geen tijd om je gazon te onderhouden? Op zoek naar een hovenier om de haag te snoeien? Casius bezorgt je alle informatie die je nodig hebt om de tuin perfect te onderhouden.

Hovenier voor je tuin?

Het aanleggen van de tuin is één ding, maar het echte werk begint bij het onderhoud. Hoeveel tijd je hier aan besteed hangt natuurlijk af van de grootte van jouw tuin en - laten we eerlijk zijn - hoeveel zin je hebt om in de tuin te werken. Het kan interessant zijn om beroep te doen op een tuinman om je tuin op orde te houden.

Ben je op zoek naar een professionele hovenier in je regio? Laat ons weten wat er moet gebeuren en Casius brengt je in contact met erkende vakmensen.

Onderhoud van de tuin

Waar moet ik op letten?

Er zijn veel zaken die je aandacht vragen in een tuin. Let even niet op en je hebt een oerwoud aan onkruid onder je voeten. De volgende keer dat je in de tuin werkt, kan je letten op:

 • hagen, bomen of struiken snoeien;
 • gazon onderhouden;
 • onkruid verwijderen;
 • oprit, terras en omheining reinigen;
 • vijver onderhouden;
 • drainagesysteem controleren;
 • dak van het tuinhuis ontmossen;
 • bemesten en verticuteren van het gazon.

Hoe vaak onderhoud ik mijn tuin?

Een tuin onderhouden is geen exacte wetenschap. Je tuin inkruipen wanneer je er zin in hebt is vaak al genoeg. Heb je zelden of nooit zin, dan kan je het onderhoud ook uitbesteden. Dan heb je een paar opties:

 • Je kan er voor kiezen een hovenier eenmaal per jaar in te schakelen voor een groot onderhoud. De vakman neemt dan alle snoei- en onderhoudswerken in één keer voor zijn rekening.
 • Optie twee: een onderhoudscontract. Je kiest, in samenspraak met de tuinier, hoe vaak hij of zij langs komt. Dit kan ééns per maand, kwartaal of om het halfjaar zijn. 
 • Tot slotte kan je ervoor kiezen om de tuinaannemer wat flexibeler in te schakelen. Die komt dan enkel langs als er een bepaald onderhoud moet gebeuren. Het voordeel van deze werkwijze is dat je nooit een grote factuur zal betalen. Je kan je budget mooi over het hele jaar verdelen. 
Tuinonderhoud

Kies de beste prijsofferte

Gebruik onze dienst om gratis offertes te vergelijken!

Plaats je opdracht

Wat zijn de prijzen voor tuinonderhoud?

Wat kost een tuinonderhoud?

Als je zelf voldoende tijd en de nodige kennis hebt, kost dit je uiteraard niks. Maar een tuin onderhouden kan best intensief zijn. Je kan een hovenier inschakelen om je bij te staan. Kies je voor een hovenier, dan mag je uitgaan van een uurtarief van gemiddeld € 30 à € 40 per uur. Voorrijkosten komen hier meestal nog bovenop. Dat zijn de kosten voor het gebruik van het materiaal en het afvoeren van het afval.

Geen prijs per uur? Een dagprijs !

Een tuinman kan ook met een vaste prijs per dag werken voor het hele onderhoud. Vaak krijg je dan een heel team over de vloer om het werk op één dag op te knappen. Het is moeilijk hier een exacte prijs op te plakken. De kosten voor transport en materiaal zijn normaal al opgenomen in de offerte. Je weet op voorhand exact hoeveel je zal betalen. Reken hier op een gemiddelde tuin op een € 700 à € 900.

Besparen op uw tuinonderhoud?

Zelf in je tuin ploeteren blijft nog altijd het goedkoopste. Als je dan toch voor een hovenier kiest, zijn er wel een aantal manieren om de kostprijs te drukken: 

 • Stel de tuinman voor om zelf mee te helpen met het onderhoud.
 • Voer het tuinafval zelf weg.
 • Kies een tuinman dicht bij huis, zo bespaar je op transportkosten.

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk drie vakmannen gehad om offertes te vergelijken. Zeer tevreden van deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Offertes tuinonderhoud vergelijken

Recent uitgevoerde opdrachten

donderdag 22 juli 2021

Haag snoeien

We zijn op zoek naar iemand die de haag kan komen snoeien. Ik denk dat deze ongeveer 50 m lang is.


Tuinaanleg en -onderhoud Oudegem
woensdag 14 juli 2021

Onderhouden van tuin

Snoeien van leielindes, taxushaag en beukenhaag.


Tuinaanleg en -onderhoud Beverlo
dinsdag 06 juli 2021

Tuinonderhoud uitvoeren

Om de haag te snoeien. Een kant van 17m, een kant van 17m en een kant van 8m. Enkel bovenkant en zijkant van mijn eigen tuin. Graag ook afval meenemen als het kan.


Tuinaanleg en -onderhoud Borsbeek (Antwerpen)
Offertes aanvragen