Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Reinigen terras hovenier

Tuinonderhoud

Heb je zelf geen tijd om je gazon te onderhouden? Op zoek naar een hovenier om de haag te snoeien? Casius bezorgt je alle informatie die je nodig hebt om de tuin perfect te onderhouden.

Hovenier gezocht voor je tuin?

Het aanleggen van de tuin is één ding, maar het echte werk begint bij het onderhoud. Hoeveel tijd je hieraan besteed hangt natuurlijk af van de grootte van jouw tuin en - laten we eerlijk zijn - hoeveel zin je hebt om in de tuin te werken. Het kan interessant zijn om beroep te doen op een tuinman om je tuin op orde te houden.

Hovenier gezocht in je regio voor tuinonderhoud? Laat ons weten wat er moet gebeuren en Casius brengt je in contact met erkende vakmensen.

Onderhoud van de tuin

Waar moet ik op letten?

Er zijn veel zaken die je aandacht vragen in een tuin. Let even niet op en je hebt een oerwoud aan onkruid onder je voeten. De volgende keer dat je in de tuin werkt, kan je letten op:

 • hagen, bomen of struiken snoeien;
 • gazon onderhouden;
 • onkruid verwijderen;
 • oprit, terras en omheining reinigen;
 • vijver onderhouden;
 • drainagesysteem controleren;
 • dak van het tuinhuis ontmossen;
 • bemesten en verticuteren van het gazon.

Hoe vaak onderhoud ik mijn tuin?

Een tuin onderhouden is geen exacte wetenschap. Je tuin inkruipen wanneer je er zin in hebt is vaak al genoeg. Heb je geen groene vingers en zelden of nooit zin, dan kan je voor een mooie tuin het onderhoud ook uitbesteden. Dan heb je een paar opties:

 • Je kan ervoor kiezen een hovenier eenmaal per jaar in te schakelen voor een groot onderhoud. De vakman neemt dan alle snoei- en onderhoudswerken in één keer voor zijn rekening.
 • Optie twee: een onderhoudscontract. Je kiest, in samenspraak met de tuinier, hoe vaak hij of zij langskomt. Dit kan ééns per maand, kwartaal of om het halfjaar zijn. 
 • Tot slot kan je ervoor kiezen om de tuinaannemer wat flexibeler in te schakelen. Die komt dan enkel langs als er een bepaald onderhoud moet gebeuren zoals het gras maaien. Het voordeel van deze werkwijze is dat je nooit een grote factuur zal betalen. Je kan je budget mooi over het hele jaar verdelen. 

Wat kost een tuinman per uur?

Voor tuinonderhoud rekent een tuinman doorgaans een tarief per uur. Meestal ligt dat tarief tussen de € 35 en € 60 per uur. Het verschil hangt af van de ervaring of de extra kennis die een hovenier heeft. 

onderhoud tuin

Kies de beste prijsofferte

Gebruik onze dienst om gratis offertes te vergelijken!

Plaats je opdracht

Hoeveel betaal je een tuinman?

Wat kost een tuinonderhoud?

Als je zelf voldoende tijd en de nodige kennis hebt, kost dit je uiteraard niks. Maar een tuin onderhouden kan best intensief zijn. Je kan een hovenier inschakelen om je bij te staan. Kies je voor een hovenier, dan mag je uitgaan van een uurtarief van gemiddeld € 30 à € 40 per uur. Voorrijkosten komen hier meestal nog bovenop. Dat zijn de kosten voor het gebruik van het materiaal en het afvoeren van het afval.

Geen prijs per uur? Een dagprijs !

Een tuinman kan ook met een vaste prijs per dag werken voor het hele onderhoud. Vaak krijg je dan een heel team over de vloer om het werk op één dag op te knappen. Het is moeilijk hier een exacte prijs op te plakken. De kosten voor transport en materiaal zijn normaal al opgenomen in de offerte. Je weet op voorhand exact hoeveel je zal betalen. Reken hier op een gemiddelde tuin op een € 700 à € 900.

Besparen op uw tuinonderhoud?

Zelf in je tuin ploeteren blijft nog altijd het goedkoopste. Als je dan toch voor een hovenier kiest, zijn er wel een aantal manieren om de kostprijs te drukken: 

 • Stel de tuinman voor om zelf mee te helpen met het onderhoud.
 • Voer het tuinafval zelf weg.
 • Kies een tuinman dicht bij huis, zo bespaar je op transportkosten.

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk drie vakmannen gehad om offertes te vergelijken. Zeer tevreden van deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Offertes tuinonderhoud vergelijken

Recent uitgevoerde opdrachten

woensdag 20 september 2023

Tuinaanleg

-Onderhoud van hagen en struiken (snoeiwerk) -Enkele bomen zouden verwijderd moeten worden omwille van valgevaar en bij andere bomen zouden enkele takken ingekort moeten worden. -Het gedeelte achterin de tuin zou volledig vrijgemaakt moeten worden van onkruid en struiken en idealiter zou hier gras in de plaats komen indien mogelijk. -Aan de zijkanten van de woning liggen stukken grond waarvan we zelf al onkruid en wortels uit de grond hebben getrokken, ook hier zouden we graag gras hebben indien mogelijk.


Tuinaanleg en -onderhoud Kapellen (Antwerpen)
woensdag 20 september 2023

Tuinonderhoud

Grote notenboom en een berk te snoeien + hout versnipperen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Halle
zaterdag 16 september 2023

Tuinonderhoud

sparren snoeien Waar heeft u de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en -onderhoud Oordegem
Offertes aanvragen