Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Reinigen terras hovenier

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Heb je zelf geen tijd om je gazon te onderhouden? Op zoek naar een hovenier om de haag te snoeien? Casius bezorgt je alle informatie die je nodig hebt om de tuin perfect te onderhouden.

Hovenier voor je tuin?

Het aanleggen van de tuin is één ding, maar het echte werk begint bij het onderhoud. Hoeveel tijd je hier aan besteed hangt natuurlijk af van de grootte van jouw tuin en - laten we eerlijk zijn - hoeveel zin je hebt om in de tuin te werken. Het kan interessant zijn om beroep te doen op een tuinman om je tuin op orde te houden.

Ben je op zoek naar een professionele hovenier in je regio? Laat ons weten wat er moet gebeuren en Casius brengt je in contact met erkende vakmensen.

Onderhoud van de tuin

Waar moet ik op letten?

Er zijn veel zaken die je aandacht vragen in een tuin. Let even niet op en je hebt een oerwoud aan onkruid onder je voeten. De volgende keer dat je in de tuin werkt, kan je letten op:

 • hagen, bomen of struiken snoeien;
 • gazon onderhouden;
 • onkruid verwijderen;
 • oprit, terras en omheining reinigen;
 • vijver onderhouden;
 • drainagesysteem controleren;
 • dak van het tuinhuis ontmossen;
 • bemesten en verticuteren van het gazon.

Hoe vaak onderhoud ik mijn tuin?

Een tuin onderhouden is geen exacte wetenschap. Je tuin inkruipen wanneer je er zin in hebt is vaak al genoeg. Heb je zelden of nooit zin, dan kan je het onderhoud ook uitbesteden. Dan heb je een paar opties:

 • Je kan er voor kiezen een hovenier eenmaal per jaar in te schakelen voor een groot onderhoud. De vakman neemt dan alle snoei- en onderhoudswerken in één keer voor zijn rekening.
 • Optie twee: een onderhoudscontract. Je kiest, in samenspraak met de tuinier, hoe vaak hij of zij langs komt. Dit kan ééns per maand, kwartaal of om het halfjaar zijn. 
 • Tot slotte kan je ervoor kiezen om de tuinaannemer wat flexibeler in te schakelen. Die komt dan enkel langs als er een bepaald onderhoud moet gebeuren. Het voordeel van deze werkwijze is dat je nooit een grote factuur zal betalen. Je kan je budget mooi over het hele jaar verdelen. 
Tuinonderhoud

Kies de beste prijsofferte

Gebruik onze dienst om gratis offertes te vergelijken!

Plaats je opdracht

Wat zijn de prijzen voor tuinonderhoud?

Wat kost een tuinonderhoud?

Als je zelf voldoende tijd en de nodige kennis hebt, kost dit je uiteraard niks. Maar een tuin onderhouden kan best intensief zijn. Je kan een hovenier inschakelen om je bij te staan. Kies je voor een hovenier, dan mag je uitgaan van een uurtarief van gemiddeld € 30 à € 40 per uur. Voorrijkosten komen hier meestal nog bovenop. Dat zijn de kosten voor het gebruik van het materiaal en het afvoeren van het afval.

Geen prijs per uur? Een dagprijs !

Een tuinman kan ook met een vaste prijs per dag werken voor het hele onderhoud. Vaak krijg je dan een heel team over de vloer om het werk op één dag op te knappen. Het is moeilijk hier een exacte prijs op te plakken. De kosten voor transport en materiaal zijn normaal al opgenomen in de offerte. Je weet op voorhand exact hoeveel je zal betalen. Reken hier op een gemiddelde tuin op een € 700 à € 900.

Besparen op uw tuinonderhoud?

Zelf in je tuin ploeteren blijft nog altijd het goedkoopste. Als je dan toch voor een hovenier kiest, zijn er wel een aantal manieren om de kostprijs te drukken: 

 • Stel de tuinman voor om zelf mee te helpen met het onderhoud.
 • Voer het tuinafval zelf weg.
 • Kies een tuinman dicht bij huis, zo bespaar je op transportkosten.

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk drie vakmannen gehad om offertes te vergelijken. Zeer tevreden van deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Offertes tuinonderhoud vergelijken

Recent uitgevoerde opdrachten

maandag 18 oktober 2021

Tuin onderhouden doorheen het jaar

80m² gazon onderhouden, maaien en kantjes onderhouden, onkruid verwijderen en bladeren ruimen. In het seizoen om de 14 dagen; laurierhaag snoeien 2x per jaar en kleine buxushaag. Dit is de voortuin. De achtertuin wordt gemaaid door een slimme robot maar vergt toch enkele keren per jaar een onderhoud.


Tuinaanleg en -onderhoud Hove
zondag 17 oktober 2021

Tuin onderhouden

Tuinman voor gras afrijden en haag snoeien. 10 m lang + 10 m breed. Voortuin enkele meters.


Tuinaanleg en -onderhoud Oevel
vrijdag 15 oktober 2021

Tuin onderhoud

Gras maaien, haag scheren, wat onkruid verdelgen


Tuinaanleg en -onderhoud Brugge
zondag 10 oktober 2021

Winteronderhoud uitvoeren van tuin

Ik zoek een tuinman voor winteronderhoud van mijn stadstuintje.


Tuinaanleg en -onderhoud Hasselt
zaterdag 09 oktober 2021

Tuin onderhouden

Ik zoek een tuinder voor maandelijks onderhoud 1600 vierkante meter


Tuinaanleg en -onderhoud Stekene
donderdag 07 oktober 2021

Onderhouden parktuin 1100 m2

We zoeken een tuinman (met eigen machines/grasmaaier) om grasplein te onderhouden, 3-wekelijks of volgens afspraak. Betreft een privatieve parktuin (1100m²), die gemeenschappelijk wordt gebruikt door onszelf en nog een paar andere woningen.


Tuinaanleg en -onderhoud Muizen (Mechelen)
vrijdag 01 oktober 2021

Maandelijks onderhouden tuin 1000 m²

Maandelijks tuinonderhoud (grondoppervlakte =/- 1000 m²), oa: reinigen tussen planten, kanten afdoen, gras maaien, planten en struiken snoeien en bemesten wanneer nodig.


Tuinaanleg en -onderhoud Belsele
donderdag 30 september 2021

Onderhouden van tuin

Ik zou rozen willen laten planten in mijn tuin. Plus eventueel uitdoen enkele hortensia’s. En een algemeen onderhoud van de tuin. Het zou gaan over een 50m²


Tuinaanleg en -onderhoud Puurs
woensdag 29 september 2021

Tuin regelmatig onderhouden

Graag een hovenier voor het regelmatig onderhoud van een tuin (oppervlakte is +/- 10mx10m - zonder terras) Werkzaamheden: snoeien hagen, gras afrijden, onkruid wieden, planten snoeien, bloempotten onderhouden. Rondom de tuin staan hagen en struiken, er is ook een grote treurwilg aanwezig, verder algemeen onderhoud - gras maaien en onkruid verwijderen


Tuinaanleg en -onderhoud Overpelt
zaterdag 25 september 2021

Tuin regelmatig onderhouden

gras afrijden, wieden en snoeiwerk (1x per maand) van een middelgrote tuin. Alleenstaand huis met langs beide kanten een klein stuk dat ook onderhouden moet worden. Voorkant 5 op 7, achterkant 10 op 7.


Tuinaanleg en -onderhoud Heist-op-den-Berg
woensdag 22 september 2021

Allround onderhoudswerken tuin uitvoeren

Ik zoek iemand die de tuin en het terras in zijn totaliteit netjes kan onderhouden. Graag iemand die ervaring heeft met verschillende werkzaamheden zoals: onkruid wieden in een bloemen- plantenperk, hagen snoeien, gras maaien, terras (waar de tafel staat) reinigen, onkruid verwijderen,... Verder moet de vijver met de nodige producten worden gereinigd zodat de schoonmaakrobot zijn werk kan doen.


Tuinaanleg en -onderhoud Duffel
maandag 20 september 2021

Tuin onderhouden: jaarlijks of tweejaarlijks

Ik zou graag mijn tuin laten onderhouden Onkruid wegdoen, eenjarige planten wegdoen klein onderhoud enz. De tuin is 40x40m


Tuinaanleg en -onderhoud Hasselt
maandag 20 september 2021

Tuinonderhoud + haag scheren

Ik zou graag een algemeen onderhoud van mijn tuin laten uitvoeren + haag scheren (taklaurieren) De tuin is 1000m²


Tuinaanleg en -onderhoud Nukerke
maandag 20 september 2021

Onderhoud grote tuin met vijver en bomen

Onze tuin ,ca 1000m² heeft dringend een opknapbeurt nodig. Het gaat om een onderhoud en eventueel vervangen van een deel van de beplanting. Er zit ook een vijver die onderhouden moet worden


Tuinaanleg en -onderhoud Mol
zondag 19 september 2021

Achter- en voortuin onderhouden

Wij zouden graag onze tuin laten onderhouden. Verwijderen van onkruid, snoeien van heggen, plaatsen van eco-strips aan plantenperken. De tuin is +/-320m² De voortuin is +/- 30m²


Tuinaanleg en -onderhoud Pulle
Offertes aanvragen