Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
zolder verbouwen

Zolder verbouwen

Zolder verbouwen

Tijd om de oude zolder te verbouwen tot een of meerdere volwaardige kamers?

Je denkt aan een zolderverbouwing

Eigenlijk het je het altijd druk. Je hebt je werk, de kinderen en natuurlijk willen jullie samen ook nog een heleboel leuke dingen doen. En dan je hobby's. En je laatste project, mediteren en tot jezelf komen. Tot rust komen vind je heel belangrijk. Zeker in deze hectische tijd van vandaag.

Je kunt de zolder heel erg goed gebruiken om er bijvoorbeeld een fantastische meditatieruimte van maken. Een zolderverbouwing lijkt je geweldig want dan kun je hem groot en licht maken, zodat je kunt genieten van een fijne rustgevende meditatie of gewoon in het vervolg je werk kunt doen. Die kamer op de eerste verdieping waar je steeds krap in een hoekje achter je computer zit, kan weer lekker een logeerkamer worden.

Dus als je op zoek bent naar een vakman die jouw idee voor een verbouwing zolder tot een succes kan brengen voor een betaalbare en vergelijkbare prijs, vraag dan bij Casius offertes aan en ga ermee aan de slag. Op die manier kom je in contact met financieel gezonde en vakkundige bedrijven die voldoen aan de eisen van het keurmerk Erkend Vakwerk.

Bij een zolder verbouwen moet je ook denken aan:

Een trapgat maken

Voordat je begint, moet je je realiseren dat er een goede toegang naar de zolder moet komen. Je wil net als van het gelijkvloers naar de eerste verdieping ook weer net zo makkelijk verder naar boven via een stevige trap. Nu zit er een trapje dat je steeds moet uitklappen. Dat vind je niet zo handig maar er zit wel al een opening, de vraag is alleen of die groot genoeg is?

Bekijk eerst welk soort trap je wilt, want aan de hand daarvan wordt bepaald hoe groot het trapgat moet worden. Informatie over verschillende soorten trappen vind je op deze pagina.

zolderverbouwing

De zolder: een stille ruimte

Omdat je op zolder een speciale ruimte wilt maken waar je helemaal in alle rust kunt schrijven, kunt mediteren, kunt werken en aan je hobby verder kunt gaan, wil je er ook echt een stille ruimte van maken. Geen geluiden van beneden en heerlijk ongestoord je ding doen. Bij de renovatie van een zolder horen daarom bijna altijd Gyproc platen. De geluidsisolerende eigenschappen zijn een perfecte match voor op zolder.

Je zolder verbouwen en isoleren!

Oké, je hebt het besluit genomen om aan een zolderverbouwing te beginnen. Een tijd lang heb je erover gedacht om te gaan verhuizen en op zoek te gaan naar een groter huis met meer kamers. Maar die kosten zijn natuurlijk vele malen groter dan je zolder te laten ombouwen tot een bruikbare extra kamer. Maar een zolder verbouwen doe je niet zomaar even. Aannemer zolder verbouwen heb je daarom al gegoogeld, maar je hebt nog niet de juiste informatie verkregen. De zolder moet ook nog geïsoleerd worden, anders heb je altijd koude handen en voeten als je zit te werken. En misschien is het een goed idee om een dakkapel te laten plaatsen door de aannemer.

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Als je de zolder wilt laten verbouwen tot een echte slaapkamer, dan is die goede trap wel degelijk noodzakelijk. Tijdens nachtelijk toiletbezoek is het handig als er een stevige zoldertrap is en als er goede verlichting is aangelegd. Maar ook de zolderisolatie is dan van groot belang. Als je koude tenen in bed hebt, word je steeds wakker! Je zolder laten verbouwen tot extra opslagruimte geeft minder problemen. Je kunt dan volstaan met een zwevende of een uitklapbare trap.

Verbouwing zolder en de zoldervloer

Het idee heeft zich al bijna helemaal gevormd in je hoofd. De trap naar boven, de nieuwe dakkapel, de verlichting die je graag zou willen en de manier van isoleren, heb je allemaal al in gedachten. Nu nog de juiste aannemer zolder verbouwen vinden. Liefst iemand die tegelijk het laminaat of parket op de vloer legt. Laminaat is iets voordeliger dus als het zolder verbouwen teveel gaat kosten, kan je altijd daarvoor kiezen.

Verbouwing op zolder

Je eigen huis

Je bent best trots op je huis en je bent er ook zuinig op. Trots dat je voor elkaar hebt gekregen dat je hier kunt wonen en zuinig omdat je het ook zo graag wilt houden. Je wil daarom wel dat een professional de zolderverbouwing gaat aanpakken. Met een nieuwe dakkapel verandert er ook iets aan de buitenkant. Waardevermeerdering van je huis is belangrijk voor je. Van de zolder kun je ook twee kamers maken, een slaapkamer en een werkruimte of hobbykamer. Zie je jezelf al achter je bureau zitten met uitzicht over die mooie rivier waar de tuin achter je huis aan grenst? Nu je alles op een rijtje in je hoofd hebt zitten, is het zaak om het een en ander op papier te gaan zetten. Zodat de aannemer straks precies weet wat er van hem verwacht wordt.

Zolder verbouwen prijs

Je zolder verbouwen kost geld. Het is voor jou een te grote ingreep om het zelf te doen en je wilt je zolder laten verbouwen door een erkende vakman. Die weet waar hij op moet letten. Kan de zoldervloer het nieuwe gewicht wel aan? Er komt een bed, een bureau, een paar kasten en er wordt gezaagd in de vloer om de nieuwe trap te kunnen plaatsen. Je zolder ombouwen tot slaapkamer is een hele klus. Denk hierbij ook aan de elektriciteit en eventueel sanitair. Een extra wastafel of misschien wel een doucheruimte is wel zo fijn op je slaapkamer. De gemiddelde prijs voor een zolderverbouwing ligt tussen de €8.000 en €12.000 euro.

Offertes zolder verbouwen

Je zolderkamer verbouwen brengt nu eenmaal kosten met zich mee. Maar die kosten hebben ook weer een heleboel voordelen als gevolg. Je hebt straks als de zolderverbouwing klaar is een geweldige ruimte die je kunt indelen als slaapkamer, extra leefruimte, hobbykamer of meditatieruimte. Bovendien stijgt je huis in waarde wanneer je de zolder hebt laten verbouwen. Het kan zelfs een reden zijn om niet meer te hoeven verhuizen. Wat zijn de exacte kosten om jouw zolder te verbouwen? Vul het onderstaande formulier in en ontvang een aantal vrijblijvende offertes voor de zolder te verbouwen.

Offertes zolder verbouwen

Recente opdrachten voor zolderverbouwingen

woensdag 22 september 2021

Isoleren van plat dak

Als onderdeel van de geplande renovatie van onze laagbouwwoning, willen we het dak extra isoleren; Ofwel door een buitentoepassing van isolerende EPDM, of wel langs de binnenzijde (zolder) te laten isoleren. Oppervlakte +/- 165 m²


Dakdekken en dakherstelling Schoten
dinsdag 21 september 2021

Uitvoeren van diverse renovatiewerken

Graag een bouwfirma die volgende renovatiewerken kan realiseren. Woning is opgebouwd uit gelijkvloers, +1 slaapkamers & badkamer, zolderruimte *Installeren centrale verwarming (ketel + leidingwerk + 8-tal radiotoren) - doorheen volledige woning *afbreken rookafvoer/schoorsteenomkasting binnenzijde ( max 3 m kamerhoogte) metselwerk en afwerken *renoveren badkamer (incl afbraak) - 16 m²: vloertegels, wastafel, douche, isolatieplaten aan gevelzijde, plafond vernieuwen *verder nog allerlei kleinere werkzaamheden , waaronder vervangen houten binnendeuren (3 stuks) - gyprocwanden plaatsen, kleine pleisterwerken.


Verbouwing Brussel
dinsdag 21 september 2021

Dakkapel plaatsen of vervangen

We willen heel graag een dakkapel laten plaatsen, omdat we in de zolder nog een badkamer willen. De kamer is wat te klein en we willen ook wat licht.


Dakdekken en dakherstelling Wijnegem
Offertes zolderverbouwing