Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Zolder renoveren

Zolder verbouwen

Tijd om de oude zolder te verbouwen tot een of meerdere volwaardige kamers?

Denk je aan een zolderverbouwing?

Eigenlijk het je het altijd druk. Je hebt je werk, de kinderen en natuurlijk willen jullie samen ook nog een heleboel leuke dingen doen. En dan je hobby's. En je laatste project, mediteren en tot jezelf komen. Tot rust komen vind je heel belangrijk. Zeker in deze hectische tijd van vandaag.

Je kunt de zolder heel erg goed gebruiken om er bijvoorbeeld een fantastische meditatieruimte van maken. Een zolderverbouwing lijkt je geweldig want dan kun je hem groot en licht maken, zodat je kunt genieten van een fijne rustgevende meditatie of gewoon in het vervolg je werk kunt doen. Die kamer op de eerste verdieping waar je steeds krap in een hoekje achter je computer zit, kan weer lekker een logeerkamer worden.

Ben je op zoek naar een vakman die met succes jouw zolder kan verbouwen?

Doe dan een beroep op de service van Casius! Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen uit jouw buurt. Vraag meteen tot drie offertes aan en ga ermee aan de slag. Op die manier kom je in contact met financieel gezonde en vakkundige bedrijven die voldoen aan de eisen van het keurmerk Erkend Vakwerk.

 

 

Bij een zolderrenovatie moet je ook denken aan:

Een trapgat maken

Voordat je begint, moet je je realiseren dat er een goede toegang naar de zolder moet komen. Je wil net als van het gelijkvloers naar de eerste verdieping ook weer net zo makkelijk verder naar boven via een stevige trap. Nu zit er een trapje dat je steeds moet uitklappen. Dat vind je niet zo handig maar er zit wel al een opening, de vraag is alleen of die groot genoeg is?

Bekijk eerst welk soort trap je wilt, want aan de hand daarvan wordt bepaald hoe groot het trapgat moet worden. Informatie over verschillende soorten trappen vind je op deze pagina.

zolderrenovatie

De zolder: een stille ruimte

Omdat je op zolder een speciale ruimte wilt maken waar je helemaal in alle rust kunt schrijven, kunt mediteren, kunt werken en aan je hobby verder kunt gaan, wil je er ook echt een stille ruimte van maken. Geen geluiden van beneden en heerlijk ongestoord je ding doen. Bij de renovatie van een zolder horen daarom bijna altijd Gyproc platen. De geluidsisolerende eigenschappen zijn een perfecte match voor op zolder.

Je zolder renoveren en isoleren!

Oké, je hebt het besluit genomen om aan een zolderrenovatie te beginnen. Een tijd lang heb je erover gedacht om te gaan verhuizen en op zoek te gaan naar een groter huis met meer kamers. Maar die kosten zijn natuurlijk vele malen groter dan je zolder te laten ombouwen tot een bruikbare extra kamer. Maar een zolderrenovatie doe je niet zomaar even. 'Aannemer zolder verbouwen' heb je natuurlijk al gegoogeld, maar je hebt nog niet de juiste informatie verkregen. De zolder moet ook nog geïsoleerd worden, anders heb je altijd koude handen en voeten als je zit te werken. En misschien is het een goed idee om een dakkapel te laten plaatsen door de aannemer.

Tip! Check zeker of je in aanmerking komt voor een premie van de overheid!

Mogelijk kan je voordelig je zolder verbouwen en isoleren dankzij een premie van de overheid. Klik hier om te checken of jouw project hiervoor in aanmerking komt.  

Hoe maak ik een slaapkamer op zolder?

Als je de zolder wilt laten verbouwen tot een echte slaapkamer, dan is die goede trap wel degelijk noodzakelijk. Tijdens nachtelijk toiletbezoek is het handig als er een stevige zoldertrap is en als er goede verlichting is aangelegd. Maar ook de zolderisolatie is dan van groot belang. Als je koude tenen in bed hebt, word je steeds wakker! Je zolder laten verbouwen tot extra opslagruimte geeft minder problemen. Je kunt dan volstaan met een zwevende of een uitklapbare trap.

Verbouwing zolder en de zoldervloer

Het idee heeft zich al bijna helemaal gevormd in je hoofd. De trap naar boven, de nieuwe dakkapel, de verlichting die je graag zou willen en de manier van isoleren, heb je allemaal al in gedachten. Nu nog de juiste aannemer voor je zolder renovatie vinden. Liefst iemand die tegelijk het laminaat of parket op de vloer legt. Laminaat is iets voordeliger dus als je zolderrenovatie te veel gaat kosten, kan je altijd daarvoor kiezen.

Trots op je eigen huis!

Je bent best trots op je eigen huis en je bent er ook zuinig op. Logisch, want de dag van vandaag is een eigen woning zeker niet meer vanzelfsprekend.

Wil je de waarde van je woning vergroten, dan kan een zolderrenovatie soms een groot verschil maken. Bij veel woningen is er van de ongebruikte ruimte onder het dak vaak een pareltje te maken. Maar natuurlijk wil je voor je zolderrenovatie een professional waardoor je weet dat het werk met kennis van zaken zal gebeuren. Een erkend vakman helpt je ook bij het maken van enkele praktische keuzes.

Hoeveel kost zolder renovatie?

Een zolderrenovatie kost geld. Het is voor jou een te grote ingreep om het zelf te doen en je wilt je zolder laten verbouwen door een erkende vakman. Die weet waar hij op moet letten. Kan de zoldervloer het nieuwe gewicht wel aan? Er komt een bed, een bureau, een paar kasten en er wordt gezaagd in de vloer om de nieuwe trap te kunnen plaatsen. Je zolder ombouwen tot slaapkamer is een hele klus. Denk hierbij ook aan de elektriciteit en eventueel sanitair. Een extra wastafel of misschien wel een doucheruimte is wel zo fijn op je slaapkamer. De gemiddelde prijs voor een zolderverbouwing ligt tussen de €8.000 en €12.000 euro.

Vergelijk de prijzen, vraag meteen enkele offertes aan!

Je zolderkamer verbouwen brengt nu eenmaal kosten met zich mee. Maar die kosten hebben ook weer een heleboel voordelen als gevolg. Je hebt straks als de zolderverbouwing klaar is een geweldige ruimte die je kunt indelen als slaapkamer, extra leefruimte, hobbykamer of meditatieruimte. Bovendien stijgt je huis in waarde wanneer je de zolder hebt laten verbouwen. Het kan zelfs een reden zijn om niet meer te hoeven verhuizen. Wat zijn de exacte kosten om jouw zolder te verbouwen? Vul het onderstaande formulier in en ontvang een aantal vrijblijvende offertes voor de zolder te verbouwen.

Zolder renvovatie
Zolder Schilderklaar Maken

Aanvraag offerte voor een zolderverbouwing:

Recente opdrachten voor zolderverbouwingen

dinsdag 29 augustus 2023

Renovatie appartementsgebouw (3 app)

Ik wens een appartementsgebouw van 3 appartementen te renoveren. Eveneens dient de op heden ongebruikte zolder te worden ingedeeld, het dak te worden geïsoleerd en dient er een dakkapel te worden gestoken.


Renovatie Wilrijk
maandag 24 juli 2023

Algemene herstelling na waterlek op zolder

Vezelplaten op zolder vernieuwen/Behang en plinten op één kamer vernieuwen en plafondschilderen/Behang in gang gedeeltelijk vernieuwen/plafond toilet vernieuwen en schilderen/laminaat in slaapkamer vervangen en behang gedeeltelijk vernieuwen/geklemde deuren opnieuw herstellen


Renovatie Nossegem
zaterdag 18 maart 2023

Totaalrenovatie 3-gevel woning

Uitbreken muren en balken steken gelijkvloers. elektriciteit volledig vernieuwen. vloerverwarming installeren gelijkvloers. keuken en 2 badkamers vernieuwen. zolderruimte renoveren.


Renovatie Brussel
Offertes zolderverbouwing