Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
zolder isoleren

Zolder isoleren

Van plan om je zolder om te vormen tot de knusse parel van jouw huis? Ben je op zoek naar de beste manier om die toekomstige parel te isoleren? Via Casius vind je de beste vakmannen uit jouw regio.

Isoleer ik het dak of toch enkel de zoldervloer?

Het belang van een goed geïsoleerd huis is niet te onderschatten. Het is de beste manier om de peperdure energieprijzen nog enigszins onder controle te houden. Je wil geen duur opgewekte warmte zomaar langs muren, ramen en deuren laten ontsnappen. Ook je zolder isoleren of op zijn minst je zoldervloer isoleren zijn werken die zichzelf heel snel terugverdienen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om je zolder te isoleren: met isolatieplaten, glaswol, pur, minerale wol (rotswol), ... Doorgaans wordt er ook een dampscherm geplaatst om de isolatie te optimaliseren.  

Wil je snel aan de slag? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot drie verschillende offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo vind je altijd de beste prijs en kan je besparen op de kosten.

Dakisolatie

Dakisolatie is als een muts voor je huis. Het zorgt onmiddellijk voor extra comfort voor alle onderliggende ruimtes. Je kiest het best voor dakisolatie wanneer je jouw zolder als woon- of opslagruimte zal gebruiken.

Dakisolatie plaatsen

Zoldervloer isoleren

Wil je jouw zolder enkel gebruiken om oude tijdschriften te dumpen of dat vreemde cadeau van afgelopen kerstfeest achter te laten? Dan is de vloer van de zolder isoleren de beste keuze voor jou. Deze vorm van zolderisolatie is een pak goedkoper dan je hele dak te isoleren. Je isoleert de zolderruimte zelf niet, maar je kan het warmteverlies in de onderliggende kamers wel sterk beperken.

Zoldervloer isoleren

Zoldervloer en dak isoleren

De titel spreekt voor zich: deze methode is een combinatie van de vorige. Zowel het dak als de zoldervloer isoleren staat garant voor de beste isolatiewaarde. Wie tussen de lijnen leest, begrijpt al snel dat deze methode van je zolder isoleren ook de duurste is, maar je haalt er wel het maximum rendement uit.

Dakisolatie kurk
Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Vakman gezocht

Erkend vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Dakwerken Sovamec

Dakwerken Sovamec

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Wat kost zolderisolatie?

Zoldervloer isoleren

Hoeveel het kost om een zolder te isoleren hangt van een hoop factoren af. Totale oppervlakte, type isolatiemateriaal, dak en/of vloer isoleren, warm dak of koud dak, hellend dak of plat dak... Bovendien heeft elke vakman of -vrouw zijn eigen tarief. Onderstaande tabellen geven dus enkel een richtprijs weer.

Type vloer kostprijs per m²
Vloer met houten structuur € 25 - € 40
Massieve vloer € 20 - € 45

Zolderdak isoleren

Kostprijzen voor zolderdakisolatie schommelen sterk. Plat dak of hellend dak, type isolatiemateriaal en plaatsingskosten hebben allemaal een grote invoed.

Type isolatie prijs per m²
Hellend dak € 25 - € 60
Plat dak € 30 - € 100

Offertes zolder isoleren

Recent ontvangen opdrachten

zondag 12 juni 2022

Herstellen en isoleren dak en plafond

Er zit een lek in mijn pannendak die zou moeten gerepareerd worden. Dan moet het dak ook geïsoleerd worden. En de vloer in de zolder moet ook geïsoleerd worden. De oppervlakte van de zolder is ongeveer 30m² denk ik.


Isolatie Lede
vrijdag 10 juni 2022

Isoleren muren langs binnen of buiten.

Isolatie van de gevels van een vrijstaande woning met verdieping en zolder. Eventueel isoleren door het bevestigen van schuimplaten aan de de muur en dan met andere platen en afgewerkt met een stuclaag. Maar als het kan zou ik de muur liever langs binnen willen laten isoleren met kurk. De oppervlakte ken ik niet.


Isolatie Vise
donderdag 09 juni 2022

Dak beter isoleren

Ik zoek een dakwerker in de buurt om mijn dak beter te isoleren. Puntdak met dakpannen. Dak zelf, niet de zoldervloer.


Isolatie Vosselaar
donderdag 09 juni 2022

Zoldervloerisolatie plaatsen

mijn appartement op de derde verdieping lift onder de zolder. ik zou de vloer van de zolder boven mijn appartement willen isoleren - 80 m²


Isolatie Brussel
donderdag 09 juni 2022

Dak isoleren

ben op zoek naar een vakman die mijn zolder kan isoleren aan de binnenkant + eventueel de zoldervloer , oppervlakte +- 20 m2


Isolatie Oudegem
maandag 30 mei 2022

zolderdak isoleren + afwerken

Ik zoek iemand om de zolder te isoleren en af te werken. afnemen van de dakpannen voor hergebruik (190m²), leveren en plaatsen van onderdakfolie en tegels, terugplaatsen van de pannen en hulpstukken, leveren en plaatsen van 6 cm rotswolisolatie tussen de kepers geplaatst, leveren en plaatsen van de PIR plaat met dikte van 10 cm tegen de kepers geplaatst.


Isolatie Tienen
woensdag 18 mei 2022

Isoleren zoldervloer

Ik ben op zoek naar een stielman die mijn zoldervloer kan isoleren. De oppervlakte is ongeveer 70m².


Isolatie Roosbeek
dinsdag 03 mei 2022

Isoleren zolderkamer.

Geluid van de straat dringt te veel binnen op ons hoogste slaapverdiep. De zolderkamer moet geïsoleerd worden met akoestische isolatie. De kamer is zo een 5 meter lang denk ik en eindigt in een hoek.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 05 april 2022

Zoldervloer isoleren.

Ik zoek een vakman voor het isoleren van 120m² kruipzolder vloer in bungalow te Oud-Heverlee. Gewoon vullen tussen de kepers met geblazen isolatie. Moet nadien niet beloopbaar zijn, er komt nooit iemand op die zolder.


Isolatie Oud-Heverlee
vrijdag 25 maart 2022

Isolatiewerken in cellulose

Ik ben op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van isolatiewerken. Wat ik plan te doen: isoleren met cellulose - Zolderisolatie (reeds onderdak aanwezig) (+-33m2) - Zoldervloer isolatie (+-33m2) - Buitenmuur langs binnen op 1ste en gelijkvloers (???m2)(5m B x...h) - Bijbouw: 5m B x 8à10 m L x ... H(alle muren, plafonds, vloer) Ik vermoed dat het interessanter is om al deze oppervlakten tegelijk te isoleren ipv enkel zolder en daarna andere delen?


Isolatie Destelbergen
Gratis offertes aanvragen