Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
zolder isoleren

Zolder isoleren

Van plan om je zolder om te vormen tot de knusse parel van jouw huis? Ben je op zoek naar de beste manier om die toekomstige parel te isoleren? Via Casius vind je de beste vakmannen uit jouw regio.

Isoleer ik het dak of toch enkel de zoldervloer?

Het belang van een goed geïsoleerd huis is niet te onderschatten. Het is de beste manier om de peperdure energieprijzen nog enigszins onder controle te houden. Je wil geen duur opgewekte warmte zomaar langs muren, ramen en deuren laten ontsnappen. Ook je zolder isoleren of op zijn minst je zoldervloer isoleren zijn werken die zichzelf heel snel terugverdienen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om je zolder te isoleren: met isolatieplaten, glaswol, pur, minerale wol (rotswol), ... Doorgaans wordt er ook een dampscherm geplaatst om de isolatie te optimaliseren.  

Wil je snel aan de slag? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot drie verschillende offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo vind je altijd de beste prijs en kan je besparen op de kosten.

Dakisolatie

Dakisolatie is als een muts voor je huis. Het zorgt onmiddellijk voor extra comfort voor alle onderliggende ruimtes. Je kiest het best voor dakisolatie wanneer je jouw zolder als woon- of opslagruimte zal gebruiken.

Dakisolatie plaatsen

Zoldervloer isoleren

Wil je jouw zolder enkel gebruiken om oude tijdschriften te dumpen of dat vreemde cadeau van afgelopen kerstfeest achter te laten? Dan is de vloer van de zolder isoleren de beste keuze voor jou. Deze vorm van zolderisolatie is een pak goedkoper dan je hele dak te isoleren. Je isoleert de zolderruimte zelf niet, maar je kan het warmteverlies in de onderliggende kamers wel sterk beperken.

Isolatie plaatsen

Zoldervloer en dak isoleren

De titel spreekt voor zich: deze methode is een combinatie van de vorige. Zowel het dak als de zoldervloer isoleren staat garant voor de beste isolatiewaarde. Wie tussen de lijnen leest, begrijpt al snel dat deze methode van je zolder isoleren ook de duurste is, maar je haalt er wel het maximum rendement uit.

Dakisolatie kurk
Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Vakman gezocht

Erkend vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Dakwerken Sovamec

Dakwerken Sovamec

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Wat kost zolderisolatie?

Zoldervloer isoleren

Hoeveel het kost om een zolder te isoleren hangt van een hoop factoren af. Totale oppervlakte, type isolatiemateriaal, dak en/of vloer isoleren, warm dak of koud dak, hellend dak of plat dak... Bovendien heeft elke vakman of -vrouw zijn eigen tarief. Onderstaande tabellen geven dus enkel een richtprijs weer.

Type vloer kostprijs per m²
Vloer met houten structuur € 25 - € 40
Massieve vloer € 20 - € 45

Zolderdak isoleren

Kostprijzen voor zolderdakisolatie schommelen sterk. Plat dak of hellend dak, type isolatiemateriaal en plaatsingskosten hebben allemaal een grote invoed.

Type isolatie prijs per m²
Hellend dak € 25 - € 60
Plat dak € 30 - € 100

Offertes zolder isoleren

Recent ontvangen opdrachten

dinsdag 21 maart 2023

Zoldering kruipruimte isoleren

De kruipruimte is goed toegankelijk en bedraagt 63-65 m2; de bedoeling is de zoldering van de ruimte te isoleren omdat de vloer bestaat uit een betonplaat en daarop keramische tegels. we willen meer comfort in de winter. hoogte kruipruimte 150 cm


Isolatie Vlimmeren
woensdag 08 maart 2023

Zoldervloerisolatie

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Op de zoldervloer Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Type woning:: Woonhuis Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Virginal-Samme
maandag 06 maart 2023

Vloerisolatie op de vloer

Vloer +/- 55 SQM en Zolder +/- 60 SQM Welk type vloerisolatie wil je laten uitvoeren?: Vloerisolatie op de vloer, Chapewerken Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: Gelijkvloers en/of tussenverdieping Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Zwijnaarde
maandag 13 februari 2023

Plafond isoleren

Wij hebben een vraag over geluidsoverlast in een appartementsgebouw. Het appartementsgebouw bestaat uit 3 verdiepingen (bouwlagen), wij wonen op het tussen verdiep. Wij hebben geluidsoverlast van de onder- en bovenburen. De oppervlakte is ongeveer 60m².


Isolatie Zolder
vrijdag 20 januari 2023

Binnenkant dak ( zolder ) isoleren

Ik zou graag de binnenkant van het schuine dak extra laten isoleren.


Isolatie Kessel-Lo
woensdag 18 januari 2023

Vloer isoleren

De zoldervloer moet geïsoleerd worden. (100m2) Op de benederverdieping: Er zou nog chape gegoten worden en geïsoleerd worden 70m2


Isolatie Damme
dinsdag 17 januari 2023

Dakisolatie hellend dak binnenzijde

Het zolderdak (200m2) moet geïsoleerd worden.


Isolatie Damme
zaterdag 07 januari 2023

Zolder isoleren

Vakman voor het isoleren van de zolder met hellend dak ongeveer 100 vierkante meter. ik zoek een vakman die ook de nodige premie kan bezorgen.


Isolatie Sint-Eloois-Vijve
maandag 02 januari 2023

Buitengevels isoleren en afwerken

Vakman gezocht om meerdere buitenmuren te isoleren. Ouder huis van 1950. Qua afwerking sta ik open voor meerdere opties als in spuitkurk, steenstrips, en dergelijke.


Isolatie Zolder
vrijdag 23 december 2022

Isolatie zolderkamer

Op zoek naar een vakman om een zolderkamer eerst de bestaande gyproc muren af te breken en dan het dak van binnen te isoleren. Ook nieuwe gyproc, ofwel isolatie met gyproc gecombineerd plaatsen. De ruimte is ongeveer 6 op 6 meter. Bijna volledig schuine wanden.


Isolatie Aalst
Gratis offertes aanvragen