Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
zolder isoleren

Zolder isoleren

Van plan om je zolder om te vormen tot de knusse parel van jouw huis? Ben je op zoek naar de beste manier om die toekomstige parel te isoleren? Via Casius vind je de beste vakmannen uit jouw regio.

Isoleer ik het dak of toch enkel de zoldervloer?

Het belang van een goed geïsoleerd huis is niet te onderschatten. Het is de beste manier om de peperdure energieprijzen nog enigszins onder controle te houden. Je wil geen duur opgewekte warmte zomaar langs muren, ramen en deuren laten ontsnappen. Ook je zolder isoleren of op zijn minst je zoldervloer isoleren zijn werken die zichzelf heel snel terugverdienen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om je zolder te isoleren: met isolatieplaten, glaswol, pur, minerale wol (rotswol), ... Doorgaans wordt er ook een dampscherm geplaatst om de isolatie te optimaliseren.  

Wil je snel aan de slag? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot drie verschillende offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo vind je altijd de beste prijs en kan je besparen op de kosten.

Dakisolatie

Dakisolatie is als een muts voor je huis. Het zorgt onmiddellijk voor extra comfort voor alle onderliggende ruimtes. Je kiest het best voor dakisolatie wanneer je jouw zolder als woon- of opslagruimte zal gebruiken.

Dakisolatie plaatsen

Zoldervloer isoleren

Wil je jouw zolder enkel gebruiken om oude tijdschriften te dumpen of dat vreemde cadeau van afgelopen kerstfeest achter te laten? Dan is de vloer van de zolder isoleren de beste keuze voor jou. Deze vorm van zolderisolatie is een pak goedkoper dan je hele dak te isoleren. Je isoleert de zolderruimte zelf niet, maar je kan het warmteverlies in de onderliggende kamers wel sterk beperken.

Isolatie plaatsen

Zoldervloer en dak isoleren

De titel spreekt voor zich: deze methode is een combinatie van de vorige. Zowel het dak als de zoldervloer isoleren staat garant voor de beste isolatiewaarde. Wie tussen de lijnen leest, begrijpt al snel dat deze methode van je zolder isoleren ook de duurste is, maar je haalt er wel het maximum rendement uit.

Dakisolatie kurk
Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Vakman gezocht

Erkend vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Dakwerken Sovamec

Dakwerken Sovamec

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Wat kost zolderisolatie?

Zoldervloer isoleren

Hoeveel het kost om een zolder te isoleren hangt van een hoop factoren af. Totale oppervlakte, type isolatiemateriaal, dak en/of vloer isoleren, warm dak of koud dak, hellend dak of plat dak... Bovendien heeft elke vakman of -vrouw zijn eigen tarief. Onderstaande tabellen geven dus enkel een richtprijs weer.

Type vloer kostprijs per m²
Vloer met houten structuur € 25 - € 40
Massieve vloer € 20 - € 45

Zolderdak isoleren

Kostprijzen voor zolderdakisolatie schommelen sterk. Plat dak of hellend dak, type isolatiemateriaal en plaatsingskosten hebben allemaal een grote invoed.

Type isolatie prijs per m²
Hellend dak € 25 - € 60
Plat dak € 30 - € 100

Offertes zolder isoleren

Recent ontvangen opdrachten

woensdag 23 november 2022

Vloerisolatie op gelijkvloers en zolder

Ik wil vloerisolatie laten leggen in een renovatieproject in een huis van de jaren 90. GELIJKVLOERS * PUR- vloerisolatie dikte 6cm oppervlakte 100m2 * PUR- vloerisolatie dikte 6cm oppervlakte 100m2 en vloeichape van 3cm dik op dezelfde oppervlakte ZOLDER * PUR- vloerisolatie dikte 6cm oppervlakte 80 m2 * PUR- vloerisolatie dikte 6cm oppervlakte 80m2 en vloeichape van 3cm dik op dezelfde oppervlakte


Isolatie Waregem
maandag 21 november 2022

Dak isoleren van binnenkant

Ik wil graag mijn hellend dak aan de binnenkant isoleren omdat een verhoging van het dakvlak moeilijk ligt. De zolder is momenteel al afgewerkt en wordt gebruikt als leefruimte. Het dak is ongeveer 90m2. Het dak is momenteel al ligt geisoleerd (dunne laag glaswol). Graag zou ik een zeer goede isolatie van de zolder bekomen.


Isolatie Heverlee
vrijdag 11 november 2022

Isolatie van plafond, zolder en gevel

De voorgevel moet langs binnen geïsoleerd worden De zolder moet ook geïsoleerd worden Het plafond van de kelder ook.


Isolatie Brussel
maandag 31 oktober 2022

dak Isoleren

Graag had ik mijn dak laten isoleren. Het isolatiemateriaal (glaswol) behalve het dampscherm heb ik al omdat ik eerst van plan was om dit zelf te doen. Maar ik zie er mij geen baas over waardoor de isolatie reeds jaren op mijn zolder ligt. Daarom ben ik op zoek naar iemand die dit kan plaatsen zodat mijn huis beter geïsoleerd is.


Isolatie Schellebelle
dinsdag 18 oktober 2022

Hellend dak isoleren van buitenaf

Onze zolder is geïsoleerd (het dak van binnenuit). De rest van het hellend dak niet we zouden dit graag isoleren, maar de kamers zitten eronder. Graag isoleren via de buitenkant van het dak (momenteel dakpannen). In totaal gaat het om 55 vierkante meter ongeveer.


Isolatie Lauwe
maandag 17 oktober 2022

Zoldervloer isoleren

Ik zoek een vakman voor het isoleren van de vloer van mijn zolder. De oppervlakte is ongeveer 70m².


Isolatie Brussel
dinsdag 04 oktober 2022

Zolder isoleren van renovatieproject

We de zolder isoleren. Dikte van ongeveer 18 cm. Zolder is één grote ruimte van ongeveer 80 m² aan oppervlakte


Isolatie Elversele
donderdag 29 september 2022

Spouwmuurisolatie plaatsen

We zouden graag de voor en achtergevel isoleren, volgens het EPC zijn dit beide Spouwmuren. Ik ken de oppervlaktes niet. Ik weet alleen dat de zijgevel een oppervlakte heeft van 78m², maar dit is met zolderverdiep.


Isolatie Mechelen
dinsdag 20 september 2022

Zolderruimte isoleren.

Zolderruimte aan het opdoen. Hadden vochtproblemen door een kapotte ruit. Er is een volledig nieuw raam geplaatst dus nu is het vochtprobleem opgelost. Maar heeft de muur beschadigd. Plaaster brokkelt af en er zijn veel koudebruggen opengebroken. Daarom willen we luchtdicht en vochtregulerend isoleren.


Isolatie Vorst
vrijdag 09 september 2022

Zoldervloer isoleren in rechthoekige ruimte

We wonen in een rijhuis en zouden graag onze zoldervloer laten isoleren, gezien deze ruimte toch niet wordt gebruikt. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 50m², balken zijn vrij toegankelijk (enkel hier en daar een OSB plaat). Op termijn eventueel beloopbaar in de toekomst.


Isolatie Schaarbeek
Gratis offertes aanvragen