Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
zolder isoleren

Zolder isoleren

Van plan om je zolder om te vormen tot de knusse parel van jouw huis? Ben je op zoek naar de beste manier om die toekomstige parel te isoleren? Via Casius vind je de beste vakmannen uit jouw regio.

Isoleer ik het dak of toch enkel de zoldervloer?

Het belang van een goed geïsoleerd huis is niet te onderschatten. Het is de beste manier om de peperdure energieprijzen nog enigszins onder controle te houden. Je wil geen duur opgewekte warmte zomaar langs muren, ramen en deuren laten ontsnappen. Ook je zolder isoleren of op zijn minst je zoldervloer isoleren zijn werken die zichzelf heel snel terugverdienen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om je zolder te isoleren: met isolatieplaten, glaswol, pur, minerale wol (rotswol), ... Doorgaans wordt er ook een dampscherm geplaatst om de isolatie te optimaliseren.  

Wil je snel aan de slag? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot drie verschillende offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw buurt. Zo vind je altijd de beste prijs en kan je besparen op de kosten.

Dakisolatie

Dakisolatie is als een muts voor je huis. Het zorgt onmiddellijk voor extra comfort voor alle onderliggende ruimtes. Je kiest het best voor dakisolatie wanneer je jouw zolder als woon- of opslagruimte zal gebruiken.

Dakisolatie plaatsen

Zoldervloer isoleren

Wil je jouw zolder enkel gebruiken om oude tijdschriften te dumpen of dat vreemde cadeau van afgelopen kerstfeest achter te laten? Dan is de vloer van de zolder isoleren de beste keuze voor jou. Deze vorm van zolderisolatie is een pak goedkoper dan je hele dak te isoleren. Je isoleert de zolderruimte zelf niet, maar je kan het warmteverlies in de onderliggende kamers wel sterk beperken.

Isolatie plaatsen

Zoldervloer en dak isoleren

De titel spreekt voor zich: deze methode is een combinatie van de vorige. Zowel het dak als de zoldervloer isoleren staat garant voor de beste isolatiewaarde. Wie tussen de lijnen leest, begrijpt al snel dat deze methode van je zolder isoleren ook de duurste is, maar je haalt er wel het maximum rendement uit.

Dakisolatie kurk
Casius helpt je!

Casius helpt je!

Ontdek hoe Casius voor jou op zoek gaat naar de beste vakmannen en -vrouwen uit jouw regio.

Vakman gezocht

Erkend vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Dakwerken Sovamec

Dakwerken Sovamec

Maak kennis met een van onze erkende partners en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Wat kost zolderisolatie?

Zoldervloer isoleren

Hoeveel het kost om een zolder te isoleren hangt van een hoop factoren af. Totale oppervlakte, type isolatiemateriaal, dak en/of vloer isoleren, warm dak of koud dak, hellend dak of plat dak... Bovendien heeft elke vakman of -vrouw zijn eigen tarief. Onderstaande tabellen geven dus enkel een richtprijs weer.

Type vloer kostprijs per m²
Vloer met houten structuur € 25 - € 40
Massieve vloer € 20 - € 45

Zolderdak isoleren

Kostprijzen voor zolderdakisolatie schommelen sterk. Plat dak of hellend dak, type isolatiemateriaal en plaatsingskosten hebben allemaal een grote invoed.

Type isolatie prijs per m²
Hellend dak € 25 - € 60
Plat dak € 30 - € 100

Offertes zolder isoleren

Recent ontvangen opdrachten

dinsdag 29 augustus 2023

Zoldervloer isoleren (PUR)

Ik wil graag mijn zoldervloer isoleren met PUR. Het gaat om +/- 64 m². Alvast bedankt. Ward Moors


Isolatie Diepenbeek
zondag 27 augustus 2023

Dakisolatie hellend dak binnenzijde

* oppervlakte zoldervloer = 50 m2. Isolatie van binnenuit


Isolatie Brussel
donderdag 24 augustus 2023

Spouwmuurisolatie

Type woning:: Woonhuis Is je muur al eens geïsoleerd?: Nee Uit welk materiaal bestaat je gevel?: Bakstenen (onbehandeld) Wat wil je isoleren?: Spouwmuur isoleren (isolatie in de muur), Dak isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat voor dak wil je laten isoleren?: Hellend dak binnenzijde (aanbevolen), Zoldervloer Geschatte oppervlakte van het dak in m2: 24 Wat is het bouwjaar van je woning?: Na 1920 Weet je zeker dat je woning een spouwmuur heeft?: Ik twijfel


Isolatie Brussel
dinsdag 25 juli 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

Isolatie van gemeenschappelijke muren in slaapkamer en op de zolder. Bij de slaapkamer horen we heel fel de trap van de buren. Op de zolder willen we dit preventief aanpakken Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
maandag 24 juli 2023

Dakisolatie + isoleren spouwmuren

Renovatie van een halfopen bebouwing: spouwmuren en het dak/ zolder moeten geïsoleerd worden. Het gaat om 2 gevels voor de spouwmuren. Het dak is een pannendak dat vernieuwd is, dus isolatie via de binnenkant. De zolder staat leeg, dus in principe kan ook gewoon de zoldervloer aangepakt worden. Exacte oppervlaktes na te meten.


Isolatie Evergem
zondag 16 juli 2023

Zoldervloerisolatie

Beste, Ik zou mijn zolder graag willen inrichten tot een slaapruimte: het betreft enkel een afwerking want de isolatie is gedaan: er moeten planken geplaatst worden op de vloer en op de hellende muren. Graag een offerte. Wat is de oppervlakte van de te isoleren zoldervloer?: minder dan 30 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Brussel
dinsdag 20 juni 2023

Voorgevel en zolder van binnen isoleren

Isoleren van de binnenkant van de voorgevel en dak van het bovenste appartement van een gebouw (80m²) . Eerst moet de bestaande gyproc worden verwijderd, dan isoleren en terug bekleden met gyproc (schuin dak en voorgevel)


Isolatie Brussel
dinsdag 06 juni 2023

Zoldervloerisolatie

Opgespoten PUR 20cm, +/- 680m², Rd-waarde < 4,5m²K/W


Isolatie Ledeberg (Gent)
vrijdag 28 april 2023

Zoldervloerisolatie

Nu hebben we een zolderluik met uitschuifbare trap, we willen hier een vaste trap in en de vloer op zolder moet verstevigd worden. Welke werken moeten worden uitgevoerd?: Zoldertrap plaatsen, Zoldervloer isoleren Waar moet de trap geplaatst worden?: Binnen In welk type trap heb je interesse?: Vaste trap (budgetvriendelijk) Wat is de oppervlakte van de te isoleren zoldervloer?: Tussen 30 en 100 m²


Isolatie Aartselaar
donderdag 27 april 2023

Isolatie van zolderdak

We willen isolatie plaatsen op onze zolder met puntdak.


Isolatie Bost
Gratis offertes aanvragen