Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Gasboiler Installateur

Gasketel plaatsen

Een gasketel is nog altijd een van de populairste manieren om jouw huis te verwarmen. Ontdek de opties of vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen.

Gasketel of condensatieketel?

Sinds 2015 gelden er nieuwe Europese regels voor verwarmingstoestellen om het verbruik van fossiele brandstoffen in te perken. Je bent niet verplicht om je oude gasketel te vervangen. Wil je toch een nieuwe installeren, dan moet het een condenserende gasketel zijn. Alle info omtrent de regels vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Op de nieuwe condensatieketels staan enkele keurmerken die een indicatie geven van hun rendement.

  • het CE-label geeft aan dat het voldoet aan de Europese eisen op gebied van veiligheid, milieu en gezondheid
  • HR+ betekent dat de ketel veilig is en een hoog rendement heeft. Deze ketels werken op lagere temperaturen.
  • het HR TOP-label is het hoogste niveau. Dit zijn de efficiëntste ketels.

Ben je op zoek naar meer info over condensatieketels? Op deze pagina vind je info over de mogelijkheden, installatie en prijzen.

Onderhoud gasketel

Waarom laat ik mijn ketel nakijken ...

In België ben je verplicht om je gasketel elke 2 jaar te laten nakijken. Zo'n toezicht moet je laten uitvoeren door een erkende vakman. Een controle kost je gemiddeld €150.

Tijdens een controle gaat de technicus op eventuele defecten, controleert hij de algemene staat van het toestel en reinigt hij de ketel. Na de controle wordt jouw toestel correct afgesteld en krijg je een attest waarmee je kan aantonen dat de ketel in orde is.

Een gasketel die goed is onderhouden, gaat een pak langer mee en werkt efficiënter. Je verbruikt dus minder energie voor hetzelfde resultaat. Bovendien heb je minder risico op CO-vergiftiging.

... en hoe kan Casius me helpen?

Als je een nieuwe ketel installeert, kan je vragen of de installateur of firma ook wil instaan voor het onderhoud van je gasketel. Op die manier krijg je meestal een extra korting op de prijs van de installatie.

Prijs van een gasketel

Veel installateurs werken met een vaste prijs die het materiaal, de aansluiting en het loon omvat. Je kan dit altijd op de offerte zien. Voor zo'n installatie betaal je gemiddeld ergens rond de € 1.500 à € 3.500 euro.

De speling in de prijs zit hem in de plaats waar je de nieuwe ketel installeert. Komt die op de plek waar de oude zat en zijn er geen extra leidingen nodig? Dan drukt dat de prijs wat. Installeer je echter een volledig nieuw type ketel op een andere plek? Dan moet de installateur extra leidingen leggen, wat de prijs omhoog stuwt.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten gasketel

maandag 18 september 2023

CV-ketel onderhouden

onderhoud + cerga attest mbt subsidie voor nieuwe gascondensatieketel Naar welke dienst ben je op zoek?: Cv-ketel onderhoud Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Sint-Job-in-'t-Goor
zaterdag 16 september 2023

Cv-ketel repareren of uitbreiden

Ik heb een bestaande CV ketel die op ons vloerverwarmingcircuit is aangesloten. Ik zou in het circuit van de vloerverwarming een elektrische doorstromer van 10kW willen toevoegen (die ik overigens al heb liggen). Het doel daarvan is dat als de zonnepanelen injecteren het water in het circuit gaan bijverwarmen, als ondersteuning voor de CV ketel op gas . Ik zoek een aannemer die voor me de doorstromer in het circuit kan monteren inclusief een flow switch en mogelijke andere veiligheden (thermokoppel?/ontluchting?) die gangbaar zijn in zo'n circuit. Voor mij is de klus geklaard als de doorstromer vakbekwaam in het circuit staat. De sturing, koppeling aan injectie/P1 poort/elektrisch aansluiten van de doorstromer, doe ik zelf. Naar welke dienst ben je op zoek?: Cv-ketel repareren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Berlaar
maandag 11 september 2023

CV-ketel onderhouden op gas

ik zoek iemand voor onderhoud voor mijn cv-ketel gas. Gaat om het merk Vaillant


CV en verwarming Houthalen
maandag 11 september 2023

Herstelling aan ingebouwde gaskachel WellStraler K96MF HR

Er werd een kleine gaslek ontdekt aan het toestel.


CV en verwarming Zwevegem
maandag 04 september 2023

CV-ketel onderhouden

Onderhoud boiller Van welk merk is de CV-ketel?: Vaillant Op welke brandstof werkt de ketel?: gas Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Deurne
maandag 04 september 2023

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Graag zouden wij onze gasketel vervangen door een elektrische… Op welke brandstof moet de ketel werken?: elektriciteit Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Antwerpen
Offertes aanvragen