Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gasboiler Installateur

Gasketel plaatsen

Een gasketel is nog altijd een van de populairste manieren om jouw huis te verwarmen. Ontdek de opties of vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen.

Gasketel of condensatieketel?

Sinds 2015 gelden er nieuwe Europese regels voor verwarmingstoestellen om het verbruik van fossiele brandstoffen in te perken. Je bent niet verplicht om je oude gasketel te vervangen. Wil je toch een nieuwe installeren, dan moet het een condenserende gasketel zijn. Alle info omtrent de regels vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Op de nieuwe condensatieketels staan enkele keurmerken die een indicatie geven van hun rendement.

  • het CE-label geeft aan dat het voldoet aan de Europese eisen op gebied van veiligheid, milieu en gezondheid
  • HR+ betekent dat de ketel veilig is en een hoog rendement heeft. Deze ketels werken op lagere temperaturen.
  • het HR TOP-label is het hoogste niveau. Dit zijn de efficiëntste ketels.

Ben je op zoek naar meer info over condensatieketels? Op deze pagina vind je info over de mogelijkheden, installatie en prijzen.

Onderhoud gasketel

Waarom laat ik mijn ketel nakijken ...

In België ben je verplicht om je gasketel elke 2 jaar te laten nakijken. Zo'n toezicht moet je laten uitvoeren door een erkende vakman. Een controle kost je gemiddeld €150.

Tijdens een controle gaat de technicus op eventuele defecten, controleert hij de algemene staat van het toestel en reinigt hij de ketel. Na de controle wordt jouw toestel correct afgesteld en krijg je een attest waarmee je kan aantonen dat de ketel in orde is.

Een gasketel die goed is onderhouden, gaat een pak langer mee en werkt efficiënter. Je verbruikt dus minder energie voor hetzelfde resultaat. Bovendien heb je minder risico op CO-vergiftiging.

... en hoe kan Casius me helpen?

Als je een nieuwe ketel installeert, kan je vragen of de installateur of firma ook wil instaan voor het onderhoud van je gasketel. Op die manier krijg je meestal een extra korting op de prijs van de installatie.

Prijs van een gasketel

Veel installateurs werken met een vaste prijs die het materiaal, de aansluiting en het loon omvat. Je kan dit altijd op de offerte zien. Voor zo'n installatie betaal je gemiddeld ergens rond de € 1.500 à € 3.500 euro.

De speling in de prijs zit hem in de plaats waar je de nieuwe ketel installeert. Komt die op de plek waar de oude zat en zijn er geen extra leidingen nodig? Dan drukt dat de prijs wat. Installeer je echter een volledig nieuw type ketel op een andere plek? Dan moet de installateur extra leidingen leggen, wat de prijs omhoog stuwt.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten gasketel

maandag 23 mei 2022

CV-ketel onderhouden: Vaillant

2 jaarlijks onderhoud van mijn gaswandketel Vaillant eco tec plus.


CV en verwarming Borgloon
maandag 23 mei 2022

Nieuwe CV-ketel en vloerverwarming plaatsen

80m2 van het appartement dient voorzien te worden door vloerverwarming + nieuwe cv ketel op aardgas. in de 3 slaapkamers blijven de radiatioren die reeds staan.


CV en verwarming Rotem
vrijdag 20 mei 2022

Elektrische boiler plaatsen

Momenteel beschikken wij over een doorstroomboiler op gas. Omdat wij 2000kwh te veel hebben geproduceerd met onze zonnepanelen wensen wij over te schakelen naar een systeem op elektriciteit. Onze doorstroomboiler wordt momenteel gebruikt voor de warm water voor de keuken en badkamer en centrale verwarming van de bovenverdieping. De centrale verwarming van de bovenverdieping wordt echter bitter weinig aan gezet.


CV en verwarming Hamme (O-Vl)
donderdag 19 mei 2022

Vervanging van een oude gasketel + kleine werken aan thermostatische kranen.

Vervanging van een oude gasketel (verwarming en warm water voor een appartement van ongeveer 120m² op de 1ste verdieping van een klein flatgebouw) door een moderne condensatieketel op gas. Daarnaast zijn twee thermostatische kranen/bollen aan vervanging toe (een die niet meer werkt en één die lekt). Taal van vakman mag ook Frans (of zelfs Engels) zijn. Graag enkel ondernemingen via de welke ik aanspraak heb op een Brusselse premie (https://renolution.brussels/nl/premies-stimuli/j1-verwarming-verwarmingsketel-100-kw-individueel-collectief)


CV en verwarming Vorst
donderdag 19 mei 2022

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Vervanging van huidige 2 gasketels door 1 gascondensatieketel al dan niet in combinatie met warmtepomp...


CV en verwarming Reet
donderdag 19 mei 2022

CV-ketel Vaillant onderhouden

Mijn gasketel van vaillant heeft nood aan zijn 2-jaarlijkse onderhoud.


CV en verwarming Kortessem
Offertes aanvragen