Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gasboiler Installateur

Gasketel plaatsen

Een gasketel is nog altijd een van de populairste manieren om jouw huis te verwarmen. Ontdek de opties of vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen.

Gasketel of condensatieketel?

Sinds 2015 gelden er nieuwe Europese regels voor verwarmingstoestellen om het verbruik van fossiele brandstoffen in te perken. Je bent niet verplicht om je oude gasketel te vervangen. Wil je toch een nieuwe installeren, dan moet het een condenserende gasketel zijn. Alle info omtrent de regels vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Op de nieuwe condensatieketels staan enkele keurmerken die een indicatie geven van hun rendement.

  • het CE-label geeft aan dat het voldoet aan de Europese eisen op gebied van veiligheid, milieu en gezondheid
  • HR+ betekent dat de ketel veilig is en een hoog rendement heeft. Deze ketels werken op lagere temperaturen.
  • het HR TOP-label is het hoogste niveau. Dit zijn de efficiëntste ketels.

Ben je op zoek naar meer info over condensatieketels? Op deze pagina vind je info over de mogelijkheden, installatie en prijzen.

Onderhoud gasketel

Waarom laat ik mijn ketel nakijken ...

In België ben je verplicht om je gasketel elke 2 jaar te laten nakijken. Zo'n toezicht moet je laten uitvoeren door een erkende vakman. Een controle kost je gemiddeld €150.

Tijdens een controle gaat de technicus op eventuele defecten, controleert hij de algemene staat van het toestel en reinigt hij de ketel. Na de controle wordt jouw toestel correct afgesteld en krijg je een attest waarmee je kan aantonen dat de ketel in orde is.

Een gasketel die goed is onderhouden, gaat een pak langer mee en werkt efficiënter. Je verbruikt dus minder energie voor hetzelfde resultaat. Bovendien heb je minder risico op CO-vergiftiging.

... en hoe kan Casius me helpen?

Als je een nieuwe ketel installeert, kan je vragen of de installateur of firma ook wil instaan voor het onderhoud van je gasketel. Op die manier krijg je meestal een extra korting op de prijs van de installatie.

Prijs van een gasketel

Veel installateurs werken met een vaste prijs die het materiaal, de aansluiting en het loon omvat. Je kan dit altijd op de offerte zien. Voor zo'n installatie betaal je gemiddeld ergens rond de € 1.500 à € 3.500 euro.

De speling in de prijs zit hem in de plaats waar je de nieuwe ketel installeert. Komt die op de plek waar de oude zat en zijn er geen extra leidingen nodig? Dan drukt dat de prijs wat. Installeer je echter een volledig nieuw type ketel op een andere plek? Dan moet de installateur extra leidingen leggen, wat de prijs omhoog stuwt.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten gasketel

donderdag 01 juni 2023

CV-ketel onderhouden

Ketel onderhoud + afstelling voor energierijk gas + ontluchten radiators Ben je op zoek naar CV-ketel onderhoud of reparatie?: CV-ketel onderhoud Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: CV ketel onderhoud / reparatie Wat is het merk van je cv-ketel?: Vaillant Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Ekeren (Antwerpen)
woensdag 31 mei 2023

CV ketel en radiatoren vervangen

De bestaande stookolie verwarming moet vervangen worden. Hoeveel ruimtes moeten verwarmd worden?: meer dan 5 ruimtes Welke verwarmingselementen overweeg je te gebruiken?: radiatoren In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: renovatieproject Welke brandstof wens je te gebruiken?: gas Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Hoeilaart
woensdag 31 mei 2023

CV-ketel onderhouden

3 Vaillant gasketels in kleine mede-eigendom moeten onderhoud krijgen. type: EcoTEC plus VCW 296/5-5 (E-BE) R6. Wie is bereid dat onderhoud van ze alle 3 op één dag te doen en voor 1 verplaatsingskost? Voorkeur voor EEN donderdagnamiddag, waarop alle eigenaars kunnen toegang geven tot hun privatief. Naar welke dienst ben je op zoek?: Cv-ketel onderhoud Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Brussel
woensdag 31 mei 2023

CV ketel en radiatoren vervangen

nieuwe installatie Moeten er ook radiatoren vervangen worden?: Ja, ik wil ook radiatoren laten vervangen Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Nieuwe CV-installatie plaatsen Op welke brandstof moet de cv ketel werken?: Aardgas (condensatieketel) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Mortsel
dinsdag 30 mei 2023

Watergedragen, traditionele vloerverwarming

Installatie van vloerverwarming beneden, in combinatie met traditionele radiatoren verwarming boven. Voeding via bestaande hoge rendements gasketel. In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend) Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Brugge
dinsdag 30 mei 2023

CV-ketel onderhouden

onderhoud gasketel Junkers EHLE27 Naar welke dienst ben je op zoek?: Cv-ketel onderhoud Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


CV en verwarming Londerzeel
Offertes aanvragen