Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gasboiler Installateur

Gasketel plaatsen

Een gasketel is nog altijd een van de populairste manieren om jouw huis te verwarmen. Ontdek de opties of vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen.

Gasketel of condensatieketel?

Sinds 2015 gelden er nieuwe Europese regels voor verwarmingstoestellen om het verbruik van fossiele brandstoffen in te perken. Je bent niet verplicht om je oude gasketel te vervangen. Wil je toch een nieuwe installeren, dan moet het een condenserende gasketel zijn. Alle info omtrent de regels vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Op de nieuwe condensatieketels staan enkele keurmerken die een indicatie geven van hun rendement.

  • het CE-label geeft aan dat het voldoet aan de Europese eisen op gebied van veiligheid, milieu en gezondheid
  • HR+ betekent dat de ketel veilig is en een hoog rendement heeft. Deze ketels werken op lagere temperaturen.
  • het HR TOP-label is het hoogste niveau. Dit zijn de efficiëntste ketels.

Ben je op zoek naar meer info over condensatieketels? Op deze pagina vind je info over de mogelijkheden, installatie en prijzen.

Onderhoud gasketel

Waarom laat ik mijn ketel nakijken ...

In België ben je verplicht om je gasketel elke 2 jaar te laten nakijken. Zo'n toezicht moet je laten uitvoeren door een erkende vakman. Een controle kost je gemiddeld €150.

Tijdens een controle gaat de technicus op eventuele defecten, controleert hij de algemene staat van het toestel en reinigt hij de ketel. Na de controle wordt jouw toestel correct afgesteld en krijg je een attest waarmee je kan aantonen dat de ketel in orde is.

Een gasketel die goed is onderhouden, gaat een pak langer mee en werkt efficiënter. Je verbruikt dus minder energie voor hetzelfde resultaat. Bovendien heb je minder risico op CO-vergiftiging.

... en hoe kan Casius me helpen?

Als je een nieuwe ketel installeert, kan je vragen of de installateur of firma ook wil instaan voor het onderhoud van je gasketel. Op die manier krijg je meestal een extra korting op de prijs van de installatie.

Prijs van een gasketel

Veel installateurs werken met een vaste prijs die het materiaal, de aansluiting en het loon omvat. Je kan dit altijd op de offerte zien. Voor zo'n installatie betaal je gemiddeld ergens rond de € 1.500 à € 3.500 euro.

De speling in de prijs zit hem in de plaats waar je de nieuwe ketel installeert. Komt die op de plek waar de oude zat en zijn er geen extra leidingen nodig? Dan drukt dat de prijs wat. Installeer je echter een volledig nieuw type ketel op een andere plek? Dan moet de installateur extra leidingen leggen, wat de prijs omhoog stuwt.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten gasketel

dinsdag 24 januari 2023

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Vervangen van de huidige gasketel op aardgas. Radiatoren zijn in orde.


CV en verwarming Vollezele
dinsdag 24 januari 2023

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Ik zoek een goede verwarmingsspecialist voor de oude ketel op aardgas te vervangen door een nieuwe. Radiatoren hergebruiken.


CV en verwarming Berchem (Antwerpen)
maandag 23 januari 2023

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Vervangen van oude ketel op aardgas, ken het merk niet. Radiatoren zijn in orde.


CV en verwarming Turnhout
maandag 23 januari 2023

Aardgasketel vervangen door een nieuwe

Huidige Vaillant ketel vervangen is nu +/- 20 jaar. Installatie op aardgas, radiatoren moet men normaliter niet gaan vervangen.


CV en verwarming Vlimmeren
maandag 23 januari 2023

CV ketel en radiatoren plaatsen

Er is geen centrale verwarming aanwezig, momenteel één gaskachel. Radiatoren in 3 slaapkamers, badkamer, en 2 in woonkamer/keuken. Combinatie van leidingen in in- en opbouw. Gastinstallatie.


CV en verwarming Hoboken (Antwerpen)
maandag 23 januari 2023

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Graag plaats ik een nieuwe verwarmingsketel op gas.


CV en verwarming Mechelen
Offertes aanvragen