Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Hoogrendementsketel

Condensatieketel plaatsen

Condensatieketel plaatsen

Over condensatieketels wordt veel gezegd. Beter rendement, voordeliger op termijn en zuiniger. Op deze pagina ontdek je de voor- en nadelen en vind je een overzicht van enkele richtprijzen.

Wat is een condensatieketel?

Hoe werkt het?

Bij klassieke verwarmingsketels verdwijnen de gassen via de schoorsteen. Condensatieketels werken op een andere manier. Ze vangen de gassen op en onttrekken er opnieuw warmte aan. Maar hoe werkt dat?

De waterdamp in de verbrandingsgassen wordt afgekoeld tot die terug vloeibaar wordt. Je krijgt dus opnieuw water. Tijdens dat proces komt warmte vrij die opnieuw benut wordt door de ketel. Het rendement gaat omhoog en de uitstoot gaat naar beneden. Je krijgt uiteindelijk een verwarmingsketel die een pak ecologischer is.

Welke condensatieketels zijn er?

Een condensatieketel benut de verbrandingsgassen, dus werken ze zowel op gas als op stookolie/ mazout.

Hoe kan Casius je helpen?

Prijs van een condensatieketel

"Wa kost da??" Wel, de prijs van een condensatieketel hangt vooral af van de brandstof waar je ketel op draait en het rendement waar je voor kiest. Ketels met een hoger rendement kosten natuurlijk meer, maar die prijs haal je er vlotjes uit. Afhankelijk van jouw keuze betaal je tussen de € 2.500 en € 5.000 voor een condensatieketel.

Ben je op zoek naar een erkend vakman om je te helpen bij de aankoop en installatie van jouw nieuwe ketel? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij een specialist uit jouw regio.

Wat met de premies?

Sinds 2015 moeten alle nieuwe cv-ketels condensatieketels zijn. Goede maatregel, maar het betekent wel dat je dieper in je portemonnee moet kijken wanneer je je oude ketel wil vervangen. Gelukkig zijn er premies voorhanden die je helpen je investering sneller terug te verdienen.

Via de Vlaamse overheid kan je een premie voor verwarming aanvragen. Die geldt niet specifiek voor een condensatieketel, maar valt wel onder de renovatiepremie. Je komt in aanmerking als je 4 verschillend werken uitvoert die telkens minstens 2.500 euro kosten. Meer info over de voorwaarden vind je op deze website.

Verder kunnen er nog premies bij je netbeheerder en bij jouw stad of gemeente te verkrijgen zijn.

Vraag offertes voor een condensatieketel aan!

Recente opdrachten condensatieketel plaatsen

dinsdag 18 januari 2022

Verwarmingsketel ACV herstellen

Er loopt condensatiewater (2.5l per dag) uit de schouw van de verwarmingsketel (ACV op gas) in de kelder.


CV en verwarming Genk
maandag 10 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen in immokantoor

We hebben te kampen met vocht/ condensatieproblemen in ons kantoor. Een gepast ventilatiesysteem lijkt aangewezen, want er is ook wat vocht in de muren aanwezig. Kantoor bestaat uit 1 grote ruimte van ongeveer 130 m² op het gelijkvloers.


CV en verwarming Heverlee
woensdag 05 januari 2022

Nieuwe CV-ketel plaatsen

vervangen bestaande condensatieketel - gas


CV en verwarming Antwerpen
woensdag 05 januari 2022

Vervangen condensatieketel

Huidige ketel is een Bulex Thermomax F 35 E. Best tevreden geweest over deze ketel, dus bij voorkeur zou ik terug bij Bulex blijven. Liefst doorstromer zonder boiler.


CV en verwarming Poperinge
woensdag 29 december 2021

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Diagnose en gepaste oplossing omdat we kampen met condensatie/ vochtproblemen in het appartement. Buren hebben evenwel geen last.


CV en verwarming Wilsele
dinsdag 28 december 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Voorzien gasaansluiting in woning Vervangen verwarmingsketel op basis van stookolie door gascondensatieketel Mazouttank opvullen


CV en verwarming Deurne
dinsdag 28 december 2021

Mazoutketel vervangen door een gascondensatieketel

Zou graag een mazoutketel willen vervangen door een gascondensatieketel. De mazouttank verwijderen of opspuiten. Voor de nieuwe gasinstallatie moet ook nog een gasleiding naar straat gelegd worden.


CV en verwarming Wilrijk
donderdag 23 december 2021

Kamer ventileren tegen vochtproblemen

Graag een plaatsbezoek voor het oplossen van condensatie-vochtproblemen. De hele woning is recent gerenoveerd en goed geïsoleerd, behalve 1 muur: geen spouw, wel beplakt tegen waterinsijpeling. Hier hebben we last van vochtproblemen en schimmelvorming, dus we zoeken een oplossing voor deze ene kamer, en ook de badkamer. We dachten aan een ventilatiesysteem, maar we hebben ook een airco daar aanwezig.


CV en verwarming Mol
dinsdag 21 december 2021

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Last van zeer veel condensatie in onze veranda. We zouden graag een ventilatiesysteem laten plaatsen en willen meer te weten komen over prijzen en installatie.


CV en verwarming Berlaar
zondag 12 december 2021

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Te weinig ventilatie in de woning dat leidt tot condensatie op ramen en muren waardoor schimmelvorming ontstaat. Muren en plafond worden afgebroken en opnieuw opgebouwd. Injecteren van de muren is reeds gebeurd.


CV en verwarming Bonheiden
woensdag 08 december 2021

Nieuwe condensatieketel plaatsen

Ik zou dringend mijn gastketel willen laten vervangen door een nieuw verwarmingsketel/condensatieketel inclusief 2 thermostaten welke op afstand bediend kunnen worden. Oude gasketel dient verwijderd te worden, voor de nieuwe ketel is er een schouw aanwezig om de buis/flexibel erdoor te laten lopen, plat dak is aanwezig.


CV en verwarming Deurne
dinsdag 30 november 2021

Condensatieketel + 8 paneelradiatoren installeren

Voor een renovatieproject ben ik op zoek naar iemand die een nieuwe condensatieketel en 8 paneelradiatoren kan installeren. Ik help graag mee om het voorbereidend werk (muursleuven maken bv.) uit te voeren. Uiteraard in onderling overleg. Momenteel is de woning uitgerust met gaskachels.


CV en verwarming Sint-Kruis (Brugge)
maandag 29 november 2021

Cv-ketel vervangen

Vervangen oude ketel naar een condensatieketel. De ketel nu is een gasketel van 15 jaar oud. (Junkers)


CV en verwarming Zandvliet
zondag 28 november 2021

Vochtanalyse appartement

Graag een vochtanalyse van een appartement waar in de slaapkamer op de vloer en plint schimmelaanslag is door vermoedelijk cumulatie van (adem) en luchtuitvoer van condensatie droogkast. De huurders zeggen te ventileren door met de raam open te slapen wat - naar mijn mening - er voor zorgt dat tijdens de koudere periodes het dauwpunt sneller wordt bereikt.


CV en verwarming Schoten
dinsdag 23 november 2021

Cv-ketel mazout vervangen

Ik wil de bestaande verwarmingsketelinstallatie herstellen of vervangen. De bestaande installatie is een Ferroli condensatie ketel op aardgas voor centrale verwarming & warm water. Verbruiker: 1 appartement met 2 slaapkamers. Dde bestaande installatie is 10 à 15 jaar oud.


CV en verwarming Bonheiden
zaterdag 20 november 2021

Watergedragen traditionele vloerverwarming plaatsen

Appartement van 70m² met 7 kringen. Infrezen in bestaande chape. Ketel hangt er al, condensatieketel.


CV en verwarming Berlaar
donderdag 18 november 2021

Nieuwe gas condensatieketel installeren met boiler

Vervangen oude gasketel door condensatieketel. Radiatoren zijn nog in goede staat. Bij de oude ketel hangt ook een boiler van 150 liter, die moet ook worden vervangen.


CV en verwarming Genk
maandag 15 november 2021

Defecte condensatieketel herstellen

Ik heb momenteel een condensatieketel (Merk: Chafforteaux & Maury - Model: Gouet Condensing 35) die in november 2008 is geïnstalleerd. Het lijkt erop dat de pomp niet goed werkt en daarom zijn de radiatoren ofwel alleen lauw of helemaal niet warm. Aangezien de nachten kouder worden willen we dit toch graag op korte termijn opgelost zien. Dezelfde boiler wordt gebruikt voor sanitair warm water voor bad en keuken en momenteel is er geen probleem met deze functie. Er is een regelmatig 2-jaarlijks onderhoud voorzien, het meest recente dateert van januari eerder dit jaar. If possible, I'd prefer communicate in English, but Nederlands is optional, when spoken slowly...


CV en verwarming Edegem
maandag 08 november 2021

Warmtepomp aansluiten op condensatieketel

Wij zouden graag een warmtepomp laten plaatsen in onze halfopen bebouwing. Momenteel verwarmen we met een condensatieketel.


CV en verwarming Hoboken (Antwerpen)
zondag 07 november 2021

Nazien en herstellen van Oertli-ketel

Onze condensatieketel valt steeds in veiligheid. Bij herstarten gaat hij telkens een paar minuten, maar dan valt hij iedere keer weer in safety-modus. Ook maakt hij een borrelend geluid. Vorig jaar is er nog onderhoud uitgevoerd, maar maar de mensen van die firma reageren niet. Graag een vakman die iets van Oertli af weet.


CV en verwarming Korbeek-Lo
dinsdag 26 oktober 2021

CV-ketels onderhouden

Onderhoud van hr gasketel van ACV prestige ev solo 075 condensatie gasketel. ACV prestige ev solo 100 condensatie gasketel die samen incascade staat. Werken in een appartementsgebouw.


CV en verwarming Houthalen
Offertes aanvragen