Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Verwarmingsketel hoog rendement

Hoogrendementsketel

Hoogrendementsketel

Is een hoogrendementsketel nog de moeite waard? Want voor je een investering doet, wil je weten wat het rendement is en of er geen beter opties voorhanden zijn.

Wat is een hoogrendementsketel?

Een hoogrendementsketel - of kortweg HR-ketel - kan op aardgas of mazout werken. Zoals de naam doet vermoeden, ligt het rendement een stuk hoger. Maar hoe kan dat?

Een klassieke verwarmingsketel verbrandt stookolie of aardgas om warmte op te wekken. Bij die verbranding ontstaan gassen en één daarvan is waterdamp. Normaal ben je die gassen kwijt langs je schoorsteen, maar een hoogrendementsketel haalt warmte uit die gassen en geeft die opnieuw af aan het retourwater. Gevolg: jouw ketel hoeft dat water minder hard op te warmen om het op temperatuur te krijgen. Je verbruikt minder energie en dus stijgt je rendement.

Hoogrendement- of condensatieketel?

Een condensatieketel heeft een hoog rendement en een HR-ketel ... tja, die heeft ook een hoog rendement, toch? Wat is dan nog het verschil? Een condensatieketel is de zuinigste van alle hoogrendementsketels en brengt dus het grootste rendement op. Zowel voor aardgas als voor stookolie kan je een HR- of een condensatieketel plaatsen.

Voor aardgas

heb je drie keuzes. Standaard HR-ketels bestaan nog, maar worden nog maar weinig verkocht. Een ketel krijgt het HR+ label wanneer het rendement minimaal 88.6% bedraagt. Als laatste is er het HR TOP-label, beter bekent als condensatieketels.

... of stookolie

De oude Optimaz-labels liggen in de vuilbak. Tegenwoordig krijgen mazoutketels een label met een letter, waarbij de letter A wordt toegekend aan de meest efficiënte ketels. Ook hier geldt dat de ketels met het hoogste rendement beter bekent staan als condensatieketels.

Zondag aangevraagd, maandag belde Casius me op en dinsdag had ik mijn vakman al. Binnen een week was alles in orde. Handige website!

Davy Leysen

Gratis offertes aanvragen

Prijs van mijn HR-ketel

De prijs hangt vooral af van het merk en het rendement van de ketel die je kiest. Een hoogrendementsketel kost je ongeveer € 1.500 à € 2.500. Kies je toch voor een condensatieketel, dan mag je rekenen op een prijskaartje tussen de € 2.500 en € 5.000.

Wat met de premies?

Sinds 2015 moeten alle nieuwe cv-ketels condensatieketels zijn. Goede maatregel, maar het betekent wel dat je dieper in je portemonnee moet kijken wanneer je je oude ketel wil vervangen. Gelukkig zijn er premies voorhanden die je helpen je investering sneller terug te verdienen.

Via de Vlaamse overheid kan je een premie voor verwarming aanvragen. Die geldt niet specifiek voor een condensatieketel, maar valt wel onder de renovatiepremie. Je komt in aanmerking als je 4 verschillende werken uitvoert die telkens minstens 2.500 euro kosten. Meer info over de voorwaarden vind je op deze website.

Verder kunnen er nog premies bij je netbeheerder en bij jouw stad of gemeente te verkrijgen zijn.

Vraag gratis offertes aan!

Recent ontvangen opdrachten

maandag 02 augustus 2021

Gasketel vervangen

Huidige verwarmingsketel is 20 jaar oud en aan vervanging toe. Installatie op gas. Enkel de ketel te vernieuwen door een duurzame hoogrendementsketel. Er moet ook een nieuwe buis in de schouw worden geïnstalleerd.


CV en verwarming Hoeilaart
maandag 19 juli 2021

Installeren van een warmtepomp lucht - lucht

Nieuw te plaatsen warmtepomp in een aanbouw van 3m op 6m op 2,6m hoogte. De rest van de ruimtes worden verwarmd met een aardgas hoogrendementsketel van Vaillant (2jaar oud). We denken voor een lucht-lucht pomp te gaan, maar lucht- water is ook een optie, graag wat uitleg.


CV en verwarming Lint
dinsdag 23 februari 2021

Verwarmingsketel vervangen

Verouderde mazoutketel vervangen door een nieuwe hoogrendementsketel op mazout. Andere optie is overschakelen op gas en een nieuwe gasketel.


CV en verwarming Lommel
zondag 24 mei 2020

Gasketel vervangen

Wij willen onze oude bestaande gas cv ketel vervangen door een hoogrendement wandmodel CV ketel. Het nieuw CV wandmodel heb ik van een jong renovatie in mijn bezit ( geen condensatie ketel ). De vraag is voor vervanging en aansluiten CV. Het meenemen van de oude ketel en plaatsen van onze nieuwe ketel. Is voor de gelijkvloers.


CV en verwarming Hulshout
dinsdag 07 mei 2019

Verwarmingsketel vervangen

Verwarmingsketel van 1996 is aan vervanging toe. Verwarmen op gas. Zoek hoogrendementsketel die energiezuinig is


CV en verwarming Onze-Lieve-Vrouw-Waver
woensdag 17 april 2019

Grond - water warmtepomp plaatsen

Vrijstaande woning met 1 verdiep + zolder, bouwjaar 1985 - Isolatie : dubbel glas, spouwmuurisolatie, isolatie zoldervloer - 160 m2 te verwarmen oppervlakte in 3 circuits : 68 m2 living, hall, bureau met vloerverwarming, 22 m2 badkamer + keuken met vloerverwarming, 70 m2 slaapkamers met lage temperatuur radiatoren - kamerhoogte : 2m40 (living 2m80) - huidig systeem : hoogrendementsketel op stookolie Viessman Vitotronic 100 / Vitoflame 200 / Vitola 200, jaarlijks verbruik ca 2000 l stookolie, watertemperatuur 44-46 °C rechtstreeks geïnjecteerd in warm water circuit, dus geen voorverwarmde waterreserve - Sanitair water via elektrische boilers (badkamer, keuken). - Gewenste werken : vervanging bestaand verwarmingssysteem met behoud bestaande vloerverwarming en radiatoren


CV en verwarming Nieuwerkerken (Aalst)
maandag 04 maart 2019

Complete CV installatie op gas

Ik wil mijn oude gasketel vervangen door een hoogrendementsgasketel en kunnen genieten van de voorhanden renovatiepremies (Vlaanderen+Fluvius netwerverdeler). 2 tot 5 ruimtes verwarmen.


CV en verwarming Leopoldsburg
woensdag 30 januari 2019

Tweejaarlijks onderhoud Wolf gas hoogrendementsketel

Onderhoud voor onze 8 jaar oude Wolf CV-ketel. Met attest van keuring.


CV en verwarming Gent
dinsdag 15 januari 2019

Oude combi gasketel ACV Delta vervangen door condensatieketel

Oude combi gasketel ACV Delta vervangen door condensatieketel icm warmtepompboiler. Warmwatervoorziening via ofwel warmtepompboiler ofwel doorstromer (te bespreken ter plaatse met eigenaar). Temperatuurregeling via buitenvoeler en binnenthermostaat. Installateur moet kennis en gedegen installatie ervaring hebben van hoogrendementsketels en warmtepompen (lucht/water). Ook verwachten wij dat deze op de hoogte is van de huidige premies die toegekend worden op federaal /Vlaams of provinciaal vlak voor de installatie van dergelijk materiaal. Verdere details zoals vermogen gasketel etc worden geleverd na bezoek ter plaatse.


CV en verwarming Tienen
woensdag 09 januari 2019

Zonneboiler plaatsen

Hoogrendement condensatieketel in gebruik. Zonneboiler te plaatsen op het dak (huis 2 verdiepingen hoog), zuid gericht. CV installatie op eerste verdieping.


CV en verwarming Berchem (Antwerpen)
woensdag 02 januari 2019

Lucht - lucht warmtepomp plaatsen

Vakman voor een eventuele plaatsing v/e warmtepomp in een veranda met volgende afmetingen 5.4 m op 3m op 2.82m hoog voorzien van polycarbonaat als dakbedekking en beglazing(dubbel) hoogrendement.


CV en verwarming Hamme (O-Vl)
zaterdag 24 november 2018

Lucht - lucht warmtepomp installeren

Renovatie oude stal tot woonruimte (B&B - airB&B) Gelijkvloers met open ruimte tot dakgebint Opp +/- 50 m² Volume +/- 1650 m³ Hoog rendement houtkachel (9 - 10 kW) met actieve luchtblazer aanwezig De installatie moet dienen om te verwarmen, en koelen (airco) het gaat over 1 ruimte . Een hoogrendementskachel zal ook worden geplaatst in die zelfde ruimte .


CV en verwarming Molenbeek-Wersbeek
dinsdag 20 november 2018

Huidige ketel vervangen door HR ketel

De bestaande mazoutketel is 25 jaar oud en ik denk dat er beter een hoogrendementsketel op mazout geplaatst kan worden.


CV en verwarming Vleteren
vrijdag 16 november 2018

Stookolieketel vervangen door aardgasketel

Ik zou graag mijn oude stookolie installatie vervangen door een gas- hoogrendementskete. Hierbij zoek ik een totaal pakket de afbraak van de huidige installatie, en de installatie van de nieuwe gasketel, de aankoop van de nieuwe installatie bij het zelfde bedrijf is wenselijk. Er ligt aardgas in de straat.


CV en verwarming Neerpelt
woensdag 24 oktober 2018

Hoogrendementsketel plaatsen ter vervanging van mazout installatie

Er is een oude ketel en we zouden die graag willen laten vervangen door een hoogrendementsketel. Nu een mazoutketel die dient vervangen te worden. Verwarming in een woning.


CV en verwarming Hechtel
woensdag 22 augustus 2018

HR verwarmingsketel plaatsen

Vervangen van oude installatie op mazout door hoogrendementsketel in woning.


CV en verwarming Affligem
dinsdag 08 mei 2018

Verwarmingsketel op mazout plaatsen

Graag vervanging van de bestaande verwarmingsketel (momenteel voor warm water + verwarming) door een hoogrendementsketel voor stookolie en daarbij een afkoppeling van het systeem water + installatie van aparte warmtepompboiler voor water.


CV en verwarming Herentals
dinsdag 03 april 2018

Verwarmingsketel op aardgas plaatsen

Er staat momenteel een Vaillant (hoogrendement, geen condensatie) van 8 jaar. Maar deze heeft een probleem met de warmtewisselaar Daarom wil ik hem vervangen.


CV en verwarming Kessel-Lo
donderdag 22 maart 2018

Verwarmingsketel gas te plaatsen

Er hangt hier een oude junkers en wil deze vervangen door condensatie hoogrendements ketel. Appartement 100m2


CV en verwarming Stabroek
donderdag 15 maart 2018

Verwarmingsketel plaatsen

Momenteel staat er een defect mazoutketel die vervangen moet worden door een nieuwe ketel. Graag vakman voor: - hoogrendement condensatie ketel, - lagetemperatuur ketel, - ontkoppelen defecte ketel, - defecte ketel meenemen, - nieuwe plaatsen en koppelen.


CV en verwarming Liedekerke
dinsdag 13 maart 2018

Complete CV installatie plaatsen

Volledige renovatie van de verwarmingsinstallatie. Ik wil verwarmen op aardgas met een hoogrendementsketel. Er moeten zo een 6 à 7 radiatoren komen, en ook moet men de aansluitingen en dergelijke voorzien.


CV en verwarming Genk
woensdag 07 maart 2018

Complete CV installatie plaatsen

Wij zitten in volle renovatie en dienen alles nog te laten installeren, wij kennen niets van al de verschillende soorten verwarming, maar willen wel zonnepanelen laten plaatsen ook. Liefst willen wij een verwarming met hoogrendement. Onze vloer is al volledig gegoten met beton en chape dus weten we ook niet of vloerverwarming nog kan gelegd worden.


CV en verwarming Mechelen
woensdag 07 maart 2018

Zonneboiler en hoogrendementsketel

Momenteel is er een ketel op mazout, deze willen we graag vervangen door een hoogrendementsketel op gas. De leidingen komt men reeds leggen maar we zouden deze ketel willen combineren met een zonneboiler.


CV en verwarming Sint-Amandsberg
zondag 04 maart 2018

HR ketel plaatsen

Werkt nu op stookolie met een mazouttank ondergronds van 2200 liter. Er is aardgas aansluiting voorzien in de straat. Hoogrendementsketel te plaatsen die de stookolie vervangt. Radiatoren reeds aanwezig in het huis.


CV en verwarming Herdersem
donderdag 22 februari 2018

HR of condensatieketel plaatsen

Met stookolie of mazout. Bestaande ketel is een Buderus Lugano met Riello brander, bouwjaar 1981 met Viessmann boiler van 1998 Het systeem wordt weersafhankelijk gestuurd door een TEM computer met buitensensor. Ik wil overgaan op een hoogrendement of een condenserende Mazoutketel.


CV en verwarming Dilsen
dinsdag 06 februari 2018

HR ketel plaatsen

Mijn huidige cv-ketel heeft een te hoge Co-uitstoot en een te laag rendement. Het is een hoogrendementsketel van het merk Vaillant bouwjaar 2000. De woning is een appartement op het gelijkvloers met kelderverdieping.


CV en verwarming Overpelt
maandag 05 februari 2018

Complete CV installatie met HR ketel plaatsen

Met mazout-stookolie. Hoogrendementsketel plaatsen. Met radiatoren.


CV en verwarming Linkhout
woensdag 31 januari 2018

HR ketel plaatsen met radiator

Condensatieketel of hoogrendementsketel plaatsen. Minder dan 5 kamers te verwarmen , en er moeten ongeveer 8 tal radiatoren geplaatst worden. Momenteel wordt het huis via elektrische convectoren opgewarmd. Graag zou ik overschakelen op aardgas.


CV en verwarming Steenhuize-Wijnhuize
zaterdag 20 januari 2018

Verwarmingsketel vervangen door condensatieketel

De oude verwarmingsketel die werkt op gas dient vervangen te worden door een condensatieketel hetzij een hoogrendementsketel Met aardgas.


CV en verwarming Edegem
donderdag 04 januari 2018

HR ketel plaatsen

Huidige aardgas verwarmingsketel vervangen door een hoogrendement ketel. Met aardgas.


CV en verwarming Lummen
dinsdag 02 januari 2018

Hoogrendementsketel plaatsen

Vervanging bestaande ketel appartement 120 m² dak verdieping CV modules 6 stuks plaatsing door dak te voorzien thermostaat vervangen Voorkeur Buderus GB 175-35K Op aardgas.


CV en verwarming Nijlen
maandag 25 december 2017

Mazoutketel vervangen

Onze huidige mazoutketel is geen hoogrendement mazoutketel en er zijn verschillende kleine kwaaltjes aan. Wij willen deze dus graag vervangen door een nieuwe mazoutketel en zouden graag de verschillende opties met de vakman bespreken.


CV en verwarming Heist-op-den-Berg
maandag 27 november 2017

Vervangen van huidige ketel door HR of condensatieketel

Vervangen gasketel door condensatieketel/hoogrendement ketel Met aardgas.


CV en verwarming Brecht
dinsdag 21 november 2017

Verwarmingsketel plaatsen

Toelichting over de bestaande situatie en gewenste werken : Plaatsen van een condenserende gesloten hoogrendementsketel van 24 kW ter vervanging van een kapotte Chaffoteaux & Maury ketel in een appartement op de 2de (tevens hoogste) verdieping. Welke brandstof wordt er gebruikt? : Aardgas


CV en verwarming Ekeren (Antwerpen)
woensdag 15 november 2017

HR ketel plaatsen

Zouden willen overschakelen van mazout op aardgas, dus mazoutbrander verwijderen en hoogrendement/condensatieketel plaatsen.


CV en verwarming Mol
woensdag 04 oktober 2017

Complete CV installatie condensatie of HR ketel voor nieuwbouw

Dit is voor een nieuwbouw. Graag had ik een 2 offertes : 1 voor een hoogrendementsketel en een voor een condensatieketel. Hier zouden 3 pompen op moeten worden aangesloten voor 3 circuits. Beneden zou er vloerverwarming komen voor een oppervlakte van ongeveer 84 m² en boven zouden er 3 slaapkamers, 1 badkamer en een toilet moeten verwarmd worden door radiatoren. Alsook voorziening op zolder (maar hier komen niet meteen radiatoren). Het adres in de contactgegevens is niet het adres van plaatsing. Dit is het adres waar we momenteel wonen. Alvast bedankt voor uw reactie. Mvg, Yana Bosmans Wensen vloerverwarming enkel de beneden verdieping.


CV en verwarming Kortenberg
dinsdag 03 oktober 2017

Condensatie ketel plaatsen

Vervangen van hoogrendementsketel naar condensatieketel. Op aardgas.


CV en verwarming Sint-Job-in-'t-Goor
maandag 02 oktober 2017

HR ketel plaatsen

Oude ketel in kelder dient verwijderd en vervangen door hoogrendementsketel. Met aardgas.


CV en verwarming Ekeren (Antwerpen)
maandag 11 september 2017

Hoogrendementsketel plaatsen

Huidige verwarmingsketel op mazout vervangen door een hoogrendementsketel op aardgas ketel staat in de kelder.


CV en verwarming Zwevegem
zaterdag 09 september 2017

Nieuwe condensatieketel plaatsen

Toelichting over de bestaande situatie en gewenste werken : 12 jaar geleden hebben wij deze halfopen bebouwing gekocht en momenteel staat er een hoogrendement gaswandketel in. Nu zijn we stilaan aan het uitkijken naar een nieuw/beter/zuiniger model. Een hoogrendement condensatieketel verkiest de voorkeur. (uitvoering misschien dit jaar nog) Ter plaatse komen kijken.


CV en verwarming Balen
vrijdag 01 september 2017

HR ketel plaatsen

Vervanging bestaande chauffageketel door hoogrendementsketel. Wordt ook gebruikt voor warm water voor de douche. Ketel staat op de zolder. Op aardgas.


CV en verwarming Brussel
woensdag 16 augustus 2017

HR ketel plaatsen

Vervanging van Radson wandketel van 1999 - NOx HRC 3060 B. G20 Met Aardgas. Nu vervangen in hoogrendementsketel.


CV en verwarming Oostakker
donderdag 03 augustus 2017

Verwarmingsketel op aardgas plaatsen

Ik zou binnen de vermelde termijn willen overschakelen van mazout naar gas. De verwarmingselementen in huis volstaan maar er moet een nieuwe hoogrendementsketel komen (die voldoet aan de premievoorwaarden) e.d. en de oude mazoutketel zou ik willen laten saneren en indien mogelijk laten verwijderen (zoniet put opvullen).


CV en verwarming Lemberge
maandag 31 juli 2017

Overstappen van stookolie naar aardgas

We zouden stookolie + elektrische boiler willen laten vervangen door een aansluiting op gas met een hoogrendementsketel. Voor de aankoop van een hoogrendementsketel op gas.


CV en verwarming Mortsel
maandag 24 juli 2017

Verwarmingsketel op aardgas plaatsen

Er staat nu een gewone verwarmingsketel voor verwarming en warm water dus nu geen condensatieketel maar hoogrendementsketel of eventueel een gewone. Het is een appartement van 70 vierkante meter en er woont 1 persoon.


CV en verwarming Boom
zondag 23 juli 2017

Palletkachel plaatsen

Er is reeds centrale verwarming via een hoogrendementsketel op de eerste en tweede verdieping. We zouden op het gelijkvloers in de badkamer de bestaande boiler willen vervangen door een toestel dat warm water en verwarming zou kunnen voorzien en dan gelijk de gaskachels verwijderen en radiatoren plaatsen in badkamer, keuken en in de living. Extra meter voorzien is een optie. We willen dus liefst met palletkachel verwarmen beneden.


CV en verwarming Antwerpen
woensdag 28 juni 2017

CV op aardgas installeren

Momenteel ligt er een gasleiding en staan er oude radiatoren. We zijn er nog niet uit of we op gas of pellets willen werken. Wij twijfelen tussen een combiketel (verwarming/warm water), een zonneboiler in combinatie met CV, een palletketel of hoogrendementsketel.


CV en verwarming Assebroek
vrijdag 09 juni 2017

Hoogrendementsketel op aardgas plaatsen

Toelichting over de bestaande situatie en gewenste werken : De stookolie ketel moet vervangen worden door een hoogrendementsketel op aardgas. Alle nutsvoorzieningen zijn voorhanden. Welke brandstof wordt er gebruikt? : Stookolie (mazout)


CV en verwarming Herentals
woensdag 07 juni 2017

Gasketel vervangen door HR met doorstromer

Huidige installatie is een Vaillant gasketel VK 36/4-1. 01 XEUH (1998) in combinatie met een zonneboiler van ESE Solar, model 110 ALEF 800 (2009), alles is geinstalleerd op de zolder. Wens dit alles te vervangen door een hoogrendement gas doorstromer (geen boiler meer, tenzij dit afgeraden wordt natuurlijk) eveneens te monteren op dezelfde plaats op zolder. Gezin van 4 personen, 2 volwassenen en 2 kinderen. Dit met aardgas.


CV en verwarming Merelbeke
zondag 04 juni 2017

Vervangen van HR ketel

Vervangen hoogrendementsketel, aansluiten op bestaande leidingen.


CV en verwarming Destelbergen
Offertes aanvragen