Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Lichtstraat

Lichtstraat dak

Meer lichtinval door een lichtstraat te plaatsen?
Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier.

Lichtstraten

Een lichtstraat bestaat uit een frame waar meerdere kleine of grote ramen in zijn verwerkt. Op het frame kan je je inspiratie de vrije loop laten: Hout, kunststof of aluminium ... 't Is allemaal mogelijk. Glas blijft natuurlijk glas, maar ook hier heb je een uitgebreid aanbod. Zonwerend glas om voor koelte te zorgen, veiligheidsglas voor extra stevigheid of hoogrendementsglas voor een betere isolatie.

Lichtstraten kunnen het verschil maken in een ruimte die er anders kaal en donker uit ziet. Een visuele plus is leuk, maar het grootste voordeel blijft de enorme lichtinval en de extra ruimte die je lijkt te creëren. Een lichtstraat is mogelijk in zowel hellende als platte daken, maar het pijnpunt is vaak de prijs: lichtstraten zijn duurder dan dakramen.

Mogelijk in elk dak

Het maakt niet uit welk soort dak je hebt: een lichtstraat is altijd mogelijk. Zowel in hellende als in platte daken brengt een extra dosis daglicht dat je een ruimte tot leven wekt. 

Lichtstraten

Zoek je een vakman voor het plaatsen van je lichtstraat?

Voor de plaatsing en de montage van je lichtstraat kan je maar beter een erkend vakman inschakelen. Zo ben je zeker van een bevredigend en waterdicht resultaat. Bij Caius brengen we je snel, vrijblijvend en gratis in contact met enkele vakbedrijven uit jouw buurt. 

Wat kost een lichtstraat?

De kosten voor het plaatsen van je lichtstraat zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het materiaal, het type glas en de montagekosten zijn de belangrijkste. Gemiddeld mag je rekenen op een bedrag tussen de € 2.000 en € 5.000.

Gratis offertes aanvragen

Vergelijkbare opdrachten

woensdag 31 mei 2023

Schuifraam plaatsen waar veranda stond

Bestaande veranda vervangen door een groot schuifraam en een plat dak met lichtstraat. Dus een deel van de bestaande veranda zal vervangen worden door een muur.


Bouwtekening en ontwerp Kermt
dinsdag 30 mei 2023

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam in hellend dak (Velux, Fakro, ...), Lichtstraat Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Mol
maandag 29 mei 2023

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Wij zouden graag de mogelijkheden bekijken om een lichtstraat of lichtkoepel te installeren op ons plat dak Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Wat wil je laten plaatsen?: Lichtstraat Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Herentals
Offertes aanvragen