Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Lichtstraat

Lichtstraat dak

Meer lichtinval door een lichtstraat te plaatsen?
Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier.

Lichtstraten

Een lichtstraat bestaat uit een frame waar meerdere kleine of grote ramen in zijn verwerkt. Op het frame kan je je inspiratie de vrije loop laten: Hout, kunststof of aluminium ... 't Is allemaal mogelijk. Glas blijft natuurlijk glas, maar ook hier heb je een uitgebreid aanbod. Zonwerend glas om voor koelte te zorgen, veiligheidsglas voor extra stevigheid of hoogrendementsglas voor een betere isolatie.

Lichtstraten kunnen het verschil maken in een ruimte die er anders kaal en donker uit ziet. Een visuele plus is leuk, maar het grootste voordeel blijft de enorme lichtinval en de extra ruimte die je lijkt te creëren. Een lichtstraat is mogelijk in zowel hellende als platte daken, maar het pijnpunt is vaak de prijs: lichtstraten zijn duurder dan dakramen.

Mogelijk in elk dak

Het maakt niet uit welk soort dak je hebt: een lichtstraat is altijd mogelijk. Zowel in hellende als in platte daken brengt een extra dosis daglicht dat je een ruimte tot leven wekt. 

Lichtstraten

Zoek je een vakman voor het plaatsen van je lichtstraat?

Voor de plaatsing en de montage van je lichtstraat kan je maar beter een erkend vakman inschakelen. Zo ben je zeker van een bevredigend en waterdicht resultaat. Bij Caius brengen we je snel, vrijblijvend en gratis in contact met enkele vakbedrijven uit jouw buurt. 

Wat kost een lichtstraat?

De kosten voor het plaatsen van je lichtstraat zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het materiaal, het type glas en de montagekosten zijn de belangrijkste. Gemiddeld mag je rekenen op een bedrag tussen de € 2.000 en € 5.000.

Gratis offertes aanvragen

Vergelijkbare opdrachten

zondag 25 september 2022

Nieuwe dakkoepel of lichtstraat plaatsen

Ik wil graag in een bestaand plat dak een glazen lichtkoepel of lichtstraat laten installeren. Ik wil de mogelijkheden bekijken bij dewelke ik het meest zonlicht binnenkrijg.


Dakdekken en dakherstelling Herent
woensdag 21 september 2022

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Op het plat dak is er al een kleine dakkoepel, deze moet vervangen worden van een lichtkoepel/lichtstraat/platdakvenster van ongeveer 1m op 3m (afmeting kan nog ligt varieren)


Dakdekken en dakherstelling Beveren-Waas
dinsdag 20 september 2022

Herstelling/vervanging lichtstraat schuin dak

Herstelling van een barst ontstaan van 1,4 m langs de binnenkant van een lichtstraat (l 4m; b 2m) in een schuin dak. Vervanging volledige lichtstraat


Dakdekken en dakherstelling Wezembeek-Oppem
Offertes aanvragen