Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Nieuw dak

Nieuw dak nodig?

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van elk gebouw. Soms is het nodig om het dak te vernieuwen. Heb je nood aan een nieuw dak? Dan vind je hier info en kan je gratis offertes aanvragen bij dakwerkers in jouw buurt.

Is jouw woning toe aan een nieuw dak?

Het dak is zowat het belangrijkste onderdeel van een woning. Zowel om op te boksen tegen de weergoden als om warmte binnen en koude buiten te houden is een dak van groot belang. Heb je nog een oud dak dat amper geïsoleerd is? Dan is dat een van de eerste werken die op je lijstje zouden moeten staan. Met een goed geïsoleerd dak zal je al snel veel energiekosten uitsparen. Ligt het budget niet zomaar in de schuif, dan is het zelfs meestal een goed idee om hiervoor een lening aan te gaan. De interest win je makkelijk terug door een goede isolatie. Bovendien kan je via premies de kostprijs van een nieuw dak gevoelig laten dalen.

We zetten voor jou graag enkele praktische tips op een rij. Zoek je meteen een dakwerker uit de buurt? Dan kan je via Casius meteen offertes aanvragen van erkende vakbedrijven in jouw buurt.

Kostprijs nieuw dak

Meer dan de helft van de kostprijs van een nieuw dak wordt bepaald door de kosten van arbeid van de dakdekker. Je kan rekenen dat ongeveer 50% van de factuur naar werkuren gaat. De andere grote kost is het materiaal. Dat zal ongeveer 45% van je factuur uitmaken. Het overige bedrag gaat naar kosten om het oude materiaal af te voeren en te laten recycleren.

Gemiddeld kan je rekenen dat een nieuw dak je tussen de 5.000 à 6000 euro zal kosten (inclusief btw). Het soort dakbedekking dat je kiest, speelt daarbij ook een grote rol. Een plat dak met roofing is bijvoorbeeld veel voordeliger dan een zadeldak met dakpannen.

Prijs nieuw dak

Hoeveel kost een dak van 100 vierkante meter?

(Gemiddelde prijs nieuw dak incl. btw)

Soort dak Prijs nieuw dak (100 m²)
Plat dak in roofing (bitumen) € 5.000
Plat dak in epdm € 7.000
Plat dak in pvc € 8.000
Hellend dat met dakpannen € 9.000
Hellend dak met rieten dakbedekking € 9.000

Wat is het uurloon van een dakwerker?

Dakwerker uurloon

Maar wat vraagt een dakwerker nu zo ongeveer per uur? Je mag hiervoor denken aan een bedrag tussen de € 40 en € 50 per werkuur. Natuurlijk werken dakwerkers niet aan hetzelfde tarief. Om een goede prijs-kwaliteitsverhouding te vinden is het ideaal om enkele offertes aan te vragen. Je kan dit gratis doen via het groene formulier op deze pagina.

Het uurloon is vaak ook aangepast aan het soort werk en de vakkundigheid die daarbij komt kijken. Zo is het uurtarief voor kleine klussen aan het dak vaak lager dan het uurloon voor grondig onderhoud en het plaatsen van een nieuwbouwdak. Voor kluswerk kan je immers vaak een minder ervaren dakwerker het werk laten doen, een volledige nieuw dak plaatsen vergt toch heel wat kennis en ervaring.

Levensduur van een nieuw dak

Ook niet onbelangrijk is de levensduur van je nieuw dak. Ook dat verschilt per type dakbedekking. Als je je dak wil vernieuwen, is het belangrijk om te weten hoe lang je plezier zal hebben van de werken die je zal laten uitvoeren. Ook de keuze van de nieuwe dakbedekking zal hier mogelijk door bepaald worden. Hieronder vind je een overzicht van hoe lang een nieuw dak meegaat bij een dakrenovatie. Er zijn grote verschillen tussen soorten daken en hoeveel jaar ze meegaan.

Platte daken Levensduur
Bitumen (roofing) 25 jaar
PVC 20 - 25 jaar
EPDM 35 - 40 jaar
Hellende daken Levensduur
Betonnen dakpannen 30 - 35 jaar
Leien 35 - 40 jaar
Riet 35 - 40 jaar
Kleidakpannen 45 - 50 jaar

Wat kost een nieuw pannendak met isolatie?

Dakisolatie is een must bij elk nieuw dak. Natuurlijk kost dat wat meer, maar dat is geld dat je snel terugverdient. Het dak maakt deel uit van de 'buitenste schil' van je woning. Die goed isoleren is altijd een winstgevende zaak. Zeker met de premies waar je op kan rekenen.

Een overzicht van alle overheidspremies vind je hier.

Nieuw dak met dakisolatie

3 tips voor een goedkoper nieuw dak!

1.Wat kan je zelf doen?

Verwijder zelf de oude dakbedekking. Zeker als de dakpannen moeten vervangen worden is dat een haalbare klus voor doe-het-zelvers zonder hoogtevrees.

2. Check premies

Onderzoek van welke premies je kan genieten. Dat scheelt al snel een slok op een borrel. Je vindt alle premies hier

3. Vergelijk offertes

Vraag gratis offertes aan bij meerdere vakbedrijven. Zo kan je zonder moeite tot 20% besparen!

Bij Casius kan je snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes aanvragen! 

 

Vraag offertes voor het plaatsen van een nieuw dak

Recente aanvragen nieuw dak

dinsdag 21 maart 2023

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Ik zou graag mijn dakkoepel in de badkamer laten vervangen door een dakkoepel die open kan zodat er meer ventilatie is. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dakramen / dakkapel plaatsen Wat wil je laten plaatsen?: Dakraam / lichtkoepel in plat dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Elene
dinsdag 21 maart 2023

Dak vervangen

Er moet een dak 50m2 vervangen worden door platen met 10cm isolatie, daarnaast ook brandmuren opnieuw waterdicht maken en schouwen herstellen.


Dakdekken en dakherstelling Beverst
maandag 20 maart 2023

Hellend dak renoveren of isoleren vanaf buitenkant

ik help bij afnemen van de bestaande dak platen en laat ze ophalen nieuwe platen kleur 7016 dak is ongeveer 10lengte op 6meter breedte ruim gemeten Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wil je ook offertes ontvangen voor een asbestinventarisatie?: Nee Asbest: wat is de huidige situatie?: Bestaand dak met asbest Wil je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren?: Dak renoveren Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Nieuw dak / dak renoveren Wat is de oppervlakte (m2) van het schuine dak?: 60 Welke dakbedekking overweeg je voor het schuine dak?: Stalen dakplaten of dakpanplaten Om wat voor type dak gaat het?: Hellend dak Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Brielen
Offertes aanvragen