Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Klinkers leggen

Terras klinkers leggen

Op deze pagina vind je alle info over klinkers leggen: waar op letten, welke soorten klinkers en hoe een geschikte vakman vinden.

Soorten , prijzen en en offertes voor jouw terras in klinkers

Een terras met klinkers leggen is populair dankzij het onderhoudsvriendelijke karakter. Bovendien kunnen klinkers een grotere belasting aan dan andere materialen. Een uitgebreid aanbod is een extra troef. Ze zijn ook vrij eenvoudig te plaatsen en makkelijk te voegen met wit zand.

Ben je nog niet zeker welke klinkers je wil leggen of wil je meer info van een expert? Gebruik onze gratis dienst en kom in contact met de beste stielmannen in de regio.

Soorten terrasklinkers en prijzen

Betonklinkers

Betonklinkers zijn populair bij de aanleg van opritten en parkings, maar je kan ze evengoed gebruiken voor jouw terras. Ben je van plan om zowel een oprit als een terras aan te leggen? Dan kan je dezelfde klinkers gebruiken om een samenhangend resultaat te krijgen. De moeilijkste keuze is ongetwijfeld kiezen uit het enorme assortiment aan betonklinkers.

Prijs terras in betonklinkers: € 35 - € 65 per vierkante meter.

Klinkers aanleggen

Kleiklinkers

Deze uit klei gemaakte klinkers kennen we ook als keramische klinkers. Vaak zijn ze een stukje duurder dan betonklinkers. Kleiklinkers zijn ruwer van textuur en hebben een bredere voeg. Zelfs als je nieuwe klinkers in je handen hebt, zien ze er vaak verweerd en oud uit. Dat komt omdat ze in een trommel zijn gelegd die ronddraait. De klinkers botsen tegen elkaar, waardoor ze er imperfect uitzien.

Prijs terras in keiklinkers: € 50 - € 75 per vierkante meter.

Terras in keiklinkers oprit
Waterdoorlatende klinkers

Waterdoorlatende klinkers

Je hoort het geregeld in het nieuws: de oppervlakte in ons land is te veel verhard zodat water minder en minder in de bodem kan dringen. Dat is nadelig voor onze waterhuishouding en de stand van het grondwater. Daarom worden waterdoorlatende klinkers steeds populairder. Je ziet ze onder meer vaak op parkeerplaatsen. Maar ook in je tuin zijn ze een goede oplossing om enerzijds een verharding te voorzien, maar er toch voor te zorgen dat water makkelijk zijn weg in de bodem kan vinden.

Je vakman kan je helpen met het maken van de juiste keuze. Klik hier en vraag snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes aan van vakmannen in jouw buurt.

Hoe dik Stabilise voor tuinpad?

De fundering van je klinkerpad dient een dikte te hebben van ca. 15 cm. Die fundering bestaat uit gestabiliseerd zand, ook wel 'stabilisé' genoemd. Dit gestabiliseerd zand is een mengeling van zand met cement. Deze mengeling kan je laten leveren door een betoncentrale.

Hoeveel kost het om klinkers te laten leggen?

Voor de plaatsing van klinkers moet je rekenen op een bedrag van ca. €35 tot €75 per vierkante meter, all-in. Het tarief hangt af van de kostprijs van de klinkers zelf en hoe complex het legpatroon is. Bij klinkers aanleggen komt ook meer kijken: eerst moet bijvoorbeeld de grond egaal gemaakt worden en op het einde worden meestal de klinkers gevoegd met wit zand. 

Hieronder vind je een overzicht van wat alles ongeveer kost.

Materiaal en werken Prijs per m²
Betonklinkers € 7 - 12
Kleiklinkers € 15 - 35
Egaliseren ondergrond + plaatsing en afwerking € 45 - 55
Verwijderen en afvoeren van oude terrasverharding € 30 - 80 (per uur)

Offertes aanvragen klinker leggen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Heel vriendelijk, dynamisch bedrijf

Amber de Meyer

Zeer goede samenwerking en onmiddellijk een vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij. Alles verliep perfect.

Eddy van Petegem

Opdrachten terras klinkers leggen

woensdag 20 september 2023

Oprit + voortuin aanleggen

Ik wens mijn oprit en voortuin opnieuw aan te leggen. Oprit van circa 25m2 in klinkers maar wens nu betonplaten (zoals ongeveer op foto in bijlage) Voortuin van circa 30 m2 in groen en wens gedeeltelijk groen te houden.


Terras- en bestratingswerken Willebroek
dinsdag 19 september 2023

Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken

oprit aanleggen 50m2 .Huidige oprit klinkers ondergrond stabilise. Bestaande afboordingen In welke afwerking heb je interesse?: Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken


Terras- en bestratingswerken Berchem-Sainte-Agathe
dinsdag 19 september 2023

Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken

Huidige oprit klinkers ondergrond stabileze. Beqtaande afboordingen In welke afwerking heb je interesse?: Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken


Terras- en bestratingswerken Berchem-Sainte-Agathe
zondag 17 september 2023

Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken

Het zou over een vierkant gaan van 10 m op 10 m , dus 100 vierkante meter , in het gazon. Het gazon ligt betrekkelijk gelijk , dus er moet niet gebeuren om het gelijk te krijgen. Met als bedoeling dat er voldoende beton in de Chap verwerkt zit , niet dat de klinkers over enkele jaren gaan werken en klinkerperkje scheef komt te liggen Hoe zit het met de ondergrond?: Weet ik niet Hoeveel vierkante meter (m2) wil je ongeveer laten bestraten?: Tussen 50 en 100 m² Welk materiaal overweeg je voor je bestrating?: Klinkers Gaat het om bestrating bij bestaande bebouwing of nieuwbouw?: Bestaande bouw Wat wil je laten bestraten?: Terras / tuin


Terras- en bestratingswerken Dilsen
vrijdag 15 september 2023

Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken

Wegens verzakking ongeveer 120 m2 klinkers uit halen en terug leggen . De verzakking weg werken door split te gebruiken . Plaatsing van 2 afvoer roosters . Residentie Park te Maaseik Hoe zit het met de ondergrond?: Gladde ondergrond (zand, klaar voor bestrating) Hoeveel vierkante meter (m2) wil je ongeveer laten bestraten?: Meer dan 100 m² Welk materiaal overweeg je voor je bestrating?: Klinkers Gaat het om bestrating bij bestaande bebouwing of nieuwbouw?: Bestaande bouw Wat wil je laten bestraten?: Oprit / parkeerplaats


Terras- en bestratingswerken Neeroeteren
zondag 03 september 2023

Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken

Oprit 2,5m breed 25meter lang geasfalteerd, gelegen in 1 rechte lijn van straatkant tot aan garage. Uitbreken en heraanleggen in antraciet vierkante klinkers. Aan 1 zijde aanpalend tegen woning en stuk voor- en achtertuin. Andere zijde oude betonnen platen afscheiding die ook te verwijderen is. Hoe zit het met de ondergrond?: Ruwe ondergrond (niet glad, niet klaar voor bestrating) Hoeveel vierkante meter (m2) wil je ongeveer laten bestraten?: Tussen 50 en 100 m² Welk materiaal overweeg je voor je bestrating?: Klinkers Gaat het om bestrating bij bestaande bebouwing of nieuwbouw?: Bestaande bouw Wat wil je laten bestraten?: Oprit / parkeerplaats


Terras- en bestratingswerken Grobbendonk
Offertes aanvragen