Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Klinkers leggen

Terras klinkers leggen

Op deze pagina vind je alle info over klinkers leggen: waar op letten, welke soorten klinkers en hoe een geschikte vakman vinden.

Soorten , prijzen en en offertes voor jouw terras in klinkers

Een terras met klinkers leggen is populair dankzij het onderhoudsvriendelijke karakter. Bovendien kunnen klinkers een grotere belasting aan dan andere materialen. Een uitgebreid aanbod is een extra troef. Ze zijn ook vrij eenvoudig te plaatsen en makkelijk te voegen met wit zand.

Ben je nog niet zeker welke klinkers je wil leggen of wil je meer info van een expert? Gebruik onze gratis dienst en kom in contact met de beste stielmannen in de regio.

Soorten terrasklinkers en prijzen

Betonklinkers

Betonklinkers zijn populair bij de aanleg van opritten en parkings, maar je kan ze evengoed gebruiken voor jouw terras. Ben je van plan om zowel een oprit als een terras aan te leggen? Dan kan je dezelfde klinkers gebruiken om een samenhangend resultaat te krijgen. De moeilijkste keuze is ongetwijfeld kiezen uit het enorme assortiment aan betonklinkers.

Prijs terras in betonklinkers: € 35 - € 65 per vierkante meter.

Klinkers aanleggen

Kleiklinkers

Deze uit klei gemaakte klinkers kennen we ook als keramische klinkers. Vaak zijn ze een stukje duurder dan betonklinkers. Kleiklinkers zijn ruwer van textuur en hebben een bredere voeg. Zelfs als je nieuwe klinkers in je handen hebt, zien ze er vaak verweerd en oud uit. Dat komt omdat ze in een trommel zijn gelegd die ronddraait. De klinkers botsen tegen elkaar, waardoor ze er imperfect uitzien.

Prijs terras in keiklinkers: € 50 - € 75 per vierkante meter.

Terras in keiklinkers oprit
Waterdoorlatende klinkers

Waterdoorlatende klinkers

Je hoort het geregeld in het nieuws: de oppervlakte in ons land is te veel verhard zodat water minder en minder in de bodem kan dringen. Dat is nadelig voor onze waterhuishouding en de stand van het grondwater. Daarom worden waterdoorlatende klinkers steeds populairder. Je ziet ze onder meer vaak op parkeerplaatsen. Maar ook in je tuin zijn ze een goede oplossing om enerzijds een verharding te voorzien, maar er toch voor te zorgen dat water makkelijk zijn weg in de bodem kan vinden.

Je vakman kan je helpen met het maken van de juiste keuze. Klik hier en vraag snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes aan van vakmannen in jouw buurt.

Hoe dik Stabilise voor tuinpad?

De fundering van je klinkerpad dient een dikte te hebben van ca. 15 cm. Die fundering bestaat uit gestabiliseerd zand, ook wel 'stabilisé' genoemd. Dit gestabiliseerd zand is een mengeling van zand met cement. Deze mengeling kan je laten leveren door een betoncentrale.

Hoeveel kost het om klinkers te laten leggen?

Voor de plaatsing van klinkers moet je rekenen op een bedrag van ca. €35 tot €75 per vierkante meter, all-in. Het tarief hangt af van de kostprijs van de klinkers zelf en hoe complex het legpatroon is. Bij klinkers aanleggen komt ook meer kijken: eerst moet bijvoorbeeld de grond egaal gemaakt worden en op het einde worden meestal de klinkers gevoegd met wit zand. 

Hieronder vind je een overzicht van wat alles ongeveer kost.

Materiaal en werken Prijs per m²
Betonklinkers € 7 - 12
Kleiklinkers € 15 - 35
Egaliseren ondergrond + plaatsing en afwerking € 45 - 55
Verwijderen en afvoeren van oude terrasverharding € 30 - 80 (per uur)

Offertes aanvragen klinker leggen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Heel vriendelijk, dynamisch bedrijf

Amber de Meyer

Zeer goede samenwerking en onmiddellijk een vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij. Alles verliep perfect.

Eddy van Petegem

Opdrachten terras klinkers leggen

zondag 27 november 2022

Heraanleggen oprit

Ik ben op zoek naar een vakman voor het heraanleggen van mijn oprit. Oude klinkers weg halen en nieuwe leggen. Nu zijn het klinkers van 10 op 10 en de nieuwe klinkers moeten van 20 op 20 zijn. De oppervlakte is 33m².


Terras- en bestratingswerken Hasselt
vrijdag 18 november 2022

Aanleggen klinkers

Aanleggen van klinkerterras van 22,5 vierkante meter.


Terras- en bestratingswerken Rumst
maandag 14 november 2022

Heraanleggen tuin en terras

Ik zoek iemand die ons tuinpad/-terras (+/- 22 m^2) kan heraanleggen, liefst met zoveel mogelijk hergebruik van bestaande klinkers. Ons huidige pad is wat verzakt en door de voegen komt heel veel onkruid; graag hadden we dit terug allemaal netjes 'strak' gezien.


Terras- en bestratingswerken Mortsel
woensdag 09 november 2022

Heraanleg oprit

Uitbreken van de huidige oprit (klinkers) en plaatsen van platines, oppervlakte +/- 40m².


Terras- en bestratingswerken Vlimmeren
dinsdag 08 november 2022

Oprit heraanleggen richting achterkant huis

Nieuwe oprit voorzien. Momenteel een uit klinkers, maar we willen graag asfalt of tegels hebben. Oppervlakte nog op te meten, ik schat sowieso 100 - 130 m². De oprit loopt door tot achteraan het huis en gaat over in het terras.


Terras- en bestratingswerken Ruiselede
zondag 09 oktober 2022

Heraanleggen oprit

Bestaande stenen moeten verwijderd worden en vervangen door nieuwe klinkers. De oppervlakte is ongeveer 62m². Er moet ook een rooster voorzien worden voor de regenafvoer


Terras- en bestratingswerken Diegem
Offertes aanvragen