Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Kasseien leggen

Kasseien leggen

Informatie over alle verschillende soorten kasseien en offertes van de beste vakmannen uit de buurt.

Terras aanleggen in kasseien

Belgen zijn kasseifretters. In de koers maar ook in de bouwsector. Kasseien leggen was lange tijd de standaard voor bestrating, maar ook op je terras kunnen 'kinderkopjes' prachtig ogen.

Diverse vormen, formaten en soorten kasseien

  • Platines: deze kasseien zijn vlak van structuur en daarom de beste optie voor het terras. Er zijn verschillende formaten, kleuren en patronen mogelijk. Graniet en basalt zijn het populairst.
  • Kasseien uit mozaïek: een minder gebruikte maar toch mooie optie voor een terras. Je vindt ze vaak terug bij terrassen in een ronde vorm.
  • Boerenkasseien: een mix van verschillende kasseien. Deze charmante mengeling past zeer goed bij een landelijke woning. Ze zijn erg stevig en de ideaal voor wie een terras wil die heel lang meegaat.

De voor- en nadelen van een terras in kasseien

Voordelen Nadelen
Sterk materiaal Glad bij regenval
Levensduur
Relatief makkelijk te herstellen
Vakman stenen terras

Hoeveel kost een terras in kasseien?

Een terras met kasseien leggen kost je gemiddeld tussen de € 45 en € 75 per vierkante meter. Deze richtprijs geldt voor het materiaal en de plaatsing. Hoeveel je precies betaalt hangt natuurlijk af van het tarief van de vakman, het type kasseien en de oppervlakte die moet gelegd worden. Kassei leggen is een echte stiel die met zorg moet gebeuren. Enkel zo krijg je een mooi en duurzaam resultaat. De kasseien worden net zoals klinkers gelegd in een laag gestabiliseerd zand.

Prijzen kasseien

Er zijn verschillende soorten kasseien met elk hun prijs. Hieronder geven we een richting van wat je betaalt per vierkante meter kasseien.

Soort kassei Prijs per m²
Boerenkassei (onregelmatig van vorm) € 30
Hergebruik van kasseien (afmeting ca. 10x16 cm) € 70
Herbruik kasseien in oude platines € 125
Nieuwe kasseien in Portugese graniet € 70
Nieuwe kasseien in Spaanse graniet € 90
Gezaagde kasseien in Zweeds graniet € 65
Nieuwe kasseien in witte marmer € 260

Belgisch gres kasseien

Populair zijn Belgische gres kasseien. Belgisch gres zijn kasseien uit heel harde zandsteen die gewonnen worden in de maasvallei. Belgisch gres kasseien zijn mooi vlak bovenaan en geven mooie en natuurlijke kleurschakeringen. Dat maakt de greskassei zeker bij landelijke woningen erg in trek. 

Mozaïek kasseien

Ook een veel voorkomende soort kasseien zijn mozaïek kasseien. Dat is een kleinere soort kasseistenen, kleiner dan 12 op 12 cm. Deze stenen worden voornamelijk gebruikt om verschillende patronen te maken.

Kasseien plaatsen

Keuze gemaakt?

Casius bezorgt je offertes op maat van lokale vakmannen voor de aanleg van het terras.

Offertes aanvragen

Opdrachten kasseien leggen

vrijdag 18 november 2022

Opnieuw leggen van kasseien na plaatsen poort

Herplaatsing kasseien , wegen plaatsing poort, strook 2 vierkante meter. Moeten doormidden geslepen worden en geplaatst in stabiel op betonslede. Moet ook gevoegd/opgegoten worden.


Terras- en bestratingswerken Lemberge
woensdag 02 november 2022

Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken

Bepaalde kasseien zijn weggenomen omwille van een nieuwe riolering die is gelegd. Het gaat om stukken van verschillende vierkante meters over de hele oprit. Reservekasseien hebben we nog liggen.


Terras- en bestratingswerken Sint-Kruis (Brugge)
dinsdag 27 september 2022

Oprit en tuintje rondom heraanleggen

Wij willen graag de oprit en buitentrap renoveren. Het betreft een bel-étage rijwoning. Momenteel een oprit in stenen van de jaren '60. Tegels of kasseien zijn een optie, grasdallen of zo. De zijkant van de oprit moet ook worden aangelegd met wat groen. Oppervlakte rond de 15 meter op 7 meter


Terras- en bestratingswerken Oostende
Offertes aanvragen