Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting Hout (1)

Welke tuinafsluiting kiezen?

Welke tuinafsluiting kiezen?

Een tuinafsluiting kiezen is niet altijd makkelijk. Door de vele verschillende soorten die er bestaan, is het moeilijk om een goede vergelijking te maken. Ze hebben namelijk elk hun voor- en nadelen. Naast de verschillende soorten heb je ook verschillende uitvoeringen en materialen. Naargelang deze verschillen, zal ook de prijs variëren. Wij geven jou een duidelijk overzicht van de voor en nadelen van elk soort tuinafsluiting.

Natuurlijke afsluiting

Het grootste voordeel van een natuurlijke tuinafsluitingen is dat ze bij elk type huis passen. Er zijn veel verschillende soorten zoals Berk, Taxus, Liguster en Coniferen. De prijs begint vanaf 5 euro per lopende meter (de vermelde prijzen zijn steeds zonder plaatsing) en dat maakt het dan ook ook een goedkope soort afsluiting. De nadelen zijn dat je wel wat onderhoud hebt aan een dergelijke tuinafsluiting (denk aan snoeien en bemesten) en dat je niet onmiddelijk van je privacy kan genieten. Afhankelijk van het type haag zal het 2 tot 4 jaar duren vooraleer je een volledig afgesloten tuin hebt.

Draadafsluiting

Als je denkt aan een tuinomheining, denk je al vrij snel aan een draadafsluiting. Het is een afsluiting die licht is van gewicht en  vrij eenvoudig te installeren is. Voor extra stevigheid kan je bovenaan werken met een bovenbuis en onderaan met een betonplaat. Voor extra privacy kan je gaan voor klimop of een zeil. De prijs begint vanaf 10 euro per lopende meter. Aan een dergelijk type afsluiting heb bovendien je weinig tot geen onderhoud.

Draadafsluiting zwart met bovenbuis

Houten tuinschermen

Veel mensen die voor een houten tuinafsluiting kiezen, doen dit voor de warme look die het met zich meebrengt. Indien je voor een modernere look wil gaan, kan je steeds kiezen voor een likje verf. Je hebt wel risico op houtrot, dit kan je voorkomen door onderaan voor een betonplaat te kiezen en je hout goed in te oliën. De prijs verschilt hard afhankelijk van het type hout. Toch moet je zeker rekenen vanaf 35 euro per lopende meter.

Gevlochten tuinschermen

Ben je op zoek naar een creatieve maar ook natuurlijke look, kies dan voor gevlochten tuinschermen. Het geeft ook een zeer mooi contrast met beton of steen en geeft ook de nodige privacy. Dit soort omheiningen is op zijn beurt gevoelig aan vandalisme aangezien de takken ervan kunnen worden afgebroken. De kostprijs van een dergelijk type omheining begint vanaf 25 euro per lopende meter.

Kastanje treillage

Na de natuurlijke tuinafsluiting is dit de goedkoopste. Zo kan je vanaf 10 euro per lopende meter al een dergelijke omheining plaatsen. De hoogte is meestal rond 1 meter, het is niet de stevigste omheining en door de plaats tussen de verschillende latjes heb je ook niet de meeste privacy. Dit type omheiningen past zeer goed bij een huis met een landelijke stijl.

Afsluiting Kastanje Treillage (1)

Composieten afsluitingen

Wil je een soort van houten look, maar toch geen onderhoud hebben aan je afsluiting, dan is dit misschien wat je zoekt. Je hebt ook geen splintervorming bij dit type afsluiting. Een nadeel is dat krassen moeilijk te herstellen zijn indien er zich een ongelukje zou voordoen. Reken zeker vanaf 50 euro per lopende meter voor dit soort afsluitingen. Dit lijkt veel, maar deze gaan dan ook langer mee dan de vorige types omheiningen.

Tuinafsluiting in beton

Een betonnen tuinafsluiting is zeer stevig en biedt de nodige privacy. Naast de standaard betonnen afsluiting kan je ook gaan voor een betonnen afsluiting met structuur. Dit zorgt voor een minder kille look. Voor een betonnen afsluiting moet je zeker rekenen vanaf 30 euro per vierkante meter. Reken daar nog maar wat bij voor een afsluiting met structuur. Hier heb je uiteraard weinig tot geen onderhoud aan.

Steenkorven

Het voornaamste voordeel van steenkorven is dat deze zeer flexibel zijn qua installatie in hoogte en breedte. Het is ideaal voor een moderne look, is zeer stevig en biedt veel privacy. Je hebt er bovendien geen onderhoud aan. Maar wat zijn de nadelen ? Voornamelijk de kostprijs. Voor dit type afsluiting moet je rekenen vanaf 150 euro per lopende meter. Het gaat langs de andere kant levenslang mee. Deze steenkorven kan je eventueel ook combineren met houten planken voor een minder eentonige look.

Tuinafsluiting plaatsen? Vraag gratis offertes aan!

Offertes aanvragen