Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Premie om te isoleren, verwarmen of verbouwen

Premies verwarming

Premies verwarming

Er blijven premies beschikbaar om jouw verbouwingskosten te drukken. Alle info over premies voor jouw centrale verwarming vind je hier.

Renovatiepremie: Vlaanderen en Brussel

Renovatiepremie in Vlaanderen

De nieuwe renovatiepremie is sinds 1 februari 2019 van kracht en vervangt de oude renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Je kan deze premie aanvragen via Wonen Vlaanderen. Vooraleer je in aanmerking komt voor deze premie, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Er wordt gekeken naar het totale gezinsinkomen van het 2de jaar dat voorafgaat aan de aanvraagdatum.
  • Het gebouw, deel van het gebouw of de woning moet minstens 30 jaar oud zijn en moet hoofdzakelijk bestemd zijn voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande.
  • De eigenaar-bewoner en de meerderjarige medebewoners mogen op de aanvraagdatum naast de premiewoning geen andere woning volledig in volle eigendom hebben.
  • De facturen mogen niet ouder zijn dan 2 jaar.

Voldoe je aan die voorwaarden, dan heb je recht op een premie van 20% of 30% van je totale factuur, als die minstens € 2.500 euro bedraagt. Een volledig overzicht van alle voorwaarden van de renovatiepremie vind je op deze website.

Totaalrenovatiebonus in Vlaanderen

Als je investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, kan je in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Hoe meer werken je laat uitvoeren binnen een periode van 5 jaar, hoe groter de bonus wordt. Let op: je moet de werken door een aannemer laten uitvoeren. Doe-het-zelvers komen niet in aanmerking voor deze premie.

Een volledig overzicht van voorwaarden en hoeveel jij kan ontvangen, vind je hier.

Renovatiepremie in Brussel

Ook in Brussel bestaat een overkoepelende renovatiepremie. Je komt enkel in aanmerking als je woning minstens 30 jaar oud is. De premie omvat thermische isolatie van vloeren, muren en het dak, ventilatie, behandelingen tegen vocht, de installatie van verwarming en sommige sanitairtoestellen.

Een overzicht van alle renovatiepremies in Brussel vind je hier.

Premie voor warmtepomp: Vlaanderen en Brussel

Premie warmtepomp in Vlaanderen

Voor je de premie in Vlaanderen kan aanvragen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen.

  • Je woning ligt in het Vlaamse Gewest en moet voor 2014 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet.
  • Je laat de warmtepomp installeren door een aannemer.
  • De datum op de eindfactuur bepaalt wanneer je jouw premie moet aanvragen. Als die datum in 2020 ligt, moet je jouw premie ook in 2020 aanvragen.
  • Het aanvraagformulier moet uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum aankomen bij jouw netbeheerder.
  • De warmtepomp moet voldoende zuinig zijn en voldoen aan alle technische eisen.

Voldoe je aan deze eisen, dan komt het leuke deel: de premie ontvangen. Die premie bedraagt maximaal 40% van de eindfactuur en verschilt per type warmtepomp.

Met een beetje geluk kom je in aanmerking voor een dubbele premie. De voorwaarden daarvoor vind je op deze pagina.

Premie warmtepomp in Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest biedt ook premies aan. Ze gelden voor de types: water-water, lucht-water en grond-water.

Ben je van plan om je warmtepomp te gebruiken voor de verwarming van een gebouw, dan schommelen de premies rond de € 4.250 à € 4.750. Dient de warmtepomp enkel om warm water voor sanitair te voorzien, dan mag je rekenen op een premie tussen € 1.400 à € 1.600, afhankelijk van je inkomen

Brussel biedt nog andere premies aan voor verwarmingsinstallaties. Alle info over premies voor verwarming in Brussel vind je hier.

Ben je niet zeker welke premies je allemaal kan aanvragen of is deze pagina gewoon veel te onduidelijk? Contacteer dan gratis en vrijblijvend een erkende vakman uit je regio aan wie je al jouw vragen kwijt kan.

Gratis offertes aanvragen

Premie condensatieketel: Vlaanderen en Brussel

Premie condensatieketel in Vlaanderen

De premie voor een condensatieketel kan nooit meer dan 40% van de totale factuur bedragen. Bovendien ligt de maximumbegrenzing van het bedrag op 1800 euro. Voor je die premie kan aanvragen moet je - hoe kan het ook anders - aan enkele voorwaarden voldoen.

Meer uitleg over de premie voor condensatieketels vind je op deze website van de Vlaamse overheid.

Premie condensatieketel in Brussel

De premie geldt enkel voor de renovatie van een woning die minstens 10 jaar oud is. Wie een condensatieketel wil plaatsen in een nieuwere woning of een nieuwbouw komt niet in aanmerking. De condensatieketel moet altijd over een CE-markering beschikken en toestellen met een vermogen gelijk aan of lager dan 70 kW moeten tot de A-klasse behoren.

Het bedrag dat je terugkrijgt verschilt afhankelijk van je inkomen, het vermogen van de ketel en of je al dan niet verbuizing wil aanleggen.

Een overzicht van alle info en de grootte van de premie vind je op deze website.

Premie zonneboiler: Vlaanderen en Brussel

Premie zonneboiler in Vlaanderen

In Vlaanderen is er geen aparte premie voor zonneboilers. De enige manier om wat geld terug te krijgen voor de installatie van zo'n boiler is door een beroep te doen op de totaalrenovatiepremie. Meer uitleg daarover vind je bovenaan deze pagina.

Premie zonneboiler in Brussel

Brusselaars hebben meer geluk want voor hen is er wel een aparte premie voor zonneboilers. Als je de zonneboiler uitsluitend gebruikt voor het verwarmen van een zwembad kom je niet in aanmerking. Andere doeleinden worden wel toegestaan.

De premie bedraagt maximaal 50% van de factuur en schommelt gemiddeld rond de € 2.500 en € 3.500. Alle info over de premie voor een zonneboiler vind je hier.

Andere premies voor verwarming in Brussel

Overige premies voor verwarming in Brussel

Naast de premie voor een warmtepomp, zonneboiler en condensatieketel biedt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nog enkele premies aan. Een overzicht vind je terug in de tabel hieronder. Extra info over premies voor verwarming in Brussel vind je op deze pagina.

Werken Premie
Thermostaat of optimalisator € 25 - € 100
Radiatorkraan € 10 - € 30 per kraan
Verbuizing 30 - 40 % van het bedrag

Premies van steden, gemeenten of provincies

Het kan zijn dat je een extra premie kan aanvragen bij je gemeentebestuur of jouw provincie. Op de premiezoeker van de Vlaamse overheid kan je op zoek gaan naar de premies die voor jou van toepassing zijn. Vind je daar niets, dan kan je nog eens proberen op deze website.

Recente opdrachten verwarming

woensdag 19 januari 2022

Vloerverwarming plaatsen op gelijkvloers van de woning

Vloerverwarming plaatsen over een oppervlakte van +-160m2. Het gaat om een renovatieproject op het gelijkvloers.


CV en verwarming Ham
dinsdag 18 januari 2022

Inox schouwbuizen vernieuwen

Ik wil een vernieuwing van de dubbelwandige inox schouwbuizen in een bestaande schouw voor een houtvuur.


CV en verwarming Ronse
dinsdag 18 januari 2022

Plaatsen warmtepomp

We hebben een bestaande woning 400m² die verbouwd moet worden en we zouden graag een warmtepomp installeren. Die mag werken op zonnepanelen.


CV en verwarming Nossegem
dinsdag 18 januari 2022

Nieuwe CV-ketel plaatsen

We hebben nu een bullex thermomaster S29E en die stookkamer is gescheurd. Wij willen dus een nieuwe Cv plaatsen op gas.


CV en verwarming Ruisbroek (Antwerpen)
maandag 17 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen in praktijk

De luchtkwaliteit in de praktijkruimtes (2) van mijn kinesitherapie praktijk is bij meting met co2 meters ontoereikend. Graag zou ik een warmterecupererend systeem installeren die de een veilige luchtkwaliteit kan garanderen voor mij en mijn patiënten. totaal 65m².


CV en verwarming Nieuwerkerken (Aalst)
maandag 17 januari 2022

Gasboiler vernieuwen en verplaatsen

Gas boiler in de badkamer moet vernieuwd worden en verplaatst naar zolder.


CV en verwarming Turnhout
maandag 17 januari 2022

Oude mazoutketel vervangen door een zuiniger type

Oude mazoutketel moet vervangen worden door een liefst even zuinige en goedkope oplossing. Ideaal zou zijn een HR mazoutketel. Dit is en blijft voor mijn huis de goedkoopste oplossing...


CV en verwarming Rotselaar
maandag 17 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Ik heb een kelder die ik wil omvormen naar een leefruimte/prakkrijtruimte die eveneens muf ruikt. Ik heb een vloerdrainage systeem al laten plaatsten, maar had graag ook ventilatie willen plaatsen. Ventilatie C aangezien ventilatie D waarschijnlijk te groot zal zijn.


CV en verwarming Merksem
maandag 17 januari 2022

Cv-ketel mazout vervangen door aardgas

Nu het misschien nog kan heb ik interesse om m’n mazoutketel te vervangen. De huidige is van 1995. Er ligt ondertussen gas in de straat, maar niet tot in huis. Ik zou willen gaan voor de ‘simpelste’/‘goedkoopste’ oplossing maar sta open voor advies.


CV en verwarming Lochristi
maandag 17 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Voor een nieuwbouwwonig waarvan de start van de bouw voorzien is in april 2022, zouden wij graag een ventilatiesysteem laten plaatsen in 5 ruimtes (in juni/juli.) Plaatsing in de nachthal dus graag een stil systeem.


CV en verwarming Brecht
vrijdag 14 januari 2022

Nieuwe CV-ketel plaatsen

We hebben een oude gasketel (verwarming) en elektrische ketel (warm water) en we zouden die graag vervangen door 1 nieuwe gasketel.


CV en verwarming Brussel
vrijdag 14 januari 2022

Ventilatiesysteem plaatsen

Wij zouden graag in onze nieuwbouw een ventilatiesysteem laten plaatsen.


CV en verwarming Zemst
donderdag 13 januari 2022

Mazoutketel vervangen

Wij zouden graag onze brander laten vervangen Deze is 20/25 jaar oud. Het is een mazoutketel, hij start niet meer goed op


CV en verwarming Overpelt
donderdag 13 januari 2022

Airco plaatsen

Wij hadden graag airco laten plaatsen. Dit in 2 ruimtes. Wij willen samen overleggen welke airco voor ons de beste zou zijn.


CV en verwarming Bornem
woensdag 12 januari 2022

Nest thermostaat installeren

Ik zoek iemand die een Nest thermostaat kan aansluiten aan mijn Vitodens 200 wb2c modulerende ketel. Hiervoor zou een extra module open therm nodig zijn van Viessmann om de nest thermostaat modulerend te laten werken ipv aan/uit.


CV en verwarming Wachtebeke
woensdag 12 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen om vochtprobleem te bestrijden

We hebben een living met open keuken. Deze liggen aan de straatkant. We wonen op de hoek. De living staat aan de ene kant de keuken aan de andere kant. Boven de ramen op het plafond hebben we heel erg veel last van schimmel. De ramen blijven kletsnat...


CV en verwarming Deurne
woensdag 12 januari 2022

Glasketel schouw vervangen/herstellen omw lek

We zijn op zoek naar een vakman dat de schouw van onze glasketel kan herstellen (waarschijnlijk stukken van de schouw te vervangen).


CV en verwarming Antwerpen
dinsdag 11 januari 2022

Plaatsen van centrale verwarming

Wij willen centrale verwarming plaatsen in onze rijwoning. Momenteel zijn er enkel 2 gaskachels op de benedenverdieping. De leidingen voor de verwarming beneden zijn al onder de nieuwe vloer gelegd. De boiler zou onder de trap komen. Boven zijn er 2 slaapkamers en een badkamer te verwarmen.


CV en verwarming Sint-Amandsberg
dinsdag 11 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen type D

Renovatie bestaande woning en we willene en ventilatiesysteem installeren. Voorkeur voor type D, balansventilatie, doorheen de hele woning.


CV en verwarming Merchtem
dinsdag 11 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Wij hadden graag een ventilatiesysteem laten plaatsen om condens te vermijden.


CV en verwarming Asse
dinsdag 11 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Vochtproblemen door een veel te goede isolatie. We hebben schimmel plekken boven de plinten en achter de kasten. We zouden graag een ventilatiesysteem plaatsen


CV en verwarming Sint-Eloois-Winkel
dinsdag 11 januari 2022

Elektrische doorstromer ter vervanging boiler

Momenteel hebben wij een boiler van 150l op nachttarief. Deze dient voor het dagdagelijks gebruik in keuken en badkamer en ook voor het bad. Is dit toestel te vervangen door een elektrisch doorstroomapparaat? Wij hebben geen zonnepanelen en sinds kort een digitale meter. Er is geen gas aanwezig.


CV en verwarming Wechelderzande
maandag 10 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen in immokantoor

We hebben te kampen met vocht/ condensatieproblemen in ons kantoor. Een gepast ventilatiesysteem lijkt aangewezen, want er is ook wat vocht in de muren aanwezig. Kantoor bestaat uit 1 grote ruimte van ongeveer 130 m² op het gelijkvloers.


CV en verwarming Heverlee
maandag 10 januari 2022

Cv-ketel mazout vervangen

Mazoutketel vevangen naar gasketel.


CV en verwarming Asse
maandag 10 januari 2022

CV-ketel herstellen/ onderhouden

Er is vandaag een lekkage van bovenaf. Ik heb de zekeringen van de boiler (Siemens) afgezet en dan stopt de lekkage. Ik had graag iemand gehoord voor herstel en verder onderhoud van de boiler.


CV en verwarming Kessel-Lo
maandag 10 januari 2022

Verwarming updaten door elektrische installatie

Wij willen onze centrale verwarming met gas vervangen door een electrische oplossing. In die oplossing moet ook gedacht worden aan warmwater voor sanitair Wij hebben zonnepanelen. Ik bekijk graag het lange termijn verhaal. Eventueel een warmtepomp.


CV en verwarming Oostkamp
maandag 10 januari 2022

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Wij hebben 15 jaar geleden onze mazoutketel laten vervangen door een gasketel. Nu heeft men ons verteld na onderhoud ketel, dat het nu toch interessant is om onze ketel te vervangen. Nu dat de gasprijzen zo in de hoogte zijn gegaan en we in de toekomst willen afstappen van fossiele brandstoffen, dachten wij aan een hoge rendementsketel of een hybride systeem, dat we dan in de toekomst vrij gemakkelijk kunnen overstappen naar een warmtepomp. Wij wonen in een HOB met een opp. van 231 m² (105 m² + 63 m² en terras van 42 m² + 63 m²).


CV en verwarming Edegem
maandag 10 januari 2022

Cv-ketel mazout vernieuwen

Mazoutketel graag vervangen. Deze is ongeveer 30 jaar oud. Liefst zo milieuvriendelijk mogelijk alternatief.


CV en verwarming Dilsen
maandag 10 januari 2022

Mazoutketel vervangen door warmtepomp

We zoeken een firma die bekend is met warmeluchtverwarmingssystemen Er is een warmelucht verwarming (1981) die onderhoud nodig heeft of aan vervanging toe is. Die werkt nu op mazout (vermoedelijk) en ik zou graag overschakelen naar warmtepomp of iets anders. Er is geen gas aanwezig.


CV en verwarming Geraardsbergen
maandag 10 januari 2022

Stookolieketel vervangen - mazout

Nieuwe stoololieketel plaatsen op mazout.


CV en verwarming Lanaken
Offertes aanvragen