Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Een zonneboiler als verwarming

Zonneboiler plaatsen

Zonneboiler plaatsen

Als je een zonneboiler op je dak installeert, kan je een deel of al jouw warm water gratis produceren. 't Is dus een bonus voor het milieu en je portemonnee.

Hoe werkt een zonneboiler?

Werking van een zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Het zonlicht valt op de boiler en wordt opgevangen door enkele collectoren die de warmte afgeven. Daarna transporteert een circulatiepomp het warme water door enkele buizen tot in een reservoir waar het wordt opgeslagen. Wanneer je warm water nodig hebt of wanneer je de verwarming aanlegt, is er dus permanent water beschikbaar.

Verschillende types zonneboilers

Standaard zonneboiler

Een standaard zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een apart voorraadvat om het water op te slaan. Het water in de collector wordt voortdurend rondgepompt en geeft zijn warmte in het voorraadvat af aan het water in je leidingen.

Kies je voor een standaard zonneboiler, dan moet je die altijd combineren met een klassieke boiler omdat de capaciteit niet hoog genoeg is om het water voor je volledige woning te verwarmen.

Compacte boiler

Bij een compacte boiler is er geen apart voorraadvat nodig. Het water komt onmiddellijk in een speciaal geïsoleerde collector terecht, waardoor een voorraadvat overbodig is.

Compacte boilers hebben, net als een standaard zonneboiler, niet genoeg capaciteit om alleen voor de verwarming van je water in te staan. Je moet ze - net als een standaard zonneboiler - combineren met een klassieke boiler.

Centrale verwarming-zonneboiler

Het nadeel van een standaard- of compacte boiler is dat je altijd beroep moet doen op een afzonderlijke naverwarming. Als je dit niet wil, kan je voor een koppeling tussen centrale verwarming en een zonneboiler gaan. Deze systemen hebben een extra warmtewisselaar in het voorraadvat die op een centrale verwarming is aangesloten. Naverwarming is dus overbodig.

Zonneboilercombi

Bij een koppeling centrale verwarming-zonneboiler helpt je bestaande cv-installatie het water op een constante temperatuur houden zodat het altijd beschikbaar is. Een zonneboilercombi maakt de omgekeerde beweging en kan je - naast het verwarmen van je leidingwater -  ook gebruiken voor het verwarmen van je woning.

Prijs en premies voor zonneboilers

De prijs van een zonneboiler hangt af van het type en de capaciteit van die boiler. Hoe groter het gezin of hoe meer mensen in de woning leven, hoe groter het volume van de boiler en hoe hoger de kostprijs. Alles bijeen kost een boiler met een volume van 150 tot 300 liter je ongeveer € 3.000 à € 6.000.

Er zijn ook premies beschikbaar voor wie een zonneboiler wil installeren. Zowel de Vlaamse overheid, je netbeheerder als jouw gemeente bieden of kunnen premies aanbieden. Je kan even polsen bij het loket of op de website van jouw gemeente om te ontdekken wat mogelijk is. De premies van de Vlaamse overheid en van Fluvius kan je op deze pagina vinden. 

Gratis offertes aanvragen?

Recente opdrachten zonneboiler plaatsen

donderdag 16 december 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

wij hebben stookolie ketel voor verwarming die moet vervangen worden: een nieuwe cv te plaatsen op aardgas of warmtepomp / zonneboiler.


CV en verwarming Mol
dinsdag 07 december 2021

Nieuwe verwarmingsketel plaatsen

Nieuwe ketel plaatsen op mazout - of alternatief bekijken voor mogelijkheid te combineren met zonneboiler.


CV en verwarming Roosdaal
dinsdag 16 november 2021

Zonneboiler Regess onderhouden

Wij zouden graag een 2 jaarlijks onderhoud laten doen van onze zonneboiler van het merk Regess. Toestel type SU400.


CV en verwarming Nieuwkerken-Waas
maandag 08 november 2021

Elektrische boiler installeren

Vervangen van boiler op gas door een geiser ( doorstromer ) op elektriciteit in combinatie met een zonneboiler (deze staat er al). Dit alles op de zolder van het huis, dicht bij de zonnecollector.


CV en verwarming Nieuwpoort
woensdag 20 oktober 2021

Onderhouden Rotex-ketel

Graag een installateur, met ervaring en certificatie om het 2-jaarlijks onderhoud uit te voeren op een Rotex-gasketel/zonneboiler


CV en verwarming Oostakker
dinsdag 04 mei 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Oude mazoutketel wordt vervangen door nieuwe verwarming op aardgas. Welke nieuwe manier van verwarming is de beste investering. Zonneboiler? Warmtepomp?... Er moeten 5 ruimtes verwarmd worden met radiatoren. Het betreft een ketel voor verwarming en warm water.


CV en verwarming Aarschot
vrijdag 16 april 2021

Plaatsen condensatieketel

Vervanging Buderus gasketel (31 KW) door condensatieketel. De ketel staat op de 1ste verdieping (type vloerketel) en is afgekeurd, dus volgens de voorschriften dient deze vervangen te worden binnen de 3 maanden. Graag spoedig contact met specialist. Ik heb een zonneboiler installatie met een reservoir van 300 l.


CV en verwarming Hamont-Achel
woensdag 14 april 2021

Plaatsing controller zonneboiler

Er zou een nieuwe controller Regess ST460 voor een zonneboiler besteld en geplaatst moeten worden.


CV en verwarming Olen
zondag 11 april 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Graag willen we onze 20 jaar oude verwarmingsketel op gas (ook voor sanitair warm water) vervangen door een zonneboilercombi. Ik heb geen voorkeur van merk en zou graag willen dat de zonneboilercombi op aardgas werkt.


CV en verwarming Mechelen
donderdag 08 april 2021

Herstellen zonneboiler en onderhoud brander

Graag technieker voor enerzijds onderhoud op de brander (nieuw van 2017 - merk Elco). Bijkomend lekt onze zonneboiler en zou deze hersteld moeten worden.


CV en verwarming Idegem
maandag 15 maart 2021

Cv-ketel mazout plaatsen

Ik wil een hele nieuwe brander zetten, een mazout ketel of op gas of een condensatieketel. Momenteel heb ik mazout. En eventueel ook een zonneboiler.


CV en verwarming Kortemark
dinsdag 23 februari 2021

Vloerverwarming aanleggen - 100 vierkante meter

Vervanging huidig verwarmingssysteem (vloerverwarming met koolstofmatten). Gas ligt in de straat, er is nog geen aansluiting aanwezig. Is het mogelijk om vloerverwarming te plaatsen op bestaande vloer verbonden met een nieuw CV systeem? We denken ook aan zonneboiler voor het verwarmen van water (dak naar zuidwesten gericht). Oppervlakte : 100 m² woonkamer, keuken, badkamer , gang en toilette (niet voor slaapkamers)


CV en verwarming Eppegem
maandag 22 februari 2021

Zonneboiler plaatsen

Ik wil graag een zonneboiler laten plaatsen die ik wil gebruiken voor Sanitair warm water. De zonneboiler moet geplaatst worden op ons leien dak. Qua merk en opties zou ik me graag willen adviseren door de vakman.


CV en verwarming Willebroek
zondag 21 februari 2021

Zonneboiler plaatsen

vakman voor plaatsing van een zonneboiler systeem dat aangesloten moet worden op bestaande geothermische WP, die beneden vloerverwarming levert en boven via convectoren opwarmt.


CV en verwarming Hever
zondag 21 februari 2021

Onderhoud zonneboiler

Onderhoud, controle en instellen van zonneboiler. 2 jaar oud. De ketel warmt maar op tot 20 graden.


CV en verwarming Assebroek
Offertes aanvragen