Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe centrale verwarming installeren

Centrale verwarming plaatsen

Centrale verwarming plaatsen

Ga je bouwen of renoveren? Je zal zowiezo een centrale verwarming moeten laten plaatsen. Informatie, richtprijzen en offertes vind je hier.

Centrale verwarmingsinstallatie

Een centrale verwarmingsinstallatie bestaat uit één centrale ketel die de geproduceerde warmte verspreidt via een netwerk van leidingen of luchtkokers. Eén ketel, maar toch zijn er verschillende onderdelen aan zo'n centrale verwarming. Samen voorzien ze je huis van warmte.

Verwarmingsketel

Het belangrijkste onderdeel van die installatie is misschien wel de verwarmingsketel. Hier wordt de warmte opgewekt en naar de rest van de woning gestuurd. Er zijn meerdere types beschikbaar met elk hun voor- en nadelen. Sommige ketels hebben een hogere installatiekost terwijl anderen goedkoper zijn maar een lager rendement hebben. De populairste zijn een zonneboiler, de hoogrendementsketel, een condensatieketel, een warmtepomp of een pelletkachel.

Leidingen

Het warme water van de centrale ketel moet over de rest van de woning verdeeld worden. Dat gebeurt via een systeem van leidingen. Kies je voor convectieverwarming, dan lopen de leidingen naar de radiatoren. Bij vloer- of wandverwarming verdeel je de leidingen onder het oppervlak van die vloer of wand.

Meer informatie over leidingen vind je hier.

Radiatoren

Net als bij een verwarmingsketel wordt je keuze bepaald door je verbruik. Wil je grote ruimtes verwarmen, dan kies je voor radiatoren met een grote capaciteit. Kleinere ruimtes kan je verwarmen met radiatoren die een lagere wattage hebben.

Thermostaat

Dit is het controlecentrum van je verwarmingsinstallatie. Hier regel je welke temperatuur je in huis wil. Honeywell, Nest, Vaillant,... er is een enorm aanbod van merken. Overleg de voor- en nadelen van elk type met de vakman en maak de juiste keuze!

Heb je vragen en stel je die liever aan een expert? Of ben je op zoek naar prijzen om te vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Prijs om centrale verwarming te plaatsen

De totale kostprijs hangt van heel wat factoren af. De energiebron die je kiest, het type ketel die je installeert tot zelfs de kosten van het jaarlijkse onderhoud dragen allemaal bij aan het prijskaartje.

Een verwarming op aardgas kost initieel het minst. Je betaalt ongeveer € 2.500 à € 3.000 voor de installatie. Je bent afhankelijk van een leverancier, dus hou hier rekening mee voor de jaarlijkse kost

Verwarm je op mazout, dan betaal je meer voor de installatie omdat je ook een opslagketel installeert. Voordeel is dat je kan inspelen op lage prijzen voor de olie en op die manier kan besparen. Voor de installatie betaal je minstens € 5.000.

Verwarmen met pellets kost je in het begin veel. De installatie is niet goedkoop en kan oplopen tot meer dan € 5.000 euro. Pellets zelf zijn niet zo duur, dus doorheen het jaar betaal je niet zoveel.

Bij een elektrische verwarming bepaalt de prijs van je elektriciteit hoeveel je uiteindelijk betaalt. Door zonnepanelen of andere hernieuwbare opties te installeren drijf je de prijs in het begin op, maar betaal je op termijn een pak minder. Reken op een installatiekost van € 3.000.

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten voor verwarming

dinsdag 11 januari 2022

Plaatsen van centrale verwarming

Wij willen centrale verwarming plaatsen in onze rijwoning. Momenteel zijn er enkel 2 gaskachels op de benedenverdieping. De leidingen voor de verwarming beneden zijn al onder de nieuwe vloer gelegd. De boiler zou onder de trap komen. Boven zijn er 2 slaapkamers en een badkamer te verwarmen.


CV en verwarming Sint-Amandsberg
maandag 10 januari 2022

Verwarming updaten door elektrische installatie

Wij willen onze centrale verwarming met gas vervangen door een electrische oplossing. In die oplossing moet ook gedacht worden aan warmwater voor sanitair Wij hebben zonnepanelen. Ik bekijk graag het lange termijn verhaal. Eventueel een warmtepomp.


CV en verwarming Oostkamp
dinsdag 04 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Centrale afzuiging van 2x badkamer en 2x toilet met op voor uitbreiding afzuiging keuken.


CV en verwarming Opglabbeek
woensdag 01 december 2021

Centraal ventilatiesysteem plaatsen type D

Centrale ventilatiesysteem plaatsen in een renovatieproject. Normaal gezien gaat het om minstens 5 kamers, waaronder slaapkamer en badkamer. Moet wel nog worden bekeken samen met de vakman. Voorkeur voor ventilatie type D (met warmterecuperatie).


CV en verwarming Sint-Amands
maandag 29 november 2021

Boiler en houtkachel plaatsen

Graag hadden we een houtkachel laten plaatsen die ook op de centrale verwarming kan aangesloten worden. Momenteel staat er een gewone houtkachel die moet vervangen worden. De centrale verwarming zelf werkt op stookolie . Ook moet er een elektrische boiler vervangen worden, die ook werkt op de CV. Het huis is ongeveer 140m2 en dateert van 1935, maar is wel verbouwd in 1994.


CV en verwarming Sint-Lievens-Houtem
vrijdag 26 november 2021

Verwarmingsketel op gas vervangen en evt boiler plaatsen in badkamer

We trekken 28 januari in ons nieuw huis en willen een nieuwe CV-ketel installeren en leidingen hernieuwen in een herenhuis met drie verdiepingen (plus kelder en begane grond). We willen daarbij de hoofdleidingen centraliseren via de achterste schoorsteenpijp voor het achterste gedeelte van het huis, en via de voorste schoorsteenpijpen voor het voorste gedeelte van het huis. We willen graag een totaaloplossing: iemand die de nieuwe ketel komt installeren en ook alle leidingen kan vervangen. Op dit moment is er een chaudière (Junkers) in de kelder voor de centrale verwarming en een geiser (ook Junkers) op de overloop. Beide installaties kunnen weggehaald worden.


CV en verwarming Etterbeek
dinsdag 23 november 2021

Cv-ketel mazout vervangen

Ik wil de bestaande verwarmingsketelinstallatie herstellen of vervangen. De bestaande installatie is een Ferroli condensatie ketel op aardgas voor centrale verwarming & warm water. Verbruiker: 1 appartement met 2 slaapkamers. Dde bestaande installatie is 10 à 15 jaar oud.


CV en verwarming Bonheiden
donderdag 18 november 2021

Warmtepomp installeren

Voor een alleenstaande woning bekijken we graag de mogelijkheden om over te schakelen naar verwarmen via een warmtepomp of een andere energiezuinige verwarmingsoplossing. Momenteel hebben we centrale verwarming, en stoken we bij met een houtkachel. Graag willen we weten in welke mate dit interessant kan zijn voor onze situatie: kelder - glv - +1 - zolder.


CV en verwarming Zottegem
dinsdag 24 augustus 2021

Centrale verwarming installeren op aardgas

Leidingen trekken. Gasketel installeren en radiators plaatsen. Rijwoning van 1958 waar momenteel enkel een gasleiding ligt voor de kachel in de living. Benedenverdieping: living, veranda, keuken en gang. Boven: badkamer en werkkamer.


CV en verwarming Edegem
zaterdag 07 augustus 2021

Ketelonderhoud Bulex

Wens een ketelonderhoud voor mijn Bulex gascondensatieketel (centrale verwarming, warm water) mét onderhoudsattest & attest met vermelding van het resultaat van de metingen van de verbranding. Type van de boiler is Thema CONDENS F25/30 B.


CV en verwarming Wondelgem
maandag 19 juli 2021

Centrale verwarmingsinstallatie plaatsen voor een verbouwingsproject

We zijn aan het verbouwen en willen graag in de hele woning centrale verwarming laten installeren. Er zou ook een nieuwe ketel moeten geplaatst worden. Wel twijfelen we nog over het al dan niet voorzien van vloerverwarming.


CV en verwarming Brasschaat
dinsdag 22 juni 2021

CV ketel en radiatoren nieuw aanleggen

Ik wil een volledig nieuwe centrale verwarming plaatsen in living, keuken, badkamer, gang en slaapkamer. De leidingen moet men doorleggen naar het 2de verdiep. Ik wil hiervoor gas gebruiken en zou de ketel willen plaatsen in de kelder. Het gaat om een woning in gebruik.


CV en verwarming Merksem
dinsdag 22 juni 2021

CV-ketel onderhouden

Ik zoek iemand voor het onderhoud van mijn centrale verwarmingsketel. Dit moet om de 2 jaar worden uitgevoerd. Het is een Bulex op gas die zich in de berging van mijn appartement bevindt op het 4de verdiep. Dit is makkelijk bereikbaar met de lift.


CV en verwarming Anderlecht
dinsdag 22 juni 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Ik wil een centrale verwarming laten plaatsen in het huis dat ik ga renoveren. Ik wil verwarming in 8 ruimtes. In de badkamer staat een Bulex die ik wil laten verwijderen. Er zijn ook gasketels op de gelijkvloers die weg zouden moeten. Ik wens wel verder te verwarmen op gas.


CV en verwarming Steendorp
zaterdag 19 juni 2021

Paneelradiatoren terug plaatsen

Ik zoek iemand die na renovatie van de muren de paneelradiatoren van de centrale verwarming terug kan ophangen. In totaal tiental radiatoren + twee nieuwe.


CV en verwarming Ninove
dinsdag 15 juni 2021

Nieuwe centrale verwarmingsinstallatie op gas plaatsen

Centrale verwarming volledige nieuwe installatie plaatsen. Geen muren uitbreken. Installatie op gas, ook mogelijks nieuwe radiatoren te plaatsen.


CV en verwarming Puurs
maandag 14 juni 2021

Nieuwe centrale verwarming leggen in rijwoning

Het leggen van centrale verwarming in een oud huis waar nu verwarmd wordt met gaskachels. Het is een eensgezinwoning, rijwoning.


CV en verwarming Antwerpen
maandag 31 mei 2021

Centrale verwarming plaatsen op aardgas

De bestaande verwarming is 2 kachels op mazout, via bovengrondse mazouttank. De verwarming wens ik te wijzigen naar c.v. via aardgas. Er is een technische ruimte wat kan dienen als stookplaats voor de verwarmingsketel. Dit is voor gang, living, eetplaats, keuken, badkamer en bijkeuken. Aardgas is reeds aanwezig bij de buren.


CV en verwarming Haaltert
maandag 17 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

De doorstromer voor de centrale verwarming op gas en voor het warm water moet vervangen worden en zou 40 cm verplaatst moeten worden. Nu staat er een HR+ combi Vaillant.


CV en verwarming Sint-Gillis
donderdag 13 mei 2021

CV installeren

Er zou er een centrale verwarmingsketel op gas geplaatst moeten worden (radiatoren en warm water). Nu hangt dat er nog niet.


CV en verwarming Wevelgem
vrijdag 07 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Momenteel staat er een gasketel. Deze zou vervangen moeten worden door een gasboiler (centrale verwarming, warm water, 10 radiatoren).


CV en verwarming Wilrijk
donderdag 06 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Er zou een nieuwe centrale verwarmingsketel op gas geplaatst worden (centrale verwarming, warm water, 6 radiatoren).


CV en verwarming Essen
donderdag 06 mei 2021

Elektrische ketel plaatsen

Er zou een elektrische boiler geplaatst moeten worden (centrale verwarming, warm water en 7 radiatoren). Momenteel staat er een gastank in de tuin en hebben zij ook zonnepanelen. Zij zouden de gastank willen vervangen.


CV en verwarming Michelbeke
donderdag 06 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Er zou een CV-ketel op gas geplaatst moeten worden (centrale verwarming, warm water en 4 radiatoren).


CV en verwarming Galmaarden
donderdag 29 april 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Onze condensatie gasketel moet veranderd worden door een centrale verwarming dus een gasketel.


CV en verwarming Edegem
donderdag 29 april 2021

Radiatoren vervangen en gasketel onderhouden

De centrale verwarming in mijn woning moet herwerkt worden. Ik zou graag de bestaande radiatoren vervangen (9 stuks), deze zijn geplaatst in 1980/81. Indien mogelijk een aantal radiatoren ook op een andere plaats zetten of gewoon weglaten vermits ze niet gebruikt worden. Belangrijkste doel naast energiebesparing is plaatsbesparing. Huidige radiatoren zijn ongeveer 10 cm breed. Verwarmingsketel zelf is nog maar 10-tal jaar oud en is nog niet aan vervanging toe. Tweejaarlijks nazicht is wel aan de orde. Het gaat om een ketel op gas.


CV en verwarming Borgerhout (Antwerpen)
woensdag 14 april 2021

Plaatsing radiator en buizen herleggen

In de badkamer zou er een nieuwe radiator geplaatst moeten worden. Daarnaast moeten de verwarmingsbuizen ingekort en op een andere plaats gelegd worden. De centrale verwarming is met mazout.


CV en verwarming Leuven
dinsdag 13 april 2021

Plaatsing van CV ketel en radiatoren

Plaatsing van nieuwe centrale verwarming op gas in een huis, enkel verwarming. Er zouden ook radiatoren geplaatst moeten worden in heel het huis (twee verdiepingen). Nu gebeurd de verwarming aan de hand van een kachel, deze zou ook gedemonteerd moeten worden, indien mogelijk.


CV en verwarming Brussel
maandag 12 april 2021

Plaatsing CV ketel en radiatoren

Er moet een centrale verwarmingsketel op gas geplaatst worden voor warm water, elektriciteit en verwarming. Daarnaast moeten er ook acht radiatoren geplaatst worden.


CV en verwarming Galmaarden
dinsdag 06 april 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

3 gaskachels aanwezig deze moeten verwijderd worden. Nog geen centrale verwarming dot moet volledige aanleg worden. Er moeten 4 a 5 verwarmd worden. Er moeten ook 6 a 7 radiatoren geplaatst worden of vloerverwarming. We zijn nog aan het twijfelen en zou we zouden het graag met de vakman bespreken.


CV en verwarming Vilvoorde
maandag 05 april 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Centrale elektrische verwarming moet vervangen worden door een gas ketel en radiatoren. Het hele huis moet verwarmd worden (ongeveer 5 ruimtes), ketel enkel voor verwarming huis en niet voor sanitair.


CV en verwarming Kessel-Lo
woensdag 31 maart 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

We hebben een centrale verwarming en dit moet omgeschakeld worden naar mazout. Dit zijn 3 gebouwen met verschillende kamers. Het is een heel groot gebouw met een oppervlakte van 2000 m². Er moet zowel gas zijn als sanitair water om te verwarmen. Zowel de ketel als radiatoren. De oude mazout ketel moet meegnomen worden.


CV en verwarming Brussel
dinsdag 30 maart 2021

CV-ketel onderhouden

Onderhoud gasketel dat zich bevind in de berging. + Centrale verwarming (vloerverwarming) in berging


CV en verwarming Stokkem
vrijdag 26 maart 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Momenteel wordt het huis elektrisch verwarmd met eenvoudige convectoren. Ik zou graag de volledige omschakeling doen naar centrale verwarming. Ik denk dat er gas ligt in de straat.


CV en verwarming Melsbroek
vrijdag 26 maart 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Centrale verwarming installatie gas en radiatoren plaatsen. Aardgasaansluiting moet nog gebeuren (aanvraag loopt - afspraak te maken met Fluvius). Open bebouwing.


CV en verwarming As
woensdag 24 maart 2021

Centrale verwarming plaatsen

Graag zou ik centrale verwarming laten plaatsen. Er moeten +- 5 radiatoren geplaatst worden. De CV ketel die we hebben is op gas, deze is in orde dus enkel de verwarming moet geplaatst worden. In de living is een kachel, voor de rest is er momenteel nog niks.


CV en verwarming Sint-Niklaas
vrijdag 19 maart 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Graag had ik me de vakman besproken over het installeren van de centrale verwarming voor een nieuwbouwproject. De plannen van de woning zijn alreeds beschikbaar, deze kan ik ook doorgeven aan de vakman. Qua CV en radiatoren en vloerverwarming zou ik graag alles bespreken met de vakman.


CV en verwarming Antwerpen
maandag 08 maart 2021

Compleet nieuwe centrale verwarming installeren

Betreft een bestaande halfopen laagbouwwoning dus enkel een gelijkvloers. Momenteel voorzien van luchtverwarming. Dit zouden we graag willen verwijderen en een nieuwe cv installatie met radiatoren of convectoren voorzien. Oppervlakte is 140m2, bestaande uit een living, keuken, hall en gang, wc, berging, badkamer en 2 slaapkamers.


CV en verwarming Wuustwezel
woensdag 24 februari 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Renovatie van huis gebouwd in 1955. Momenteel is er alleen een gaskachel als enige verwarmingsbron. Er is geen centrale verwarming en we zouden graag in elke ruimte (+-6 ruimtes) radiatoren plaatsen. Voorkeur voor condensatieketel met gas als verwarming en voor warm water. Huis heeft oppervlakte van +-100 m2.


CV en verwarming Lokeren
dinsdag 23 februari 2021

Nieuwe centrale verwarming plaatsen

Installatie compleet nieuwe centrale verwarming voor een halfopen bebouwing (renovatieproject). Zowel ketel als radiatoren te voorzien. Er zijn 8 ruimtes te verwarmen. Installatie op gas.


CV en verwarming Kapellen (Antwerpen)
zondag 21 februari 2021

Vloerverwarming nat systeem in de chape plaatsen

Wij zouden graag vloerverwarming willen aanleggen, echter is er nog geen centrale verwarming aanwezig - Alle leiding, boiler, ketel moet allemaal nog geplaatst worden. Eenmaal deze werken zijn gebeurd zouden we graag dus vloerverwarming aanleggen. De oppervlakte die aangelegd moet worden is ongeveer 50 vierkante meter.


CV en verwarming Bonheiden
woensdag 28 oktober 2020

Nieuwe centrale verwarming plaatsen

In een renovatieproject de bestaande centrale verwarming vervangen door een nieuwe centrale verwarming. Dit zou ik graag op gas of elektriciteit willen hebben, maar dit zou ik graag nog met de vakman bespreken.


CV en verwarming Grimbergen
woensdag 14 oktober 2020

Complete CV installatie plaatsen

Renovatie van hele appartement (1ste verdieping herenhuis) -- centrale verwarming in de gehele woning, moet individueel per verdieping/appartement. De brandstof die ik wil gebruiken is gas. De oppervlakte van dit appartement is 106 vierkante meter.


CV en verwarming Sint-Gillis
dinsdag 15 september 2020

Verwarmingsketel repareren

we hebben een centrale verwarming met mazout en warme lucht . een van de kamers krijgt geen warmte. we willen ook graag de filters vervangen Deze zou dus hersteld moeten worden.


CV en verwarming Heverlee
dinsdag 01 september 2020

Complete CV installatie installeren

Er is momenteel geen centrale verwarming aanwezig. Het is in een chalet waar cv in moet komen op propaangas. 64m²


CV en verwarming Lille
donderdag 27 augustus 2020

Gaskachels vervangen door centrale verwarming in huis

Ik heb enkele jaren geleden een oud huis gekocht. Dit wordt voorlopig enkel nog verwarmd door 2 gaskachels op de gelijkvloers. Boven is er geen verwarming. Ik zou dit willen vervangen door een centrale verwarming, zowel in de living als keuken als in de 2 slaapkamers op de eerste verdieping. Daarnaast wil ik ook reeds een aansluiting voorzien naar de zolder (waar op termijn nog 2 kamers komen) en naar de achterbouw waar nu de badkamer is (en ik op termijn ook wil aanpakken).


CV en verwarming Gentbrugge
zondag 09 augustus 2020

Complete centrale verwarmingsysteem installeren

Bestaande woning werd verwarmd op mazout. Er komt een vloerverwarming op gas op de gelijkvloers. Er komt ook een aanbouw. De eerste verdieping wordt met radiatoren verwarmd op gas, maar als vloerverwarming mogelijk is daar dan ook graag op die manier verwarmen. Vloeroppervlakte: 170 m².


CV en verwarming Heusden-Zolder
vrijdag 31 juli 2020

Complete CV installatie plaatsen

Wij zijn aan het overwegen met de aanschaf van centrale verwarming. CV op aardgas. Momenteel staat er één kachel op aardgas binnen. Combi-ketel willen we graag. Voor in totaal een huiskamer+keuken, 4 slaapkamers en badkamer + zolder.


CV en verwarming Ravels
dinsdag 16 juni 2020

Centrale verwarming en sanitair plaatsen voor een totaalrenovatie

We hebben een huis gekocht van 1951 en zoeken de volledige CV, sanitair en afvoeren te vernieuwen. Momenteel een installatie op mazout maar we willen overstappen naar aardgas. Vloerverwarming op het gelijkvloers bestaande uit inkom, woonkamer, keuken en berging. Op de eerste verdieping graag radiatoren en een ketel met doorstroming. Open bebouwing met 2 verdiepingen.


CV en verwarming Achel
maandag 15 juni 2020

Complete centrale verwarming op gas installeren

Renovatieproject. Momenteel wordt er elektrisch verwarmd, maar dit gaat verdwijnen. We willen graag CV op gas en eventueel later een houtkachel aansluiten op de CV. We hebben ook zonnepanelen.


CV en verwarming Blanden
zaterdag 13 juni 2020

CV installatie aanpassen of uitbreiden

Centrale verwarmingsinstallatie aanpassen. Momenteel mazoutverwarming maar mazoutketel werkt niet dus graag verwarmen op gas. Geen gasaanvoer in huis maar buiten is dat wel beschikbaar. Verwarmingsketel vervangen. Extra leidingen plaatsen.


CV en verwarming Zwevegem
dinsdag 09 juni 2020

Vloerverwarming nat systeem aanleggen

Vloerverwarming in nat systeem (chape) aanleggen. Momenteel centrale verwarming op aardgas. Het betreft een gebouw in renovatie van >100m².


CV en verwarming Ingelmunster
donderdag 14 mei 2020

Complete CV installatie plaatsen

Nieuw airco systeem of volledige centrale verwarmingsinstallatie op gas plaatsen. Indien volledige centrale verwarmingsinstallatie graag vloerverwarming of radiatoren. Momenteel renovatie bezig, chape is 6-7cm uitgebroken maar werken kunnen niet voortgezet worden voor dit gedaan is.


CV en verwarming Berchem (Antwerpen)
zaterdag 28 maart 2020

Plaatsen van centrale verwarming

Op dit ogenblik hebben wij nog elektrische verwarming in ons huis, wij willen graag overschakelen naar centrale verwarming. We willen graag 8 verwarmingselementen + een mogelijkheid om een verwarmingselement aan te sluiten op onze zolder.


CV en verwarming Oostende
donderdag 20 februari 2020

Centrale verwarming op aardgas leggen

Vervanging mazoutketel naar gas. --> 4 ruimtes te verwarmen met radiatoren. Liefst binnen een 3-tal maanden uit te voeren.


CV en verwarming Meldert (O-Vl)
woensdag 12 februari 2020

Complete CV installatie plaatsen

Centrale verwarming plaatsen voor een oppervlakte van 45.4m², 4 ruimtes: keuken, badkamer boven en 2 slaapkamers. Hoge rendements- of condensatieketel plaatsen.


CV en verwarming Ingelmunster
zaterdag 25 januari 2020

Vervangen verwarming door warmtepomp

Huidige situatie: Momenteel wordt de woning voor pakweg 98% verwarmd via de kachel op hout die aangesloten is op de centrale verwarming. Heel af en toe wordt de brander op stookolie opgezet, om het water sneller op temperatuur te brengen. Doorgaans is de watertemperatuur rond de 40-45°C. De overgedimensioneerde radiatoren zijn op de lage watertemeparuur voorzien. Het sanitair warm water wordt verwarmd door een elektrische boiler. Extra gegevens: • Totale oppervlakte woning: 160m² waarvan 80m² benedenverdieping, 80² bovenverdieping. De bovenverdieping wordt zelden verwarmd. • Huis ouder dan 140 jaar, geen spouwmuren, buitenmuren gelijkvloers niet geïsoleerd, bovenverdieping langs de binnenkant geïsoleerd, dak geïsoleerd en gelijkvloers plafonds 100% en vloer 50% geïsoleerd.


CV en verwarming Waasmont
woensdag 22 januari 2020

Gaskachels vervangen door centrale verwarming

2 gaskachels weghalen en 10 kamers voorzien van verwarming op gas over 3 verdiepingen. Aansluiting voor gas en dergelijke zijn er, loodgieterij moet nog voltooid worden.


CV en verwarming Tongeren
maandag 04 november 2019

Complete CV installatie installeren

Ik zou graag een nieuwe centrale verwarming op gas laten plaatsen samen met een nieuwe boiler. Het zou gaan om ongeveer twee ruimtes in een afgewerkte woning.


CV en verwarming Lier
vrijdag 11 oktober 2019

Plaatsen van een centrale verwarming

Verwarming is momenteel met gaskachels, die willen we weg en in de plaats een chauffage. Gaat om een te verwarmen opperlvakte van ongeveer 100 m² en 6 kamers.


CV en verwarming Oostende
zondag 15 september 2019

Centrale verwarming en vloerverwarming plaatsen

We hebben een appartement gekocht waarbij er nog geen centrale verwarming is. Aangezien het appartement op het gelijkvloers is, willen we graag gebruik maken van vloerverwarming. van de vloerverwarming zit inbegrepen als effectief het afwerken.


CV en verwarming Mechelen
dinsdag 13 augustus 2019

Overschakelen elektrische verwarming naar gas

Wij hebben een woning gekocht waarbij de verwarming op elektriciteit is. We maken ons zorgen over het hoge verbruik en overwegen een omschakeling naar centrale verwarming op gas. Momenteel ligt er vloerverwarming en wordt er verder gewerkt met accumulatoren. We zouden graag een richtprijs weten van de nodige werken en vragen ons af in welke mate er breekwerk aan te pas komt.


CV en verwarming Ekeren (Antwerpen)
zondag 14 juli 2019

Centrale verwarming op aardgas plaatsen

Nieuwe ketel te plaatsen met ook 6 radiatoren. Living - drie slaapkamers - badkamer.


CV en verwarming Turnhout
maandag 08 juli 2019

Herstellen lekkende cv leiding

Heb momenteel een lekkende leiding van de centrale verwarming. Lekdetectie is gebeurd.Water lekt in de kelder.Heb een offerte nodig voor de verzekering.


CV en verwarming Rotselaar
woensdag 22 mei 2019

Lucht - lucht warmtepomp plaatsen

1 ste verdieping, ruimte +/- 40 m², koelen en verwarmen. Appartement. Nu centrale mazoutketel met 6 appartementen. Totaal 76 m².


CV en verwarming Beringen
donderdag 02 mei 2019

Hybride warmtepomp plaatsen

Gasketel vervangen door een warmtepomp. Momenteel radiator-centrale verwarming en vloerverwarming. Vrijstaande woning.


CV en verwarming Kasterlee
maandag 29 april 2019

Centrale verwarming onderhouden

Centrale verwarmingsinstallatie van het merk Immergas kuisen en onderhouden.


CV en verwarming Schoten
donderdag 25 april 2019

Nieuwe termostaat plaatsen

Centrale verwarming met 2 zones, beneden met vloerverwarming en boven met radiatoren. Ook de verwarming van het zwembad is aangesloten op dezelfde ketel, een Buderus ketel. De regeling/thermostaten doen het niet meer zo goed, en dus wil ik een nieuwe, slimme thermostaat plaatsen.


CV en verwarming Edegem
dinsdag 23 april 2019

Lucht - lucht warmtepomp plaatsen

Bestaande woning. Met centrale verwarming dmv mazoutketel en radiatoren. Wij willen zonnepanelen leggen en kijken wat en waar we kunnen besparen met elektrische toestellen. Zowel qua verwarming als koeling van al onze ruimtes. Het huis is volledig onderkelderd en zou in 2 verdiepen moeten worden verwarmd. Wij zijn helemaal niet op de hoogte wat de beste mogelijkheden zijn en zouden (buiten info) ook ineens een goed voorstel wensen voor de uit te voeren werken. Het huis is ongeveer 12m breed en 9.5m diep En ongeveer 7m hoog (2 verdiepen)


CV en verwarming Geetbets
donderdag 14 maart 2019

Hybride warmtepomp te plaatsen

We hebben al een centrale verwarming op gas. Ik had graag mijn gasverbruik verder verminderd. We hebben ook zonnepannelen, nu met overproductie. Gezien ouderdom installatie (4 jaar) + zonnepannelen lijkt me een hybride systeem het meest relevante. Daarnaast vroeg ik me af of er synergie mogelijk is met mogelijk ventilatie/airco.


CV en verwarming Lier
vrijdag 08 maart 2019

Lucht - lucht warmtepomp plaatsen

Renovatie van badkamer, momenteel enkel elektrische bijverwarming. Wens om hier 1 lucht/lucht warmtepomp te plaaten + bijkomend in de aangrenzende open ruimte. De open ruimte is de overloop van de bovenverdieping en wordt gebruikt als speelkamer/bureau/tv-kamer. Er is hier momenteel geen verwarming. Er is geen centrale verwarming in de woning, de woning wordt verwarmd (gelijkvloers) met elektriciteit, gecombineerd met zonnepanelen. De bovenverdieping bevindt zich onder het dak.


CV en verwarming Holsbeek
donderdag 07 maart 2019

Zonneboiler plaatsen

Individuele zonneboiler voor een appartement op de 1e verdieping (van een gebouw met een plat dak). Momenteel is er een kleine gasboiler in het appartement voor het warm water (sanitair en keuken). De centrale verwarming gebeurt via een stookoliebrander in de kelder, die wordt gedeeld met de tweede verdieping. Het gebouw telt 3 verdiepingen en heeft meerdere platte daken. Oppervlakte van het appartement = ca 90 m2, 5 radiatoren.


CV en verwarming Antwerpen
maandag 11 februari 2019

Lucht - water warmtepomp te plaatsen

Koelen en verwarmen van woongelegenheden in woonhuis. Nu centrale verwarming op gas.


CV en verwarming Kruibeke
donderdag 31 januari 2019

CV installatie aanpassen of uitbreiden

Er is op dit ogenblik een centrale verwarming op stookolie die we wensen te vervangen door een cv op hout. De leidingen, radiatoren en thermostatische kranen moeten nagekeken worden en eventueel vervangen waar nodig. Het betreft ook een groot volume van woning (helft van kasteelvilla), dus de capaciteit moet voldoende groot zijn.


CV en verwarming Oudenaarde
donderdag 31 januari 2019

Zonneboiler plaatsen

Huis is in renovatie. Dak is gedaan (Platdak EPDM 2e verdiep =8 cm PIR en 15 cm glaswol). Schuine helling tussen 1e en 2e verdiep = dakpannen met daaronder 15 cm glaswol + 3 cm PIR platen. 1e verdiep = EPDM dak met 8cm PIR platen. Condensatiegaswandketel in combinatie met zonneboiler (VAILLANT AUROSTEP?). Zonne-energiesysteem volgens leegloopprincipe. Liefst vlakkeplaatcollectoren. Combinatie centrale verwarming en sanitair warmwaterproductie.


CV en verwarming Merksem
Offertes aanvragen