Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Installateur centrale verwarming

Centrale verwarming plaatsen

Ga je bouwen of renoveren? Je zal sowieso een centrale verwarming moeten laten plaatsen. Informatie, richtprijzen en offertes vind je hier.

Zoek je een installateur centrale verwarming?

Hoe werkt een centrale verwarmingsinstallatie?

De meeste woningen hebben tegenwoordig centrale verwarming. Het is een vrij voordelige en efficiënte manier om een huis comfortabel te verwarmen. Er is één plaats waar warmte wordt opgewekt die vervolgens over de hele woning wordt getransporteerd. Dat gebeurt via water, stoom of lucht. Meestal is het warm water dat via buizen naar radiatoren gaat en daar de warmte afgeeft aan de ruimte.

Zo vind je snel een goede professional uit de buurt

Bij Casius brengen we je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende professionals in je buurt. Zij bezorgen je vervolgens een offerte zodat je makkelijk prijzen voor het plaastsen van je chauffage kan vergelijken. Zo vind je altijd de beste deal voor een installateur centrale verwarming

Hoe werkt een centrale verwarmingsinstallatie?

Een centrale verwarmingsinstallatie bestaat uit één centrale ketel die de geproduceerde warmte verspreidt via een netwerk van leidingen of luchtkokers. Eén ketel, maar toch zijn er verschillende onderdelen aan zo'n hele verwarmingsinstallatie. Samen voorzien ze je huis van warmte.

Verwarmingsketel

Het belangrijkste onderdeel van die installatie is misschien wel de verwarmingsketel. Hier wordt de warmte opgewekt en naar de rest van de woning gestuurd. Er zijn meerdere types beschikbaar met elk hun voor- en nadelen. Sommige ketels hebben een hogere installatiekost terwijl anderen goedkoper zijn maar een lager rendement hebben. De populairste zijn een zonneboiler, de hoogrendementsketel, een condensatieketel, een warmtepomp of een pelletkachel.

Leidingen

Het warme water van de centrale ketel moet over de rest van de woning verdeeld worden. Dat gebeurt via een systeem van leidingen. Kies je voor convectieverwarming, dan lopen de leidingen naar de radiatoren. Bij vloer- of wandverwarming verdeel je de leidingen onder het oppervlak van die vloer of wand.

Meer informatie over leidingen vind je hier.

Radiatoren

Net als bij een verwarmingsketel wordt je keuze bepaald door je verbruik. Wil je grote ruimtes verwarmen, dan kies je voor radiatoren met een grote capaciteit. Kleinere ruimtes kan je verwarmen met radiatoren die een lagere wattage hebben.

Thermostaat

Dit is het controlecentrum van je verwarmingsinstallatie. Hier regel je welke temperatuur je in huis wil. Honeywell, Nest, Vaillant,... er is een enorm aanbod van merken. Overleg de voor- en nadelen van elk type met de vakman en maak de juiste keuze!

Heb je vragen en stel je die liever aan een expert? Of ben je op zoek naar prijzen om te vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Installateur chauffage

Wat kost een centrale verwarmingsinstallatie?

De totale kostprijs hangt van heel wat factoren af. De energiebron die je kiest, het type ketel die je installeert tot zelfs de kosten van het jaarlijkse onderhoud dragen allemaal bij aan het prijskaartje.

Een chauffage op aardgas kost initieel het minst. Je betaalt ongeveer € 2.500 à € 3.000 voor de installatie. Je bent afhankelijk van een leverancier, dus hou hier rekening mee voor de jaarlijkse kost

Verwarm je op mazout, dan betaal je meer voor de installatie omdat je ook een opslagketel installeert. Voordeel is dat je kan inspelen op lage prijzen voor de olie en op die manier kan besparen. Voor de installatie betaal je minstens € 5.000.

Verwarmen met pellets kost je in het begin veel. De installatie is niet goedkoop en kan oplopen tot meer dan € 5.000 euro. Pellets zelf zijn niet zo duur, dus doorheen het jaar betaal je niet zoveel.

Bij een elektrische verwarming bepaalt de prijs van je elektriciteit hoeveel je uiteindelijk betaalt. Door zonnepanelen of andere hernieuwbare opties te installeren drijf je de prijs in het begin op, maar betaal je op termijn een pak minder. Reken op een installatiekost van € 3.000.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor verwarming

donderdag 14 september 2023

Cv-ketel repareren of uitbreiden

Greetings! According to the lease agreement, we need to carry out "attest centrale verwarming". As a result, we must have two certificates: “reinigingsattest?” and “verbrandingsattest”. We have Bosch boiler (4 years old). Please tell me the cost of the above work? Thank you! Best regards, Boris. Ben je op zoek naar CV-ketel onderhoud of reparatie?: CV-ketel reparatie Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: CV ketel onderhoud / reparatie Wat is het merk van je cv-ketel?: Bosch Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Holsbeek
woensdag 13 september 2023

Nieuwe CV-ketel plaatsen

We hebben een condensatieketel waar CV aan kan aangesloten worden, maar nog geen CV. We zouden graag een offerte hebben voor de plaatsing van deze centrale verwarming.


CV en verwarming Ruisbroek (Antwerpen)
maandag 04 september 2023

CV ketel en radiatoren vervangen

Er is momenteel geen centrale verwarming. Graag mogelijkheden besproken. En offertes laten opmaken. Moeten er ook radiatoren vervangen worden?: Ja, ik wil ook radiatoren laten vervangen Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Nieuwe CV-installatie plaatsen Op welke brandstof moet de cv ketel werken?: Aardgas (condensatieketel) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Niel
Offertes aanvragen