Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Gasboiler loodgieter

Boiler aansluiten

Van plan om een nieuwe boiler te kopen? Hier ontdek je wel type boiler het best bij jouw verbruik past.

Welke types boiler zijn er?

Elektrische boiler

Elektrische boilers zijn goedkoper bij aankoop en een stuk gemakkelijker te installeren dan de variant op aardgas. Anderzijds duurt het langer voor ze het water op temperatuur krijgen en verbruiken ze meer energie. Die voor- en nadelen moet je dus tegen elkaar afwegen.

Om energiekosten te drukken, kan je op zoek gaan naar het goedkoopste tarief om op te warmen. Veel elektrische boilers werken op nachttarief of zijn aangesloten op zonnepanelen.

Boiler op aardgas

Een boiler installeren die op aardgas werkt is een logische keuze wanneer je centrale verwarming daar ook al op werkt. Aardgas verwarmt heel erg snel, dus hoeft de boiler het water niet constant op hoge temperatuur te houden. Dat loont, want de energiekosten zijn lager dan die van een elektrische boiler.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Het zonlicht valt op de boiler en wordt opgevangen door enkele collectoren die de warmte afgeven. Daarna transporteert een circulatiepomp het warme water door enkele buizen tot in een reservoir waar het wordt opgeslagen. Wanneer je warm water nodig hebt of wanneer je de verwarming aanlegt, is er dus permanent water beschikbaar.

Meer info over zonneboilers vind je op deze pagina.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt energie uit de bodem, het grondwater of uit de lucht om water of om jouw huis op te warmen. Meestal is een warmtepomp een aanvulling op een traditionele verwarming, maar je de boiler goed afstelt op het verbruik van je gezin, hoef je niet altijd bij te verwarmen. Een warmtepomp verbruikt minder stroom en dat betekent een stevige besparing op je energiefactuur die kan oplopen tot 60 à 70%.

Meer info over warmtepompen kan je hier vinden.

Geiser of toch een boiler?

Geiser/ doorstromer

Een geiser of doorstromer warmt alleen water op als dat nodig is. In theorie heb je een oneindige hoeveelheid warm water beschikbaar vanaf het moment dat je de kraan opendraait. Geisers verbruiken bijna geen energie wanneer je geen warm water nodig hebt, maar kunnen slechts een beperkte hoeveelheid water tegelijk opwarmen.

Boiler

Een boiler heeft een reservoir waar een voorraad water constant op temperatuur gehouden wordt. Het warme water is dus onmiddellijk beschikbaar, ook wanneer je de kraan maar een klein beetje opent.

Omdat een boiler een reservoir heeft, is de hoeveelheid warm water dus niet oneindig. Kies dus een boiler die past bij de hoeveelheid water jij of jouw gezin verbruikt.

Hoe kan Casius je helpen?

Onderhoud en controle boiler

Door toestellen regelmatig te laten controleren houd je het rendement hoog en beperk je jouw energiekosten. Boilers vormen daar geen uitzondering op. Tijdens een onderhoud wordt gekeken naar de algemene staat van de warmteweerstanden en gaat de inspecteur op zoek naar kalkaanslag in de leidingen of het reservoir. Een onderhoud kost je ongeveer € 150. Meer info over het onderhoud van een centrale verwarming vind je hier.

Ben je op zoek naar een expert om jouw boiler te controleren? Vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Boiler Herstelling

Boiler kopen, wat kost dat?

De prijzen voor boilers variëren even hard als de keuzemogelijkheden. Het type boiler, de plaatsing, het volume van het reservoir en de prijs van de vakman. Alles heeft een invloed op de eindprijs.

Type boiler Richtprijs
Elektrisch € 1.000 - € 1.500
Aardgas € 2.000
Zonneboiler € 3.000 - € 6.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000

Lees het artikel laten installeren van je boiler en weet exact wat het jou gaat kosten. Lees Ben je op zoek naar een exacte prijs voor jouw situatie? Beschrijf kort jouw opdracht aan een netwerk van erkende vakmensen. Zij kunnen je rake tips geven en bezorgen je een installatie op maat van jouw verbruik.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten boiler aansluiten

maandag 11 september 2023

Elektrische geiser plaatsen

Ik wens geen boiler te plaatsen maar overweeg de installatie van een elektrische geiser. Mijn huidige boiler is +/- 25 jaar oud. Ik verwacht vroeg of laat een panne.


Loodgieterij Ninove
maandag 04 september 2023

elektrische boiler 100l Atlantic ontkalken en onderhoud

Het is een elektrische boiler van 100L van het merk Atlantic hangend in de hoogte boven het toilet. Volgens de eigenaar is deze in geen 10j ontkalkt geweest of echt nagekeken qua onderhoud, hij bleef wel altijd werken. Er is ook gedruppel in dat witte opvangbak eronder en het gebeurt soms in de winter dat de opvangbak overloopt en dat hij er een emmer moet onder zetten om het op te vangen. Ik kan eventueel foto's van de boiler toevoegen voor een beter beeld.


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
zaterdag 26 augustus 2023

Leidingen vervangen + boiler plaatsen

Ik heb iemand doen komen kijken en onze boiler zijn leidingen zijn kapot in badkamer maar de buis van gas laat ook gas door dus dit ook vervangen


Loodgieterij Liedekerke
maandag 21 augustus 2023

Boiler en leidingen plaatsen

Nieuwe leidingen en boiler plaatsen in de badkamer


Loodgieterij Erpe-Mere
woensdag 09 augustus 2023

Vervangen boiler badkamer

Oude lekt, moet mogelijk vervanger worden. Het gaat om een elektrische boiler


Loodgieterij Aartselaar
dinsdag 01 augustus 2023

Vervangen van defecte boile

We hebben nu een elektrische boiler voor een een gezin van 4. Boiler is stuk dus kunnen niet te lang zonder warm water. de boiler hangt onder de badkamer en langs de keuken, we gebruiken hem voor beide ruimtes. we willen overstappen naar een doorstromer. eventueel zelfs een doorstromer op gas (aardgasaansluiting is er).


Loodgieterij Zutendaal
dinsdag 18 juli 2023

Installeren elektrische boiler

Ik heb op dit moment een woning met een aardgasketel met doorstromer. Ik gebruik deze voor te koken, verwarming en warm water. Sinds 3 jaar heb ik nu zonnepanelen en ik zou een elektrische boiler willen om te gebruiken voor warm water dat ik dan kan opwarmen overdag. Gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen.


Loodgieterij Kleine-Brogel
maandag 03 juli 2023

Loodgieter nodig voor boiler

Mijn elektrische boiler in mijn badkamer werk niet meer en geeft geen warm water meer. Moet hersteld worden.


Loodgieterij Antwerpen
woensdag 28 juni 2023

Vervanging boiler (water/CV)

Vervanging boiler voor water & CV voor een woning van ca. 120m2


Loodgieterij Londerzeel
zondag 11 juni 2023

Boiler elektrisch onder aanrecht

Elektrische boiler 10l onder het aanrecht plaatsen en aansluiten


Loodgieterij Hoboken (Antwerpen)
Offertes aanvragen