Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gasboiler loodgieter

Boiler aansluiten

Van plan om een nieuwe boiler te kopen? Hier ontdek je wel type boiler het best bij jouw verbruik past.

Welke types boiler zijn er?

Elektrische boiler

Elektrische boilers zijn goedkoper bij aankoop en een stuk gemakkelijker te installeren dan de variant op aardgas. Anderzijds duurt het langer voor ze het water op temperatuur krijgen en verbruiken ze meer energie. Die voor- en nadelen moet je dus tegen elkaar afwegen.

Om energiekosten te drukken, kan je op zoek gaan naar het goedkoopste tarief om op te warmen. Veel elektrische boilers werken op nachttarief of zijn aangesloten op zonnepanelen.

Boiler op aardgas

Een boiler installeren die op aardgas werkt is een logische keuze wanneer je centrale verwarming daar ook al op werkt. Aardgas verwarmt heel erg snel, dus hoeft de boiler het water niet constant op hoge temperatuur te houden. Dat loont, want de energiekosten zijn lager dan die van een elektrische boiler.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Het zonlicht valt op de boiler en wordt opgevangen door enkele collectoren die de warmte afgeven. Daarna transporteert een circulatiepomp het warme water door enkele buizen tot in een reservoir waar het wordt opgeslagen. Wanneer je warm water nodig hebt of wanneer je de verwarming aanlegt, is er dus permanent water beschikbaar.

Meer info over zonneboilers vind je op deze pagina.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt energie uit de bodem, het grondwater of uit de lucht om water of om jouw huis op te warmen. Meestal is een warmtepomp een aanvulling op een traditionele verwarming, maar je de boiler goed afstelt op het verbruik van je gezin, hoef je niet altijd bij te verwarmen. Een warmtepomp verbruikt minder stroom en dat betekent een stevige besparing op je energiefactuur die kan oplopen tot 60 à 70%.

Meer info over warmtepompen kan je hier vinden.

Geiser of toch een boiler?

Geiser/ doorstromer

Een geiser of doorstromer warmt alleen water op als dat nodig is. In theorie heb je een oneindige hoeveelheid warm water beschikbaar vanaf het moment dat je de kraan opendraait. Geisers verbruiken bijna geen energie wanneer je geen warm water nodig hebt, maar kunnen slechts een beperkte hoeveelheid water tegelijk opwarmen.

Boiler

Een boiler heeft een reservoir waar een voorraad water constant op temperatuur gehouden wordt. Het warme water is dus onmiddellijk beschikbaar, ook wanneer je de kraan maar een klein beetje opent.

Omdat een boiler een reservoir heeft, is de hoeveelheid warm water dus niet oneindig. Kies dus een boiler die past bij de hoeveelheid water jij of jouw gezin verbruikt.

Hoe kan Casius je helpen?

Onderhoud en controle boiler

Door toestellen regelmatig te laten controleren houd je het rendement hoog en beperk je jouw energiekosten. Boilers vormen daar geen uitzondering op. Tijdens een onderhoud wordt gekeken naar de algemene staat van de warmteweerstanden en gaat de inspecteur op zoek naar kalkaanslag in de leidingen of het reservoir. Een onderhoud kost je ongeveer € 150. Meer info over het onderhoud van een centrale verwarming vind je hier.

Ben je op zoek naar een expert om jouw boiler te controleren? Vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Boiler Herstelling

Boiler kopen, wat kost dat?

De prijzen voor boilers variëren even hard als de keuzemogelijkheden. Het type boiler, de plaatsing, het volume van het reservoir en de prijs van de vakman. Alles heeft een invloed op de eindprijs.

Type boiler Richtprijs
Elektrisch € 1.000 - € 1.500
Aardgas € 2.000
Zonneboiler € 3.000 - € 6.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000

Ben je op zoek naar een exacte prijs voor jouw situatie? Beschrijf kort jouw opdracht aan een netwerk van erkende vakmensen. Zij kunnen je rake tips geven en bezorgen je een installatie op maat van jouw verbruik.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten boiler aansluiten

dinsdag 28 juni 2022

Elektrische boiler plaatsen

Wij zijn een architectenbureau en zijn voor de verbouwing van ons nieuw kantoor op zoek naar een oplossing voor warm water. Er komt een kitchenette en een douche. De kitchenette moet normaal functioneren, de douche zal niet veel gebruikt worden. We zijn op zoek naar de meest eenvoudige oplossing met een elektrische boiler. De bekabeling en elektrische aansluiting zal voorzien worden door onze aannemer elektriciteit. Nu is er niks aanwezig van boiler Wat zijn de mogelijkheden? Met welk budget moeten we rekening houden (inclusief plaatsing)?


Loodgieterij Sint-Jans-Molenbeek
maandag 27 juni 2022

Boiler plaatsen

M'n huidige boiler lekt en is volgens mij aan vervanging toe. Deze hangt wel op het eerste verdiep in de trappenhal. Elektrische boiler.


Loodgieterij Merksem
vrijdag 24 juni 2022

Nieuwe boiler plaatsen

Oude aardgasboiler (1977) vervangen De nieuwe moet ook op aardgas werken ook terug met doorstromer


Loodgieterij Herenthout
dinsdag 14 juni 2022

Afvoer lavabo herstellen en boiler nakijken

Wij zoeken een loodgieter die een afvoer van een lavabo kan herstellen en een boiler Vaillant kan nakijken vooraleer deze dient gekeurd te worden.


Loodgieterij Gent
dinsdag 14 juni 2022

Reparatie zonneboiler

We zijn op zoek naar een vakman die onze zonneboiler kan herstellen. De hoofdruk blijft openstaan. Als ik het koud water opzet loopt er heel heet water heel hard van boven uit.


Loodgieterij Mol
dinsdag 07 juni 2022

Gas- + sanitairleidingen plaatsen

Ik zit met een nieuwbouw en zou de gasleidingen nog moeten plaatsen naar de boiler toe alsook sanitaire leidingen + de radiatoren zelf en ik zoek iemand die deze werken voor mij kan uitvoeren.


Loodgieterij Haasdonk
zondag 05 juni 2022

Boiler vervangen

Vervangen/plaatsen van elektrische boiler van 5 à 10 liter onder gootsteen in keuken.


Loodgieterij Kessel-Lo
zondag 05 juni 2022

Boiler vervangen

Elektrische boiler 50liter + aansluiting op bestaande gas cv Vaillant. Voorkeur onmiddellijk warm water. Afstand tot douche 1meter


Loodgieterij Dilbeek
vrijdag 03 juni 2022

Elektrische boiler plaatsen

Een slimme elektrische boiler van 80 of 100L plaatsen om warmwater te voorzien in badkamer en eventueel keuken


Loodgieterij Kuringen
donderdag 19 mei 2022

Elektrische boiler plaatsen

Ik heb momenteel een C.V op stookolie. Ik ga deze zomer zonnepanelen, warmtepomp en batterij laten plaatsen. Ik ben op zoek naar een elektrische boiler van 150 L.


Loodgieterij Geel
Offertes aanvragen