Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gasboiler loodgieter

Boiler aansluiten

Van plan om een nieuwe boiler te kopen? Hier ontdek je wel type boiler het best bij jouw verbruik past.

Welke types boiler zijn er?

Elektrische boiler

Elektrische boilers zijn goedkoper bij aankoop en een stuk gemakkelijker te installeren dan de variant op aardgas. Anderzijds duurt het langer voor ze het water op temperatuur krijgen en verbruiken ze meer energie. Die voor- en nadelen moet je dus tegen elkaar afwegen.

Om energiekosten te drukken, kan je op zoek gaan naar het goedkoopste tarief om op te warmen. Veel elektrische boilers werken op nachttarief of zijn aangesloten op zonnepanelen.

Boiler op aardgas

Een boiler installeren die op aardgas werkt is een logische keuze wanneer je centrale verwarming daar ook al op werkt. Aardgas verwarmt heel erg snel, dus hoeft de boiler het water niet constant op hoge temperatuur te houden. Dat loont, want de energiekosten zijn lager dan die van een elektrische boiler.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Het zonlicht valt op de boiler en wordt opgevangen door enkele collectoren die de warmte afgeven. Daarna transporteert een circulatiepomp het warme water door enkele buizen tot in een reservoir waar het wordt opgeslagen. Wanneer je warm water nodig hebt of wanneer je de verwarming aanlegt, is er dus permanent water beschikbaar.

Meer info over zonneboilers vind je op deze pagina.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt energie uit de bodem, het grondwater of uit de lucht om water of om jouw huis op te warmen. Meestal is een warmtepomp een aanvulling op een traditionele verwarming, maar je de boiler goed afstelt op het verbruik van je gezin, hoef je niet altijd bij te verwarmen. Een warmtepomp verbruikt minder stroom en dat betekent een stevige besparing op je energiefactuur die kan oplopen tot 60 à 70%.

Meer info over warmtepompen kan je hier vinden.

Geiser of toch een boiler?

Geiser/ doorstromer

Een geiser of doorstromer warmt alleen water op als dat nodig is. In theorie heb je een oneindige hoeveelheid warm water beschikbaar vanaf het moment dat je de kraan opendraait. Geisers verbruiken bijna geen energie wanneer je geen warm water nodig hebt, maar kunnen slechts een beperkte hoeveelheid water tegelijk opwarmen.

Boiler

Een boiler heeft een reservoir waar een voorraad water constant op temperatuur gehouden wordt. Het warme water is dus onmiddellijk beschikbaar, ook wanneer je de kraan maar een klein beetje opent.

Omdat een boiler een reservoir heeft, is de hoeveelheid warm water dus niet oneindig. Kies dus een boiler die past bij de hoeveelheid water jij of jouw gezin verbruikt.

Hoe kan Casius je helpen?

Onderhoud en controle boiler

Door toestellen regelmatig te laten controleren houd je het rendement hoog en beperk je jouw energiekosten. Boilers vormen daar geen uitzondering op. Tijdens een onderhoud wordt gekeken naar de algemene staat van de warmteweerstanden en gaat de inspecteur op zoek naar kalkaanslag in de leidingen of het reservoir. Een onderhoud kost je ongeveer € 150. Meer info over het onderhoud van een centrale verwarming vind je hier.

Ben je op zoek naar een expert om jouw boiler te controleren? Vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Boiler Herstelling

Boiler kopen, wat kost dat?

De prijzen voor boilers variëren even hard als de keuzemogelijkheden. Het type boiler, de plaatsing, het volume van het reservoir en de prijs van de vakman. Alles heeft een invloed op de eindprijs.

Type boiler Richtprijs
Elektrisch € 1.000 - € 1.500
Aardgas € 2.000
Zonneboiler € 3.000 - € 6.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000

Lees het artikel laten installeren van je boiler en weet exact wat het jou gaat kosten. Lees Ben je op zoek naar een exacte prijs voor jouw situatie? Beschrijf kort jouw opdracht aan een netwerk van erkende vakmensen. Zij kunnen je rake tips geven en bezorgen je een installatie op maat van jouw verbruik.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten boiler aansluiten

woensdag 23 november 2022

Vervangen boiler badkamer

Electrische boiler (15j) in de badkamer is defect en dient vervangen te worden. Dacht aan een capaciteit van 100 liter. Kan helpen om oude boiler af te haken en naar buiten te dragen.


Loodgieterij Strombeek-Bever
woensdag 23 november 2022

Vervangen huidige CV ketel met elektrische boiler.

Wegnemen waterverwarmer, plaatsen nieuwe elektrische boiler 150L, aanleggen leiding in opbouw naar boven. Aanleggen kw en ww naar keuken, keukenkraan op de gootsteen.


Loodgieterij Eeklo
dinsdag 22 november 2022

Vloerverwarming + loodgieterij

totale oppervlakte vloerverwarming gelijkvloers: +/- 70 m2 (de oppervlakte waar de trap is + badkamer er bijgerekend (geschat). oppervlakte eerste verdiep: soort verwarming: vloer of plafondverwarming slaapkamer 1: 17,32m2 slaapkamer 2: 16,94m2 badkamer: 9,21m2 totale oppervlakte kamers: 43,47m2 aantal toiletten: 2 (één beneden waar er al voorziening is, één boven in de badkamer (recht er boven) waar nog geen voorziening is. We hadden wel graag al voorziening gehad op zolder voor een toilet, een bad/douche en een lavabo alsook verwarming. Buitenkraan: ja De keuken die er staat zouden we restaureren en dus ook verder gebruiken. We zagen dat er onder de wasbak een kleine boiler(?) zit


Loodgieterij Oordegem
maandag 21 november 2022

Verplaatsen boiler

Ik zou graag mijn boiler willen verplaatsen naar toilet. Da's naast waar hij nu staat in badkamer.


Loodgieterij Wilrijk
woensdag 16 november 2022

Elektrische boiler badkamer

Vervangen van de boiler in onze badkamer


Loodgieterij Deurne (Vl-Br)
dinsdag 15 november 2022

Boiler in badkamer vervangen

Vervanging boiler badkamer Oude boiler Ariston is lek, onder garantie.


Loodgieterij Antwerpen
maandag 14 november 2022

Herstel of vervangen van boiler Siemens

Mijn Siemens SF0110 negen jaar oud lekt sinds gisteren. Herstelling nog mogelijk? Er moet iets gebeuren want er komt nog steeds water uit ook al heb ik gisteren de toevoerkraan gesloten en de stekker uitgetrokken. Met een voorraad van 10 L water heb ik voldoende voor mijn afwas. Dus ik wens nazicht van de bestaande boiler door een technieker + advies volgende stap.


Loodgieterij Sint-Katelijne-Waver
maandag 14 november 2022

Elektrische boiler plaatsen

Huidige boiler moet vervangen worden. Vat van 170l. Eventueel een slimme boiler. We hebben zonnepanelen.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
donderdag 10 november 2022

Waterleiding aanleggen

Verschillende werkzaamheden: 1. Reparatie/vervanging 200l elektrische boiler. Deze lekt op dit moment (begane grond) 2. Waterleiding & afvoer voorzien op eerste verdiep (voor douche en wc) 3. Installatie 100l boiler op eerste verdiep. Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Bonheiden
woensdag 09 november 2022

Sanitair van woning compleet heraanleggen

Renovatie van sanitair, herdoen van de (warm, koud, regen) water toevoer en afvoeren 18 warmwater punten 21 koudwater punten 13 regenwater punten Technische schacht bestaat en vloeren gaan uitgebroken zijn / dus begin van een goede basis/nieuwbouw Daarnaast - Vervangen van oude gasketel door CV palletketel met buffervat en zonneboiler (okofen) - aanleggen vloerverwarming voor alle verdiepingen


Loodgieterij Wezembeek-Oppem
Offertes aanvragen