Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gasboiler loodgieter

Boiler aansluiten

Boiler aansluiten

Van plan om een nieuwe boiler te kopen? Hier ontdek je wel type boiler het best bij jouw verbruik past.

Welke types boiler zijn er?

Elektrische boiler

Elektrische boilers zijn goedkoper bij aankoop en een stuk gemakkelijker te installeren dan de variant op aardgas. Anderzijds duurt het langer voor ze het water op temperatuur krijgen en verbruiken ze meer energie. Die voor- en nadelen moet je dus tegen elkaar afwegen.

Om energiekosten te drukken, kan je op zoek gaan naar het goedkoopste tarief om op te warmen. Veel elektrische boilers werken op nachttarief of zijn aangesloten op zonnepanelen.

Boiler op aardgas

Een boiler installeren die op aardgas werkt is een logische keuze wanneer je centrale verwarming daar ook al op werkt. Aardgas verwarmt heel erg snel, dus hoeft de boiler het water niet constant op hoge temperatuur te houden. Dat loont, want de energiekosten zijn lager dan die van een elektrische boiler.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Het zonlicht valt op de boiler en wordt opgevangen door enkele collectoren die de warmte afgeven. Daarna transporteert een circulatiepomp het warme water door enkele buizen tot in een reservoir waar het wordt opgeslagen. Wanneer je warm water nodig hebt of wanneer je de verwarming aanlegt, is er dus permanent water beschikbaar.

Meer info over zonneboilers vind je op deze pagina.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt energie uit de bodem, het grondwater of uit de lucht om water of om jouw huis op te warmen. Meestal is een warmtepomp een aanvulling op een traditionele verwarming, maar je de boiler goed afstelt op het verbruik van je gezin, hoef je niet altijd bij te verwarmen. Een warmtepomp verbruikt minder stroom en dat betekent een stevige besparing op je energiefactuur die kan oplopen tot 60 à 70%.

Meer info over warmtepompen kan je hier vinden.

Geiser of toch een boiler?

Geiser/ doorstromer

Een geiser of doorstromer warmt alleen water op als dat nodig is. In theorie heb je een oneindige hoeveelheid warm water beschikbaar vanaf het moment dat je de kraan opendraait. Geisers verbruiken bijna geen energie wanneer je geen warm water nodig hebt, maar kunnen slechts een beperkte hoeveelheid water tegelijk opwarmen.

Boiler

Een boiler heeft een reservoir waar een voorraad water constant op temperatuur gehouden wordt. Het warme water is dus onmiddellijk beschikbaar, ook wanneer je de kraan maar een klein beetje opent.

Omdat een boiler een reservoir heeft, is de hoeveelheid warm water dus niet oneindig. Kies dus een boiler die past bij de hoeveelheid water jij of jouw gezin verbruikt.

Hoe kan Casius je helpen?

Onderhoud en controle boiler

Door toestellen regelmatig te laten controleren houd je het rendement hoog en beperk je jouw energiekosten. Boilers vormen daar geen uitzondering op. Tijdens een onderhoud wordt gekeken naar de algemene staat van de warmteweerstanden en gaat de inspecteur op zoek naar kalkaanslag in de leidingen of het reservoir. Een onderhoud kost je ongeveer € 150. Meer info over het onderhoud van een centrale verwarming vind je hier.

Ben je op zoek naar een expert om jouw boiler te controleren? Vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Gasboiler Installateur

Boiler kopen, wat kost dat?

De prijzen voor boilers variëren even hard als de keuzemogelijkheden. Het type boiler, de plaatsing, het volume van het reservoir en de prijs van de vakman. Alles heeft een invloed op de eindprijs.

Type boiler Richtprijs
Elektrisch € 1.000 - € 1.500
Aardgas € 2.000
Zonneboiler € 3.000 - € 6.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000

Ben je op zoek naar een exacte prijs voor jouw situatie? Beschrijf kort jouw opdracht aan een netwerk van erkende vakmensen. Zij kunnen je rake tips geven en bezorgen je een installatie op maat van jouw verbruik.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten boiler aansluiten

dinsdag 19 oktober 2021

Boiler installeren

Ik zou graag een gasboiler laten plaatsen. En een elektrische boiler voor 150L We hebben momenteel geen boiler thuis.


Loodgieterij Beverst
maandag 18 oktober 2021

Boiler herstellen

ik heb geen warm water meer thuis


Loodgieterij Maaseik
zaterdag 09 oktober 2021

Boiler plaatsen

Het gaat over een close-in boiler die onder een kleine spoelbak geplaatst moet worden. Er is elektriciteit en waterleidingen. De spoelbak en kraan staan er dus, we hebben gewoon warm water nodig.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
vrijdag 08 oktober 2021

Elektrische boiler + kranen installeren

Wij zouden graag een elektrische boiler en kranen laten installeren in ons tuinkantoor. Dit zou in de keuken moeten komen.


Loodgieterij Grobbendonk
donderdag 07 oktober 2021

Onderhouden boiler

Looking for a plumber to do a service of valiant


Loodgieterij Boom
maandag 04 oktober 2021

Elektrische boiler plaatsen

Ik heb nu warm water op gas, maar door mijn zonnepanelen wil elektrisch verwarmd water. We zouden dus de boiler willen vervangen door een elektrische variant


Loodgieterij Overboelare
dinsdag 14 september 2021

Aardgasboiler vervangen in badkamer

Graag nieuwe aardgasboiler plaatsen, oude butaanboiler is meer dan 15 jaar. Aardgas met meter is reeds aanwezig. Enkel voor warm water voor keuken en badkamer. Oude ruikt naar gas dus dringend vervangen.


Loodgieterij Assent
donderdag 09 september 2021

Keukenboiler installeren onder gootsteen

We moeten een boiler onder onze gootsteen installeren, evenals een kraan. Dit voor onze vestiging in Mechelen.


Loodgieterij Mechelen
zondag 29 augustus 2021

Boiler vervangen

Ik zou graag mijn 150L elektrische boiler vervangen met een boiler van 100L en met een maximale breedte van 45cm. De aansluitingen zijn in koper en berijkbaar vanin de schacht.


Loodgieterij Schaarbeek
dinsdag 17 augustus 2021

Elektrische boiler in badkamer

Nood aan een nieuwe elektrische boiler in een badkamer. Ik zoek een boiler die minstens een bad volledig kan vullen, dus ik gok ongeveer 150 liter.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
zaterdag 17 juli 2021

Gasboiler vervangen

Mijn aardgasboiler doet het niet meer. Ik had dus graag een nieuwe laten installeren en ondertussen ook kijken voor een volledige badkamerrenovatie op termijn.


Loodgieterij Sint-Andries
woensdag 14 juli 2021

Vervangen staand toilet en elektrische boiler

We zouden graag een vakman hebben die onze elektrische boiler (50 l) kan nakijken en vermoedelijk kan vervangen - er komt vuil uit en er staat vocht in de kelder (waar hij is geïnstalleerd) Ook onze wc zou vervangen moeten worden, graag type staand toilet behouden


Loodgieterij Outgaarden
dinsdag 06 juli 2021

Electrische boiler plaatsen

Oude boiler vervangen. De oude moet meegenomen worden. Het moet geen dure boiler zijn het is voor een appartementjes. Het mag een boiler zijn van 50 l.


Loodgieterij Oostende
donderdag 01 juli 2021

vervangen instant hot boiler

Graag vakman spoedig ter plaatse: We hebben in de keuken (gelijkvloers) een keukeneiland met zo'n cookerkraan, daaronder is een elektrische boiler voor instant heet water, maar dit is kapot en dient dus te worden vervangen. Ondertussen hebben we dus hebben we geen warm water meer. Mochten we in tussentijd al warm water van de verwarming kunnen tappen, zou dat heel fijn zijn.


Loodgieterij Berendrecht
zaterdag 19 juni 2021

Ontkalken elektrische boiler

Mijn elektrische boiler voor de badkamer van 50 liter moet ontkalkt worden. Er is veel kalk aanwezig in het leidingwater in de regio, dus lijkt me geen overbodige luxe om dit regelmatig te laten uitvoeren.


Loodgieterij Tienen
zaterdag 12 juni 2021

Kleine keukenboiler plaatsen

Ik zou een kleine boiler van 5 of 10 liter moeten hebben onder de pompsteen in de keuken. Enkel voor de afwas in de keuken.


Loodgieterij Sint-Amandsberg
dinsdag 08 juni 2021

Boiler + radiatoren vervangen en herstelling sanitair

Boiler op aardgas moet vervangen worden. Die staat momenteel naast de badkamer en maar daar ook blijven na vervangen. Verder 2 radiators die een kleine herstelling nodig hebben (radiatorkraan vervangen) + eventueel lek in de kelder herstellen (vervanging van stuk waterbuis in de muur) + plaatsen thermostaat.


Loodgieterij Berlaar
donderdag 27 mei 2021

Boiler vervangen

Huidig toestel is een doorstromer op gas. Deze zou ik graag vervangen door een elektrische boiler die niet te groot is (kleine badkamer) van 100l of 120-150l (indien niet te groot).


Loodgieterij Mechelen
zaterdag 22 mei 2021

Doorstromer plaatsen

Er zou een doorstromer moeten geplaatst worden voor de nieuwe badkamer en keuken om warm water aan te voerenDoorstroom boiler is een pre voor nieuw badkamer en keuken op de gelijkvloers, voor gasten gebruik.


Loodgieterij Bornem
woensdag 19 mei 2021

Vervangen afvoer spoelbak / vaatwasser / boiler

Onder het aanrecht zit een boiler + afvoer spoelbak+ afvoer wasmachine aangesloten. Dit lekt en willen we graag helemaal laten vervangen. Verder hebben we verschillende kleine klussen in de keuken (niet goed sluitende koelkastdeur etc) die we graag willen laten verhelpen.


Loodgieterij Wijgmaal (Vl-Br)
maandag 17 mei 2021

Boiler installeren

Er zou een elektrische boiler geplaatst moeten worden. De boiler zou enkel warm water moeten voorzien voor de badkamer en de keuken. Dit doordat de centrale verwarming voor het gebouw op stookolie is. De vorige boiler zou weggehaald moeten worden.


Loodgieterij Borgerhout (Antwerpen)
donderdag 13 mei 2021

Aardgasboiler plaatsen

Wij zouden graag een aardgasboiler in de kelder laten plaatsen We hebben een gasketel en het idee was om daar een boiler op te zetten, dat aangesloten zit op de verwarming. De gasketel is enkel de verwarming.


Loodgieterij Deurne
zondag 02 mei 2021

Boiler vervangen

Vervanging van elektrische boiler horizontaal 200L. Hij geeft geen warm water meer. 8 jaar oud. ALT (merk)


Loodgieterij Sint-Amandsberg
maandag 26 april 2021

Elektrische boiler plaatsen

Ik zou graag een elektrische boiler laten plaatsen. De boiler is stuk en we hebben nu dus geen warm water meer.


Loodgieterij Halen
maandag 26 april 2021

Elektrische doorstromer vervangen

Plaatsen van elektrische doorstromer ter vervanging van een kapotte boiler op dezelfde plek en met de bestaande leidingen. Ik wil het risico niet meer nemen om een boiler te nemen, want het water stond tot in mijn garage wanneer de boiler stuk ging.


Loodgieterij Eeklo
woensdag 21 april 2021

Gasleiding controle

De gasleidingen zouden gecontroleerd moeten worden op eventuele lekkages. Het is mogelijk dat er een klein lek aanwezig is, dit zou herstelt moeten worden. Daarnaast zou de gasboiler gekeurd moeten worden.


Loodgieterij Antwerpen
woensdag 14 april 2021

Verwarming vernieuwd worden in heel gebouw

Verwarming op gas (kan in de toekomst warmteboiler worden) moet in heel het gebouw vernieuwd worden. Daarnaast moeten er buizen ingesleepd worden.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
dinsdag 13 april 2021

Plaatsing elektrische boiler en doorstromer

Er zou een elektrische boiler (nu hebben ze een boiler van 150 liter) en elektrische doorstromer geplaatst moeten worden. We zijn met twee personen.


Loodgieterij Liedekerke
vrijdag 09 april 2021

Vervangen waterleidingen vanaf boiler (dringend)

Huis is in 1966 gebouwd. Er kwam bijna geen water meer uit de kranen omdat de buizen dichtgeslibd zijn. De leidingen professioneel laten spoelen heeft het alleen maar erger gemaakt: zowel in de badkamer (1ste verdieping) als de keuken (gelijkvloers) komt er geen water meer uit de kraan. heel lastig voor de bewoner die nu in de kelder warm water moet 'tanken'. Waarschijnlijk moeten er nieuwe leidingen gelegd worden. De oude leidingen liggen in de spouwmuur. De huidige leidingen volgen een heel traject door muren, onder laminaat en door plafonds en zelfs tegelwerk. We willen alles graag terug in 'originele staat' afgewerkt. Werken zijn dringend!


Loodgieterij Lanaken
zaterdag 03 april 2021

Boiler vervangen

Oude boiler 150L verwijderen en nieuwe plaatsen. Het moet een elektrische boiler zijn met de zelfde inhoud. En de merk ervan is Siemens. Het is in de garage.


Loodgieterij Veltem-Beisem
Offertes aanvragen