Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gasboiler loodgieter

Boiler aansluiten

Van plan om een nieuwe boiler te kopen? Hier ontdek je wel type boiler het best bij jouw verbruik past.

Welke types boiler zijn er?

Elektrische boiler

Elektrische boilers zijn goedkoper bij aankoop en een stuk gemakkelijker te installeren dan de variant op aardgas. Anderzijds duurt het langer voor ze het water op temperatuur krijgen en verbruiken ze meer energie. Die voor- en nadelen moet je dus tegen elkaar afwegen.

Om energiekosten te drukken, kan je op zoek gaan naar het goedkoopste tarief om op te warmen. Veel elektrische boilers werken op nachttarief of zijn aangesloten op zonnepanelen.

Boiler op aardgas

Een boiler installeren die op aardgas werkt is een logische keuze wanneer je centrale verwarming daar ook al op werkt. Aardgas verwarmt heel erg snel, dus hoeft de boiler het water niet constant op hoge temperatuur te houden. Dat loont, want de energiekosten zijn lager dan die van een elektrische boiler.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Het zonlicht valt op de boiler en wordt opgevangen door enkele collectoren die de warmte afgeven. Daarna transporteert een circulatiepomp het warme water door enkele buizen tot in een reservoir waar het wordt opgeslagen. Wanneer je warm water nodig hebt of wanneer je de verwarming aanlegt, is er dus permanent water beschikbaar.

Meer info over zonneboilers vind je op deze pagina.

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt energie uit de bodem, het grondwater of uit de lucht om water of om jouw huis op te warmen. Meestal is een warmtepomp een aanvulling op een traditionele verwarming, maar je de boiler goed afstelt op het verbruik van je gezin, hoef je niet altijd bij te verwarmen. Een warmtepomp verbruikt minder stroom en dat betekent een stevige besparing op je energiefactuur die kan oplopen tot 60 à 70%.

Meer info over warmtepompen kan je hier vinden.

Geiser of toch een boiler?

Geiser/ doorstromer

Een geiser of doorstromer warmt alleen water op als dat nodig is. In theorie heb je een oneindige hoeveelheid warm water beschikbaar vanaf het moment dat je de kraan opendraait. Geisers verbruiken bijna geen energie wanneer je geen warm water nodig hebt, maar kunnen slechts een beperkte hoeveelheid water tegelijk opwarmen.

Boiler

Een boiler heeft een reservoir waar een voorraad water constant op temperatuur gehouden wordt. Het warme water is dus onmiddellijk beschikbaar, ook wanneer je de kraan maar een klein beetje opent.

Omdat een boiler een reservoir heeft, is de hoeveelheid warm water dus niet oneindig. Kies dus een boiler die past bij de hoeveelheid water jij of jouw gezin verbruikt.

Hoe kan Casius je helpen?

Onderhoud en controle boiler

Door toestellen regelmatig te laten controleren houd je het rendement hoog en beperk je jouw energiekosten. Boilers vormen daar geen uitzondering op. Tijdens een onderhoud wordt gekeken naar de algemene staat van de warmteweerstanden en gaat de inspecteur op zoek naar kalkaanslag in de leidingen of het reservoir. Een onderhoud kost je ongeveer € 150. Meer info over het onderhoud van een centrale verwarming vind je hier.

Ben je op zoek naar een expert om jouw boiler te controleren? Vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Boiler Herstelling

Boiler kopen, wat kost dat?

De prijzen voor boilers variëren even hard als de keuzemogelijkheden. Het type boiler, de plaatsing, het volume van het reservoir en de prijs van de vakman. Alles heeft een invloed op de eindprijs.

Type boiler Richtprijs
Elektrisch € 1.000 - € 1.500
Aardgas € 2.000
Zonneboiler € 3.000 - € 6.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000

Lees het artikel laten installeren van je boiler en weet exact wat het jou gaat kosten. Lees Ben je op zoek naar een exacte prijs voor jouw situatie? Beschrijf kort jouw opdracht aan een netwerk van erkende vakmensen. Zij kunnen je rake tips geven en bezorgen je een installatie op maat van jouw verbruik.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten boiler aansluiten

zondag 12 maart 2023

Boiler badkamer

Oude boiler vervangen in badkamer


Loodgieterij Beerlegem
zaterdag 11 maart 2023

Elektrische boiler plaatsen

Normaal hadden we een gasboiler nu willen we het vervangen in een elektrische boiler.


Loodgieterij Hasselt
donderdag 09 maart 2023

Boiler badkamer vervangen

Een elektrische boiler van 100 liter vervangen in een afgewerkte badkamer Liefst een platte boiler voor 2 personen en het label B


Loodgieterij Hasselt
woensdag 08 maart 2023

Boiler vervangen

Vervangen oude Juncker gasboiler in badkamer


Loodgieterij Oostende
woensdag 01 maart 2023

Boiler voor douche plaatsen

Plaatsen boiler voor twee personen (douche). Voorkeur voor elektrische boiler


Loodgieterij Nieuwerkerken (Aalst)
zaterdag 25 februari 2023

Boiler ontkalken

Klusjesman gezocht om elektrische boiler te ontkalken. Het lichtje knippert dus moet ontkalkt worden.


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
dinsdag 21 februari 2023

Vervanging waterleidingen (liefst zonder veel breekwerk)

De waterleidingen moeten vervangen worden, daarnaast heb ik meubels die geplaatst moeten worden in de badkamer nadat de leidingen in orde zijn. Ook een installatie (plus aankoop) van een warmtepompboiler is nodig.


Loodgieterij Genk
zondag 19 februari 2023

Boiler aansluiten

We hebben een vakman nodig om een boiler voor verwarming water aan te sluiten op zolder.


Loodgieterij Aarschot
zaterdag 18 februari 2023

Oude boiler vervangen

Een oude werkende 200 L boiler vervangen door een kleinere, leiding inkorten. Staat op zolder.


Loodgieterij Aalst
zaterdag 18 februari 2023

Plaatsen Boiler

We hebben een vakman nodig voor het ophangen, aansluiten en opstarten van een boiler. Bestaande gas doorstromer moeten behouden blijven.


Loodgieterij Deftinge
Offertes aanvragen