Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Betonvloer leggen binnen of buiten

Betonvloer gieten

Betonvloer gieten

Alle info over beton vloer gieten

Beton gieten: laten storten of zelf gieten?

Een betonvloer gieten kan op verschillende plaatsen in en rond je woning. Je kan beton laten storten als vloer in je woning, als oprit of terras of als ondergrond voor jouw tuinhuis. Waar je die ook gebruikt, een betonvloer past in en rond je huis. Beton is een geweldig materiaal om een vloer of terras mee aan te leggen. Ofwel werk je alles nadien af met een vloerbedekking of behoud je de strakke, moderne uitstraling van de betonnen vloer.

Stappenplan beton gieten

Voorbereiden van de ondergrond

Bekijk eerst of de ondergrond beschadigd is. Is dat het geval, dan verwijder je beter de beschadigde delen. Oneffenheden of putten kan je opvullen met vulzand of je kan harde isolatieplaten aanbrengen om een stabiele ondergrond te maken.

Om lekken te vermijden, breng je daarna over de hele ondergrond een laag plasticfolie aan. Deze folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit het beton in de ondergrond of aangrenzende wanden kan trekken. Met PUR-schuim kan je naden of openingen achteraf nog opvullen.

Wapening plaatsen

Wapening geeft stevigheid aan het beton en zorgt ervoor dat het niet beschadigd. Beton kan krimpen of uitzetten bij verschillende warmtes en de wapening in het beton zorgt ervoor dat er geen scheuren ontstaan.

Welke wapening je gebruikt hangt af van het soort vloer je wil gieten. Bij dunne, lichte vloeren zijn zwaluwstaartpalen meer dan voldoende om stevigheid te bieden. Ga je toch voor bouwstaalmatten voor zwaardere vloeren, let er dan op dat die zwevend in het beton komen te liggen. Je doet dit door ze te laten rusten op klosjes of kleine balkjes. Leidingen of elektrische kabels kan je op dit moment ook al leggen.

Leidingen leggen

Leidingen kan je onmiddellijk aanleggen. Wil je vloerverwarming of andere verwarmingsbuizen installeren, moet je een mantelbuis voorzien. Die geeft de buizen de nodige plaats om uit te zetten onder invloed van de warmte. Wil je later nog weten waar alle buizen liggen, dan kan je een plattegrond tekenen waar alle leidingen en buizen getekend staan.

Aanmaak en storten van betonvloer

Een deel cement, 2 delen zand, drie delen grind en water toevoegen. Da’s het recept om beton te maken. In een speciekuip, betonmixer of met een betonmolen maak je alles aan. Beton moet uitharden en dus moet je rekening houden dat je het beton binnen een bepaalde tijd na aanmaken al moet storten. Eens het gestort is, moet je het beton nog afvlakken met een reilat zodat je een effen oppervlak krijgt. Afhankelijk van de betonsoort, de temperatuur en de luchtvochtigheid zal je het beton nog moeten afdekken met plastic zodat het niet te snel uitdroogt.

Drogen en uitharden

Beton moet nog uitharden na het gieten. Na één à twee dagen kan je er al op lopen, maar het duurt al snel een maand voor beton helemaal uitgedroogd is. Houd hier rekening mee, zeker als je nog tegels op het beton wil leggen.

Laat je liever beton storten door een ervaren vakman om zorgen te vermijden? Door beroep te doen op een specialist ben je zeker dat alles correct wordt uitgevoerd. Via onderstaande knop ontvang je gratis en vrijblijvend voorstellen van enkele vakmannen uit jouw regio.

Ontvang gratis offertes

Waarom betonvloer gieten?

Een betonvloer is heel veelzijdig en kan je bijna overal gebruiken in huis. Beton is op zich een prima materiaal om een dekvloer mee aan te leggen, maar je kan de vloer nadien ook gewoon afwerken met een vloerbedekking zoals tegels. Hou je van de egale, moderne look, dan kan beton evengoed als toplaag dienst doen. Een betonnen vloer past bij een moderne, strakke inrichting en heeft een industriële uitstraling.

Een betonvloer heeft een aantal voordelen. Het materiaal is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig omdat er geen voegen zijn. Bovendien is het vochtbestendig en werkt het geluidsdempend. Let op met vetvlekken. Die kunnen lang zichtbaar blijven op een onbehandelde vloer. Een beschermlaag of een coating is dus geen overbodige investering om je vloer lang schoon te houden. Wat je ook doet, gebruik geen bleekwater.

Voordelen en nadelen beton gieten op een rij

Voordelen beton gieten

  • Betonvloer is snel gegoten
  • Geen chape nodig
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Beton werkt als buffer: koelt af in de zomer en warmt op in de winter
  • Dempt geluid

Nadelen beton gieten

  • Beton kan uitzetten bij veranderde temperatuur
  • Gepolijste beton kan glad zijn bij regen of vorst

Betonvloer gieten: soorten betonvloeren

Massieve betonvloer

Een massieve betonvloer is helemaal opgebouwd uit beton: één massieve laag. Wil je een massieve betonvloer binnen in huis, dan zal die minstens 7 centimeter dik zijn. Bij opritten of andere toepassingen in de tuin, kijk je al snel tegen  15 centimeter of meer aan.

De meest voorkomende massieve betonvloer is gepolierde beton, ook bekend als gevlinderde beton. Hierbij is de bovenlaag glad gemaakt met een vlindermachine. Een andere optie is printbeton, waarbij het beton lijkt op andere materialen zoals natuursteen, klinkers, tegels of hout.

Gietvloer in betonlook

Wanneer er weinig opbouwhoogte beschikbaar is, maar je absoluut een beton vloer wil, kan je voor gietvloeren gaan. Deze zijn veel dunner, meestal tussen de 1 en 8 mm dik. Een beton gietvloer is perfect voor renovaties. Je kan de oude vloer uitbreken, de onderlaag behouden en de afwerkingslaag in beton erover gieten.

Populairste voorbeeld van een gietvloer met betonlook is het woonbeton aka cementgebonden gietvloer. Ideaal bij vloerverwarming en beschikbaar in een waaier aan kleuren helpen deze vloer aan zijn populariteit. Bovendien voelt deze betonvloer een stuk zachter en warmer aan dan een massieve betonnen vloer.

Mortex of beton cire is een ander voorbeeld van beton gietvloer. Deze afwerkingslaag is ideaal voor renovatiewerken van vloeren, maar je kan mortex evengoed over andere oppervlaktes gieten. Kasten, aanrechten of trappen? Alles is mogelijk.

Beton gieten prijs

De gemiddelde kosten voor het leggen van een betonvloer liggen tussen de € 50 en € 130 per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en de arbeidsuren van de vloerlegger. Een exacte kostprijs voor het gieten van beton is moeilijk te bepalen. Hoe groter de oppervlakte om beton te storten, hoe lager de kostprijs per vierkante meter.

Verder hebben de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton waar je voor kiest de grootste invloed op de kostprijs.

Soort betonvloer Prijs per m² Dikte
Gepolierd beton € 50 - € 130 Minimaal 7 cm
Printbeton € 70 - € 100 Minimaal 7 cm
Cementgebonden gietvloer € 75- € 150 3 tot 8 mm

Wil je een betonvloer laten gieten door een vakman? Via het offerteformulier kan je gratis & vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in het plaatsen van gietvloeren in je regio.

Vraag gratis jouw offertes aan.

Gelijkaardige beton opdrachten

woensdag 14 juli 2021

Chape gieten op gelijkvloers en eerste verdiep

Plaatsen van een chapevloer/ beton in een renovatie. Op twee verdiepingen. Gelijkvloers is 63 m², op de eerste verdieping moet 87 m² worden gegoten. Dikte van 3 a 4 centimeter.


Vloerwerken Vorst (Kempen)
zondag 04 juli 2021

Renoveren vloer

We hebben een volledig te renoveren woning gekocht. De woning heeft een 7-tal jaar leeg gestaan en we zouden oa de vloer moeten vernieuwen (90 m²) . We twijfelen hoe we dit best aanpakken, want sommige delen zijn in heel goede staat, andere moeten echt wel hersteld/vervangen worden. Graag een specialist ter plekke om ons te adviseren wat we best doen mbt opbouw van de vloer: -alles uitgraven en een betonplaat gieten + verschillende lagen chape -werken met de huidige onderlaag en daarop een isolerende chape aanbrengen. Vooral de hoogte is een probleem. We willen graag weten wat de mogelijkheden zijn op onze specifieke werf.


Vloerwerken Zevergem
donderdag 24 juni 2021

Lek langs vloer/muur onder raam herstellen

In de hoek van onze schuifraam met de zijmuur sijpelt er water binnen, ook wanneer het niet regent. Het lek ligt misschien aan de vloer want op een bepaald stuk onder de tegel ligt geen beton, enkel mousse en het is net daar waar water binnenkomt: op de naad van de muur en de vloer. Ik wil zeker het raam niet vervangen.


Vloerwerken Deurne
zondag 20 juni 2021

Chape op beton voorzien

Graag een vakman die op beton een chape kan voorzien, in totaal een 90-tal m², gelijkvloers. Ik vermoed een dikte van 8 cm. Ook graag advies ifv vloerisolatie, al dan niet met pur ,... Indeling: living 50m², keuken 23m², berging 12m².


Vloerwerken Dendermonde
zaterdag 19 juni 2021

Chapewerken uitvoeren

Nu een betonnen ondervloer nogal ruw en lichtjes gezakt in de midden daar zou ik graag een zelf-evelerende chappe op laten leggen en die later ook zo te laten. 110 m² ongeveer.


Vloerwerken Heestert
zondag 23 mei 2021

Chape gieten

Chape leggen op betonnen ondergrond, oppervlakte ongeveer 50m², gelijkvloers. Huidige vloer (tegels + zand) worden zelf uitgegraven. De werken zouden wel spoedig moeten ingepland worden, liefst komende maand . In augustus komt onze nieuwe keuken en dan zou de chape zeker voldoende uitgedroogd moeten zijn.


Vloerwerken Temse
dinsdag 27 april 2021

Troffelvloer plaatsen

Er zou een troffelvloer van 40m² geplaatst moeten worden. De bestaande vloer is een betonnen vloer.


Vloerwerken Antwerpen
maandag 26 april 2021

Leggen van tegelvloer

Er moet een vloer gelegd worden in de hal, keuken en badkamer (in totaal 52 m²). De vloer in de keuken en hal moet vereffent worden (betonnen ondergrond). In de badkamer is het een houten ondervloer.


Vloerwerken Deurne
vrijdag 02 april 2021

Terras leggen in tegels

Een nieuwe tegelvloer leggen op een overdekt terras, er liggen nu betonstenen. Het terras is 48 m². Heb de tegels reeds aangekocht maar nog niet geleverd. Het mag op de betonnen stenen geplaatst worden.


Vloerwerken Brecht
woensdag 31 maart 2021

Vloer afwerken met egaline of beton

Ik moet de ruwbouw afwerken. Vul de gaten in de grond voor de aanleg van een nieuwe grond en andere kleine werken. Je dois finir les finitions de gros oeuvres. Reboucher les trous au sol pour la mise en place d'un nouveau sol et autres petits travaux.


Vloerwerken Mechelen
maandag 15 maart 2021

Aanleggen terras gepolierde beton

Graag contact voor het aanleggen van een terras in gepolierde beton, afmetingen 7,5 m x 4,5 m. Via internet heb ik reeds een prijsindicatie, maar ik wil graag een vakspecialist ter plaatse om de mogelijkheden te bekijken. Locatie is makkelijk toegankelijk.


Vloerwerken Gellik
dinsdag 09 maart 2021

Fundering leggen voor een tuinhuis

Ik zou graag een betonplaat laten gieten van 6m X 3m op 15cm.


Vloerwerken Kuurne
vrijdag 26 februari 2021

Vloer egaliseren

Ik zou graag 2 vloeren laten egaliseren: 1) tegelvloer van 40 vierkante meter 2) betonvloer van 60 vierkante meter


Vloerwerken Poppel
donderdag 11 februari 2021

Vloerverwarming droog systeem aanbrengen

Een vloerverwarming laten installeren over gans onze benedenverdieping. (± 50 m²) Momenteel is er een betonplaat aanwezig met daarop een 7 cm chape.


Vloerwerken Sint-Michiels
zondag 31 januari 2021

Betonvloer leggen

Gepolierde betonvloer woonkamer: 60m², dikte 10cm


Vloerwerken Oudenaarde
woensdag 13 januari 2021

Betonplaat voor tuinhuis gieten en bekisten

Op zoek om betonplaat voor tuinhuis te laten gieten + bekisting. Afstand ongeveer 15m van de straat. Afmetingen: 7m x 4m x 0.15m


Vloerwerken Kuurne
maandag 04 januari 2021

Kurken vloer aanleggen

Is van belang dat de ondergrond is beton of moet nog isoleren. Ongeveer een 40 m².


Vloerwerken Lissewege
maandag 14 december 2020

Benedenverdieping in gepolierde beton gieten

Nieuwbouw. ongeveer 157m² Het is voor binnen en buiten Heel de beneden verdieping moet in gepolierde betonvloer.


Vloerwerken Wijnegem
donderdag 03 december 2020

Oprit en padjes in gepolierde beton aanleggen

Wij zoeken iemand die onze oprit + wandelpadjes rond onze woning kan uitwerken met gepolierde beton. De totale oppervlakte van alles samen gaat toch snel een 140m² zijn.


Vloerwerken Veldegem
donderdag 05 november 2020

Beton gieten

Ik zou graag een standaard beton laag willen laten gieten van 7meter op 4m50 van een dikte van 10 cm, dit gebeurt in de tuin voor aanmaak van onze keuken.


Vloerwerken Kortrijk
dinsdag 03 november 2020

Vloerverwarming nat systeem leggen

Graag zouden wij vloerverwarming willen plaatsen op basis van een nat systeem. Momenteel ligt er beton aangezien de ruimte als magazijn gebruikt is maar willen dit renoveren tot woonruimte. Wij hebben dus vloerverwarming isolatie en gietbeton nodig om dit af te werken. Het magazijn, dus de ruimte is 66m² open lange ruimte.


Vloerwerken Wijnegem
dinsdag 03 november 2020

Gepolierde betonvloer leggen

Wij plannen een woning te renoveren, voorzien op GVL vloerverwarming, en overwegen gepolierde beton als afwerking, in totaal 75m² Dus concreet moet de betonvloer gegoten worden en gepolierd.


Vloerwerken Grobbendonk
maandag 02 november 2020

Beton gieten

Gieten van 500m² beton rond loods in industrieterrein (1ste fase). niet gepolierd, wel geborsteld. Ligt volledig klaar in betonnetten.


Vloerwerken Ruiselede
donderdag 29 oktober 2020

Beton gieten

+/- 75m2 beton gieten voor een binnenvloer waar vloerverwarming wordt voorzien.


Vloerwerken Kruishoutem
zondag 25 oktober 2020

Betonvloer egaliseren

Begin volgend jaar beginnen wij met de renovatie van onze woning. We hebben een ruimte waar de vloer gelijk gelegd moet worden met het niveau van de andere kamers. Er liggen momenteel tegels in deze ruimte en de overgang tussen de rest van het huis en deze ruimte sluit mooi aan, maar geleidelijk aan helt de vloer richting de achterdeur. . De bedoeling is dus we de tegels er uit gaan halen en de vloer ter hoogte van de achterdeur gelijk gemaakt wordt met het laagste punt. Dan zou de vloer gelijk gelegd moeten worden zodat dit aansluit op de tegels van de ruimte daarnaast. Nadien wordt er overal steentapijt gelegd. Nu vroeg ik me af of egalisatie de beste oplossing is voor dit probleem om de vloer opnieuw egaal te krijgen? Het gaat om een ruimte van 15m²


Vloerwerken Tienen
maandag 12 oktober 2020

Garagevloer uitbreken en gepolierde beton gieten

In de garage zou ik mijn tegels willen uitbreken en dan daarna er een soort levende beton in gieten. Voorkeur voor gepolierde beton. Oppervlakte is ongeveer 45 m².


Vloerwerken Buggenhout
donderdag 08 oktober 2020

Gietvloer Keuken aanleggen

Ik zoek iemand om op een bestaande vloer (tegelvloer die op houten vloer is geplaatst) in keuken een gietvloer in betonlook te voorzien of op de onderliggende. De totaal oppervlakte is zo'n 9M²


Vloerwerken Gent
zaterdag 26 september 2020

Vloerverwarming droog systeem plaatsen

Renovatieproject, momenteel in ruwbouwfase. Enkel betonnen onderdek is binnen aanwezig. Volledige gelijkvloerse verdieping zal vloerverwarming worden voorzien, ongeveer 100m2, op verdieping nog onzeker of keuze gaat naar vloerverwarming of radiatoren. Warmtepomp zal voorzien worden, deze is nog niet aanwezig.


Vloerwerken Diest
zondag 20 september 2020

Gieten van een beton vloer

Wij willen graag een beton vloer laten gieten voor onder ons zwembad Nu hebben wij wel bij regenweer een zeer vochtige poldergrond Ons zwembad is 17m³ De afmetingen voor de vloer zijn 7m op 4m En welke dikte raden jullie aan?


Vloerwerken Ekeren (Antwerpen)
maandag 07 september 2020

Betonvloer vlinderen

Geachte, wij hebben een vloer in beton laten plaatsen, deze moet echter nog gevlinderd worden, ik zou dit graag laten doen. De vloer is 40m²


Vloerwerken Assebroek
Offertes aanvragen