Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
epoxyvloeren

Gietvloer: strak, sterk en veelzijdig!

In steeds meer huizen kiezen mensen voor een gietvloer. Wat is het, welke soorten zijn er, wat kosten gietvloeren en wat zijn de voor- en nadelen? Je komt het hier allemaal te weten!

Een gietvloer... iets voor jou?

Vroeger werden gietvloeren vooral gebruikt voor professionele gebouwen zoals fabrieken en sporthallen. Vandaag vind je ze echter ook heel vaak terug in gewone woningen. Terecht! Want een gietvloer heeft heel wat voordelen. De minimalistische - zelfs industriële - uitstraling van een naadloze vloer doet een ruimte groter lijken. De strakke look van een gietvloer past perfect bij een moderne architectuur. 

Kies jij ook voor een gietvloer en wil je precies weten wat het kost?

Vraag dan snel, gratis en vrijblijvend enkele offertes op via Casius. Zo kan je makkelijk vergelijken en maak je zeker de beste keuze!

Verschillende soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren die gegoten worden. De bekendste zijn epoxyvloeren en vloeren uit polyurethaan. Daarnaast vind je onder gietvloeren ook troffelvloeren, vloeren uit mortex, betonvloeren en cementgebonden vloeren.

Epoxyvloeren

Een epoxy gietvloer is een gegoten vloer op basis van epoxy. Dat is een soort kunststof polymeer. Het is net als polyurethaan een van de meest gekozen materialen om een naadloze gietvloer te plaatsen. De dunne laag van 2 tot 3 mm maakt een epoxy gietvloer geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Deze dunne laag is mogelijk omdat epoxy maar liefst 2x sterker is als beton! Zo zijn epoxyvloeren ook een geliefkoosd materiaal bij verbouwingen. Epoxy vloeren kan je ook makkelijk in veel verschillende kleuren laten plaatsen. Voor sommige toepassingen is dat een groot pluspunt.

epoxyvloeren
 • Epoxyvloeren zijn harder (en daardoor duurzamer) dan een polyurethaanvloer
 • Een epoxy gietvloer is makkelijker in onderhoud dan een PU-vloer
 • Betere keuze als je een gekleurde vloer wil (epoxyhars is beter te mengen met kleurpigmenten)
 • Minder snel strepen op epoxyvloeren (bv. van schoenen)
 • Epoxy vloeren verkleuren sneller dan PU-vloeren
 • Epoxy vloer is niet te combineren met vloerverwarming
 • Epoxyvloeren voelen koud aan (vgl. met een tegelvloer)

Polyurethaan gietvloer

Deze kunststof gietvloer kan makkelijk over een bestaande vloer worden geplaatst. Dat komt omdat de vloercoating licht elastisch is. Door het elastische karakter is deze soort gietvloer ook mogelijk in combinatie met vloerverwarming. De vloer zal immers niet scheuren door de warmteverschillen.

Polyurethaan gietvloer
 • Elastisch materiaal dat onderliggende scheuren ietwat kan camoufleren
 • Beter bestand tegen krassen en verkleuringen dan een epoxyvloer
 • Keuze voor een glanzende of matte afwerkingslaag
 • Te combineren met vloerverwarming
 • Vraagt geen onderhoud
 • Dempt het geluid (schoenen, verschuiven stoelen, ...)
 • Scheuren in de ondergrond kunnen op termijn wel zichtbaar worden in de vorm van lichte strepen of scheuren
 • Minder keuzemogelijkheden voor de afwerking in vergelijking met epoxyvloer
 • Het plaatsen van de vloer duurt meerdere dagen

Troffelvloer

Een troffelvloer wordt ook wel een mortelvloer genoemd. Bij dit soort vloer worden grind- of kwartskorrels gemengd met een epoxyhars. Op zich wordt deze vloer niet 'gegoten': hij wordt handmatig met een troffel en een vlakspaan aangebracht. Toch wordt hij door het naadloze karakter vaak tot de gietvloeren gerekend. Je ziet een troffelvloer vaak in ziekenhuizen.

Troffelvloer
 • Bestand tegen zware belasting, chemicaliën en zuren
 • Makkelijk te reinigen (heel hygiënisch)
 • Mogelijk met vloerverwarming
 • Geluiddempend en anti-slip (veilig bv. in ziekenhuis)
 • Duurt lang om te plaatsen (manuele plaatsing met troffel en vlakspaan)
 • Wordt niet gegoten: ervaring nodig om de vloer mooi vlak te krijgen

Wat zijn de kosten van een gietvloer?

Wat kost een gietvloer? De prijs van je gietvloer hangt natuurlijk af van het materiaal zelf en van de manier van plaatsen. Hieronder geven we je een overzicht van de prijzen van verschillende soorten gietvloeren en hun richtprijs per vierkante meter.

Soort gietvloer Dikte van de gietvloer Prijs per m²
Epoxyvloeren 2 tot 6 mm € 60 - € 175
Polyurethaan vloeren 3 tot 4 mm € 65 - € 150
Troffelvloer 6 mm € 80
Mortex 2 tot 3 mm € 70 - € 100
Beton gietvloer 4 tot 8 mm € 80 - € 130

Voor een concrete gietvloer prijs vraag je best meteen een offerte aan. Bij Casius brengen we je in contact met gietvloer paatsers uit jouw buurt. Vraag hier snel tot 3 gratis offertes aan en vergelijk de beste vakmannen uit jouw buurt!

Vraag snel tot 3 gratis offertes aan!

Recente opdrachten:

dinsdag 19 september 2023

Chapewerken

Sneldrogende chape voor basis om nadien een gietvloer op te plaatsen. Hoeveel vierkante meter chape moet er geplaatst worden?: 16 Wat is de gewenste dikte van de chape?: 6cm Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloerwerken Ekeren (Antwerpen)
maandag 18 september 2023

Gietvloer

Gietvloer op tegels in keuken/veranda, ongeveer 20 vierkante meter. Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Epoxy gietvloer


Vloerwerken Borgerhout (Antwerpen)
maandag 18 september 2023

Steentapijt

terras met betonklinkers bedekken met steentapijt, UV-bestendig, ongeveer 128m² Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (chape, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: terras Welke vlakken wil je bekleden met steentapijt?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloerwerken Aalst
Vergelijk offertes voor gietvloeren!