Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Betonvloeren Antwerpen

Betonvloeren - Antwerpen

Erkend Vakwerk

Snel en eenvoudig aanvragen ✔
Meerdere offertes vergelijken ✔
100% gratis en vrijblijvend ✔
Erkende vakmannen ✔

Betonvloeren in Antwerpen?

Betonvloer gieten in Antwerpen

Beton gieten: laten storten of zelf gieten?

Een betonvloer gieten kan op verschillende plaatsen in en rond je woning. Je kan beton laten storten als vloer in je woning, als oprit of terras of als ondergrond voor jouw tuinhuis. Waar je die ook gebruikt, een betonvloer past in en rond je huis. Beton is een geweldig materiaal om een vloer of terras mee aan te leggen. Ofwel werk je alles nadien af met een vloerbedekking of behoud je de strakke, moderne uitstraling van de betonnen vloer.

Beton gieten: stappenplan

Voorbereiden van de ondergrond

Bekijk eerst of de ondergrond beschadigd is. Is dat het geval, dan verwijder je beter de beschadigde delen. Oneffenheden of putten kan je opvullen met vulzand of je kan harde isolatieplaten aanbrengen om een stabiele ondergrond te maken.

Om lekken te vermijden, breng je daarna over de hele ondergrond een laag plasticfolie aan. Deze folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit het beton in de ondergrond of aangrenzende wanden kan trekken. Met PUR-schuim kan je naden of openingen achteraf nog opvullen.

Wapening plaatsen

Wapening geeft stevigheid aan het beton en zorgt ervoor dat het niet beschadigd. Beton kan krimpen of uitzetten bij verschillende warmtes en de wapening in het beton zorgt ervoor dat er geen scheuren ontstaan.

Welke wapening je gebruikt hangt af van het soort vloer je wil gieten. Bij dunne, lichte vloeren zijn zwaluwstaartpalen meer dan voldoende om stevigheid te bieden. Ga je toch voor bouwstaalmatten voor zwaardere vloeren, let er dan op dat die zwevend in het beton komen te liggen. Je doet dit door ze te laten rusten op klosjes of kleine balkjes. Leidingen of elektrische kabels kan je op dit moment ook al leggen.

Leidingen leggen

Leidingen kan je onmiddellijk aanleggen. Wil je vloerverwarming of andere verwarmingsbuizen installeren, moet je een mantelbuis voorzien. Die geeft de buizen de nodige plaats om uit te zetten onder invloed van de warmte. Wil je later nog weten waar alle buizen liggen, dan kan je een plattegrond tekenen waar alle leidingen en buizen getekend staan.

Aanmaak en storten van betonvloer

Een deel cement, 2 delen zand, drie delen grind en water toevoegen. Da’s het recept om beton te maken. In een speciekuip, betonmixer of met een betonmolen maak je alles aan. Beton moet uitharden en dus moet je rekening houden dat je het beton  binnen een bepaalde tijd na aanmaken al moet storten. Eens het gestort is, moet je het beton nog afvlakken met een reilat zodat je een effen oppervlak krijgt. Afhankelijk van de betonsoort, de temperatuur en de luchtvochtigheid zal je het beton nog moeten afdekken met plastic zodat het niet te snel uitdroogt.

Drogen en uitharden

Beton moet nog uitharden na het gieten. Na één à twee dagen kan je er al op lopen, maar het duurt al snel een maand voor beton helemaal uitgedroogd is. Houd hier rekening mee, zeker als je nog tegels op het beton wil leggen.

 

Laat je liever beton storten door een ervaren vakman om zorgen te vermijden? Door beroep te doen op een specialist ben je zeker dat alles correct wordt uitgevoerd. Via onderstaande knop ontvang je gratis en vrijblijvend voorstellen van enkele vakmannen uit jouw regio.

Waarom een betonvloer gieten?

Een betonvloer is heel veelzijdig en kan je bijna overal gebruiken in huis. Beton is op zich een prima materiaal om een dekvloer mee aan te leggen, maar je kan de vloer nadien ook gewoon afwerken met een vloerbedekking zoals tegels. Hou je van de egale, moderne look, dan kan beton evengoed als toplaag dienst doen. Een betonnen vloer past bij een moderne, strakke inrichting en heeft een industriële uitstraling.

Een betonvloer heeft een aantal voordelen. Het materiaal is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig omdat er geen voegen zijn. Bovendien is het vochtbestendig en werkt het geluidsdempend. Let op met vetvlekken. Die kunnen lang zichtbaar blijven op een onbehandelde vloer. Een beschermingslaag of een coating is dus geen overbodige investering om je vloer lang schoon te houden. Wat je ook doet, gebruik geen bleekwater.

De voor- en nadelen op een rij

Voordelen

  • Betonvloer is snel gegoten
  • Geen chape nodig
  • Gemakkelijk onderhoud
  • Beton werkt als buffer: koelt af in de zomer en warmt op in de winter
  • Geluidsdempend

Nadelen

  • Beton kan uitzetten, dus zorg voor uitzettingsvoegen
  • Gepolijste beton kan glad zijn.

Betonvloer gieten: soorten betonvloeren

Massieve betonvloer

Een massieve betonvloer is helemaal opgebouwd uit beton: één massieve laag. Wil je een massieve betonvloer binnen in huis, dan zal die minstens 7 centimeter dik zijn. Bij opritten of andere toepassingen in de tuin, kijk je al snel tegen  15 centimeter of meer aan.

De meest voorkomende massieve betonvloer is gepolierde beton, ook bekend als gevlinderde beton. Hierbij is de bovenlaag glad gemaakt met een vlindermachine. Een andere optie is printbeton, waarbij het beton lijkt op andere materialen zoals natuursteen, klinkers, tegels of hout.

Gietvloer in betonlook

Wanneer er weinig opbouwhoogte beschikbaar is, maar je absoluut een beton vloer wil, kan je voor gietvloeren gaan. Deze zijn veel dunner, meestal tussen de 1 en 8 mm dik. Een beton gietvloer is perfect voor renovaties. Je kan de oude vloer uitbreken, de onderlaag behouden en de afwerkingslaag in beton erover gieten.

Populairste voorbeeld van een gietvloer met betonlook is het woonbeton aka cementgebonden gietvloer. Ideaal bij vloerverwarming en beschikbaar in een waaier aan kleuren helpen deze vloer aan zijn populariteit. Bovendien voelt deze betonvloer een stuk zachter en warmer aan dan een massieve betonnen vloer.

Mortex of beton cire is een ander voorbeeld van beton gietvloer. Deze afwerkingslaag is ideaal voor renovatiewerken van vloeren, maar je kan mortex evengoed over andere oppervlaktes gieten. Kasten, aanrechten of trappen? Alles is mogelijk.

Beton gieten prijs rond Antwerpen

De gemiddelde kosten voor het leggen van een betonvloer liggen tussen de € 50 en € 130 per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en de arbeidsuren van de vloerlegger. Een exacte kostprijs voor het gieten van beton is moeilijk te bepalen. Hoe groter de oppervlakte om beton te storten, hoe lager de kostprijs per vierkante meter. Verder hebben de bereikbaarheid van de vloer en het soort beton waar je voor kiest de grootste invloed op de kostprijs.

Betonvloer in regio Antwerpen laten gieten door een ervaren vloerder? Ontvang vrijblijvend enkele offertes om beton vloer te gieten in Antwerpen. Ook wie in Berchem (Antwerpen), Borgerhout (Antwerpen), Borsbeek (Antwerpen), Brasschaat, Broechem, Burcht, Doel, Ekeren (Antwerpen), Hoboken (Antwerpen), Kapellen (Antwerpen), Massenhoven, Merksem, Mortsel, Oelegem, Ranst, s Gravenwezel, Schilde, Schoten, Wilrijk, Wommelgem, Zwijndrecht woont vind hier zeker een professionele vloerder om betonvloeren te gieten.

Offertes betonvloeren in Antwerpen

Recente aanvragen uit Antwerpen

maandag 18 september 2023

Gietvloer

Gietvloer op tegels in keuken/veranda, ongeveer 20 vierkante meter. Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Epoxy gietvloer


Vloerwerken Borgerhout (Antwerpen)
maandag 11 september 2023

Gietvloer

Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Minder dan 10 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Polyurethaan gietvloer, Terrazzo / granito


Vloerwerken Kapellen (Antwerpen)
vrijdag 01 september 2023

Chapewerken

Graag hadden we info en een prijsofferte voor het plaatsen van betonnen vloerverdiepingen. Reden : Wij hebben een huis gekocht met houten vloeren. Deze zouden we willen vervangen door betonnen vloeren. Het huis heeft een kelderverdieping met op het gelijkvloers een bestaande betonnen vloer. De vloer van het eerste en tweede verdiep bestaat uit houten balken en planchet. Ook het platdakconstructie bestaat uit hout. Alg. Gegevens Breedte 5 meter. Diepte 8, 25 meter. De verdiepen zijn ingedeeld Voorste kamer : 5m BR x 4m l Tweede kamer tegen de buitengevel: 3m25 br x 4m25 l. De resterende plaats, traphal, is 1m70 br x 4m25. De trap is 1m70 br x 3m lang. De draagmuren zijn, de buitenmuren en een muur tussen traphal en tweede kamer. Waarvoor gebruik je het beton?: Betonvloer / chape Wanneer moet het beton geleverd worden?: Binnen 1 maand Welk type beton wens je?: Standaard Hoe moet het beton gelost worden?: Weet ik niet / geef mij advies Hoeveel kuub (m3) beton heb je nodig? (optioneel): 0


Vloerwerken Mortsel
donderdag 10 augustus 2023

Chapewerken

Wij willen graag een gepolieerde betonlaag op ons huidige terras (12m) laten plaatsen. Ook de opstaande randen moeten mee bedekt worden. Dit terras ligt op het zuiden en heeft veel zon. Hoeveel vierkante meter chape moet er geplaatst worden?: 12 Wat is de gewenste dikte van de chape?: 1 Naar welke dienst ben je op zoek?: Chapewerken


Vloerwerken Antwerpen
maandag 31 juli 2023

Gietvloer

Bestaande vloer in blauwe hardsteen 90x120 cm in tegels 20x20cm in douche waterdicht maken met grijze epoxy, incl primer, + wand tot 10 cm hoog, evt. Klokputje vervangen door geschikt model Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (chape, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloerwerken Berchem (Antwerpen)
maandag 24 juli 2023

Gietvloer

Vloer gieten over een bestaande natuursteenvloer. Niet te dik rond de 3 -4 mm en stevigheid is belangrijk Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (chape, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: winkel / horeca / kantoor Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloerwerken Brasschaat

Betonvloeren in jouw regio

Andere klussen in Antwerpen

Offertes aanvragen