Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman

Boren in beton is een vak apart

Een gat in beton boren, hoe moeilijk kan dit zijn? Bij zowat elke renovatie of nieuwbouw is het wel eens nodig om een of meerdere betonboringen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld maar aan het maken van gaten doorheen gewapend beton van gewelven om nutsleidingen een plaats te geven of om er elektriciteitskabels doorheen te trekken. Dergelijke boringen in beton zijn moeilijk zelf uit te voeren. Gaten boren in beton vraagt een grote knowhow en een betrouwbare en professionele apparatuur. Zodoende is het in de meeste gevallen beter om deze klus uit te besteden aan professionals, ook al bent u een ervaren doe-het-zelver. Is het nodig om in beton te boren, dan vindt u op deze pagina de nodige informatie. Via onze website contacteert u aannemers gespecialiseerd in boren en frezen in beton.

Technieken betonboringen

Kernboringen

Bij een kernboring gaat men met een diamantboor te werk. Diamantboringen gebeuren vaak als een soort verkennende boring, namelijk om de diepte of de structuur van een betonlaag te bepalen. Deze verkennende boring maakt het indien nodig ook mogelijk om stalen van het steengruis te nemen en te laten onderzoeken.

Spotboring

Spotboringen vormen een aparte categorie binnen betonboringen. Het gaat hier niet zomaar om het boren van gaten in beton, maar over het voorzien van ruimtes om inbouwspots te plaatsen. Een spotboring in beton gebeurt met een gespecialiseerde en ultra-stevige klokboor, waarna er nog wat bij komt kijken om de openingen voor spots te voorzien. Hierbij is het belangrijk om de randen perfect af te werken zonder dat er te veel beton los komt.

Zagen in beton

Beton zagen is nog een andere mogelijkheid. Zagen in beton ga je bijvoorbeeld doen als je in een gewelf een opening wil voorzien om een trap te plaatsen. In het kader van grote of kleine verbouwingen kan je aannemer diverse ingrepen met zaag- en slijpmachines uitvoeren. Zagen in beton kan nodig zijn om doorgang voor een trap te maken of ruimte vrij te maken voor een latei.

Sleuven frezen

Het werk van een specialist in betonboringen beperkt zich niet tot het boren van gaten in beton. Je kunt bij een betonboorder eveneens terecht om sleuven in muren te frezen. Dit is een noodzakelijke techniek als je kabels en leidingen netjes in de muur wil inwerken. Een sleuf in een wand frezen gaat vaak gepaard met het boren van gaten in beton, bijvoorbeeld om een kabel naar een andere verdieping door te trekken.

Betonboring Renovatie

Als je zelf over de nodige apparatuur beschikt, kun je zelf betonboringen uitvoeren. Let er echter wel bij op, er komt meer bij kijken dan je denkt. Let op volgende punten:

  • Zo moet je met de stabiliteit van de woning rekening houden. Je kunt niet zomaar in een dragend gewelf een stuk wegboren.
  • Je moet over behoorlijk wat kracht beschikken om betonboringen uit te voeren. De machines hanteren is niet eenvoudig.
  • Je moet de knowhow hebben om meteen juist te boren en geen schade toe te brengen op plaatsen waar je niet moet boren.
  • Je moet het nodige beschermingsmateriaal hebben, zoals een stofmasker en plastic of tetraplastic om je vloer te beschermen. Denk bijvoorbeeld ook aan een muurscanner om na te gaan of er leidingen in de muur zitten.

Op zoek naar prijsoffertes voor een betonboring? Vul het groene formulier in en wij bezorgen je er 3 op maat!

Prijs betonboringen

Heb je het besluit genomen om betonboringen door een gespecialiseerde aannemer te laten uitvoeren? Goed idee! Op onze website kun je alvast bij verschillende aannemers tegelijk prijzen aanvragen voor boringen in beton.

Wat kost een Diamantboring?

Bij diamantboringen speelt de diameter van het gat en de diepte van het gat een rol bij het vormen van de prijs. Om een correcte prijs op te stellen, bepaalt een aannemer meestal de prijs op een basis van lopende centimeters qua diepte. Graag een schatting van de kosten van een betonboorder? Raadpleeg onderstaande tabel.

Type boring Richtprijs
Betonboring met diameter diameter van 50 mm € 0,8 per lopende centimeter
Betonboring met diameter diameter van 100 mm € 1,2 per lopende centimeter
Betonboring met diameter diameter van 150 mm € 1,5 per lopende centimeter
Betonboring met diameter diameter van 200 mm € 2 per lopende centimeter
Betonboring met diameter diameter van 250 mm € 2,7 per lopende centimeter
Betonboring met diameter diameter van 300 mm € 3,3 per lopende centimeter

Offertes betonboring aanvragen

Offertes betonboring