Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
droombadkamer

Badkamer verbouwen

Casius gidst je door het verbouwen van de badkamer

Badkamer verbouwen, creëer je eigen stijl

Heb je een tweedehands woning gekocht en wil je de badkamer renoveren? Of is het tijd om je huidige badkamer te vernieuwen? Misschien wil je wel een extra badkamer plaatsen om wat ruimte te geven aan je kinderen die groeien als kolen? Hoe dan ook, het kan geen kwaad om je badkamerrenovatie grondig aan te pakken. Eindeloze mogelijkheden en een ellenlange lijst aan materialen en stijlen. Ontdek welke badkamer het beste bij je woning past.

Maak van je badkamerrenovatie een succes!

Een badkamer verbouwen begint bij een goede planning. Wil je enkel een nieuwe douche of heb je grotere plannen? Misschien moet er wel een muur worden uitgebroken. Of ben je van plan om je zolder te verbouwen en er een badkamer van te maken? In dat geval heb je een gerichte aanpak nodig. Je kan niet eventjes tussendoor een badkamer of zolder gaan verbouwen. Beroep doen op een aannemer of een badkamerspecialist is dus geen overbodige luxe

Maar wat kost het om een badkamer te verbouwen? Die prijs hangt af van de plannen die jij hebt en de materialen die je wil gebruiken. Ga je enkel de badkamertegels vervangen of wil je vanaf nul herbeginnen, inclusief het sanitair en de leidingen? Een vakman die je badkamer gaat verbouwen zal jou precies de prijs kunnen geven in een uitgebreide offerte. Stap voor stap begeleiden van de renovatie. Extra ideeën en inzichten aanreiken. Onverwachte problemen snel oplossen? Het zijn maar een paar voorbeelden van hoe een vakman jou kan helpen.

Badkamer Met Hout

Diverse redenen om voor een vakman te kiezen

Een badkamer opfrissen met een laagje verf of met enkele nieuwe accessoires is niet zo moeilijk. Maar als het gaat om een badkamer verbouwen dan komt er heel wat meer bij kijken. Sommige werken kunnen gevaarlijk zijn. We spraken hierboven al over muren uitbreken. Maar er kunnen nog andere structurele problemen zijn die je moet overwinnen. Denk aan oude badkamers met een houten vloer. Je moet zeker zijn dat de vloer voldoende stevig is, voor je er zware materialen zoals een toilet of een nieuwe douchebak op plaatst.

Het leggen van gasleidingen of elektriciteit installeren laat je beter aan ervaren vakmensen over. Je krijgt er dan ook altijd de nodige certificaten bij. Ook minder gevaarlijke of niet-gevaarlijke werken zoals muren en plafonds isoleren kun je beter door experten laten doen. Tenslotte laat je niet elke dag je badkamer vernieuwen. Je wil geen geld uitgeven aan een renovatie om een paar jaar later te ontdekken dat alles opnieuw moet worden gedaan.

Bij een badkamer verbouwen komen verschillende disciplines aan bod: vloerder, loodgieter, elektricien, stukadoor, schilder, tegelzetter ... Wanneer je ervoor kiest om met verschillende vakmensen tegelijk te werken, moeten al die werken in de correcte volgorde worden uitgevoerd. En een slechte planning betekent problemen. De chape is nog niet gelegd en de vloerder staat aan je deur. Het bad is nog niet geïnstalleerd en de schilder dopt zijn borstel al in de verf. Een centrale vakman kan werken als jouw aanspreekpunt. Ook al voert hij of zij bepaalde werken zelf niet uit, je kan altijd bij dezelfde persoon terecht wanneer je vragen hebt.

Werken met verschillende vakmensen door elkaar doe je meestal enkel bij grote verbouwingen die veel meer omvatten. Wil je enkel je badkamer renoveren, dan kan je gewoon beroep doen op één persoon die alle werken combineert, wat een hoop geld scheelt.

Een vakman helpt je ook met de styling

Niet alleen bij de uitvoering kan een vakman jou helpen. Ook bij het uitzoeken van materialen en het bepalen van de algemene stijl van je badkamer krijg je hulp van je aannemer. Een moderne badkamer verbouwen zal een andere aanpak vergen dan wanneer je een landelijke of een industriële badkamer wil renoveren. Er komen andere materialen bij kijken. Misschien wil je een betonvloer en geschilderde muren. Of wil je liever natuurstenen vloeren en mozaïekjes in de douche? Of wil je een inloopdouche in plaats van een bad, of beide? Het zijn allemaal vragen waar je aannemer een oplossing voor heeft. De aannemer die je badkamer gaat verbouwen heeft heel wat connecties met leveranciers van diverse materialen en krijgt hierbij ook zeer voordelige prijzen. Zo kun jij goedkoop je badkamer verbouwen en toch een schitterend resultaat bekomen.

Badkamer Hout

Hoe zoek je de beste vakman om je badkamer te verbouwen?

Een goede prijs is belangrijk, maar natuurlijk niet alles. Wat je budget ook is, je wil het liefst enkele offertes vergelijken om je badkamer te verbouwen. Je kan zelf op zoek gaan naar enkele specialisten of aannemers, maar misschien ken jeer gewoon geen. Via Casius kan je eenvoudig en vrijblijvend in contact komen met een paar vakmensen. Je dient via de website je project in. Je beschrijft zo gedetailleerd mogelijk welke werken jij wil laten uitvoeren. Jouw offerte-aanvraag wordt zo snel mogelijk doorgestuurd naar maximum 3 aannemers die ervaring hebben met badkamers verbouwen. Bovendien gaan we altijd op zoek naar aannemers in jouw regio. Zij sturen jou uitgebreide offertes die je dan kunt vergelijken. Alle aannemers die bij Casius aangesloten zijn, worden vooraf gescreend. Zo ben jij altijd zeker dat je gecontacteerd wordt door degelijke aannemers om je badkamer te verbouwen. 

Offertes badkamer verbouwen

Offertes aanvragen