Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
schilder

Schilder gezocht?

Informatie, richtprijzen en offertes van de beste schilders in de regio voor jouw schilderwerken vind je hier.

Schilders gezocht?

Op zoek naar een of meerdere schildersbedrijven in de regio? Via Casius vind je beste lokale schilders voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Schilderen of verven kan je makkelijk zelf doen en toch doen veel mensen beroep op een schilder voor hun schilderwerken. Schildersbedrijven werken nu eenmaal sneller, efficiënter en hebben kennis die je niet mag onderschatten. Hoef je enkel een deur te schilderen? Dit kan je sneller zelf doen. Ben je van plan het volledige huis te schilderen? Dan is het verstandiger om beroep te doen op een professionele huisschilder.

Professionele schilder in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele schilders uit de buurt.

Wat zijn de taken van een schilder?

Voor welk verfwerk kan ik beroep doen op een schilder? Bij de meeste schilders ben je voor zowel verfwerken binnen als buiten aan het juiste adres. Wil je de gevel laten schilderen? Dan kan je er ook voor kiezen op een professione gevelschilder in te schakelen. Twijfel je nog tussen schilderen en behangen? Speel dan op zeker een kies voor een schilder behanger die beide technieken kan. Op deze pagina vind je trouwens meer informatie over de keuze tussen schilderen of behangen.

In de volgende lijst vind je alvast een overzicht van de voornaamste taken van een schilder. Meer informatie over een specifiek schilderwerk vind je door op een van de links door te klikken.

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerk

In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Schildersbedrijven vergelijken?

Professionele schilder in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen voor jouw schilderwerk. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende schilders in de regio.

Offertes schilders aanvragen

Zeer snel offertes gekregen van correcte professionals. Voor herhaling vatbaar!

Bart van Vlierberghe

Recente opdrachten voor schilders

vrijdag 02 december 2022

Peinture et plafonnage

Suite à un dégâts des eaux là peinture et le plafond des murs sont à refaitr


Behang- en schilderwerken Wezembeek-Oppem
donderdag 01 december 2022

Verschillende woningen schilderen binnen

wij zijn verschillende gezinnen die gaan samenhuizen en dus elk hun woning willen laten schilderen. Alle woningen grenzen aan elkaar dus het kan aanzien worden als één grote klus. Momenteel zijn er al 5 bewoners geïnteresseerd voor een groepsaankoop. Het kunnen er veel meer worden. Start schilderwerken denkelijk februari 2023 maar de opleverdatum is nog niet gekend.


Behang- en schilderwerken Wijnegem
donderdag 01 december 2022

Living en gang verven

Het verven zou zijn voor in onze living en onze inkom. Voor het verven zou ik misschien eerst opteren voor vliesbehang te plaatsen. Maar dat is te bespreken met de verver


Behang- en schilderwerken Geraardsbergen
woensdag 30 november 2022

Muren opnieuw behangen en schilderen

170 m² muren, nieuwbouw (bepleisterd behangklaar afgewerkt), gelijkvloers appartement te De Manstraat 97, 2100 Deurne, werken zouden in maart 2023 uitgevoerd dienen te worden. Behangen met renovlies en ook schilderen.


Behang- en schilderwerken Deurne
maandag 28 november 2022

Buitenmuren schilderen

Buitenmuren schilderen en onderaan een strook van een 30cm donkerder


Behang- en schilderwerken Genk
donderdag 24 november 2022

Schilderen van ramen

Het gaat over de 5 ramen van mijn voorgevel (PVC) die moeten geschilderd of gespoten (?) worden. Alle 5 zijn ongeveer even groot: 120 x 260cm Het zou enkel om de buitenkant gaan.


Behang- en schilderwerken Ruisbroek (Antwerpen)
Gratis offertes aanvragen