Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
schilder

Schilder gezocht?

Schilder gezocht?

Informatie, richtprijzen en offertes van de beste schilders in de regio voor jouw schilderwerken vind je hier.

Schilders gezocht?

Op zoek naar een of meerdere schildersbedrijven in de regio? Via Casius vind je beste lokale schilders voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Schilderen of verven kan je makkelijk zelf doen en toch doen veel mensen beroep op een schilder voor hun schilderwerken. Schildersbedrijven werken nu eenmaal sneller, efficiënter en hebben kennis die je niet mag onderschatten. Hoef je enkel een deur te schilderen? Dit kan je sneller zelf doen. Ben je van plan het volledige huis te schilderen? Dan is het verstandiger om beroep te doen op een professionele huisschilder.

Professionele schilder in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele schilders uit de buurt.

Wat zijn de taken van een schilder?

Voor welk verfwerk kan ik beroep doen op een schilder? Bij de meeste schilders ben je voor zowel verfwerken binnen als buiten aan het juiste adres. Wil je de gevel laten schilderen? Dan kan je er ook voor kiezen op een professione gevelschilder in te schakelen. Twijfel je nog tussen schilderen en behangen? Speel dan op zeker een kies voor een schilder behanger die beide technieken kan. Op deze pagina vind je trouwens meer informatie over de keuze tussen schilderen of behangen.

In de volgende lijst vind je alvast een overzicht van de voornaamste taken van een schilder. Meer informatie over een specifiek schilderwerk vind je door op een van de links door te klikken.

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerk

In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Schildersbedrijven vergelijken?

Professionele schilder in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen voor jouw schilderwerk. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende schilders in de regio.

Offertes schilders aanvragen

Zeer snel offertes gekregen van correcte professionals. Voor herhaling vatbaar!

Bart van Vlierberghe

Recente opdrachten voor schilders

maandag 20 september 2021

Muur opnieuw behangen

Het gaat om de renovatie van een slaapkamer Ongeveer 10m² beschilderd muren met 2 ramen en 1 deur Ongeveer 42m² ik denk gipsplaat met 1 deur en met veel oneffenheden Ik zou willen renoveren met vliesbehang.


Behang- en schilderwerken Verrebroek
zaterdag 18 september 2021

Trap en ramen vernissen

Nieuwe eiken trap moet gekleurd en vernist worden. Houten dakranden van de veranda en de ramen afschuren en vernissen. Plus ramen achterzijde woning (2) + dakvenster.


Behang- en schilderwerken Boortmeerbeek
zaterdag 18 september 2021

Schilderwerken in de woning uitvoeren

Wij zouden graag onze woning laten schilderen binnenin, in totaal zo een 316 m². Gestucte muren dienen geschuurd en hier-en-daar bijgewerkt te worden, vorig behangpapier is al verwijderd. Voorgeschilderd Renovlies aanbrengen en schilderen met afwerkingslaag. Plafonds ongeveer 148 m² schilderen met 1 dekkende laag. Plafonds zijn in het verleden al enkele keren geschilderd geweest.


Behang- en schilderwerken Geel
donderdag 16 september 2021

Binnendeuren schideren: 10 stuks

10 houten binnendeuren in massief eik schilderen. Momenteel vernist of geschilderd, ik kan het niet duidelijk opmaken. Sowieso nog afschuren en schilderen in een verf met voorkeur voor wit/ crèmekleurige verf. Geen glansverf.


Behang- en schilderwerken Kerksken
donderdag 16 september 2021

Muur behangen met fotobehang

Behangen van een muur in een slaapkamer. Oppervlakte van 8 m²: 2m50 op 3m20 op bestaand geschilderd muur. Behangen in fotobehang, in 4 stukken.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
dinsdag 14 september 2021

Daklijst opschuren en herschilderen

Op zoek naar een schilder die mijn daklijst (corniche) aan de voorgevel wil opschuren en herschilderen. Betreft een gevelbreedte van +/- 5 m , waarbij de daklijst een 40 à 50 cm naar voor komt tov de gevel, dus de onderzijde dient te worden opgefrist, evenals de frontzijde (hoogte +/- 15 cm) De rijwoning met gelijkvloers plus 1 verdieping (werkhoogte +/- 5.5 m hoogte - er is een verharde voortuin, dus er kan veilig een ladder/stelling geplaatst worden zonder aandacht te moeten besteden aan eventueel verkeer.


Behang- en schilderwerken Deurne
zondag 12 september 2021

Ramen schilderen : twee keer 9 ramen

Ik zou graag mijn ramen laten schilderen. Het gaat om 9 ramen van 1m x 2m en 9 ramen van 1m x 1m.


Behang- en schilderwerken Turnhout
vrijdag 10 september 2021

Schuren en schilderen houten gevelplanken

Aan de voorgevel is er een houten gevelbeplating die opgefrist - afgeschuurd en herschilderd te worden. Deze houten planken lopen over een breedte van +/- 3,5 m , en zijn 2 m hoog, dus de oppervlakte is +/- 7 m². Opgelet: ze bevinden zich op een hoogte van +/- 3 meter!


Behang- en schilderwerken Kortenberg
woensdag 08 september 2021

Voordeur schilderen

een buitendeur schilderen Voordeur, geen standaardmaat, hij is groter


Behang- en schilderwerken Geraardsbergen
dinsdag 07 september 2021

Vochtschade herstellen appartement

Ik zoek iemand die vochtschade aan het plafond kan herstellen. Het gaat over een oppervlakte in de hal + badkamer. Het zou opnieuw moeten geschilderd worden.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
zondag 05 september 2021

Binnen schilderen: lving, gang, wc en berging

Schilderen van living, gang, WC en berging met een totale oppervlakte van ongeveer 100m². Er moet geen behang verwijderd worden.


Behang- en schilderwerken Aalst
vrijdag 03 september 2021

Binnendeuren schilderen

Ik zoek iemand voor het wit schilderen van 8-9 binnendeuren. Het gaat om oude houten deuren in een appartementsgebouw op het 2de verdiep.


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
zondag 29 augustus 2021

Kelder schilderen

Na waterschade zijn we op zoek naar een schilder om onze keldermuren (ruwbouwsteen, 2,20m hoogte) opnieuw wit te overschilderen. Deze waren al eens wit gemaakt. Totaal aantal vierkante meters: 154.


Behang- en schilderwerken Genk
donderdag 26 augustus 2021

Nieuwbouwwoning schilderen

Ik zoek een vakman om de binnenmuren van een nieuwbouwwoning te schilderen/behangen. Ons huis is 1000cub. Het is een kubuswoning.


Behang- en schilderwerken Meulebeke
woensdag 25 augustus 2021

Schilderen van benedenverdieping

Ik zou graag mijn muren laten herschilderen. Living, gang en keuken


Behang- en schilderwerken Kontich
woensdag 25 augustus 2021

Herschilderen balustrades appartementsgebouw

Ik zoek namens 6 mede-eigenaars een schilder die de metalen balustrades van hun appartement met roestvrije verf wil herschilderen. Het gaat om 3 relatief kleine en 3 grotere balustrades.


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
dinsdag 24 augustus 2021

Herschilderen na waterschade

Er is waterinsijpeling door schade aan het dak waardoor drie muren moeten hersteld worden en geschilderd worden. - betreft 1 kamer van +/- 50 m² te herschilderen


Behang- en schilderwerken Gent
vrijdag 20 augustus 2021

Schilderen ramen

Ik zoek een schilder in de buurt die onze hout ramen kan schilderen. In totaal 15 ramen, enkel langs de buitenkant.


Behang- en schilderwerken Zottegem
donderdag 19 augustus 2021

Schilderen na vochtschade

Schilderen van kelder overstroming van kelder. Vrij grote kelder... Ken de oppervlakte niet van buiten.


Behang- en schilderwerken Sint-Genesius-Rode
donderdag 19 augustus 2021

Schilderen plafond

Nieuw plafond schilderen. Het gaat om een kamer van 5 op 3 meter.


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
maandag 16 augustus 2021

Kurkvloer laten schilderen

Wij hebben een kurkvloer en zouden die graag laten schilderen. Vloer bevindt zich op de bovenste verdieping van de woning. Oppervlakte ken ik niet vanbuiten, kan worden nagemeten.


Behang- en schilderwerken Sint-Kruis (Brugge)
donderdag 12 augustus 2021

Eiken deuren herschilderen

Zoek een vakman om mijn eiken binnendeuren + omlijsting te herschilderen. Het gaat om in 16 deuren + omlijstingen.


Behang- en schilderwerken Brasschaat
woensdag 11 augustus 2021

Muren en plafond schilderen

2 muren en plafond in slaapkamer dienen opgeknapt te worden na waterschade. Gaat over een 10m²


Behang- en schilderwerken Tongeren
donderdag 05 augustus 2021

PVC-ramen herschilderen

Ter verfraaiing van een appartementsgebouw: ramen hebben nu een afgebleekte kozijnfolie. Eventueel verwijderen en herschilderen van pvc - gelijkvloers: Raam- en deurpartijen nog te definiëren. Gelijkvloers heeft handelszaken en betreft al zeker 4 grote ramen en 5 deuren. Over de verschillende verdiepingen zijn, bijkomend een 10-tal grote ramen te vernieuwen, en aan de achterzijde zijn daar balkons geplaatst, dus vermoedelijk ook een deel glaspartijen.


Behang- en schilderwerken Overpelt
donderdag 05 augustus 2021

Buitenmuur schilderen

Ik wil mijn buitenmuur (snelbouwsteen) van 4m op 16m laten schilderen. Deze is licht gecementeerd en er mag een extra korrel op gelegd worden.


Behang- en schilderwerken Lede
maandag 02 augustus 2021

Raamgehelen schilderen binnen en buiten

Betreft schilderwerken van houten ramen, waarvan 2 ramen dienen zeker goed opgeschuurd te worden vanwege achterstallig onderhoud. 1 hiervan is op hoogte. 1 van d eramen is relatief klein (0.6 m²), de andere raamgehelen hebben allemaal afmetingen circa 1.5 x 1.8 m - 8 ramen aan binnenkant witten, huidige kleur beige/grijs - 6 ramen aan buitenkant antraciet, huidige kleur groen


Behang- en schilderwerken Rekem
zaterdag 31 juli 2021

Nieuwbouwappartement schilderen: muren en plafond

Nieuw appartement, misschien wat opvullen maar het gaat vooral om primer en schilderwerken. Oppervlakte van 105 m²


Behang- en schilderwerken Hasselt
donderdag 29 juli 2021

Muur met fotobehang behangen in slaapkamer + living

Ik zoek een behanger voor 1 muur (4 panden) in fotobehang te behangen in een slaapkamer. En evt. ook de living met gemakkelijk vliesbehang.


Behang- en schilderwerken Beerse
woensdag 28 juli 2021

Schilderen dubbel pvc-raam

De dubbele pvc-raam op het 1ste verdiep van mijn woning schilfert af, dus ik zou deze willen laten herschilderen. Beide raamgehelen kunnen open, dus werken zijn uit te voeren langs de woning. Betreft dus 2 x volgende afmetingen: Breedte 67,5cm Hoogte 137cm Diepte vh kozijn 5 cm Breedte sierlat 64 cm Er is nog een sierlat op 1 van de ramen met als hoogte 135 cm


Behang- en schilderwerken Hulshout
woensdag 28 juli 2021

Omheining schilderen

50 meter betonnen afsluiting (2m hoog) spuitverven. Normaal is dat zo goed als klaar om onder handen genomen te worden.


Behang- en schilderwerken Buggenhout
Gratis offertes aanvragen