Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
schilder

Schilder gezocht?

Schilder gezocht?

Informatie, richtprijzen en offertes van de beste schilders in de regio voor jouw schilderwerken vind je hier.

Schilders gezocht?

Op zoek naar een of meerdere schildersbedrijven in de regio? Via Casius vind je beste lokale schilders voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Schilderen of verven kan je makkelijk zelf doen en toch doen veel mensen beroep op een schilder voor hun schilderwerken. Schildersbedrijven werken nu eenmaal sneller, efficiënter en hebben kennis die je niet mag onderschatten. Hoef je enkel een deur te schilderen? Dit kan je sneller zelf doen. Ben je van plan het volledige huis te schilderen? Dan is het verstandiger om beroep te doen op een professionele huisschilder.

Professionele schilder in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele schilders uit de buurt.

Wat zijn de taken van een schilder?

Voor welk verfwerk kan ik beroep doen op een schilder? Bij de meeste schilders ben je voor zowel verfwerken binnen als buiten aan het juiste adres. Wil je de gevel laten schilderen? Dan kan je er ook voor kiezen op een professione gevelschilder in te schakelen. Twijfel je nog tussen schilderen en behangen? Speel dan op zeker een kies voor een schilder behanger die beide technieken kan. Op deze pagina vind je trouwens meer informatie over de keuze tussen schilderen of behangen.

In de volgende lijst vind je alvast een overzicht van de voornaamste taken van een schilder. Meer informatie over een specifiek schilderwerk vind je door op een van de links door te klikken.

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerk

In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Schildersbedrijven vergelijken?

Professionele schilder in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen voor jouw schilderwerk. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende schilders in de regio.

Offertes schilders aanvragen

Zeer snel offertes gekregen van correcte professionals. Voor herhaling vatbaar!

Bart van Vlierberghe

Recente opdrachten voor schilders

dinsdag 25 januari 2022

Muur opnieuw behangen

De traphal opnieuw behangen. totale opp 33m². Oud behang verwijderen en opnieuw behangen. Er is een kleine gedeelte muur van 3 m² dat waterschade had. Daar ook de gips en behang papier verwijderen en opnieuw bepleisteren en behangen.


Behang- en schilderwerken Gentbrugge
zaterdag 22 januari 2022

Schilderen na waterschade

Wij zouden een muur (240cm op 500cm) van onze hal willen laten herschilderen na waterschade.


Behang- en schilderwerken Wemmel
vrijdag 21 januari 2022

Gevels Kaleien

Het betreft het kaleien van 2 gevels met een gezamenlijke oppervlakte van +/- 500m2. De gevels zijn goed zichtbaar op google maps: Linker gevel: https://www.google.be/maps/@50.8563134,4.3223252,3a,75y,250.89h,97.41t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDtUoiwpHUdHt2YGhw6HNHg!2e0!7i16384!8i8192 en rechter gevel: https://www.google.be/maps/@50.8562245,4.3223028,3a,75y,297.68h,103.46t/data=!3m6!1e1!3m4!1s3HeWvY_M5cksca6HQ5d7Pw!2e0!7i16384!8i8192


Behang- en schilderwerken Berchem-Sainte-Agathe
dinsdag 18 januari 2022

Waterschade herstellen en schilderen van muur

De regenwaterafvoerbuis was stuk en daardoor waterinfiltratie in aanpalende muur in berging. De muur zou moeten hersteld en herschilderd worden. Het betreft hier het appartement op de 3e verdieping, maar de 2e en 1e verdieping en het gelijkvloers hebben hetzelfde probleem.


Behang- en schilderwerken Mortsel
zondag 16 januari 2022

Trap schuren en schilderen

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn trap schuurt en opnieuw verft.


Behang- en schilderwerken Heusden (Limburg)
donderdag 13 januari 2022

Herstelling na waterschade

Door waterinfiltratie is er uitgebreide schade aan slaapkamer plafond en muren. Het is niet zeker of het achterliggend probleem opgelost is, dus eerst moet er een vochtmeting gebeuren. Ongeveer 25m² Daarna stucken en behangen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 12 januari 2022

Schilderen muren en plafonds

Voor woning Nr 4 Muren +- 204 M2 ,plafonds +- 87 M2 Binnendeuren 6 stuks Gordijnbakken 17 L.M Voor woning Nr 6 Muren +- 240M2, plafonds +- 86M2 Binnendeuren 6 stuks Gordijnbakken 22,5 L.M


Behang- en schilderwerken Burst
dinsdag 11 januari 2022

Luchtgommen of zandstralen van keuken

De keuken is een volhouten eiken keuken. We zouden graag de volledige kastjes laten zandstralen of luchtgommen. bestaande uit 14deurtjes en twee deurtjes met glas en 8 laden. de keuken is 20jaar oud. En 2 pottenwagens en frigodeur. ook de keukentafel en de 4 stoelen mogen gedaan worden.


Behang- en schilderwerken Sint-Truiden
zondag 09 januari 2022

Gevels kaleien

Open bebouwing. Denken muren ongeveer 300m2 We haddden graag alle gevels van onze woning laten schilderen/ kaleien. Open bebouwing. ongeveer 300m2


Behang- en schilderwerken Sint-Joris-Weert
zaterdag 08 januari 2022

Buiten schilderen

Gevel reinigen en daarna schilderen. tweewoonst. Beiden zouden mogen worden gedaan. zijgevels, voorgevels en stukje garage. Achtergevels voorlopig nog niet omdat er renovatiewerken nog moeten uitgevoerd worden.


Behang- en schilderwerken Buggenhout
zaterdag 08 januari 2022

Buiten schilderen

Buitenschrijnwerk moet geschilderd in satijn zwart : 8 ramen en 1 deur gesloten bebouwing.


Behang- en schilderwerken Hemiksem
vrijdag 07 januari 2022

Gevel reinigen, herstellen en schilderen

Wij zouden graag onze gevel laten reinigen, herstellen indien nodig, schilderen en indien nodig en impregneren.


Behang- en schilderwerken Zaventem
donderdag 06 januari 2022

Schilderen parking

Het overschilderen van bestaande grond belijning binnen en buiten op de parking van het bedrijf


Behang- en schilderwerken Wijnegem
dinsdag 04 januari 2022

Schilderen en behangen

In keuken plafond schilderen en muren behangen: 2 rollen. In living behangen : 9 rollen.


Behang- en schilderwerken Hove
vrijdag 31 december 2021

Voorstrijken en verven nieuwbouw

Ik wil mijn nieuwbouwwoning laten voorstrijken en dekkend verven (Binnenshuis). Alle muren en plafonds. De deuren wil ik laten lakken alsook de deuromlijstingen (10 stuks) Let op: nieuwbouw is gelegen in België (Tessenderlo)!


Behang- en schilderwerken Tessenderlo
woensdag 29 december 2021

Schilderen interieur appartement

Ik zoek een professionele schilder, om mijn appartement te schilderen of behangen. Afhankelijk van advies twijfel ik tussen alle kamers of een deel ervan... Normaal 5tal kamers. Living + keuken + badkamer & toilet + 2 slaapkamers.


Behang- en schilderwerken Tongeren
zaterdag 25 december 2021

Schilderen van kamers justitiepaleis

950m² te schilderen in lokalen van Federale Politie


Behang- en schilderwerken Brussel
maandag 13 december 2021

Muren behangen en schilderen

De muren zijn in gyproc geplaatst en de naden zijn al dicht gemaakt. De zolder is gerenoveerd en alles staat nu in gyproc We zouden hier vliesbehang willen hangen en dan laten schilderen. Ongeveer een 150m² 3 veluxen en 1 gewoon raam


Behang- en schilderwerken Liedekerke
maandag 13 december 2021

Buiten schilderen

onverzorgde zijgevel met vlekken & verkeerde verf (door vorige eigenaar) vocht slaat naar binnen op slaapkamer muur van zoon (schimmelvlekken, vochtvlekken & witte waas achter kast)


Behang- en schilderwerken Zandhoven
donderdag 02 december 2021

Muren van de living schilderen en behang verwijderen

Living in een appartement schilderen, behang moet eraf en daarna schilderwerk. Het gaat enkel om de muren: afmetingen geschat op 6 meter op 4 met een hoogte van 2m50. Rekening houden met meubilair


Behang- en schilderwerken Kessel-Lo
woensdag 01 december 2021

Fronten herschilderen

Keuken is 20 jaar oud en de fronten beginnen af te bladderen. Vakman gezocht om deze fronten te later herschilderen of herspuiten


Behang- en schilderwerken Diegem
woensdag 01 december 2021

Achtergevel schilderen

ik wil de achtergevel van mijn rijwoning schilderen alsook de buitenmuurtjes van de toiletruimte en stookplaats daarachter, net als de zijmuren van mijn terras


Behang- en schilderwerken Gent
zondag 28 november 2021

Buitengevel wit schilderen

Buitengevel schilderen in het wit. Oppervlakte moet nog worden opgemeten.


Behang- en schilderwerken Meulebeke
zaterdag 27 november 2021

Schilderen van kamer en behang verwijderen

Wij zouden graag 3 muren laten schilderen. Afmetingen van ongeveer 12x3,5m. Momenteel behangen, de plinten/ latjes moeten eerst worden verwijderd.


Behang- en schilderwerken Lebbeke
woensdag 24 november 2021

PVC garagepoort herspuiten

Vakman gezocht om een witte pvc garagepoort in het zwart te laten spuiten/verven.


Behang- en schilderwerken Londerzeel
maandag 22 november 2021

Schilderen gang

Graag een vakman om een gang opnieuw te schilderen in een huis. Totale te schilderen oppervlakte: 40 m², standaardhoogte. Ondergrond is eerder al geschilderd geweest.


Behang- en schilderwerken De Pinte
maandag 22 november 2021

Herbehangen met vliesbehang en schilderen

100m² muren : oud behang verwijderen, gaten stoppen, herbehangen met vliesbehang, schilderen. Plafonds 40m² : herschilderen


Behang- en schilderwerken Ieper
dinsdag 16 november 2021

Bijwerken en schilderen van voorgevel

Bijwerken en schilderen gevel op het eerste verdiep en het sappen van 3 ramen in meranti. Schilderwerken in dezelfde kleur. Afmetingen : breed: 7m - hoog 2m90 met 3 ramen


Behang- en schilderwerken Geel
maandag 15 november 2021

Gootlijsten beschermde gevel herschilderen

Graag willen we de houten balk (18m) van de dakgoot laten repareren en schilderen. Dit zowel aan voor- en achtergevel, aan beide zijden is een verharding voorzien zodat je veilig met een stelling/hoogtewerker/of dergelijke zou kunnen werken. Werkhoogte is ongeveer 7 à 8 meter. Betreft een beschermde gevel dus dient in 'originele' uitvoering te worden gerenoveerd


Behang- en schilderwerken Vlamertinge
maandag 15 november 2021

Schilderen van plafond na waterschade

Door een lek is het plafond beschadigd en moet dit terug geschilderd worden. 19m2 plafondhoogte is 3,9m


Behang- en schilderwerken Antwerpen
Gratis offertes aanvragen