Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Dak reinigen

Dak reinigen

Jouw dak opnieuw laten stralen? Casius brengt je in contact met de beste vakmannen in je regio.

Methodes voor dakreiniging

We gaan ervan uit dat een dak ons voor eeuwig droog houdt en beschermt, maar dat is lang niet vanzelfsprekend. Wie zijn dak laat verkommeren en niet regelmatig reinigt, heeft vroeg of laat problemen. Een dak reinig je dus voor meer dan enkel maar een mooier uitzicht. Doe je dit regelmatig, dan vermijd je lekkages en beschadigingen.

Standaard dakreiniging

Met behulp van een hogedrukreiniger kan je de pannen, leien of platen schoonmaken. Is het lang geleden of is je dak er erg aan toe? Dan kan je een extra chemisch product gebruiken. Gebruik bij dakleien geen te harde straal om beschadigingen te vermijden. Begin op een lichte stand en kijk hoe jouw dak reageert. Blijft er teveel vuil hangen, dan kan je altijd nog krachtiger gaan.

Dak ontmossen

Bij platte daken kan je dit - net zoals bij een standaard dak - met de hogedrukreiniger doen. Bij een hellend dak kan je gebruik maken van een stelling om de schuine delen goed en efficiënt schoon te maken. Regelmatig ontmossen helpt lekken vermijden en voorkomt onnodig energieverlies. Een dikke moslaag kan namelijk op termijn de dakisolatie gaan aantasten. 

Dak coaten

Een duurdere maar effectievere aanpak is het coaten van de pannen of leien. Dit betekent dat je, na het schoonmaken en verwijderen van eventuele mossen, een beschermende laag gaat aanbrengen. Op deze manier zullen mossen en algen zich minder snel aan je dak hechten. Vraag raad aan een erkende vakman om na te gaan welk type coating de beste is voor jouw dakbedekking.

Wat kost het reinigen van een dak?

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten voor het reinigen van je dak. Elke vakman heeft zijn eigen prijs, dus je kan dit counteren door verschillende offertes aan te vragen om te vergelijken.

Type dakreiniging Richtprijs
Standaard dakreiniging € 8 - € 15 per m²
Ontmossen € 8 - € 15 per m²
Coating € 20 - € 30 per m²

Waarom dak laten reinigen?

Er zijn twee goede redenen waarom je dak reinigen belangrijk is. 

1. Verminder kans op schade en lekkage

Mos en ander organische verontreiniging op je dak is niet onschuldig. Het zijn levende organismen die zich in kleine scheurtjes en oneffenheden op je dak nestelen. Zo zorgen ze er op termijn voor dat bijvoorbeeld dakpannen poreus worden. Met andere woorden: regenwater krijgt de kans om te infiltreren. En dat is natuurlijk allesbehalve de bedoeling van je dak.

2. Vermijd vorstschade

Je dak reinigen is ook belangrijk om vorstschade te voorkomen. Als er inderdaad miniscule druppeltjes water in je dakbedekking kunnen dringen, wordt het gevaarlijk om grotere schade te krijgen. Als het vriest dan zetten die druppeltjes uit zodat je gevaar loopt op gebarsten dakpannen of een dakbedekking met een lek. 

Offertes voor dakreiniging vergelijken

Soortgelijke opdrachten

donderdag 31 augustus 2023

Dak reinigen

Reinigen van een dan met een oppervlakte van 100m2


Dakdekken en dakherstelling Astene
donderdag 20 juli 2023

dakterras renoveren dak + Bladrooster

Dakterras toegankelijk vanaf hoofddak heeft slecht kwaliteit doorzichtige plexglas denk ik en ik wil een sterk dak met mogelijk heid om deze zelf te reinigen in de toekomst (dakgoot is verstopt en heb 0 toegang).


Dakdekken en dakherstelling Mechelen
maandag 05 juni 2023

Hellend dak repareren

Graag zou ik mijn dak laten reinigen en eventueel repareren omdat er nu lekkage is. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Waar bevindt het lek zich?: Hellend dak Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Daklekkage repareren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Lendelede
donderdag 11 mei 2023

Hellend dak repareren

Er is aanslag van groen op het dak van plaatelementen die eruit zien als pannen. die zullen moeen gereinigd of vervangen worden. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Hellend dak herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Wortel
zondag 23 april 2023

Hellend dak repareren

Kapotte dakpannen wisselen en reinigen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Hellend dak herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Schilde
maandag 27 maart 2023

Hellend dak repareren

stormschade; nazicht en reinigen dakgoten; nadien plaatsen zonnepanelen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Hellend dak herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakherstelling Dormaal
donderdag 23 maart 2023

Pannendak reinigen en ontmossen

Ik wil graag mijn dak laten reinigen en ontmossen. Het gaat om een pannendak van ongeveer 72 m²


Dakdekken en dakherstelling Mechelen
dinsdag 14 februari 2023

Plat dak repareren

1. kleine lekkage thv erker. Vermoedelijk enkel silicone herstellen. 2. Aan koepeldak , kleine lekkage vermoedelijk van verstopping dakgoten. reinigen dakgoten noodzakelijk.


Dakdekken en dakherstelling Sint-Kruis (Brugge)
maandag 19 december 2022

Reiniging + isolatie en reparatie dak

Reinigen, isoleren, kleine eventuele dakreparaties


Dakdekken en dakherstelling Bornem
maandag 28 november 2022

Hellend dak repareren

Ik wil mijn hellend dak laten repareren. Hiervoor dient men het volledige dak eens te controleren, enkele pannen opnieuw aanleggen en de dakgoot reinigen.


Dakdekken en dakherstelling Borgerhout (Antwerpen)
Offertes aanvragen