Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dak reinigen

Dak reinigen

Dak reinigen

Jouw dak opnieuw laten stralen? Casius brengt je in contact met de beste vakmannen in je regio.

Methodes voor dakreiniging

We gaan ervan uit dat een dak ons voor eeuwig droog houdt en beschermt, maar dat is lang niet vanzelfsprekend. Wie zijn dak laat verkommeren en niet regelmatig reinigt, heeft vroeg of laat problemen. Een dak reinig je dus voor meer dan enkel maar een mooier uitzicht. Doe je dit regelmatig, dan vermijd je lekkages en beschadigingen.

Standaard dakreiniging

Met behulp van een hogedrukreiniger kan je de pannen, leien of platen schoonmaken. Is het lang geleden of is je dak er erg aan toe? Dan kan je een extra chemisch product gebruiken. Gebruik bij dakleien geen te harde straal om beschadigingen te vermijden. Begin op een lichte stand en kijk hoe jouw dak reageert. Blijft er teveel vuil hangen, dan kan je altijd nog krachtiger gaan.

Dak ontmossen

Bij platte daken kan je dit - net zoals bij een standaard dak - met de hogedrukreiniger doen. Bij een hellend dak kan je gebruik maken van een stelling om de schuine delen goed en efficiënt schoon te maken. Regelmatig ontmossen helpt lekken vermijden en voorkomt onnodig energieverlies. Een dikke moslaag kan namelijk op termijn de dakisolatie gaan aantasten. 

Dak coaten

Een duurdere maar effectievere aanpak is het coaten van de pannen of leien. Dit betekent dat je, na het schoonmaken en verwijderen van eventuele mossen, een beschermende laag gaat aanbrengen. Op deze manier zullen mossen en algen zich minder snel aan je dak hechten. Vraag raad aan een erkende vakman om na te gaan welk type coating de beste is voor jouw dakbedekking.

Wat kost het reinigen van een dak?

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten voor het reinigen van je dak. Elke vakman heeft zijn eigen prijs, dus je kan dit counteren door verschillende offertes aan te vragen om te vergelijken.

Type dakreiniging Richtprijs
Standaard dakreiniging € 8 - € 15 per m²
Ontmossen € 8 - € 15 per m²
Coating € 20 - € 30 per m²

Waarom dak laten reinigen?

Er zijn twee goede redenen waarom je dak reinigen belangrijk is. 

1. Verminder kans op schade en lekkage

Mos en ander organische verontreiniging op je dak is niet onschuldig. Het zijn levende organismen die zich in kleine scheurtjes en oneffenheden op je dak nestelen. Zo zorgen ze er op termijn voor dat bijvoorbeeld dakpannen poreus worden. Met andere woorden: regenwater krijgt de kans om te infiltreren. En dat is natuurlijk allesbehalve de bedoeling van je dak.

2. Vermijd vorstschade

Je dak reinigen is ook belangrijk om vorstschade te voorkomen. Als er inderdaad miniscule druppeltjes water in je dakbedekking kunnen dringen, wordt het gevaarlijk om grotere schade te krijgen. Als het vriest dan zetten die druppeltjes uit zodat je gevaar loopt op gebarsten dakpannen of een dakbedekking met een lek. 

Offertes voor dakreiniging vergelijken

Soortgelijke opdrachten

maandag 24 januari 2022

Hellend dak repareren: hervoegen en pannen controleren

Dak onderhouden + repareren waar nodig. Bij reinigen van goten lagen er veel cementbrokken in en dus moeten de voegen zeker worden nagekeken. Het gaat om een pannendak van de jaren 90 en na dertig jaar is er wel wat schade te herstellen.


Dakdekken en dakherstelling Machelen (Vl-Br)
woensdag 29 december 2021

Dak van aluminium carport reinigen en kleine herstelling uitvoeren

Dak (kunststof) van aluminium carport reinigen en kleine herstelling uitvoeren. Carport dient terug verstevigd te worden aan de muur.


Dakdekken en dakherstelling Kontich
maandag 13 december 2021

Dak, schoorsteen en zinkwerken onderhouden

Nazicht van het dak schoorsteen herstellen, en zinkwerken= dakgoten reinigen en eventueel afdekking tegen de bladeren voorzien


Dakdekken en dakherstelling Veltem-Beisem
maandag 18 oktober 2021

Hellend dak repareren

Ons dak van de veranda lekt. De dakgoten zouden gereinigd moeten worden om te zien waar het lek vandaan komt. Het is niet zo eenvoudig om overal goed aan te kunnen. Ook blijft er constant water staan in de dakgoot. Ook zou het dak van onze veranda zelf eens gereinigd moeten worden (mos en vuil). Er liggen golfplaten op het dak.


Dakdekken en dakherstelling Eine
zondag 22 augustus 2021

Vervangen van dakgoot

Ik zoek een vakman voor het vervangen van dakgoten. Eerst werden de dakgoten voor en achteraan het huis vervangen. Enkele jaren later werd het dak vernieuwd maar de dakgoten werden niet verplaatst met als resultaat dat de dakpannen +-50 à 60% bedekken. Het is onmogelijk om de dakgoten te reinigen laat staan herstellen. Het is ongeveer een 6/7 meter hoog


Dakdekken en dakherstelling Wambeek
maandag 12 april 2021

Schoorsteen afbreken en goten reinigen

Water lekt door een dakschoorsteen. De schoorsteen afbreken omdat we het niet gebruiken en het veroorzaakt schade. Het is een kleine pijp. En ook nog mijn dak reinigen.


Dakdekken en dakherstelling Brussel
maandag 05 april 2021

Dak vernieuwen

Tijdens het reinigen van het dak is ons gezegd dat ons dak aan vernieuwing toe is. Op mijn dak zijn er momenteel leien. Ik ben nog aan het twijfelen tussen dak panpanelen en gewone dakpannen. Onze huis is 17 meter lang. Maar de exacte oppervlakte weet ik niet.


Dakdekken en dakherstelling Lichtaart
donderdag 25 februari 2021

Leien dak reinigen

Ik zou graag mijn leien dak laten reinigen (mos - aanslag). De grootte van het dak is +- 100 vierkante meter.


Dakdekken en dakherstelling Zele
dinsdag 23 februari 2021

Verschillende kleinere dakwerken uitvoeren

Natuurleien reinigen + beschermlaag en ook gemetste schouwen reinigen en beschermen. Paar stukjes versleten lood vervangen. Dak van meer dan 100 m².


Dakdekken en dakherstelling Mol
vrijdag 29 januari 2021

Dakgoten vervangen of herstellen

Vermoedelijk een barst in het midden van de dakgoot, regenwater drupt naar beneden en zorgt voor plas (wat niet ten goede komt voor vochtproblemen in de kelder) + vermoedelijk ook binnensijpeling van regenwater want verf komt los in slaapkamer net onder de dakgoot. Bijkomend zou ik ook de reiniging dakgoten laten uitvoeren. De dakgoot is 5m, 3m, 5m


Dakdekken en dakherstelling Zaventem
zaterdag 05 december 2020

Renovatiewerken aan een toren

Loszittende stenen verwijderen, kleine voegwerken, dakgoten reinigen. Toren aan een gebouw, die is open vanboven en daar zou duivenpoep ook nog gereinigd moeten worden - er moet dan ook iets voorzien worden waardoor er geen duivenpoep meer kan invallen. De toren is 12m hoog.


Dakdekken en dakherstelling Halle
maandag 02 november 2020

Dakgoot reinigen langs voor en achterzijde van het huis

Dakgoot reinigen voor- en achterzijde woning (2 X 7 meter lang) op hoogte van 4 à 5 meter.


Dakdekken en dakherstelling Ekeren (Antwerpen)
maandag 26 oktober 2020

Dakgoten in zink herstellen/ vervangen en reinigen

Zinken dakgoten zijn in geen jaren gereinigd. Er zijn ook 2 lekken. Dus ofwel die lekken repareren, ofwel ineens de goten vervangen. Het gaat in totaal over een 20tal meter aan goot. Vooraan op een hoogte van 10 meter, achteraan 3 meter.


Dakdekken en dakherstelling Roosdaal
zondag 04 oktober 2020

Dak + dakgoot reiningen

Dak reinigen en impregneren + dakgoot reinigen Het is ong. 55m² - puntdak


Dakdekken en dakherstelling Wijnegem
dinsdag 29 september 2020

Vervangen regenpijp en reinigen dakgoot

Ik zoek een dakwerker voor het vervangen van een regenpijp aan de gevel, +- 6m hoog, alsook het reinigen van de dakgoot en deel van het dak (verwijderen klimplant).


Dakdekken en dakherstelling Hoboken (Antwerpen)
maandag 28 september 2020

Dakgoten reinigen en dak herstellen

Ik zou voorlopig de dakgoot willen laten reinigen. M


Dakdekken en dakherstelling Sint-Niklaas
maandag 28 september 2020

Dakgoten en regenpijpen reinigen

Ik ben eigenaar van de voorkant van de woning aan de straatkant, niet de achterkant van de historisch 1 woning. Langs beiden kanten van de woning is er toegang: langs de ene kant pad naar voordeur en ander kant terras. Graag zou ik ongeveer 20m dakgoot laten reinigen, reinigen 4 regenpijpen en mogelijk optioneel kleine reparatie dakgoot.


Dakdekken en dakherstelling Ukkel
dinsdag 22 september 2020

Dakgoot reinigen

Dakgoot zwaluwdak schoonmaken; ongeveer 10 meter lang. Hoogte 3 meter


Dakdekken en dakherstelling Kortenberg
Offertes aanvragen