Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dak reinigen

Dak reinigen

Jouw dak opnieuw laten stralen? Casius brengt je in contact met de beste vakmannen in je regio.

Methodes voor dakreiniging

We gaan ervan uit dat een dak ons voor eeuwig droog houdt en beschermt, maar dat is lang niet vanzelfsprekend. Wie zijn dak laat verkommeren en niet regelmatig reinigt, heeft vroeg of laat problemen. Een dak reinig je dus voor meer dan enkel maar een mooier uitzicht. Doe je dit regelmatig, dan vermijd je lekkages en beschadigingen.

Standaard dakreiniging

Met behulp van een hogedrukreiniger kan je de pannen, leien of platen schoonmaken. Is het lang geleden of is je dak er erg aan toe? Dan kan je een extra chemisch product gebruiken. Gebruik bij dakleien geen te harde straal om beschadigingen te vermijden. Begin op een lichte stand en kijk hoe jouw dak reageert. Blijft er teveel vuil hangen, dan kan je altijd nog krachtiger gaan.

Dak ontmossen

Bij platte daken kan je dit - net zoals bij een standaard dak - met de hogedrukreiniger doen. Bij een hellend dak kan je gebruik maken van een stelling om de schuine delen goed en efficiënt schoon te maken. Regelmatig ontmossen helpt lekken vermijden en voorkomt onnodig energieverlies. Een dikke moslaag kan namelijk op termijn de dakisolatie gaan aantasten. 

Dak coaten

Een duurdere maar effectievere aanpak is het coaten van de pannen of leien. Dit betekent dat je, na het schoonmaken en verwijderen van eventuele mossen, een beschermende laag gaat aanbrengen. Op deze manier zullen mossen en algen zich minder snel aan je dak hechten. Vraag raad aan een erkende vakman om na te gaan welk type coating de beste is voor jouw dakbedekking.

Wat kost het reinigen van een dak?

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten voor het reinigen van je dak. Elke vakman heeft zijn eigen prijs, dus je kan dit counteren door verschillende offertes aan te vragen om te vergelijken.

Type dakreiniging Richtprijs
Standaard dakreiniging € 8 - € 15 per m²
Ontmossen € 8 - € 15 per m²
Coating € 20 - € 30 per m²

Waarom dak laten reinigen?

Er zijn twee goede redenen waarom je dak reinigen belangrijk is. 

1. Verminder kans op schade en lekkage

Mos en ander organische verontreiniging op je dak is niet onschuldig. Het zijn levende organismen die zich in kleine scheurtjes en oneffenheden op je dak nestelen. Zo zorgen ze er op termijn voor dat bijvoorbeeld dakpannen poreus worden. Met andere woorden: regenwater krijgt de kans om te infiltreren. En dat is natuurlijk allesbehalve de bedoeling van je dak.

2. Vermijd vorstschade

Je dak reinigen is ook belangrijk om vorstschade te voorkomen. Als er inderdaad miniscule druppeltjes water in je dakbedekking kunnen dringen, wordt het gevaarlijk om grotere schade te krijgen. Als het vriest dan zetten die druppeltjes uit zodat je gevaar loopt op gebarsten dakpannen of een dakbedekking met een lek. 

Offertes voor dakreiniging vergelijken

Soortgelijke opdrachten

maandag 13 juni 2022

Plat dak reinigen + goten

Ik heb een plat dak in EPDM van ongeveer 10m² dat moet gereinigd worden. De dakgoten moeten ook gereinigd worden.


Dakdekken en dakherstelling Ledeberg (Gent)
donderdag 09 juni 2022

Dakgoot reinigen

De dakgoot situeert zich op het tweede verdiep


Dakdekken en dakherstelling Leuven
donderdag 09 juni 2022

Dak reinigen en ontmossen

Ik heb een leien dak dat moet gereinigd (ontmossen) en behandeld worden. Het is een dak van ongeveer 200m². Plus wij moeten enkele herstellingen uitvoeren


Dakdekken en dakherstelling Zonhoven
zondag 29 mei 2022

Dak reinigen (ontmossen)

Ik wil het mos van mijn dak laten verwijderen. Zie bijgaande foto's van de voorzijde en de achterzijde. Onder voorbehoud van goedkeuring van de eigenaar van het naastliggende huis zou ook het dak van dit tweede huis gereinigd kunnen worden.


Dakdekken en dakherstelling Sint-Genesius-Rode
donderdag 19 mei 2022

Daklekkage herstellen

Het dak van de veranda lekt, waarschijnlijk iets met de rubbers die tussen plastic platen ligt. Ik denk dat er lood moet bijgelegd worden. De dakgoten, moeten ook gereinigd worden.


Dakdekken en dakherstelling Hasselt
donderdag 19 mei 2022

Plat dak garage vernieuwen

Dakbedekking opnieuw leggen op een plat dak van de garage. Het moet gereinigd worden en een nieuwe laag geplaatst worden voordat zonnepanelen geplaatst worden.


Dakdekken en dakherstelling Turnhout
woensdag 20 april 2022

Herstellen lekkende dakgoot en behandelen plat dak met bitumen

Ik zoek iemand voor herstel van mijn dakgoot achteraan het huis. Alsook mijn platform boven mijn keuken opkuisen en terug behandelen met bitumen. (Er is ook nog een plastiek dak van de veranda dat gereinigd dient te worden).


Dakdekken en dakherstelling Geraardsbergen
maandag 24 januari 2022

Hellend dak repareren: hervoegen en pannen controleren

Dak onderhouden + repareren waar nodig. Bij reinigen van goten lagen er veel cementbrokken in en dus moeten de voegen zeker worden nagekeken. Het gaat om een pannendak van de jaren 90 en na dertig jaar is er wel wat schade te herstellen.


Dakdekken en dakherstelling Machelen (Vl-Br)
woensdag 29 december 2021

Dak van aluminium carport reinigen en kleine herstelling uitvoeren

Dak (kunststof) van aluminium carport reinigen en kleine herstelling uitvoeren. Carport dient terug verstevigd te worden aan de muur.


Dakdekken en dakherstelling Kontich
maandag 13 december 2021

Dak, schoorsteen en zinkwerken onderhouden

Nazicht van het dak schoorsteen herstellen, en zinkwerken= dakgoten reinigen en eventueel afdekking tegen de bladeren voorzien


Dakdekken en dakherstelling Veltem-Beisem
Offertes aanvragen