Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dak reinigen

Dak reinigen

Jouw dak opnieuw laten stralen? Casius brengt je in contact met de beste vakmannen in je regio.

Methodes voor dakreiniging

We gaan ervan uit dat een dak ons voor eeuwig droog houdt en beschermt, maar dat is lang niet vanzelfsprekend. Wie zijn dak laat verkommeren en niet regelmatig reinigt, heeft vroeg of laat problemen. Een dak reinig je dus voor meer dan enkel maar een mooier uitzicht. Doe je dit regelmatig, dan vermijd je lekkages en beschadigingen.

Standaard dakreiniging

Met behulp van een hogedrukreiniger kan je de pannen, leien of platen schoonmaken. Is het lang geleden of is je dak er erg aan toe? Dan kan je een extra chemisch product gebruiken. Gebruik bij dakleien geen te harde straal om beschadigingen te vermijden. Begin op een lichte stand en kijk hoe jouw dak reageert. Blijft er teveel vuil hangen, dan kan je altijd nog krachtiger gaan.

Dak ontmossen

Bij platte daken kan je dit - net zoals bij een standaard dak - met de hogedrukreiniger doen. Bij een hellend dak kan je gebruik maken van een stelling om de schuine delen goed en efficiënt schoon te maken. Regelmatig ontmossen helpt lekken vermijden en voorkomt onnodig energieverlies. Een dikke moslaag kan namelijk op termijn de dakisolatie gaan aantasten. 

Dak coaten

Een duurdere maar effectievere aanpak is het coaten van de pannen of leien. Dit betekent dat je, na het schoonmaken en verwijderen van eventuele mossen, een beschermende laag gaat aanbrengen. Op deze manier zullen mossen en algen zich minder snel aan je dak hechten. Vraag raad aan een erkende vakman om na te gaan welk type coating de beste is voor jouw dakbedekking.

Wat kost het reinigen van een dak?

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten voor het reinigen van je dak. Elke vakman heeft zijn eigen prijs, dus je kan dit counteren door verschillende offertes aan te vragen om te vergelijken.

Type dakreiniging Richtprijs
Standaard dakreiniging € 8 - € 15 per m²
Ontmossen € 8 - € 15 per m²
Coating € 20 - € 30 per m²

Waarom dak laten reinigen?

Er zijn twee goede redenen waarom je dak reinigen belangrijk is. 

1. Verminder kans op schade en lekkage

Mos en ander organische verontreiniging op je dak is niet onschuldig. Het zijn levende organismen die zich in kleine scheurtjes en oneffenheden op je dak nestelen. Zo zorgen ze er op termijn voor dat bijvoorbeeld dakpannen poreus worden. Met andere woorden: regenwater krijgt de kans om te infiltreren. En dat is natuurlijk allesbehalve de bedoeling van je dak.

2. Vermijd vorstschade

Je dak reinigen is ook belangrijk om vorstschade te voorkomen. Als er inderdaad miniscule druppeltjes water in je dakbedekking kunnen dringen, wordt het gevaarlijk om grotere schade te krijgen. Als het vriest dan zetten die druppeltjes uit zodat je gevaar loopt op gebarsten dakpannen of een dakbedekking met een lek. 

Offertes voor dakreiniging vergelijken

Soortgelijke opdrachten

dinsdag 14 februari 2023

Plat dak repareren

1. kleine lekkage thv erker. Vermoedelijk enkel silicone herstellen. 2. Aan koepeldak , kleine lekkage vermoedelijk van verstopping dakgoten. reinigen dakgoten noodzakelijk.


Dakdekken en dakherstelling Sint-Kruis (Brugge)
maandag 19 december 2022

Reiniging + isolatie en reparatie dak

Reinigen, isoleren, kleine eventuele dakreparaties


Dakdekken en dakherstelling Bornem
maandag 28 november 2022

Hellend dak repareren

Ik wil mijn hellend dak laten repareren. Hiervoor dient men het volledige dak eens te controleren, enkele pannen opnieuw aanleggen en de dakgoot reinigen.


Dakdekken en dakherstelling Borgerhout (Antwerpen)
donderdag 27 oktober 2022

Dak reinigen

Ik ben op zoek naar iemand die mijn hellend dak kan reinigen zodat ik hier zonnepanelen op kan laten plaatsen. De oppervlakte is ongeveer 80m².


Dakdekken en dakherstelling Bost
maandag 26 september 2022

Hellend dak repareren

Door hevige regen is er een dakpan weggegleden. Ook de dakgoten zouden gereinigd moeten worden.


Dakdekken en dakherstelling Lier
zondag 11 september 2022

Waterinsijpeling in dak

Waterinsijpeling na hevige regen in het plafond van de bovenste kamer. Voor de zomer werden de goten gereinigd, dus verstopte goot kan dit niet veroorzaken. We moeten dus vaststellen wat de oorzaak is en het lek laten herstellen. Hellend dak met dakpannen. Op eerste zicht weinig te zien.


Dakdekken en dakherstelling Leuven
zaterdag 27 augustus 2022

Reinigen dakgoten en bladnet plaatsen

Onze dakgoten moeten grondig gereinigd worden. Door veel bomen in de omgeving ook meteen bladrooster of dergelijke over goten plaatsen.


Dakdekken en dakherstelling Mechelen
woensdag 03 augustus 2022

Schoorsteen reinigen

Ik ben op zoek naar een vakman om de schoorsteen te reinigen (gaskachel).


Dakdekken en dakherstelling Moorsel
dinsdag 28 juni 2022

Herstellingen hellend dak

achtergevel : -lichtstraat 2,5m > vervangen loodslab onderaan -dichtingslijst tussen plat dak en opgaande muur afkitten voorgevel : -herstelling 1 naad in zinken dakgoot -reinigen afwateringsgootjes lichtstraat Eventueel reinigen dakgoten


Dakdekken en dakherstelling Borgloon
dinsdag 28 juni 2022

Dakgoten herstellen

Mijn koperen dakgoten dienen gereinigd en mijn dakhoeken dienen hersteld te worden. Ik kan onmogelijk de lengte van de dakgoten zeggen daar er verschillende daken zijn (Spaanse villa)


Dakdekken en dakherstelling Lubbeek
Offertes aanvragen