Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakwerker dakreiniging

Dak reinigen

Dak reinigen

Jouw dak opnieuw laten stralen? Casius brengt je in contact met de beste vakmannen in je regio.

Methodes voor dakreiniging

We gaan ervan uit dat een dak ons voor eeuwig droog houdt en beschermt, maar dat is lang niet vanzelfsprekend. Wie zijn dak laat verkommeren en niet regelmatig reinigt, heeft vroeg of laat problemen. Een dak reinig je dus voor meer dan enkel maar een mooier uitzicht. Doe je dit regelmatig, dan vermijd je lekkages en beschadigingen.

Standaard dakreiniging

Met behulp van een hogedrukreiniger kan je de pannen, leien of platen schoonmaken. Is het lang geleden of is je dak er erg aan toe? Dan kan je een extra chemisch product gebruiken. Gebruik bij dakleien geen te harde straal om beschadigingen te vermijden. Begin op een lichte stand en kijk hoe jouw dak reageert. Blijft er teveel vuil hangen, dan kan je altijd nog krachtiger gaan.

Dak ontmossen

Bij platte daken kan je dit - net zoals bij een standaard dak - met de hogedrukreiniger doen. Bij een hellend dak kan je gebruik maken van een stelling om de schuine delen goed en efficiënt schoon te maken. Regelmatig ontmossen helpt lekken vermijden en voorkomt onnodig energieverlies. Een dikke moslaag kan namelijk op termijn de dakisolatie gaan aantasten. 

Dak coaten

Een duurdere maar effectievere aanpak is het coaten van de pannen of leien. Dit betekent dat je, na het schoonmaken en verwijderen van eventuele mossen, een beschermende laag gaat aanbrengen. Op deze manier zullen mossen en algen zich minder snel aan je dak hechten. Vraag raad aan een erkende vakman om na te gaan welk type coating de beste is voor jouw dakbedekking.

Prijs om een dak te reinigen?

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten voor het reinigen van je dak. Elke vakman heeft zijn eigen prijs, dus je kan dit counteren door verschillende offertes aan te vragen om te vergelijken.

Type dakreiniging Richtprijs
Standaard dakreiniging € 8 - € 15 per m²
Ontmossen € 8 - € 15 per m²
Coating € 20 - € 30 per m²

Offertes voor dakreiniging vergelijken

Soortgelijke opdrachten

maandag 18 oktober 2021

Hellend dak repareren

Ons dak van de veranda lekt. De dakgoten zouden gereinigd moeten worden om te zien waar het lek vandaan komt. Het is niet zo eenvoudig om overal goed aan te kunnen. Ook blijft er constant water staan in de dakgoot. Ook zou het dak van onze veranda zelf eens gereinigd moeten worden (mos en vuil). Er liggen golfplaten op het dak.


Dakdekken en dakherstelling Eine
zondag 22 augustus 2021

Vervangen van dakgoot

Ik zoek een vakman voor het vervangen van dakgoten. Eerst werden de dakgoten voor en achteraan het huis vervangen. Enkele jaren later werd het dak vernieuwd maar de dakgoten werden niet verplaatst met als resultaat dat de dakpannen +-50 à 60% bedekken. Het is onmogelijk om de dakgoten te reinigen laat staan herstellen. Het is ongeveer een 6/7 meter hoog


Dakdekken en dakherstelling Wambeek
maandag 12 april 2021

Schoorsteen afbreken en goten reinigen

Water lekt door een dakschoorsteen. De schoorsteen afbreken omdat we het niet gebruiken en het veroorzaakt schade. Het is een kleine pijp. En ook nog mijn dak reinigen.


Dakdekken en dakherstelling Brussel
maandag 05 april 2021

Dak vernieuwen

Tijdens het reinigen van het dak is ons gezegd dat ons dak aan vernieuwing toe is. Op mijn dak zijn er momenteel leien. Ik ben nog aan het twijfelen tussen dak panpanelen en gewone dakpannen. Onze huis is 17 meter lang. Maar de exacte oppervlakte weet ik niet.


Dakdekken en dakherstelling Lichtaart
donderdag 25 februari 2021

Leien dak reinigen

Ik zou graag mijn leien dak laten reinigen (mos - aanslag). De grootte van het dak is +- 100 vierkante meter.


Dakdekken en dakherstelling Zele
dinsdag 23 februari 2021

Verschillende kleinere dakwerken uitvoeren

Natuurleien reinigen + beschermlaag en ook gemetste schouwen reinigen en beschermen. Paar stukjes versleten lood vervangen. Dak van meer dan 100 m².


Dakdekken en dakherstelling Mol
vrijdag 29 januari 2021

Dakgoten vervangen of herstellen

Vermoedelijk een barst in het midden van de dakgoot, regenwater drupt naar beneden en zorgt voor plas (wat niet ten goede komt voor vochtproblemen in de kelder) + vermoedelijk ook binnensijpeling van regenwater want verf komt los in slaapkamer net onder de dakgoot. Bijkomend zou ik ook de reiniging dakgoten laten uitvoeren. De dakgoot is 5m, 3m, 5m


Dakdekken en dakherstelling Zaventem
zaterdag 05 december 2020

Renovatiewerken aan een toren

Loszittende stenen verwijderen, kleine voegwerken, dakgoten reinigen. Toren aan een gebouw, die is open vanboven en daar zou duivenpoep ook nog gereinigd moeten worden - er moet dan ook iets voorzien worden waardoor er geen duivenpoep meer kan invallen. De toren is 12m hoog.


Dakdekken en dakherstelling Halle
maandag 02 november 2020

Dakgoot reinigen langs voor en achterzijde van het huis

Dakgoot reinigen voor- en achterzijde woning (2 X 7 meter lang) op hoogte van 4 à 5 meter.


Dakdekken en dakherstelling Ekeren (Antwerpen)
maandag 26 oktober 2020

Dakgoten in zink herstellen/ vervangen en reinigen

Zinken dakgoten zijn in geen jaren gereinigd. Er zijn ook 2 lekken. Dus ofwel die lekken repareren, ofwel ineens de goten vervangen. Het gaat in totaal over een 20tal meter aan goot. Vooraan op een hoogte van 10 meter, achteraan 3 meter.


Dakdekken en dakherstelling Roosdaal
zondag 04 oktober 2020

Dak + dakgoot reiningen

Dak reinigen en impregneren + dakgoot reinigen Het is ong. 55m² - puntdak


Dakdekken en dakherstelling Wijnegem
dinsdag 29 september 2020

Vervangen regenpijp en reinigen dakgoot

Ik zoek een dakwerker voor het vervangen van een regenpijp aan de gevel, +- 6m hoog, alsook het reinigen van de dakgoot en deel van het dak (verwijderen klimplant).


Dakdekken en dakherstelling Hoboken (Antwerpen)
maandag 28 september 2020

Dakgoten reinigen en dak herstellen

Ik zou voorlopig de dakgoot willen laten reinigen. M


Dakdekken en dakherstelling Sint-Niklaas
maandag 28 september 2020

Dakgoten en regenpijpen reinigen

Ik ben eigenaar van de voorkant van de woning aan de straatkant, niet de achterkant van de historisch 1 woning. Langs beiden kanten van de woning is er toegang: langs de ene kant pad naar voordeur en ander kant terras. Graag zou ik ongeveer 20m dakgoot laten reinigen, reinigen 4 regenpijpen en mogelijk optioneel kleine reparatie dakgoot.


Dakdekken en dakherstelling Ukkel
dinsdag 22 september 2020

Dakgoot reinigen

Dakgoot zwaluwdak schoonmaken; ongeveer 10 meter lang. Hoogte 3 meter


Dakdekken en dakherstelling Kortenberg
zondag 30 augustus 2020

Dakgoten reinigen

Ik wens 2 goten te laten reinigen, voor- en achteraan de woning. Hoogte ca 5 m, achteraan boven veranda. De lengte van de goten bedraagt 9m.


Dakdekken en dakherstelling Bierbeek
zondag 16 augustus 2020

Schouw dichtmetsen en dak reinigen

Dichtmaken ongebruikte schouw op dak + zonnepanelen kuisen en afschermen tegen vogels die nesten maken onder de panelen + goot kuisen.


Dakdekken en dakherstelling Gentbrugge
donderdag 25 juni 2020

Dak reinigen

Dak van ong 40-60m² en dakgoten reinigen. Dak ontmossen. Hydrofoberen. Kleurencoating aanbrengen.


Dakdekken en dakherstelling Scherpenheuvel
woensdag 17 juni 2020

Platte daken van kantoorgebouwen vernieuwen

Op onze kantoorgebouwen (3 platte daken) ligt sinds 2007 roofing die ondertussen barsten vertoont. Herstelling of vervanging van de dakbedekking. Er liggen ook zonnepanelen, die eventueel gereinigd mogen worden en de goot zou gekuist moeten worden.


Dakdekken en dakherstelling Wemmel
maandag 08 juni 2020

Dak reinigen

Zadeldak dakpannen in beton, reinigen en coaten Om welke dakbedekking gaat het? Dakpannen in de Noordkant, Oostkant, Zuidkant Welke werken moeten uitgevoerd worden? Dak ontmossen, hydrofoberen (transparante bescherming), ik laat mij adviseren over de mogelijkheden Wat is de oppervlakte van uw dak? Ongeveer: 100 m²


Dakdekken en dakherstelling Opwijk
donderdag 04 juni 2020

Plat dak herstellen

De uit te voeren werken zijn de volgende : - 2 schouwen (+/-11m hoogte) reinigen (ontmossen) met hogedruk en aanbrengen van waterdichte coating - Vervangen van een koperen ontvanger bovenaan een regenpijp (5à6m hoog) - Een (alu?) dakrandprofiel (+/- 4,5m lang) aan de achterkant van losstaande garage met plat dak.


Dakdekken en dakherstelling Nijlen
zondag 17 mei 2020

Vernieuwen dak asbestleien

Hellend (45°) dak van 35j oud met asbestleien vernieuwen om zonnepanelen te plaatsen. Werd enkele jaren geleden wel volledig gereinigd. Opp te vernieuwen stuk is 9m x 3.5m x 2m. Achterzijde in blauwe trapeziumplaten.


Dakdekken en dakherstelling Gavere
dinsdag 05 mei 2020

Opnieuw cementeren van nokpannen

Cementering rond een aantal nok pannen opnieuw vastleggen. Losgekomen door grondige dakreiniging.


Dakdekken en dakherstelling Brasschaat
vrijdag 01 mei 2020

Dak gedeeltelijk renoveren

Herstellen van de leien in de dakvoet, terugplaatsen van latten onder de leivoet. Ook leveren en plaatsen van polyester-coating op de naden van de verandagoot, aanpassen van losgekomen afvoerbuis en reiniging van dakgoten en afvoerpijpen.


Dakdekken en dakherstelling Grimbergen
donderdag 30 april 2020

Dak onderhouden

Dakpannen zijn oranje/rode pannen en zijn vuil/bemosd, het zijn stukjes mos niet de volledige pannen vol maar wel over het gehele dak. Naast de dakpannen zouden ook de goten gereinigd moeten worden. Lengte is ongeveer 10 - 11 meter en hoogte ongeveer 5 meter.


Dakdekken en dakherstelling Peer
woensdag 29 april 2020

Plaatsen inoxrooster op schouw tegen vogels

Recentelijk liet ik mijn schouw reinigen omdat ik dacht dat er een vogelnest in zat, wat ook zo bleek. De vogels blijven spijtig genoeg terugkeren dus zou ik graag een inoxnet op mijn schouw laten bevestigen, maar wel zo dat ik wel nog mijn schouw later kan laten reinigen.


Dakdekken en dakherstelling Mere
donderdag 23 april 2020

Dakpannen reinigen en zonneboiler nakijken

We hebben een woning gekocht met een redelijk oud dak (1990), de vorige eigenaars hebben een zonneboiler geplaatst. Maar deze is naar ons mening niet goed geplaatst want als we op zolder kruipen zien we rond de collector lichtinval. graag zouden we ook de dakpannen laten reinigen. Het gaat om een dak van ongeveer 130 m².


Dakdekken en dakherstelling Anzegem
dinsdag 21 april 2020

Ontmossen dak en reinigen zonnepanelen

Openstaande bewoning voor ontmossen van het dak alsook reinigen van de zonnepanelen (24 stuks).


Dakdekken en dakherstelling De Klinge
woensdag 15 april 2020

Verschillende klusjes uitvoeren

Reinigen van dakgoten, kleine zinkherstelling, reinigen en/of herschilderen van een stuk gevelnok onder het dak.


Dakdekken en dakherstelling Hofstade (O-Vl)
dinsdag 31 maart 2020

Overkappen en reiningen van schouw

Daar er continu vogels in mijn schouw vliegen had ik deze graag laten aanpakken. Mij lijken volgende zaken noodzakelijk: een rooster over de schouwuitgang en een overkapping plaatsen. Indien mogelijk onmiddellijk de schoorsteen laten reinigen.


Dakdekken en dakherstelling Evergem
Offertes aanvragen