Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Vakman installatie rieten dak

Rieten dak

Een rieten dak is meer dan gewoon wat stro op jouw woning smijten. Ontdek de mogelijkheden op deze pagina.

Rieten dak plaatsen

Rieten daken zien je vooral bij landelijke woningen. Ze geven je woning een natuurlijke, haast sprookjesachtige look en het is bovendien nog eens een duurzame manier om je dak te bedekken. Je zou het misschien niet zeggen, maar rieten daken gaan gemakkelijk 30 tot 40 jaar mee. Bovendien kan je riet combineren met andere materialen zoals glas of hout.

De twee soorten rieten daken

Open rieten dakconstructie

... krijg je wanneer een dakwerker het riet van onder naar boven legt op houten latten, waardoor je het riet niet ziet van binnenuit. Deze klassieke manier van rietdekken zorgt voor een goede luchtcirculatie. Een nadeel is dat dit type dak niet makkelijk te isoleren is.

Gesloten rieten dakconstructie

... staat beter bekend als een schroefdak. Bij deze techniek breng je het riet aan op een gesloten onderlaag zoals multiplex. Deze innovatieve techniek leent zich goed tot isoleren en je hebt amper last van stof. Klein nadeel is dat de techniek vrij nieuw is, waardoor de duurzaamheid nog niet exact kan worden gemeten.

Wat is de prijs van een rieten dak?

De oppervlakte, de uurprijs van de rietdekker, de afwerking, ... Het zijn allemaal factoren die invloed hebben op de kostprijs. Gemiddeld mag je voor het plaatsen van een rieten dak door een professionele vakman rekenen op een €80 à €100 per vierkante meter.

Aanleg rieten dak

Vraag gratis offertes

Offertes aanvragen