Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Wat doet een elektricien

Wat doet een elektricien?

De taken van een elektricien op een rijtje

Ben je op zoek naar een elektricien uit de buurt?

Zoek je een elektricien voor het laten uitvoeren van elektriciteitswerken zoals het installeren van verlichting of domotica? Casius brengt je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende elektriciens uit je buurt. Zij maken je een gratis offerte en jij kan makkelijk de prijzen vergelijken. 

Wat doet een elektricien?

Een elektricien focust zich op het aanleggen, onderhouden en herstellen van elektrische installaties in de woning. Zijn of haar grootste taak is om te zorgen dat de stroom op een veilige manier de woning of het gebouw binnenkomt. Doel is dat je als bewoner stroom kan gebruiken zonder dat er kortsluiting ontstaat. Er is een verschil tussen elektriciens die zich focussen op particuliere woningen (dat noemen we algemene elektriciteitswerken) en specialisten die zich richten op industriële elektriciteitswerken. Als laatste heb je elektriciens gespecialiseerd in het aansturen van elektrische machines in fabrieken of transportmiddelen.

Werken met elektriciteit en stroom is gevaarlijk. Het is voor elke elektricien een must om steeds volgens de vooropgestelde normen te werken. Hij of zij moet zich dan ook voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van nieuwe normeringen en technieken van een elektrische installatie. Naast het aanleggen van een nieuwe elektrische installatie is het opsporen en verhelpen van allerlei elektrische storingen een belangrijke taak.

De taken van een elektricien

elektriciteitswerken

Wat doet een elektricien niet?

“Miljaar, mijn wasmachine werkt niet meer. Snel efkes een elektricien bellen.” Vaak denken mensen bij een elektricien te moeten zijn om elektrische apparaten te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan klassiek witgoed zoals wasmachines of koelkasten. Da’s een misverstand. Het herstellen van dergelijke apparaten wordt door een witgoedmonteur gedaan, niet door een elektricien. Het is zo dat defecten van deze machines een storingen en vaak ook stroomuitval van het elektriciteitsnetwerk veroorzaken. Niet helemaal onlogisch dat je dan eerst aan een elektricien denkt, maar helaas kan die je dan meestal niet helpen. Een elektricien helpt je enkel bij de elektrische installatie van je woning of bedrijfsruimte.

Wat kost een elektricien?

De prijs van een elektricien is afhankelijk van zijn ervaring. Zo zal een beginnend elektricien doorgaans minder aanrekenen dan een elektricien met pakweg 30 jaar ervaring. Gemiddeld kan je rekenen op:

  • Prijs elektricien: tussen de 35 en 55 euro per uur.

 

Casius is een netwerk van erkende vakmensen 

Bij ons vind je elektriciens uit onder meer Gent, Antwerpen, Brugge en de rest van Vlaanderen. Ook in Brussel en Wallonië hebben wij de geknipte elektricien voor jouw elektrische installatie.

Offertes elektricien aanvragen

Recente opdrachten voor elektriciens

donderdag 21 september 2023

Laadoplossing plaatsen voor mijn EV in ondergrondse parkeergarage

Laadpunt te plaatsen in de ondergrondse parkeergarage van een appartementsblok. Elektriciteitsmeter bevind zich ook in de garage, afstand tot laadpunt is ongeveer 20m. De zekeringkast daarentegen bevind zich in het appartement op de eerste verdieping.


Elektriciteit Herentals
woensdag 20 september 2023

Grote elektriciteitswerken

Volledig huis heeft nog oude elektriciteit sinds de jaren '60. Er is nog geen aarding aanwezig. De buizen etc moeten ook vernieuwd worden aangezien deze nog van metaal zijn. Nieuwe elektriciteitskast moet dus ook geplaatst worden. Digitale meter van fluvius is al geïnstalleerd Welke grote aanpassingen moeten er gebeuren? : Compleet nieuwe elektrische installatie, Elektriciteitskast plaatsen Welke werken wil je laten uitvoeren?: Nieuwe elektrische installatie of grote aanpassingen Om wat voor type project gaat het?: Project in afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik


Elektriciteit Herentals
woensdag 20 september 2023

Electriciteitswerken: herbalanseren na omzetting naar 3-fazige electriciteits-installatie

De 1-fazige electriciteits-aansluiting van ons woonhuis gaat omgezet worden naar een 3-fazige. Hierna moet de aansluiting van de installatie aangepast worden zodat niet alle belasting gebeurt op 1-faze, maar netjes verdeeld is over de 3 fazen. Bijkomende info: - De aanvraag voor omzetting werd net ingediend bij Fluvius. - Ons huis is van gemiddelde grootte en is 30 jaar oud. Klein extraatje: plaatsing/aansluiting opbouw stopcontact in buurt van zekering-kast.


Elektriciteit Korbeek-Lo
Offertes elektriciens vergelijken