Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buitenverlichting Montage

Wat doet een elektricien?

Wat doet een elektricien?

De taken van een elektricien op een rijtje

Wat doet een elektricien?

Een elektricien focust zich op het aanleggen, onderhouden en herstellen van elektrische installaties in de woning. Zijn of haar grootste taak is om te zorgen dat de stroom op een veilige manier de woning of het gebouw binnenkomt. Doel is dat je als bewoner stroom kan gebruiken zonder dat er kortsluiting ontstaat. Er is een verschil tussen elektriciens die zich focussen op particuliere woningen en specialisten die zich richten op industriële elektriciteitswerken. Als laatste heb je elektriciens gespecialiseerd in het aansturen van elektrische machines in fabrieken of transportmiddelen.

Werken met elektriciteit en stroom is gevaarlijk. Het is voor elke elektricien een must om steeds volgens de vooropgestelde normen te werken. Hij of zij moet zich dan ook voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van nieuwe normeringen en technieken. Naast het aanleggen van een nieuwe elektrische installatie is het opsporen en verhelpen van allerlei elektrische storingen een belangrijke taak.

De taken van een elektricien

elektricien meting

Wat doet een elektricien niet?

“Miljaar, mijn wasmachine werkt niet meer. Snel efkes een elektricien bellen.” Vaak denken mensen bij een elektricien te moeten zijn om elektrische apparaten te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan klassiek witgoed zoals wasmachines of koelkasten. Da’s een misverstand. Het herstellen van dergelijke apparaten wordt door een witgoedmonteur gedaan, niet door een elektricien. Het is zo dat defecten van deze machines een storingen en vaak ook stroomuitval van het elektriciteitsnetwerk veroorzaken. Niet helemaal onlogisch dat je dan eerst aan een elektricien denkt, maar helaas kan die je dan meestal niet helpen.

Wat kost een elektricien?

De prijs van een elektricien is afhankelijk van zijn ervaring. Zo zal een beginnend elektricien doorgaans minder aanrekenen dan een elektricien met pakweg 30 jaar ervaring. Een elektricien kost je gemiddeld tussen de 35 en 55 euro per uur.

Offertes elektricien aanvragen

Recente opdrachten voor elektriciens

dinsdag 19 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Ik wens te weten wat de mogelijkheden zijn met de thuisbatterij igv stroompannes op het net. Immers duwen we nu minstens 1000 kWh in het net, gaat de terugdraaiende meter vermoedelijk worden afgeschaft én merk ik dat er mooie subsidies worden toegekend door de overheid, dus wil ik graag al informeren naar de voor- en nadelen, lijkt me slechts een kwestie van tijd jaarlijkse verbruik - particulier: 4100 kWh


Elektriciteit Meise
maandag 18 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Ik heb ongeveer 24 zonnepanelen. Het jaarlijks stroomverbruik is 5300kWh Ik zou hiervoor graag een thuisbatterij hebben. Mijn zonnepanelen brengen meer op dan dat ik nodig heb


Elektriciteit Merelbeke
maandag 18 oktober 2021

Installeren thuisbatterij en omvormer

Ik heb interesse in de Solar-thuisbatterij -gekoppeld aan mijn zonnepanelen- waarbij de omvormer erbij zit. Ik heb 26 zonnepanelen liggen. Ongeveer 4300kWh Ik heb nu een digitale meter.


Elektriciteit Wondelgem
Offertes elektriciens vergelijken