Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen is een waardig alternatief voor andere vormen van verwarming. Ontdek de mogelijkheden of vraag gratis een offerte aan op deze pagina.

Op zoek naar elektrische verwarming?

Elektrisch verwarmen heeft een hele evolutie doorgemaakt. Eenvoudige installatie en goedkoop. Toch schrikt het veel mensen af, want het verbruik ligt best hoog. Maar dankzij moderne technieken om energie op te wekken, zoals zonne-energie, weegt dat verbruik al minder zwaar.

Wil je enkele prijzen vergelijken om te zien mogelijk is? Vraag dan gratis en helemaal vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke types verwarming zijn er?

Elektrisch verwarmen kan op verschillende manieren. We lijsten hieronder een aantal van de meest voorkomende systemen voor je op:

Accumulatoren

Accumulatoren werken met stenen kernen die een weerstand bevatten. Elektriciteit gaat door de weerstand en wekt warmte op die daarna wordt opgeslagen in de stenen. Accumulatoren warmen 's nachts op om te profiteren van het goedkopere nachttarief. Overdag geven de stenen hun warmte geleidelijk af en warmt de woning op. Als de stenen afgekoeld zijn, schakelt het systeem over op het standaardtarief.

De kostprijs om zo'n accumulatieverwarming te installeren is vrij hoog, maar je kan die investering terugverdienen. Accumulatoren zijn erg zuinig en in combinatie met hernieuwbare energiebronnen zal je energiefactuur een pak lichter uitvallen.

Elektrische radiatoren

Met een duur woord noemen we deze ook wel eens convectoren, maar een radiator ken je nog altijd het best. Radiatoren werken via convectie: de lucht rond het toestel warmt op, stijgt en er komt nieuwe, koude lucht in de plaats die op zijn beurt wordt opgewarmd. Na een tijd is de hele ruimte opgewarmd.

Je kan kiezen voor een centrale of verplaatsbare radiator. De centrale versie is een pak zuiniger, maar voor kleine ruimtes of sporadisch gebruik kunnen verplaatsbare radiatoren best nuttig zijn.

Infraroodverwarming

Klassieke radiatoren warmen de lucht op, waarop de hele ruimte warm wordt. Infraroodverwarming slaat de lucht over en warmt rechtstreeks de voorwerpen - jij en ik bijvoorbeeld - in de ruimte zelf op.

Op hun beurt geven die voorwerpen daarna de warmte af aan de omgeving. Dit zorgt er indirect voor dat de luchttemperatuur in de kamer ook stijgt en na een tijd kan de verwarming volledig af. Er gaat een pak minder warmte verloren, want bijna alle energie wordt omgezet in bruikbare warmte.

Warmtepomp

Collectoren in een warmtepomp halen warmte uit de omgeving rondom de pomp. Afhankelijk van het type pomp is dat de lucht, het grondwater of de aarde onder je woning. Een koelvloeistof transporteert die warmte naar een compressor. Daar komt de vloeistof onder druk te staan, warmt op en geeft die warmte af in jouw huis. Meer info over warmtepompen vind je hier.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is - hoe kan het ook anders - energiezuinig. Bij dit type verwarming liggen de buizen op gelijke afstand van elkaar. Het water geeft zijn warmte af, verwarmt het hele oppervlak van de vloer en geeft zo die warmte gelijkmatig af aan de ruimte erboven.

Een vloerverwarming installeren is een kostelijke opgave, maar je wint die investering snel terug. Bovendien heb je een heerlijk gevoel van comfort wanneer je over de warme tegels loopt. Ben je benieuwd naar de prijs van vloerverwarming? Meer informatie over vloerverwarming vind je op deze pagina.

Casius helpt je!

Wat is de kostprijs van een elektrische verwarming?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor elektrische verwarming.

Type verwarming Richtprijs per stuk
Accumulatoren vanaf € 500
Infrarood vanaf € 100
Warmtepomp vanaf € 2.200
Vloerverwarming € 40 - € 65 per m²
Centrale radiatoren vanaf € 350
Verplaatsbare radiatoren vanaf € 25

Vraag gratis jouw offertes aan

Recente opdrachten

woensdag 20 september 2023

Warmtepomp lucht - lucht

We zijn aan het kijken naar een vrijstaand huis van 215m² dat momenteel met elektrische convectoren verwarmd wordt. We zouden graag volledig het huis met een warmtepomp met radiatoren verwarmen. Er is reeds een zonneboiler voor warm water en zonnepanelen aanwezig. In welk type warmtepomp heb je interesse?: Lucht-lucht warmtepomp Budget: vanaf €4.000 - 7.000, Lucht-water warmtepomp Budget: vanaf €5.000 - 9.000, Grond-water warmtepomp Budget: vanaf €20.000 - 30.000, Water-water warmtepomp Budget: vanaf €15.000 - 20.000 Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Warmtepomp plaatsen Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?: Verwarming Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik overweeg een pand te kopen


CV en verwarming Bornem
maandag 18 september 2023

Watergedragen, traditionele vloerverwarming

109m2 In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Vloerverwarming infrezen, Elektrische vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Meer dan 100 m²


CV en verwarming Halle
maandag 18 september 2023

CV-ketel onderhouden

Ons elektrische boiler ontkalken wat is de prijs aub Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Zele
zaterdag 16 september 2023

Cv-ketel repareren of uitbreiden

Ik heb een bestaande CV ketel die op ons vloerverwarmingcircuit is aangesloten. Ik zou in het circuit van de vloerverwarming een elektrische doorstromer van 10kW willen toevoegen (die ik overigens al heb liggen). Het doel daarvan is dat als de zonnepanelen injecteren het water in het circuit gaan bijverwarmen, als ondersteuning voor de CV ketel op gas . Ik zoek een aannemer die voor me de doorstromer in het circuit kan monteren inclusief een flow switch en mogelijke andere veiligheden (thermokoppel?/ontluchting?) die gangbaar zijn in zo'n circuit. Voor mij is de klus geklaard als de doorstromer vakbekwaam in het circuit staat. De sturing, koppeling aan injectie/P1 poort/elektrisch aansluiten van de doorstromer, doe ik zelf. Naar welke dienst ben je op zoek?: Cv-ketel repareren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Berlaar
vrijdag 15 september 2023

Watergedragen, traditionele vloerverwarming

vloerverwarming , woonkamer, keuken en inkomhal In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen, Elektrische vloerverwarming, Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Turnhout
zaterdag 09 september 2023

Vervanging accumulatiekachel

Ik zoek een vakman een nieuwe elektrische verwarming komt installeren.


CV en verwarming Rotselaar
Offertes aanvragen