Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen is een waardig alternatief voor andere vormen van verwarming. Ontdek de mogelijkheden of vraag gratis een offerte aan op deze pagina.

Op zoek naar elektrische verwarming?

Elektrisch verwarmen heeft een hele evolutie doorgemaakt. Eenvoudige installatie en goedkoop. Toch schrikt het veel mensen af, want het verbruik ligt best hoog. Maar dankzij moderne technieken om energie op te wekken, zoals zonne-energie, weegt dat verbruik al minder zwaar.

Wil je enkele prijzen vergelijken om te zien mogelijk is? Vraag dan gratis en helemaal vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke types verwarming zijn er?

Elektrisch verwarmen kan op verschillende manieren. We lijsten hieronder een aantal van de meest voorkomende systemen voor je op:

Accumulatoren

Accumulatoren werken met stenen kernen die een weerstand bevatten. Elektriciteit gaat door de weerstand en wekt warmte op die daarna wordt opgeslagen in de stenen. Accumulatoren warmen 's nachts op om te profiteren van het goedkopere nachttarief. Overdag geven de stenen hun warmte geleidelijk af en warmt de woning op. Als de stenen afgekoeld zijn, schakelt het systeem over op het standaardtarief.

De kostprijs om zo'n accumulatieverwarming te installeren is vrij hoog, maar je kan die investering terugverdienen. Accumulatoren zijn erg zuinig en in combinatie met hernieuwbare energiebronnen zal je energiefactuur een pak lichter uitvallen.

Elektrische radiatoren

Met een duur woord noemen we deze ook wel eens convectoren, maar een radiator ken je nog altijd het best. Radiatoren werken via convectie: de lucht rond het toestel warmt op, stijgt en er komt nieuwe, koude lucht in de plaats die op zijn beurt wordt opgewarmd. Na een tijd is de hele ruimte opgewarmd.

Je kan kiezen voor een centrale of verplaatsbare radiator. De centrale versie is een pak zuiniger, maar voor kleine ruimtes of sporadisch gebruik kunnen verplaatsbare radiatoren best nuttig zijn.

Infraroodverwarming

Klassieke radiatoren warmen de lucht op, waarop de hele ruimte warm wordt. Infraroodverwarming slaat de lucht over en warmt rechtstreeks de voorwerpen - jij en ik bijvoorbeeld - in de ruimte zelf op.

Op hun beurt geven die voorwerpen daarna de warmte af aan de omgeving. Dit zorgt er indirect voor dat de luchttemperatuur in de kamer ook stijgt en na een tijd kan de verwarming volledig af. Er gaat een pak minder warmte verloren, want bijna alle energie wordt omgezet in bruikbare warmte.

Warmtepomp

Collectoren in een warmtepomp halen warmte uit de omgeving rondom de pomp. Afhankelijk van het type pomp is dat de lucht, het grondwater of de aarde onder je woning. Een koelvloeistof transporteert die warmte naar een compressor. Daar komt de vloeistof onder druk te staan, warmt op en geeft die warmte af in jouw huis. Meer info over warmtepompen vind je hier.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is - hoe kan het ook anders - energiezuinig. Bij dit type verwarming liggen de buizen op gelijke afstand van elkaar. Het water geeft zijn warmte af, verwarmt het hele oppervlak van de vloer en geeft zo die warmte gelijkmatig af aan de ruimte erboven.

Een vloerverwarming installeren is een kostelijke opgave, maar je wint die investering snel terug. Bovendien heb je een heerlijk gevoel van comfort wanneer je over de warme tegels loopt. Ben je benieuwd naar de prijs van vloerverwarming? Meer informatie over vloerverwarming vind je op deze pagina.

Casius helpt je!

Wat is de kostprijs van een elektrische verwarming?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor elektrische verwarming.

Type verwarming Richtprijs per stuk
Accumulatoren vanaf € 500
Infrarood vanaf € 100
Warmtepomp vanaf € 2.200
Vloerverwarming € 40 - € 65 per m²
Centrale radiatoren vanaf € 350
Verplaatsbare radiatoren vanaf € 25

Vraag gratis jouw offertes aan

Recente opdrachten

vrijdag 03 juni 2022

Elektrische vloerverwarming plaatsen

wij hebben momenteel elektrische vloerverwarming op de benedenverdieping van onze duplex appartement. wij willen overschakelen naar een warmtepomp lucht-water. Mijn vraag is of we door de huidige tegelvloer en elektrische vloerverwarmingsmat frezen.


CV en verwarming Sint-Amandsberg
zondag 22 mei 2022

Elektrische boiler plaatsen

Ik zou graag een nieuwe elektrische boiler willen laten plaatsen van 200 liter of eentje met een warmtepomp.


CV en verwarming Balen
vrijdag 20 mei 2022

Elektrische boiler plaatsen

Momenteel beschikken wij over een doorstroomboiler op gas. Omdat wij 2000kwh te veel hebben geproduceerd met onze zonnepanelen wensen wij over te schakelen naar een systeem op elektriciteit. Onze doorstroomboiler wordt momenteel gebruikt voor de warm water voor de keuken en badkamer en centrale verwarming van de bovenverdieping. De centrale verwarming van de bovenverdieping wordt echter bitter weinig aan gezet.


CV en verwarming Hamme (O-Vl)
maandag 16 mei 2022

Elektrische boiler installeren

Oude boiler vervangen door een nieuwer en zuiniger model.


CV en verwarming Boom
zondag 15 mei 2022

Elektrische boiler plaatsen

Ik heb een oude elektrische boiler van Pacific die lekt. Deze moet weggenomen worden en er moet een nieuwe elektrische boiler geplaatst worden van 130L of 150L.


CV en verwarming Dendermonde
dinsdag 10 mei 2022

Vloerverwarming plaatsen in bijbouw voor zwembad

Ik wens een vloerverwarming aan te leggen voor het verwarmen van een bijbouw naast het zwembad en indien mogelijk om sommige maanden het zwembad te verwarmen. Voorkeur voor een traditionele vloerverwarming om aan te sluiten op een zonneboiler. Als dit zou betekenen dat de vloer volledig moet worden uitgebroken ben ik ook voorstander van een elektrische verwarming. Het gaat om 3 kamers van elk 14 m², dus in totaal een 60 m².


CV en verwarming Landen
Offertes aanvragen