Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen is een waardig alternatief voor andere vormen van verwarming. Ontdek de mogelijkheden of vraag gratis een offerte aan op deze pagina.

Op zoek naar elektrische verwarming?

Elektrisch verwarmen heeft een hele evolutie doorgemaakt. Eenvoudige installatie en goedkoop. Toch schrikt het veel mensen af, want het verbruik ligt best hoog. Maar dankzij moderne technieken om energie op te wekken, zoals zonne-energie, weegt dat verbruik al minder zwaar.

Wil je enkele prijzen vergelijken om te zien mogelijk is? Vraag dan gratis en helemaal vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke types verwarming zijn er?

Elektrisch verwarmen kan op verschillende manieren. We lijsten hieronder een aantal van de meest voorkomende systemen voor je op:

Accumulatoren

Accumulatoren werken met stenen kernen die een weerstand bevatten. Elektriciteit gaat door de weerstand en wekt warmte op die daarna wordt opgeslagen in de stenen. Accumulatoren warmen 's nachts op om te profiteren van het goedkopere nachttarief. Overdag geven de stenen hun warmte geleidelijk af en warmt de woning op. Als de stenen afgekoeld zijn, schakelt het systeem over op het standaardtarief.

De kostprijs om zo'n accumulatieverwarming te installeren is vrij hoog, maar je kan die investering terugverdienen. Accumulatoren zijn erg zuinig en in combinatie met hernieuwbare energiebronnen zal je energiefactuur een pak lichter uitvallen.

Elektrische radiatoren

Met een duur woord noemen we deze ook wel eens convectoren, maar een radiator ken je nog altijd het best. Radiatoren werken via convectie: de lucht rond het toestel warmt op, stijgt en er komt nieuwe, koude lucht in de plaats die op zijn beurt wordt opgewarmd. Na een tijd is de hele ruimte opgewarmd.

Je kan kiezen voor een centrale of verplaatsbare radiator. De centrale versie is een pak zuiniger, maar voor kleine ruimtes of sporadisch gebruik kunnen verplaatsbare radiatoren best nuttig zijn.

Infraroodverwarming

Klassieke radiatoren warmen de lucht op, waarop de hele ruimte warm wordt. Infraroodverwarming slaat de lucht over en warmt rechtstreeks de voorwerpen - jij en ik bijvoorbeeld - in de ruimte zelf op.

Op hun beurt geven die voorwerpen daarna de warmte af aan de omgeving. Dit zorgt er indirect voor dat de luchttemperatuur in de kamer ook stijgt en na een tijd kan de verwarming volledig af. Er gaat een pak minder warmte verloren, want bijna alle energie wordt omgezet in bruikbare warmte.

Warmtepomp

Collectoren in een warmtepomp halen warmte uit de omgeving rondom de pomp. Afhankelijk van het type pomp is dat de lucht, het grondwater of de aarde onder je woning. Een koelvloeistof transporteert die warmte naar een compressor. Daar komt de vloeistof onder druk te staan, warmt op en geeft die warmte af in jouw huis. Meer info over warmtepompen vind je hier.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is - hoe kan het ook anders - energiezuinig. Bij dit type verwarming liggen de buizen op gelijke afstand van elkaar. Het water geeft zijn warmte af, verwarmt het hele oppervlak van de vloer en geeft zo die warmte gelijkmatig af aan de ruimte erboven.

Een vloerverwarming installeren is een kostelijke opgave, maar je wint die investering snel terug. Bovendien heb je een heerlijk gevoel van comfort wanneer je over de warme tegels loopt. Ben je benieuwd naar de prijs van vloerverwarming? Meer informatie over vloerverwarming vind je op deze pagina.

Casius helpt je!

Wat is de kostprijs van een elektrische verwarming?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor elektrische verwarming.

Type verwarming Richtprijs per stuk
Accumulatoren vanaf € 500
Infrarood vanaf € 100
Warmtepomp vanaf € 2.200
Vloerverwarming € 40 - € 65 per m²
Centrale radiatoren vanaf € 350
Verplaatsbare radiatoren vanaf € 25

Vraag gratis jouw offertes aan

Recente opdrachten

maandag 20 maart 2023

Warmtepomp lucht - lucht

mijn interesse gaat naar een warmwatersteem met doorstroming, de verwarming wordt slechts sporadichs gebruikt ofpermanent om de koude wat te breken in de gang; nu verwarm ik met radiatoren ,airco en hout In welk type warmtepomp heb je interesse?: Lucht-water warmtepomp Budget: vanaf €5.000 - 9.000, Lucht-lucht warmtepomp Budget: vanaf €4.000 - 7.000, Grond-water warmtepomp Budget: vanaf €20.000 - 30.000, Water-water warmtepomp Budget: vanaf €15.000 - 20.000, Hybride warmtepomp Budget: vanaf €8.000 - 15.000 Naar welke dienst ben je op zoek?: Cv-ketel kopen Type verwarming: Anders Welke manier van elektrisch verwarmen overweeg je?: Warmtepomp Op welke brandstof moet de cv ketel werken?: Elektriciteit Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


CV en verwarming Zolder
zaterdag 18 maart 2023

Monoblock airco particulier

Ik heb een appartement dat ik voor verhuur naar een lagere EPC waarde wil brengen. In plaats van elektrische verwarming bekijk ik de optie om een monoblock te plaatsen. -> Energiezuinig & stil. In welk type airco heb je interesse?: monoblock Waar moet de airco geplaatst worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Voor welke doeleinden wil je de airco gebruiken?: verwarmen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Mol
donderdag 16 maart 2023

Watergedragen, traditionele vloerverwarming

In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Elektrische vloerverwarming, Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 10 en 50 m²


CV en verwarming Sint-Eloois-Vijve
zondag 12 maart 2023

Watergedragen, traditionele vloerverwarming

Droog bouw vloerverwarming op eerste verdieping In welk type vloerverwarming heb je interesse?: Traditionele vloerverwarming (watervoerend), Vloerverwarming infrezen, Elektrische vloerverwarming, Infrarood vloerverwarming Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m²


CV en verwarming Sint-Niklaas
donderdag 09 maart 2023

Warmtepomp lucht - lucht

Heb momenteel elektrische vloerverwarming sinds 1986 op enkel nachttarief, en geen zonnepanelen, dus duur. Verbruik ongeveer 15000 kw per jaar enkel living en keuken verwarmd, ongeveer 60 m2. Kan ook niet regelen van op afstand als ik eens weg ben , dus verplicht te laten aanstaan Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welk type warmtepomp heb je interesse?: Lucht-lucht warmtepomp Budget: vanaf €4.000 - 7.000 Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?: Verwarming Uitgevoerde isolatiemaatregelen: Spouwmuurisolatie, Dakisolatie, Vloerisolatie, Isolatieglas Type woning: Vrijstaande woning


CV en verwarming Oosterzele
donderdag 02 maart 2023

Warmtepomp plaatsen

Elektrische accumulatiekachels vervangen door een warmtepomp. Nu in de leefruimte (=keuken en living in 1ruimte) (170m³) 2 accumulatoren van tot 14kW. bijkomende ruimte om te verwarmen: Wasplaats (30m³), badkamer (30m³) en bureau (35m³).


CV en verwarming Vlimmeren
Offertes aanvragen