Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Domoticapaneel

Domotica installeren

Met domotica kan je alle toestellen in je huis controleren via een tablet of smartphone. Ontdek de mogelijkheden van een domoticasysteem op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van domotica?

Domotica laat je toe je huis volledig af te stemmen op jouw wensen. Verwarming aan net voor je thuis komt of de gordijnen automatisch dicht wanneer je gaat slapen? Domotica integreert alle elektronica in een centraal systeem. Toch wordt domotica snel als overbodige luxe bestempeld. Dat is jammer, want de voordelen zijn niet van de poes. Een overzicht.

  • Automatisering in je huis zorgt voor extra veiligheid. Camera's aansluiten, de hulpdiensten automatisch laten verwittigen bij een noodgeval of de verlichting instellen zodat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. Naast je huis tegen inbraak beveiligen, kan je ook je boiler of gastoevoer in de gaten houden. Loopt er iets mis, dan wordt de toevoer onmiddellijk afgesloten.
  • Domotica staat voor comfort. Geen eindeloze reeks schakelaars meer in elke hoek van je huis, maar de mogelijkheid om alles vanop afstand te regelen met een smartphone of tablet. Verlichting, audio, televisie, verwarming ... Domotica zorgt voor eenvoud in je woning.
  • Een van de grootste troeven ligt bij energiebesparing. Via de tablet of smartphone kan je met één toets verlichting, verwarming en toestellen uitschakelen. Lampen dimmen wanneer niemand in de buurt is of de lichtsterkte aanpassen aan het daglicht. Je kan je groene energie, verwarming en ventilatie optimaal op elkaar afstemmen. Domotica verlaagt je energiefactuur.
  • Voor wie ouder wordt, kan domotica een hulp zijn om langer in je huis te wonen. Een waarschuwing wanneer je een deur open laat, fornuizen die vanzelf uitschakelen of een automatische link met de noodcentrales.

Welke systemen bieden domotica aan?

Er zijn intussen een hele hoop systemen in omloop die domotica ondersteunen. Van standaard en goedkoop tot allesomvattend en prijzig. Als je nadenkt over domotica, kan het geen kwaad om je hier even in te verdiepen.

Homey

Het Homey-systeem is spraakgestuurd en werkt via de Homey App die je installeert op je tablet of smartphone. Het ondersteunt een groot assortiment aan lampen, schakelaars en andere systemen.

Apple Homekit

Een groot voordeel aan de HomeKit is dat het verkeer beveiligd is. De kans op een gegevenslek is heel beperkt. Het systeem ondersteunt een waaier aan producten.

Loxone

Een nieuw systeem waarbij je componenten aan kan toevoegen en op die manier een totaalpakket kan samenstellen waarmee je jouw volledige woning automatiseert.

Niko Home Control

Niko Home Control is een goedkoper systeem dat de meeste basisopties aanbiedt. Een ideaal starterspakket voor wie nog wat onzeker is over domotica.

Wat is de prijs van domotica?

Een standaard elektrische installatie kost een kleine € 1.000. Wil je die automatiseren, dan komt daar ongeveer € 2.500 bij. Voor domotica betaal je dus minstens € 3.500. Uiteraard kan je uitbreiden wat je wil. Audio, verwarming, verlichting of alarmsystemen aansluiten kan, maar dan betaal je meer. Een systeem voorzien van alle snufjes kost al snel € 7.000 à € 10.000.

Offertes domotica installeren aanvragen

Gratis offertes aanvragen