Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien

Elektriciteit nieuwbouw

Elektriciteit nieuwbouw

Aan het bouwen en op zoek naar informatie over de elektriciteit? Casius gidst je langs nuttige info, een prijsoverzicht en bied je gratis offertes van vakmensen uit je regio aan.

Elektriciteit leggen, een checklist

Plannen

Voor je ook één leiding legt, moet je goed weten wat waar moet komen. Hoe moeten die leidingen lopen? Waar plaats je de stopcontacten en hoeveel moeten er zijn? Is een eenfasige aansluiting voldoende of kies ik toch best voor een driefasig netwerk?

Controleer ook of je een tijdelijke aansluiting nodig hebt. Een werfkast laten aansluiten op het netwerk moet je aanvragen bij het de netbeheerder en en laten controleren.

Leidingen boren en leggen

Tijd om te boren en kappen. Teken grondig uit waar de gaten en gleuven moeten komen. Neem hier de tijd voor, want fouten kan je moeilijk rechtzetten. Is alles mooi opgetekend? Dan mag je beginnen frezen.

Houd goed bij waar de leidingen liggen. Zijn er later problemen of wil je uitbreiden, dan kan je gemakkelijk zien waar alles ligt. Als de leidingen er liggen, is het tijd voor de isolatie, chape en stukadoorswerken.

Schakelaars en stopcontacten

Pleisterwerken zijn opgedroogd en de vloer is gelegd. Dan is het tijd om de schakelaars en stopcontacten te installeren.

Zekeringskast aansluiten

Het sluitstuk van het elektrische netwerk. Vaak is dit een van de laatste werken voor je huis is afgewerkt. Bij de aansluiting kan je jouw netwerk grondig op problemen testen.

Tip: Maak gebruik van onze gratis dienst en vergelijk zo meerdere prijsoffertes van erkende elektriciens uit de buurt!

Na de werken

Wanneer je elektriciteitsnetwerk klaar is, moet je dit laten keuren door een erkende organisatie. Enkel zo kan je het keuringsrapport krijgen dat je nodig hebt. Meer info over het keuren van je elektrische netwerk vind je op deze pagina.

De aansluiting van je elektriciteit moet je aanvragen bij de netbeheerder. Die zal je elektriciteit pas aansluiten op het net wanneer je een leverancier hebt. Via deze leverancier kan je ook je EAN-nummer krijgen.

Gratis offertes aanvragen

Wat is de prijs van een elektrisch netwerk?

Exacte prijzen vastleggen is heel erg moeilijk bij het leggen van elektriciteit. Elektriciens rekenen meestal niet per uur, maar per per aansluitingspunt. Ook de prijs van domotica is moeilijk in te schatten. De tabel hieronder heeft je een eerste richtprijs.

Over wat gaat het? Richtprijs
Zekeringskast aansluiten € 1.500
Volledig elektriciteitsnetwerk leggen € 6.000 - € 10.000
Domotica installeren € 3.000 - € 6.000

Prijzen vergelijken is de ideale manier om een exacte kost van jouw project te ontdekken. Hieronder kan je gratis en vrijblijvend jouw offertes aanvragen bij erkende vakmensen uit je regio.

Tips bij elektriciteit leggen

Meerdere keren beroep gedaan op hun diensten. Altijd tevreden van geweest. Een aanrader zeker omdat het voor de consument volledig gratis is. Het principe is dat je op hun website zegt wat er moet gebeuren en dat zij het nodige doen om een geschikte kandidaat te vinden in je eigen gebuurte.

Manuel Lootens

Offertes aanvragen