Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren

Wil je de kruipruimte laten isoleren? Opties, voor- en nadelen, kosten en offertes van professionele isolatiebedrijven vind je op deze pagina.

Kruipruimte isoleren

Wanneer we het hebben over woningisolatie, denk je vaak aan dakisolatie plaatsen of spouwmuren isoleren. Je kruipruimte laten isoleren biedt nochtans een uitstekende oplossing om je energiefactuur snel naar beneden te halen. Wat komt er allemaal kijken bij het isoleren van je kruipruimte? Kan je je kruipruimte zelf isoleren of is het beter om je kruipruimte te laten isoleren. En wat zijn de voor- en nadelen of wat zegt het kostenplaatje? Je leest het allemaal in onderstaand artikel!

Kruipruimte isoleren; wat is het?

De kruipruimte, door sommigen beter bekend als de kruipkelder, is een (lage) ruimte onder de begane grond van je woning die je kan bereiken via een kruipluik. Een kruipruimte wordt voorzien met het oog op extra ventilatie en om gas-, water- en elektriciteitsleidingen onder te brengen. Door je kruipkelder te isoleren kan je je zo'n 10 tot 15% uitsparen op je energierekening en geniet je van een beter leefklimaat.

Kruipkelder isoleren voordelen

  • Het isoleren van de kruipruimte brengt meerdere, interessante voordelen met zich mee:
  • Aangenamer leefklimaat
  • Verlaagde energierekening
  • Verlaagd risico op vocht, schimmels en andere ongemakken
  • Geen koudebruggen meer
  • Geen warmteverlies meer langs de vloer

Kruipkelder isoleren nadelen?

Isoleren is in vrijwel alle gevallen een verstandige beslissing die je wooncomfort aanzienlijk verbetert. En als we dan toch even stilstaan bij de nadelen verbonden aan het isoleren van een kruipruimte, kunnen we constateren dat de besparing op het gebied van warmteverlies kleiner is dan het geval is bij het isoleren van andere ruimtes. Toch mag je hierbij niet vergeten dat je je kruipruimte vooral isoleert om komaf te maken met vochtproblemen. Het warmteverlies is meestal pas het tweede punt dat je wil aanpakken.

Vraag 3 gratis offertes aan voor jouw isolatiewerken

Kruipruimte Isolatie

Kruipruimte isolatie: opties

Om je kruipruimte te isoleren kiest de vakman voor vloer- of bodemisolatie, afhankelijk van de toegankelijkheid, je beschikbare budget en de ernst van het vochtprobleem dat zich hier voordoet.

Betonvloer

Ligt jouw kruipruimte onder een betonvloer? Dan kies je best voor isolatieplaten om te vermijden dat er koudebruggen binnendringen in je woning. Een kruipruimte isoleren met PUR of met PIR-platen is in dit geval de beste oplossing. Je kruipruimte isoleren met PIR-platen neemt bovendien heel weinig plaats in met als gevolg dat je deze ruimte nog steeds makkelijk zult kunnen benutten. Daarnaast hebben PIR-platen ook een zeer hoge isolatiewaarde.

Houten vloer

Ook wanneer je een houten vloer hebt is het perfect mogelijk om je kruipruimte te isoleren. In deze situatie is het essentieel dat je kiest voor een open isolatiemateriaal dat het vocht laat ontsnappen. Materialen zoals glaswol, steenwol en minerale wol zijn ideaal voor het isoleren van een kruipkelder onder een houten vloer. Om zeker te zijn van een optimale isolatie worden deze wolsoorten steeds in grote stukken aangebracht tussen alle hoeken en balken van je kruipruimte.

Op deze pagina's vind je meer informatie over parket leggen of laminaat plaatsen vind je op deze pagina's.

Bodemisolatie

Is de kruipruimte onder jouw woning erg laag en bijgevolg ontoegankelijk? Dan is vloerisolatie geen optie en ben je verplicht om te kiezen voor bodemisolatie. Bodemisolatie houdt ongewenste geuren tegen, is zeer doeltreffend en in de meeste gevallen voordeliger dan vloerisolatie. Wanneer het gaat om bodemisolatie kan je je kruipruimte isoleren met chips of met isolatieschelpen.

Isolatie Minerale Wol

Kruipkelder isoleren prijs

De kosten voor een kruipruimte te isoleren, kunnen niet op een-twee-drie berekend worden omdat de exacte prijs afhankelijk is van de volgende factoren:

1) Isolatiemethode

Bodemisolatie: het effect van bodemisolatie merk je niet zozeer op in je woning maar het lost de vochtproblemen in je kruipruimte wel onmiddellijk op en het is aanzienlijk goedkoper dan vloerisolatie. Voor bodemisolatie betaal je tussen €17 en €25 per vierkante meter, afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

Vloerisolatie: voor vloerisolatie betaal je wel meer, deze methode maakt dan ook niet alleen korte metten met vochtproblemen maar ook met koudebruggen en warmteverlies in je woning. Indien je gebruikmaakt van vloerisolatie voor je kruipruimte, betaal je tussen €25 en €35 per vierkante meter (ook weer afhankelijk van het isolatiemateriaal)

2) Isolatiemateriaal

Bodemisolatie

We gaan uit van een kruipruimte met een gemiddeld oppervlak van 55 vierkante meter en een maximale hoogte van 35 cm. Een lage kruipruimte isoleren met schelpen kost om en bij de €1.500 terwijl diezelfde kruipruimte isoleren met chips al kan vanaf €1.300.

Vloerisolatie

Wil je de betonvloer boven je kruipruimte isoleren met PUR? Dan dien je rekening te houden met een prijskaartje tussen €30 en €35 per vierkante meter. Voor deze prijs ben je dan ook zeker van een perfect geïsoleerde kruipkelder met de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Een kruipruimte isoleren met PIR-platen kost je ongeveer hetzelfde maar biedt je het bijkomende voordeel dat je nauwelijks op hoogte in hoeft te leveren.

Voor de isolatie van de houten vloer boven je kruipruimte is het aanbevolen om te kiezen voor een wolsoort, zoals glaswol bijvoorbeeld. Hiervoor betaal je zo'n €25 per vierkante meter. Wil jij een kruipruimte isoleren onder vloerverwarming? Dan is het vooral belangrijk dat erop gelet wordt dat de naden goed afgewerkt zijn om later niet opgescheept te zitten met koudebruggen. Isoleren met PUR is hier het beste alternatief.

3) Arbeidskosten

Hoeveel je betaalt aan arbeidskosten is afhankelijk van het isolatiebedrijf dat je inhuurt, de vochtigheid van je kruipruimte en de toegankelijkheid ervan. De meeste firma's rekenen voorrijkosten aan en daarom doe je er goed aan om in zee te gaan met een isolatiespecialist uit jouw omgeving. Is jouw kruipkelder wel erg vochtig en moeilijk bereikbaar? Dan zullen er meer werkuren voorbijgaan aan de isolatie dan wanneer het gaat om een toegankelijke kruipruimte met kleinschalige vochtproblemen en dat zie je terug op je factuur. Zijn er al ventilatieruimtes aanwezig of nog niet? Al deze elementen oefenen invloed uit op de arbeidskosten voor de isolatie van je kruipruimte.

Via het groene formulier bezorgen wij je offertes van isolatiebedrijven in de regio

4) Soort woning

Het spreekt vanzelf dat de kruipruimte onder een vrijstaande woning groter is dan onder een rijtjeshuis en dat je bijgevolg ook meer zult betalen voor de isolatie. Voor een kruipruimte van 45 vierkante meter (rijtjeshuis) betaal je tussen €900 en €1.200 voor de isolatie terwijl je voor een kruipkelder van 50 vierkante meter (hoekwoning) al snel tussen €1.000 en €1.300 euro betaalt. In het geval van halfopen of open bebouwing met kruipkelders tot 70 vierkante meter groot, kunnen de kosten oplopen tot €1.800.

Kruipruimte Isolatie 1

Kruipruimte laten isoleren of zelf isoleren?

Hoewel het isoleren van je kruipruimte op het eerste gezicht misschien een eenvoudige klus lijkt die je snel en gemakkelijk zelf uit kunt voeren is dit allesbehalve waar. Opdat de isolatie van je kruipkelder zijn gewenst effect heeft, dien je het isolatiemateriaal uiterst nauwkeurig en d.m.v. de juiste techniek aan te brengen. Daar komt nog eens bij dat je waarschijnlijk niet over het juiste gereedschap beschikt om zelf aan dit karwei te beginnen. Hiernaast kan je ook premies krijgen als je de isolatiewerken laat uitvoeren door een erkend isolatiebedrijf.

Offertes kruipkelder isoleren aanvragen

Soortgelijke opdrachten

donderdag 20 januari 2022

Kruipkelder isoleren

Wij willen onze kruipkelder isoleren maar er is geen toegang enkel via verluchtingsrooster. We hebben een houten vloer van ongeveer 25 m2 en daaronder is een 40cm opening en dan aarde. Dit is de ruimte die moet geisoleerd worden.


Isolatie Zelzate
maandag 17 januari 2022

Kruipkelder isoleren

Isolatie van kruipkelder totaal oppervlakte 151 vierkante meter Hoogte 120 cm Kelder is langs buiten toegankelijk


Isolatie Sint-Truiden
woensdag 12 januari 2022

Plafond en muren kruipkelder isoleren

Ik ben op zoek naar een iemand die de wanden en de plafonds van onze kruipkelder kan isoleren. Het gaat om 110 m².


Isolatie Kapellen (Antwerpen)
donderdag 06 januari 2022

Kruipkelder isolatie

Wij zouden graag de kruipkelder laten bekisten. Liefst eerder mechanische isolatie. 150m2. De hoogte is 150cm.


Isolatie Maaseik
dinsdag 07 december 2021

Kruipkelder isoleren

Vakman gezocht om de kruipkelder te isoleren. Het gaat om +/- 107 m2 isolatie tegen het kelderplafond dat, gezien de vele buizen, het best met PUR lijkt te worden gedaan. We wensen wel een gegarandeerde R-waarde van > of = 3,5 m2.K/W te verkrijgen om een premie aan te kunnen vragen.


Isolatie Sint-Gillis
donderdag 02 december 2021

Kruipruimte laten isoleren

Kruipruimte isoleren met een oppervlakte van ongeveer 50-60m². We hebben hier een muur in staan maar we weten niet of daar nog een ruimte achter zit of niet. Dus dit zou ook onderzocht moeten worden.


Isolatie Oostende
vrijdag 12 november 2021

Kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren van 140 m2 met pur


Isolatie Keerbergen
dinsdag 09 november 2021

Kruipkelder isoleren

Het gaat om een kruipruimte van 120m2. Liefst geen gespoten pur


Isolatie Wijnegem
zondag 07 november 2021

Kruipkelder isoleren

Plafond van kruipkelder (welfsels) te isoleren. Oppervlakte 135m² - hoogte kruipkelder 100 cm.


Isolatie Scherpenheuvel
dinsdag 28 september 2021

Isoleren met PUR van kruipkelder

Ik ben opzoek naar iemand voor het isoleren van de (kruip)kelder met PUR. De hoogte van de kruipkelder is 0.90 m.


Isolatie Sint-Truiden
maandag 05 oktober 2020

Isoleren plafond kelder

Ik zoek een isolatiefirma die mij een offerte kan maken voor het isoleren van een kelderplafond. Het betreft 45m² waarvan +- 30m² in kruipkelder die een hoogte heeft van ongeveer 1m.


Isolatie Kalmthout
vrijdag 26 juni 2020

Kruipkelder isoleren en waterbestendig maken

Plafond kruipkelder van 132m² isoleren. Staat vaak vochtig.


Isolatie Smetlede
maandag 21 oktober 2019

Kruipkelder isoleren

Ik wens mijn kruipkelder te isoleren van 60m² met een dikte voldoende voor een premie te kunnen ontvangen. De kruipkelder heeft een hoogte van 80cm.


Isolatie Tielen
dinsdag 08 oktober 2019

Dak isoleren

Dak laten isoleren aan de binnenzijde. Oppervlakte woning is 160 m². Frans dak, dus geen zijgevels. Ook de kruipruimte wil ik isoleren.


Isolatie Diest
vrijdag 13 september 2019

Vloer of kruipkelder isoleren

Woning is van 1937. Er moet ofwel een plankenvloer ofwel een kruipruimte worden geïsoleerd.


Isolatie Dilsen
donderdag 15 augustus 2019

Kruipruimte isoleren met pur

Isoleren kruipruimte met gespoten pur B2. 10cm dik. Tot.opp is 140m2


Isolatie Sint-Job-in-'t-Goor
vrijdag 03 mei 2019

Kruipruimte isoleren

Mijn kruipruimte is 1,80m hoog onder de gehele woning, enkel leidingen voor water, verwarming, en afvoeren zijn geplaatst tegen de vloer. In totaal komen wij op 180 m² te isoleren


Isolatie Kasterlee
zondag 14 april 2019

Kruipkelder isoleren

Wij willen graag de vloer in onze badkamer en halletje heraanleggen en isoleren. Momenteel ligt deze op een houten rooster boven een lage kruipkelder. Wij hadden graag de kruipkelder van ongeveer 50 cm hoog opgevuld en geïsoleerd. De totale opp bedraagt een 12 m²


Isolatie Harelbeke
zaterdag 26 januari 2019

Isoleren van kruipkelder met pur

Kruipkelder van ongeveer 90 m². PUR schuim minstens 10 cm. Graag vakman waarvoor ik premie kan bekomen.


Isolatie Berchem (Antwerpen)
dinsdag 28 augustus 2018

Vloerisolatie aan te brengen

Vloerisolatie kruipkelder. Platen plakken. Kruipkelder 80 cm hoog. Geldig voor isolatiepremie. Ongeveer 118 m².


Isolatie Lanaken
dinsdag 19 juni 2018

Isoleren kruipkelder van chalet

Kruipkelder onder chalet isoleren met PUR. Ongeveer een oppervlakte van 50 m² en 40 cm hoogte.


Isolatie Nieuwrode
Offertes isolatiewerken