Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren

Wil je de kruipruimte laten isoleren? Opties, voor- en nadelen, kosten en offertes van professionele isolatiebedrijven vind je op deze pagina.

Kruipruimte isoleren

Wanneer we het hebben over woningisolatie, denk je vaak aan dakisolatie plaatsen of spouwmuren isoleren. Je kruipruimte laten isoleren biedt nochtans een uitstekende oplossing om je energiefactuur snel naar beneden te halen. Wat komt er allemaal kijken bij het isoleren van je kruipruimte? Kan je je kruipruimte zelf isoleren of is het beter om je kruipruimte te laten isoleren. En wat zijn de voor- en nadelen of wat zegt het kostenplaatje? Je leest het allemaal in onderstaand artikel!

Wil je meteen een offerte aanvragen voor het isoleren van je kruipkelder? Klik dan op de groene knop!

Kruipruimte isoleren... wat is het?

De kruipruimte, door sommigen beter bekend als de kruipkelder, is een (lage) ruimte onder de begane grond van je woning die je kan bereiken via een kruipluik. Een kruipruimte wordt voorzien met het oog op extra ventilatie en om gas-, water- en elektriciteitsleidingen onder te brengen. Door je kruipkelder te isoleren kan je je zo'n 10 tot 15% uitsparen op je energierekening en geniet je van een beter leefklimaat.

Kruipkelder isoleren voordelen

  • Het isoleren van de kruipruimte brengt meerdere, interessante voordelen met zich mee:
  • Aangenamer leefklimaat
  • Verlaagde energierekening
  • Verlaagd risico op vocht, schimmels en andere ongemakken
  • Geen koudebruggen meer
  • Geen warmteverlies meer langs de vloer

Kruipkelder isoleren nadelen?

Isoleren is in vrijwel alle gevallen een verstandige beslissing die je wooncomfort aanzienlijk verbetert. En als we dan toch even stilstaan bij de nadelen verbonden aan het isoleren van een kruipruimte, kunnen we constateren dat de besparing op het gebied van warmteverlies kleiner is dan het geval is bij het isoleren van andere ruimtes. Toch mag je hierbij niet vergeten dat je je kruipruimte vooral isoleert om komaf te maken met vochtproblemen. Het warmteverlies is meestal pas het tweede punt dat je wil aanpakken.

Vraag 3 gratis offertes aan voor jouw isolatiewerken

Kruipruimte Isolatie

Kruipruimte isolatie: opties

Om je kruipruimte te isoleren kiest de vakman voor vloer- of bodemisolatie, afhankelijk van de toegankelijkheid, je beschikbare budget en de ernst van het vochtprobleem dat zich hier voordoet.

Betonvloer

Ligt jouw kruipruimte onder een betonvloer? Dan kies je best voor isolatieplaten om te vermijden dat er koudebruggen binnendringen in je woning. Een kruipruimte isoleren met PUR of met PIR-platen is in dit geval de beste oplossing. Je kruipruimte isoleren met PIR-platen neemt bovendien heel weinig plaats in met als gevolg dat je deze ruimte nog steeds makkelijk zult kunnen benutten. Daarnaast hebben PIR-platen ook een zeer hoge isolatiewaarde.

Houten vloer

Ook wanneer je een houten vloer hebt is het perfect mogelijk om je kruipruimte te isoleren. In deze situatie is het essentieel dat je kiest voor een open isolatiemateriaal dat het vocht laat ontsnappen. Materialen zoals glaswol, steenwol en minerale wol zijn ideaal voor het isoleren van een kruipkelder onder een houten vloer. Om zeker te zijn van een optimale isolatie worden deze wolsoorten steeds in grote stukken aangebracht tussen alle hoeken en balken van je kruipruimte.

Op deze pagina's vind je meer informatie over parket leggen of laminaat plaatsen vind je op deze pagina's.

Bodemisolatie

Is de kruipruimte onder jouw woning erg laag en bijgevolg ontoegankelijk? Dan is vloerisolatie geen optie en ben je verplicht om te kiezen voor bodemisolatie. Bodemisolatie houdt ongewenste geuren tegen, is zeer doeltreffend en in de meeste gevallen voordeliger dan vloerisolatie. Wanneer het gaat om bodemisolatie kan je je kruipruimte isoleren met chips of met isolatieschelpen.

Isolatie plaatsen

Kruipkelder isoleren prijs

De kosten voor een kruipruimte te isoleren, kunnen niet op een-twee-drie berekend worden omdat de exacte prijs afhankelijk is van de volgende factoren:

1) Isolatiemethode

Bodemisolatie: het effect van bodemisolatie merk je niet zozeer op in je woning maar het lost de vochtproblemen in je kruipruimte wel onmiddellijk op en het is aanzienlijk goedkoper dan vloerisolatie. Voor bodemisolatie betaal je tussen €17 en €25 per vierkante meter, afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

Vloerisolatie: voor vloerisolatie betaal je wel meer, deze methode maakt dan ook niet alleen korte metten met vochtproblemen maar ook met koudebruggen en warmteverlies in je woning. Indien je gebruikmaakt van vloerisolatie voor je kruipruimte, betaal je tussen €25 en €35 per vierkante meter (ook weer afhankelijk van het isolatiemateriaal)

2) Isolatiemateriaal

Bodemisolatie

We gaan uit van een kruipruimte met een gemiddeld oppervlak van 55 vierkante meter en een maximale hoogte van 35 cm. Een lage kruipruimte isoleren met schelpen kost om en bij de €1.500 terwijl diezelfde kruipruimte isoleren met chips al kan vanaf €1.300.

Vloerisolatie

Wil je de betonvloer boven je kruipruimte isoleren met PUR? Dan dien je rekening te houden met een prijskaartje tussen €30 en €35 per vierkante meter. Voor deze prijs ben je dan ook zeker van een perfect geïsoleerde kruipkelder met de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Een kruipruimte isoleren met PIR-platen kost je ongeveer hetzelfde maar biedt je het bijkomende voordeel dat je nauwelijks op hoogte in hoeft te leveren.

Voor de isolatie van de houten vloer boven je kruipruimte is het aanbevolen om te kiezen voor een wolsoort, zoals glaswol bijvoorbeeld. Hiervoor betaal je zo'n €25 per vierkante meter. Wil jij een kruipruimte isoleren onder vloerverwarming? Dan is het vooral belangrijk dat erop gelet wordt dat de naden goed afgewerkt zijn om later niet opgescheept te zitten met koudebruggen. Isoleren met PUR is hier het beste alternatief.

3) Arbeidskosten

Hoeveel je betaalt aan arbeidskosten is afhankelijk van het isolatiebedrijf dat je inhuurt, de vochtigheid van je kruipruimte en de toegankelijkheid ervan. De meeste firma's rekenen voorrijkosten aan en daarom doe je er goed aan om in zee te gaan met een isolatiespecialist uit jouw omgeving. Is jouw kruipkelder wel erg vochtig en moeilijk bereikbaar? Dan zullen er meer werkuren voorbijgaan aan de isolatie dan wanneer het gaat om een toegankelijke kruipruimte met kleinschalige vochtproblemen en dat zie je terug op je factuur. Zijn er al ventilatieruimtes aanwezig of nog niet? Al deze elementen oefenen invloed uit op de arbeidskosten voor de isolatie van je kruipruimte.

Via het groene formulier bezorgen wij je offertes van isolatiebedrijven in de regio

4) Soort woning

Het spreekt vanzelf dat de kruipruimte onder een vrijstaande woning groter is dan onder een rijtjeshuis en dat je bijgevolg ook meer zult betalen voor de isolatie. Voor een kruipruimte van 45 vierkante meter (rijtjeshuis) betaal je tussen €900 en €1.200 voor de isolatie terwijl je voor een kruipkelder van 50 vierkante meter (hoekwoning) al snel tussen €1.000 en €1.300 euro betaalt. In het geval van halfopen of open bebouwing met kruipkelders tot 70 vierkante meter groot, kunnen de kosten oplopen tot €1.800.

Kruipruimte Isolatie 1

Kruipruimte laten isoleren of zelf isoleren?

Hoewel het isoleren van je kruipruimte op het eerste gezicht misschien een eenvoudige klus lijkt die je snel en gemakkelijk zelf uit kunt voeren is dit allesbehalve waar. Opdat de isolatie van je kruipkelder zijn gewenst effect heeft, dien je het isolatiemateriaal uiterst nauwkeurig en d.m.v. de juiste techniek aan te brengen. Daar komt nog eens bij dat je waarschijnlijk niet over het juiste gereedschap beschikt om zelf aan dit karwei te beginnen. Hiernaast kan je ook premies krijgen als je de isolatiewerken laat uitvoeren door een erkend isolatiebedrijf.

Hoe hoog moet kruipruimte zijn om te isoleren?

Op zich kan je elke kruipruimte isoleren. De hoogte van de kruipkelder bepaalt enkel welke mogelijkheden je hebt. Is de kruimkelder voldoende hoog (minstens 50 cm), dan kan je vloerisolatieaanbrengen net onder de vloerplaat. Is de ruimte minder hoog, dan is bodemisolatie de beste keuze.

Offertes kruipkelder isoleren aanvragen

Soortgelijke opdrachten

dinsdag 09 mei 2023

Plafond kelder isoleren

Droge kruipruimte van 225m2 met xps of pir panelen


Isolatie Schoten
maandag 01 mei 2023

Plaatsen van kelder-isolatie

Plaatsen van kelder-isolatie. In totaal 200 m2, waarvan de helft kruipkelder.


Isolatie Bever
dinsdag 04 april 2023

Kruipkelder isoleren

Ik zoek een isolatiebedrijf om mijn kruipkelder (hoogte 90 cm) onder een betonnen vloer, te isoleren. Ongeveer 150 m2.


Isolatie Donk
donderdag 30 maart 2023

Kruipkelderisolatie

Zoldervloer ad 140 m2 isoleren met gespoten cellulose, kruipkelder hoogte ad 80 cm isoleren met gespoten PUR e Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Type woning:: Woonhuis Hoe hoog is de ruimte onder de vloer?: 80 centimeter of hoger Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: In de kelder Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Moeskroen
dinsdag 21 maart 2023

kruipkelder isoleren & spouwmuur

34M2 opp in totaal. Het gaat om kruipkelder en spouwmuur


Isolatie Woubrechtegem
dinsdag 21 maart 2023

Zoldering kruipruimte isoleren

De kruipruimte is goed toegankelijk en bedraagt 63-65 m2; de bedoeling is de zoldering van de ruimte te isoleren omdat de vloer bestaat uit een betonplaat en daarop keramische tegels. we willen meer comfort in de winter. hoogte kruipruimte 150 cm


Isolatie Vlimmeren
maandag 20 maart 2023

Kruipkelder isoleren

Isoleren van de kruipkelder met PUR 10cm


Isolatie Geel
donderdag 16 maart 2023

Kelderplafond en kruipruimte isoleren

Isolatiebedrijf gezocht voor mijn kruipkelder te isoleren. Plafond kruipkelder is +- 120 m2


Isolatie Kaggevinne
dinsdag 14 maart 2023

Kruipruimte isoleren en vochtvrij maken

Ik wens mijn kruipkelder te isoleren + het vocht in de kruipkelder wat te verminderen Gegevens: - Bouw huis: 2005, halfopen bebouwing. - Hoogte kruipkelder: ca. 80cm. Verluchtingsgaten aanwezig. - Ondergrond: grond. Tijdens natte periodes staat hier een kleine laag water in. Permanente drainagepomp werkt, maar pompt niet alles weg. - Oppervlak bodem/plafond: 100 - 125 vierkante meter. - Bovenkant: betonwelfsels Gegevens isolatiewerken: - Gewenste Rd waarde ca. 4 - Isolatiemateriaal: rol of vast. Geplakt of geboord. Vochtbestendig, brandwerend, waterafstotend, niet schimmelend, ... - Dikte <20 cm - Enige isolatie op ettelijke steunmuren te voorzien tegen koudebrug vb. 50cm hoog. - Indien isolatie met vaste platen, moeten deze door een raam van 81 x 53 cm kunnen .


Isolatie Zonhoven
dinsdag 14 maart 2023

Plafond kelder isoleren

Ik zoek een bedrijf om het plafond van de kelder te isoleren. Er zijn verschillende kleine ruimtes en heel wat buizen, dus ik denk dat spuitisolatie het meest aangewezen is. De totale oppervlakte is ongeveer 90m2 (bouwjaar 1930 - geen kruipkelder - men kan er in staan en wandelen)


Isolatie Berchem-Sainte-Agathe
Offertes isolatiewerken