Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatieplaten muur

Muren isoleren

Muren isoleren

Muren isoleren brengt je heel wat comfort en verlaagt je energiefactuur. Ontdek hier nuttige info over muurisolatie of vraag gratis offertes aan.

Muurisolatie plaatsen

Warmte stijgt, dat leerden we vroeger tijdens de les fysica. Je zou dus denken dat dakisolatie voldoende is om je huis warm te houden, maar veel van je kostbare warme lucht bereikt het dak zelfs nooit. Vaak verlaat 25 tot zelfs 35% van de warmte jouw huis via de muren. Muurisolatie is dus geen weggesmeten geld. Scrol verder naar beneden en ontdek de mogelijkheden van muurisolatie.

Wil je graag overleggen met een erkende vakman uit jouw regio? Vraag dan gratis offertes aan en ga op zoek naar de beste prijs.

Isoleren is duur, maar gelukkig zijn er tal van premies te verkrijgen. Zowel op Vlaams als op gemeentelijk niveau kan je financiële hulp krijgen tijdens je werken. Alle info vind je hier

Muurisolatie, wat zijn de opties?

Spouwmuurisolatie

Veruit de simpelste en meestal de goedkoopste methode. Bij dit soort gevelisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolerend materiaal. Het heeft veel weg van een spuitzak uit een keuken leegspuiten in de spouwmuur, maar in plaats van slagroom gebruik je isolatiemateriaal zoals PUR-schuim.

Spouwmuur isoleren nieuwbouw

Isolatie binnenmuur

Gevelisolatie via de binnenkant van de woning staat meestal onderaan de lijst. Pas wanneer isoleren via de spouw of de buitenkant van het gebouw onmogelijk is, komt deze optie aan bod. Omdat de isolatie aan de binnenkant van de muur wordt geplaatst, moet je die ruimte eerst leegmaken. Je verliest natuurlijk ook wat leefruimte door de extra isolatie. Isoleren via de binnenkant doe je dus best enkel wanneer je grote werken plant.

Isolatie Wand In Houten Profielen

Buitenmuurisolatie

Isoleren via jouw spouwmuur is nuttig, maar dan mag de gevel of spouwmuur natuurlijk nog niet beschadigd zijn. Als dat wel zo is, kies je beter voor een gevelisolatie via de buitenkant. De volledige woning krijgt een extra, isolerende laag en de beschadigde gevel wordt afgedekt. Bovenop de isolatie komt een laag om de vernieuwde gevel af te werken. Inspiratie voor deze afwerking vind je verder op deze pagina.

Gevel isoleren methode

Prijzen muurisolatie

De prijzen voor muurisolatie zijn uiteenlopend. Een eerste factor is het type isolatie waar je voor kiest. Spouwmuurisolatie is veruit de goedkoopste oplossing, maar dan moet je natuurlijk een spouwmuur hebben die nog niet geïsoleerd is. Buiten- en binnenmuurisolatie zijn de duurdere alternatieven omdat ze een pak ingrijpender zijn. Andere factoren zijn het isolatiemateriaal, de totale oppervlakte en uiteraard het tarief dat de vakman aanrekent.

Type isolatie Richtprijs per m²
Spouwmuurisolatie € 15 - € 30
Binnenmuurisolatie € 50 - € 90
Buitenmuurisolatie € 100 - € 150

Gratis offertes aanvragen

Offertes aanvragen