Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Gevel isoleren

Gevel isoleren

Jouw gevel isoleren werkt als een dikke deken rondom je huis leggen: de warmte blijft beter binnen. Op deze pagina vind je handige info en offertes op maat.

Waarom kies ik voor gevelisolatie?

Een gevelisolatie is een complete make-over voor jouw gevel. Oude gevels in slechte staat of woningen die niet genoeg geïsoleerd zijn krijgen een nieuw uitzicht. Bovendien scheelt het ook in je portemonnee. Scrol door en ontdek de mogelijkheden van gevelisolatie.

Al beslist en ben je op zoek naar een vakman? Vraag dan jouw gratis offertes aan.

Hoeveel kost gevelisolatie?

Het aanbrengen van gevel isolatie kan, zoals hieronder uitgebreider beschreven, via verschillende technieken worden toegepast. Daarnaast is ook de oppervlakte en de gewenste dikte van de isolatie een prijsbepalende factor. Gemiddeld mag je rekenen op € 120 à € 150 per vierkante meter inclusief materiaal en montage.

Via welke technieken kan ik mijn gevel isoleren?

Gevelisolatie via spouwmuur

Veruit de simpelste en meestal de goedkoopste methode. Bij dit soort gevelisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolerend materiaal. Het heeft veel weg van een spuitzak uit een keuken leegspuiten in de spouwmuur, maar in plaats van slagroom gebruik je isolatiemateriaal zoals PUR-schuim.

Gevelisolatie via de buitenkant

Isoleren via jouw spouwmuur is nuttig, maar dan mag de gevel of spouwmuur natuurlijk nog niet beschadigd zijn. Als dat wel zo is, kies je beter voor een gevelisolatie via de buitenkant. De volledige woning krijgt een extra, isolerende laag en de beschadigde gevel wordt afgedekt. Bovenop de isolatie komt een laag om de vernieuwde gevel af te werken. Inspiratie voor deze afwerking vind je verder op deze pagina.

Gevelisolatie via de binnenkant

Een gevel isoleren via de binnenkant van de woning staat meestal onderaan de lijst. Pas wanneer isoleren via de spouw of de buitenkant van het gebouw onmogelijk is, komt deze optie aan bod. Omdat de isolatie aan de binnenkant van de muur wordt geplaatst, moet je die ruimte eerst leegmaken. Je verliest natuurlijk ook wat leefruimte door de extra isolatie. Isoleren via de binnenkant doe je dus best enkel wanneer je grote werken plant.

Welke afwerkingen zijn er?

Gevel crepi

Pleisterafwerking/ crepi

Op zoek naar een pleisterafwerking/ crepi? Hier vind je alle informatie.

Gevelbekleding steenstrips

Afwerking in steenstrips

Op zoek naar tips en gratis offertes voor een afwerking in steenstrips?

Gevelbekleding hout

Gevelbekleding in hout

Liever een natuurlijk materiaal? Ontdek de mogelijkheden van gevelbekleding in hout.

Gevel metaal pvc

Afwerking in metaal of kunststof

Wil je jouw huis in een metalen of kunststoffen jas stoppen? Ontdek alle mogelijkheden en vraag gratis jouw offertes aan.

Buitenmuur metselaar

Nieuwe buitenmuur metsen

Liever een volledig nieuwe buitenmuur plaatsen? Alle info vind je hier terug.

Offertes voor jouw gevelbedekking

Offertes voor jouw gevelbedekking

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Gratis offertes aanvragen