Gevel isoleren
Jouw gevel isoleren werkt als een dikke deken rondom je huis leggen: de warmte blijft beter binnen. Op deze pagina vind je handige info en offertes op maat.
Waarom kies ik voor gevelisolatie?
Een gevelisolatie is een complete make-over voor jouw gevel. Oude gevels in slechte staat of woningen die niet genoeg geïsoleerd zijn krijgen een nieuw uitzicht. Bovendien scheelt het ook in je portemonnee. Scrol door en ontdek de mogelijkheden van gevelisolatie.
Al beslist en ben je op zoek naar een vakman? Vraag dan jouw gratis offertes aan.
Hoeveel kost gevelisolatie?
Het aanbrengen van gevel isolatie kan, zoals hieronder uitgebreider beschreven, via verschillende technieken worden toegepast. Daarnaast is ook de oppervlakte en de gewenste dikte van de isolatie een prijsbepalende factor. Gemiddeld mag je rekenen op € 120 à € 150 per vierkante meter inclusief materiaal en montage.
Via welke technieken kan ik mijn gevel isoleren?
Gevelisolatie via spouwmuur
Veruit de simpelste en meestal de goedkoopste methode. Bij dit soort gevelisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolerend materiaal. Het heeft veel weg van een spuitzak uit een keuken leegspuiten in de spouwmuur, maar in plaats van slagroom gebruik je isolatiemateriaal zoals PUR-schuim.
Gevelisolatie via de buitenkant
Isoleren via jouw spouwmuur is nuttig, maar dan mag de gevel of spouwmuur natuurlijk nog niet beschadigd zijn. Als dat wel zo is, kies je beter voor een gevelisolatie via de buitenkant. De volledige woning krijgt een extra, isolerende laag en de beschadigde gevel wordt afgedekt. Bovenop de isolatie komt een laag om de vernieuwde gevel af te werken. Inspiratie voor deze afwerking vind je verder op deze pagina.
Gevelisolatie via de binnenkant
Een gevel isoleren via de binnenkant van de woning staat meestal onderaan de lijst. Pas wanneer isoleren via de spouw of de buitenkant van het gebouw onmogelijk is, komt deze optie aan bod. Omdat de isolatie aan de binnenkant van de muur wordt geplaatst, moet je die ruimte eerst leegmaken. Je verliest natuurlijk ook wat leefruimte door de extra isolatie. Isoleren via de binnenkant doe je dus best enkel wanneer je grote werken plant.