Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel crepi

Crepi

Crepi

Afwerken na isoleren met crepi is een snelle en gemakkelijke manier om jouw gevel een nieuw uitzicht te geven.

Crepi op jouw buitenmuur

Je gevel laten bepleisteren met crepi is een populaire techniek bij nieuwbouwprojecten en bij gevelrenovaties. Het is een van de gemakkelijkste manieren om jouw woning snel te renoveren en het is eenvoudig om onder de laag crepi eerst isolatie te plaatsen. Dankzij een gevelrenovatie krijg je een nieuwe woning en haal je jouw toekomstige energiefactuur naar beneden.

In dit artikel kom je meer te weten over de prijs voor crepi per m² en ontdek je alle factoren die een invloed hebben op de kostprijs: het type isolatie, de soorten crepi of de mogelijke afwerking met gevelplinten.

Crepi plaatsen op gevel

Voordelen van crepi

Crepi is een mengsel op basis van cement waarmee je jouw gevel snel kan egaliseren en bekleden. Het is een veelzijdige gevelbepleistering die het toelaat snel jouw gevel te renoveren. Extra voordeel: het is gemakkelijk te combineren met eender welke gevelbekleding en met isolatie. Kortom, er zijn tal van redenen om crepi op jouw gevel te plaatsen.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van crepi. Wil je graag een de persoonlijke mening van een vakman horen? Dan kan je via dit formulier vrijblijvend met hen in contact komen.

  • Bescherming van de gevel - Een gevel die is afgewerkt met crepi en isolatie beschermt extra tegen vocht en warmteverlies. Sierpleisters zoals crepi zijn dampopen en tegelijk waterafstotend. Dat betekent dat regen of ander vocht dat van buitenaf de woning probeert binnen te komen er niet door komt. De gevelbepleistering zal die niet absorberen. Eventueel vocht of damp dat van binnen in de woning komt, kan jouw woning wel verlaten.
  • Combinatie met isolatie - Crepi is een heel slimme gevelbekleding. Je kan er moeiteloos oude voegen mee beschermen, waardoor ze niet langer opvriezen. Isoleren in combinatie met een crepi bepleistering die je bovendien van buitenaf. Dat is niet alleen eenvoudiger, je verliest ook geen ruimte binnen in je woning en je hoeft geen muren uit te breken.
  • Veelzijdige afwerking - Je kan zelf kiezen welke kleur je verkiest. Is dat niet genoeg, dan kan je ook voor een aparte gevelbekleding gaan.
Crepi prijs
  • Investering in je woning - Door isolatie en een crepi gevel te combineren heb je in één ingreep eigenlijk een nieuwe thuis. De EPC-waarde schiet omhoog en je woning ziet er als nieuw uit. Da's heel interessant wanneer je in de toekomst wil verkopen.

Crepi plaatsen: de opties

Soorten gevelbepleistering

1. Minerale pleister

Minerale crepi is een product op basis van zand, cement en kalk dat je aanbrengt op de gevel van je woning. Vooral bij renovaties en oudere woningen is dit soort crepi - of andere vormen van gevelbepleistering - populair. Oude woningen zijn gevoelig aan vocht en kampen vaak al een hele tijd met die vochtproblemen. Met een minerale pleister worden die oude mankementen aangepakt en overplakt.

2. Siliconenpleister

Siliconenpleister of kunstharspleister is een crepi die beter tot zijn recht komt bij nieuwbouwwoningen. Siliconencrepi bevat kunsthars is elastischer en dus beter bestand tegen vocht, scheuren en krassen. Nadeel is dat dit soort pleister minder ventileert. Dat maakt hem minder gewild voor renovaties van oude, vochtige muren. Dit type crepi is een ideale combinatie met gevelisolatie en past bij zowat elke buitenmuur.

Crepi of spuitkurk

Spuitkurk en crepi zijn twee soorten gevelbepleistering die vaak met elkaar worden verward. Beide types bepleistering gebruik je om een gevel volledig te bedekken. Ze geven een mooie en egale afwerking en beschermen je huis tegen de weersinvloeden.

Geen van beide types gevelbekleding beschermt je woning tegen verlies van warmte. Dat klinkt misschien vreemd, want vooral spuitkurk heeft de reputatie een vorm van gevelisolatie te zijn. Dat is niet zo. Er zitten dan wel kurkkorrels verwerkt in spuitkurk, maar die isoleren weinig tot niet. Een vorm van gevelisolatie blijft dus aangewezen wanneer je crepi of spuitkurk op je gevel aanbrengt.

Crepi prijs

Hoeveel kost isolatie met crepi?

De reden waarom crepi geplaatst wordt, is vaak om een woning beter te isoleren. Een laag crepi op een muur heeft niet enkel een esthetische waarde. Ook de energieprestatie van je woning vaart er wel bij. Je slaat met crepi dus twee vliegen in één klap!

Hoe dikte van de isolatie met crepi bepaal je grotendeels zelf. Je kan gerust een laag van 6 tot 12 cm aanbrengen. Bij crepi wordt vaak gewerkt met isolatie met EPS. 

Eerst wordt altijd de isolatielaag aangebracht. Hoe dikker de laag, hoe beter de isolatie. Op deze laag komt een soort primer waardoor de crepi uiteindelijk beter zal hechten op de isolatielaag. Daarop komt dan de uiteindelijke crepi-laag. Deze kan je in meer dan 400 kleuren verkrijgen, en je kan de dikte van de 'korrel' bepalen. Crepi geeft je zo heel veel troeven om je woning een strak en proper uitzicht te geven.

Nog voordelen van isoleren met crepi

  • Nog een voordeel van isoleren met crepi is dat de isolatie helemaal aan de buitenkant van je woning zit. Je verliest dus geen enkele ruimte binnen. 
  • Je beschermt met crepi ook meteen de onderliggende constructie tegen vocht en vorst. Je kan op de crepi ook een laag aanbrengen die vocht en vuil afstoot. Zo blijft je woning er veel langer 'als nieuw' uitzien.

Hoe buitenmuur bezetten met crepi

1. Hoekprofielen plaatsen op gevel

Hoekprofielen dienen als geleider van het pleistermateriaal en verstevigen de hoeken van de gevel. Kies je ervoor om geen profielen te plaatsen, dan is de kans groot dat er nadien vocht onder terecht komt. Dit zorgt bijna altijd voor vochtproblemen en tijdens de winter kan er vorstschade ontstaan. Plaats dus altijd hoekprofielen voor je crepi wil plaatsen.

2. Wapeningsnet aanbrengen

Na plaatsen van de hoekprofielen wordt een wapeningsnet op de gevel aangebracht. Dit net vormt de basis voor het plaatsen van de crepi. Het fungeert als een verband voor de oude gevel: scheuren en barsten worden erdoor overspannen. Nadien kan je veel gemakkelijker de laag crepi aanbrengen, zonder last te hebben van de oude gevel.

Ook wanneer je crepi combineert met een gevelisolatie wordt dit wapeningsnet gebruikt. De isolatie wordt op de oude gevel gelijmd en het net komt dan op de isolatieplaten. Nadien kan je crepi plaatsen.

3. Crepi plaatsen

Siliconenpleister wordt in 3 verschillende lagen aangebracht: een basislaag, een hechtingslaag en een laatste laag met de eigenlijke siliconenpleister.

Bij een minerale pleister is één laag met een dikte van 12 - 15 mm voldoende. Vaak wordt er nadien - wanneer de crepi voldoende droog is - nog een extra afwerking gebruikt en kan je kiezen om met een krasbord een structuur of reliëf aan te brengen in de laag crepi.

4. Afwerking

Naden rondom deuren en ramen behandel je best met een speciale kit. Aandachtspunt is de onderkant van je façade. Die is extra kwetsbaar voor vocht en vuil. Daarom wordt er vaak een gevelplint aangebracht aan de onderkant van de buitenmuur.

Crepi plaatsen is een uitgebreide opdracht en vraagt kennis en ervaring. Het is geen slecht idee om de hulp in te roepen van een erkende vakman. Hij of zij kan je alle tips geven die je nodig hebt om jouw gevel mooi te renoveren. Wil je meer weten over de kostprijs van een gevelrenovatie? Via onze offertepagina hieronder kan je gratis offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.

Vergelijk gratis offertes

Hoeveel betaal je voor crepi?

De kostprijs om crepi te plaatsen hangt af van enkele factoren: totale oppervlakte, de vorm en bereikbaarheid van de gevel, het soort crepi dat je kiest, ...

Algemeen genomen wordt het prijsverschil tussen beide soorten wordt bepaald door de dikte van de afwerkingslaag en de wijze waarop de crepi wordt afgewerkt. Het manueel aanbrengen van minerale crepi kost veel meer tijd dan het mechanisch opspuiten van crepi. Vrij vertaald: je betaalt hier dus extra voor.

Het resultaat is een prijs die altijd wat zal schommelen. Een goeie richtprijs voor de prijs crepi ligt ergens tussen de 70 en 115 euro per m².

Type crepi Gemiddelde prijs per vierkante meter
Minerale crepi zonder isolatie € 70 - € 80 per m²
Minerale crepi met isolatie € 80 - € 100 per m²
Siliconen gebonden crepi zonder isolatie € 60 - € 70 per m²
Siliconen gebonden crepi met isolatie € 90 - € 100 per m²

Wil je graag een de persoonlijke mening van een vakman horen? Dan kan je via dit formulier vrijblijvend met hen in contact komen. Zo krijg je snel een concrete crepi gevel prijs waar je mee voort kan. 

Gevel bepleisteren en isolatie

Een gevel isoleren terwijl je crepi of een andere bepleistering wil aanbrengen, is eigenlijk een no-brainer. Je behandelt toch al een deel van of je volledige buitenmuur, dus een extra laag isolaite is een logische stap die bovendien weinig extra tijd kost. Het isolatiemateriaal wordt gewoon op de oude gevel geplakt.

Door de isolatie onder de laag crepi te plaatsen, verlies je geen ruimte binnen in de woning.

Crepi onderhoud

Eens je gevel is afgewerkt met crepi, is het grootste werk voorbij. Vind je dat jouw façade wat verkleurt of er iets vuiler begint uit te zien? Dan kan je die zacht reinigen met een hogedrukreiniger. Wil je een gevel die waterafstotend is en minder snel vuil wordt, kan je een grondeerlaag aanbrengen. Die werkt als een laag vernis die vuil en water afstoot

De samenstelling van crepi is anders dan vroeger. De siliconenpleister die vakmannen vandaag gebruiken zorgt ervoor dat scheurtjes een probleem van het verleden zijn. Bovendien behoudt jouw gevel langer zijn oorspronkelijke kleur.

Vergelijk prijzen en vraag offertes voor crepi aan

Recente opdrachten crepi

woensdag 19 januari 2022

Gevel in crepi + isolatie plaatsen

We zouden graag onze bestaande gevel isoleren (12cm) en crepi voozien (+-40m²).


Gevel- en metselwerken Blankenberge
woensdag 12 januari 2022

Gevelplint in keramische steen of natuursteen plaatsen

Aan onze zijgevel staat crepi en die komt los onderaan. En we willen hier graag een boordsteen plaatsen. We hadden dat graag gehad in blauwsteen. over een lengte van 9 meter.


Gevel- en metselwerken Landen
zaterdag 08 januari 2022

Vochtprobleem oplossen en gevelrenovatie uitvoeren

We hebben recent een hoekhuis gekocht waarbij we nu merken dat we een enorm vocht probleem hebben in de binnenmuren. We hebben geen spouwmuren dus we zullen aan de buitenzijde iets moeten laten plaatsen. Het zou gaan om ongeveer 120 vierkante meter. We zaten te denken in een combinatie tussen hout en crepi. Ook isoleren graag.


Gevel- en metselwerken Leopoldsburg
maandag 03 januari 2022

Gevelplint plaatsen

Gevelplint in blauwe steen aan voorgevel +/- 9m, deur en garagepoort inbegrepen. Crepi - Lafarge moet eerst verwijderd worden. hoogte van circa 53 cm tot 81 cm ( hellende straat.).


Gevel- en metselwerken Tervuren
dinsdag 28 december 2021

Afbreken asbestisolatie en afwerken met nieuwe bekledingslaag

Afbreken asbestisolatie en geïsoleerd afwerken met een nieuwe bekledingslaag. Geen voorkeur: voorstellen voor pvc, crepi, hout etc zijn welkom. Het gaat om één enkele puntgevel van 80 à 100 m².


Gevel- en metselwerken Sint-Niklaas
dinsdag 21 december 2021

Gevel isoleren en crepi plaatsen

Ik heb recent een huis gekocht. Het is een renovatie en één van de werken is nog het gevelwerken. Isoleren en crepi daar gaat de keuze naar. De kleur weet ik nog even niet. De aan te pakken oppervlakte is 125 vierkante meter, ramen inbegrepen.


Gevel- en metselwerken Merelbeke
maandag 06 december 2021

Crepi gevelbekleding plaatsen

Ik start na de kerstvakantie met de renovatie van mijn benedenverdieping, waaronder een stuk uitbouw (enkel gelijkvloers niveau). Daarvoor ben ik op zoek ben naar de meest geschikte gevelbekleding. Mijn voorkeur gaat uit naar crépi in combinatie met een luifel afgewerkt met Trespa of cementvezelplaat. Ongeveer een 30m². De uitbouw is een houtskelet.


Gevel- en metselwerken Nazareth
vrijdag 26 november 2021

Crepi of spuitkurk plaatsen

crepi of spuitkurk aanbrengen op bijbouw


Gevel- en metselwerken Tessenderlo
dinsdag 16 november 2021

Achtergevel isoleren en alle gevels bekleden

Mijn achtergevel moet geïsoleerd worden + afwerking. Mijn andere gevels moeten niet geïsoleerd worden maar wel mooi afgewerkt worden Het is een open bebouwing. De gevel staat nu in geschilderde snelbouwsteen. Ik zou hem graag in crepi of hout laten zetten.


Gevel- en metselwerken Ertvelde
zaterdag 30 oktober 2021

Gevelisolatie en crepi plaatsen

Renoveren woning door wegnemen eternitplaten, plaatsen van gevelisolatie en afwerken met crepi 20x2,7m (ramen niet bijgerekend)


Gevel- en metselwerken Westende
woensdag 27 oktober 2021

Crepi herstellen

We zoeken iemand die twee kleine gaten in onze crepi kan herstellen (4x4 cm). Referentie van crepi wordt opgezocht


Gevel- en metselwerken Sint-Jans-Molenbeek
woensdag 20 oktober 2021

Gevel isoleren en crepi plaatsen

Achtergevel isoleren en met crepi bekleden. 4 verdiepingen, ongeveer met ramen bij 16 op 14 m. Nog niets van isolatie aanwezig (ook geen spouwmuurisolatie).


Gevel- en metselwerken Brussel
woensdag 20 oktober 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Puntgevel boven garage bezetten met PVC gevelplinten met houtstructuur. Nu zit er crepi op maar zit vol barsten en scheuren van het zwaar en veel vervoer. Weet de juiste afmetingen niet, garage is ongeveer +/- 9 meter lang. Hoogte puntgevel is +/- 6 meter.


Gevel- en metselwerken Rummen
dinsdag 19 oktober 2021

Gevel isoleren en crepi plaatsen

Ik zou graag mijn gevel laten isoleren en crepi plaatsen. Nu staat hij nog gewoon in baksteen. Ongeveer 60m².


Gevel- en metselwerken Sint-Pieters-Leeuw
maandag 04 oktober 2021

Crepi en isolatie plaatsen op leien gevel

Ik zou graag mijn zijgevel laten bekleden met crepi. Nu staan daar leien op (ik denk met asbest) et zou gaan over ongeveer 100m² en die oppervlakte moet eerst worden geïsoleerd


Gevel- en metselwerken Viane
Vergelijk gratis offertes