Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenkeuken

Buitenkeuken maken

Buitenkeuken plaatsen?

Door de steeds warmere temperaturen brengen we elk jaar meer tijd door in onze tuin. Om volop te kunnen genieten van elk moment in je buitenwoonkamer, zou je waarschijnlijk ook graag zoveel mogelijk buiten eten zonder dat je telkens op en neer naar binnen moet lopen. En niet iedereen neemt genoegen met gewoon een bbq. Dan is de oplossing een heuse buitenkeuken! Je kan zelf een buitenkeuken maken of je kan jouw gedroomde buitenkeuken laten maken door een goede vakman, meestal kom je uit bij een schrijnwerker. In dit artikel geven we je meer inspiratie en ideeën om een buitenkeuken te bouwen.

Je zomerse kookkunsten naar een hoger niveau tillen?

Zin om je familie of je gasten meer te verwennen dan met zomaar een bbq? Wij brengen je graag snel, gratis en vrijblijvend in contact met een erkende vakbedrijven uit jouw buurt. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de firma kiezen die helemaal bij jou en jouw budget past!

Soorten buitenkeukens

Net zoals het geval is met keukens binnenshuis, bestaan er buitenkeukens in alle denkbare groottes, materialen en afwerkingen. Je kan gaan voor een standaard buitenkeuken of je kan een buitenkeuken op maat laten maken. Ben jij al enige tijd op zoek naar een buitenkeuken die perfect aansluit op jouw tuin? We bespreken hieronder de populairste soorten buitenkeukens.

Een strakke keuken in een moderne tuin

Heb jij een strakke, moderne tuin met veel symmetrische patronen en relatief weinig beplanting? Dan hoort daar een minimalistische buitenkeuken vervaardigd uit industriële materialen bij.

Robuuste look in beton

Betonnen buitenkeukens zijn erg geliefd in robuuste, eigentijdse tuinen. In de meeste gevallen bestaan deze keukens grotendeels uit betonnen platen. Voor een ietwat warmere afwerking heb je de mogelijkheid om je buitenkeuken van houten plankjes te voorzien voor extra opslagruimte. Deze plankjes kunnen uiteraard ook in een betonnen design aangebracht worden. Zo heb je in een-twee-drie een stoere buitenkeuken die ook nog eens low-budget is.

Scandinavische stijl

Profiteer dag na dag van optimaal comfort en gebruiksgemak en kies voor een Scandinavische buitenkeuken. Ideaal voor in de tuin is een keuken met zwarte wanden afgewerkt met houten details in een neutrale kleur. Een strakke vormgeving, een grote vuurhaard en veel opbergruimte maken van dit soort keuken de ideale kookplek voor buiten. Maak het plaatje compleet met houten decoratie, kruidenplantjes en verse bloemen.

Keuken voor landelijke tuinen

De ideale keuken voor in een idyllische tuin is er eentje die gemaakt is van hout. Al van oudsher representeert hout de warmte en de kracht van de natuur die altijd opnieuw terugkomt in een landelijke tuin.

Kookplezier in steigerhout

Steigerhout is hout met een verleden. Het is hout dat als plank gediend heeft tijdens bouwwerkzaamheden en dat nadien opgeschuurd wordt om er meubels van te maken. Daarom past dit soort hout als geen ander bij een landelijke tuin. Als je iets laat vallen op het werkblad van je steigerhouten keuken of als je kids er iets op knoeien, hoef je je geen zorgen te maken over de gevolgen want je steigerhouten buitenkeuken kan echt wel tegen een stootje. Steigerhout straalt een soort natuurlijke klasse uit die met de jaren alleen maar mooier wordt. Bijkomende pluspunten zijn de gebruiksvriendelijkheid, het gemak in onderhoud en het positieve effect op het milieu.

Graag een aantal offertes? Via het groene formulier bezorgen wij je een aantal offertes op maat

Buitenkeuken maken van pallets

Wie dacht dat het hebben van een buitenkeuken niet mogelijk is met een klein budget zit er grondig naast. Een buitenkeuken van pallets is simpel om te maken en erg goed voor je portemonnee. Alles wat je nodig hebt, zijn wat vierkante pallets, een paar houten tuintegels, enkele houten plankjes en een aantal kleine bevestigingsmaterialen, zoals schroefjes en ophanghaakjes. Schilder de houten pallets in de door jou gewenste kleur, bevestig ze aan elkaar, voorzie ze van haakjes voor je keukengereedschap en klaar is kees. Het werkblad voor je buitenkeuken maken gaat overigens op precies dezelfde manier. Werk alles keurig af met een paar kleurrijke kommetjes en potjes en koken maar!

Sushi en noedels eten in je Oosterse geïnspireerde tuin?

De bedoeling van een Japanse tuin is helemaal zen worden. En daar hoort ongetwijfeld een terras met een buitenkeuken bij. Kies voor een eenvoudig design in een basiskleur opdat de rust in jouw Oosterse tuin niet verstoord wordt. Plaats je buitenkeuken op het terras naast je vijver en geniet van eindeloze relaxavondjes in jouw plantentuin.

La dolce vita in een zuiderse tuin

Ben jij de trotse eigenaar van een typisch Zuid-Europese tuin met veel olijfbomen, cactussen en weelderige beplanting? Dan is het belangrijk dat jouw buitenkeuken een mooi geheel vormt met jouw tuin. Een buitenkeuken in steen is ideaal in een Zuiderse tuin.

Buitenkeuken maken van steen

Zuiderse mensen zijn warme mensen die ernaar snakken om voortdurend een gevoel van romantiek te ervaren. In een Mediterrane keuken met bakstenen muren waan je jezelf altijd op een dromerige vakantiebestemming. In dit soort keuken wordt er ruimte gelaten tussen de keukenapparatuur en decoreer je je keukenblad met grote, stenen potten in levendige kleuren, zoals rood, geel en groen. Zwoele zomeravonden verzekerend in jouw Zuiderse keuken!

Ook mogelijk in een kleine tuin

"Buitenkeukens zijn bestemd voor grote, uitgestrekte tuinen". Helemaal mis! Ook wanneer je een gezellig balkontuintje of een stadstuintje hebt, is het perfect mogelijk om te genieten van de voordelen van een buitenkeuken. Een houten ontwerp met plaats voor een barbecue en een klein werkblad of liever een betonnen buitenkeuken tegen je schutting aan? Aan jou de keuze!

Of liever een mobiele versie?

Ja, je hebt het goed gelezen: mobiele buitenkeukens bestaan ook. Kies voor een houten frame met spoelbak en werkblad of ga voor een uitvoering met ingebouwde barbecue en extra opslagruimte. Geniet van de eerste zonnestraaltjes in je mobiele keuken en verplaats 'm wanneer het toch net eventjes té warm wordt. Handig toch?!

Keuken in tuin

Buitenkeuken maken: stappenplan

1) Tekening buitenkeuken

"Goed begonnen is half gewonnen", een eeuwenoud cliché maar ook een ontegensprekelijke waarheid. Alles begint bij een duidelijke buitenkeuken bouwtekening. Een tekening zorgt ervoor dat je een reëel zicht krijgt op jouw toekomstige buitenkeuken. Deze bouwtekening geeft precies aan hoeveel materiaal er nodig is en vermijdt tegelijkertijd dat er fouten gemaakt worden tijdens de werkzaamheden. Raadpleeg een architect voor dit ontwerp.

2) Materialen

Van zodra de bouwtekening klaar is, is het tijd om de materialen aan te schaffen. De vakmannen ontfermen zich over de juiste afmetingen en afwerkingen van de door jou gekozen materialen en de montage kan beginnen.

3) Montage van de buitenkeuken

Door middel van schroefjes, plankjes en ander gereedschap, worden alle keukentoestellen en -onderdelen in elkaar gezet zoals aangegeven op de bouwtekening.

4) Afwerking

Er worden eventuele planken, gordijntjes of andere accessoires geplaatst om bepaalde onderdelen weg te werken. Wanneer dit alles gebeurd is, is het aan jou om je buitenkeuken op te fleuren met passende decoratie.

Buitenkeuken zelf maken of laten maken?

Hoewel er op het internet honderden pagina's te vinden zijn voor het ineenzetten van een buitenkeuken, is het toch verstandig om de opbouw over te laten aan een professional. Vanaf de bouwtekening tot aan de gedetailleerde afwerking staat een gespecialiseerde vakman garant voor deskundig uitgevoerd maatwerk waar jij jarenlang plezier aan zult beleven. Daar komt nog eens bij dat een keukenbedrijf uitgerust is met al het nodige materiaal voor de werkzaamheden terwijl jijzelf waarschijnlijk nog van alles zou moeten gaan kopen.

Vind een vakman bij jou in de buurt

Ben jij ook warm geworden voor het idee van een keuken in jouw eigen tuin? Dan is het tijd om uit te kijken naar een ervaren vakman bij jou in de buurt. Via Casius brengen we de particulier al meer dan 20 jaar in contact met erkende vakmannen in de regio. Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende prijsoffertes!

Hoeveel kost een buitenkeuken?

Dé buitenkeuken bestaat natuurlijk niet. De kostprijs hangt dan ook vooral af van wat jij voor ogen hebt, met welke materialen en welke toestellen. Voor een doorsnee meubel inclusief bbq (op gas) zit je al snel aan een bedrag van € 2.000. Het is aan te raden om een concrete offerte te vragen, dan kan je vergelijken en al snel enkele honderden euro's profijt doen. 

Waar moet een buitenkeuken aan voldoen?

Veel hangt af van waar je buitenkeuken zal geplaatst worden. Staat de keuken in een (deels) afgesloten ruimte, dan zijn er niet veel specifieke eisen. Staat de keuken in weer en wind, dan kies je natuurlijk materialen die daartegen bestand zijn of zorg je dat je de keuken kan afdekken met een passend zeil.

gas bbq

Offertes buitenkeuken aanvragen

Gratis offertes aanvragen