Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Spoelbak keuken lavabo

Keukenonderdelen

Op zoek naar informatie over een specifiek onderdeel van de keuken?
Lees hier alles over de verschillende keukenonderdelen.

Op zoek naar keukenonderdelen?

Op zoek naar meer informatie voor het renoveren, aanpassen of vervangen van een bepaald element in jouw keuken? Grasduin door de pagina en ontdek wat je er mogelijk is in jouw keuken.

Stel je jouw vragen liever meteen aan een professionele vakman zodat die eens ter plaatse komt kijken? Gebruik onze gratis dienst en wij brengen je in contact met erkende vakmensen uit jouw regio.

De verschillende keukenonderdelen op een rijtje

Keukenwerkblad

Het werkblad in de keuken is een van de elementen die het meest in het oog springt. Je kan je keuken dus heel gemakkelijk een nieuwe look geven door een ander werkblad te installeren. De lijst met materialen waar je mee kan werken is quasi eindeloos. Om keuzestress te vermijden, zetten we de belangrijkste soorten op een rijtje.

Keukenwerkblad in graniet

Dit robuuste type natuursteen geeft je keuken een opvallende en duurzame uitstraling. Graniet is bestand tegen zuren, krassen en vetten. Zeggen dat graniet hard is, is een understatement. Het is een van de sterkste materialen op de markt.

Keukenwerkblad in laminaat

Laminaat heeft zijn voor- en nadelen. Het is een goedkoop materiaal, maar moet inboeten op vlak van duurzaamheid en kwaliteit. Aanpassingen in het werkblad zijn gemakkelijker aan te brengen dan bij een hard materiaal zoals graniet.

Keukenwerkblad in hout

Hout is een recycleerbaar materiaal dat je in alle kleuren en maten kan krijgen. Dankzij de warme en natuurlijke uitstraling is hout traditioneel heel populair. Maar let op: de meeste houten werkbladen zijn niet bestand tegen krassen of extreme hitte.

Keukenwerkblad in composiet

Een werkblad uit composiet is een duurdere variant. Je hoeft je geen zorgen te maken over de impact van krassen of vocht. Vlekken zijn de grote vijand van composiet en kunnen permanente schade aanrichten.

Keukenwerkblad in inox

Inox is een sterk materiaal dat zeer lang mee kan gaan. Het is het gemakkelijk schoon te maken en past perfect bij een moderne, strakke uitstraling. Kleine nadeel is dat je wel snel krassen op het werkblad ziet. 

Keukenwerkblad in glas

Een glazen werkblad in de keuken. Toegegeven, je ziet het niet zo vaak maar het kan wel een heel knap resultaat opleveren. Je kiest zelf welke dikte het glas moet hebben. Daarna wordt het gemonteerd op een onderlaag die opgebouwd is uit een ander materiaal.

Keukenwerkblad in kunststof

Een werkblad uit kunststof heeft op het eerste zicht veel weg van eentje uit laminaat. Grote verschil: een stevigere textuur. Kunststof is een van de goedkopere opties en is extreem onderhoudsvriendelijk. Let wel op met warme elementen zoals een hete pan. Je plaatst die best niet rechtstreeks op het blad omdat dit niet hittebestendig is. Gebruik dus altijd onderleggers

Keukenkasten

Niets is irritanter dan een keuken met te kleine kasten. Je hebt overal potjes die je niet kan wegstoppen en je keuken ziet er gewoon rommelig uit. Een praktisch ingerichte keuken is cruciaal.

Denk bij keukenkasten niet enkel aan de kasten onder het werkblad maar ook aan de hangende kasten of hoekkasten om extra opbergruimte te creëren. Kasten in hout en laminaat zijn de populairste opties. Andere materialen zoals glas of inox kosten meestal iets meer. Maar voor die extra prijs krijg je een boost in kwaliteit.

Extra keukenkasten monteer je best op een vlakke en sterke muur. Kijk dus eerst even de muren na. Ben je nog niet overtuigd van de kleur en het materiaal? Kijk even naar de andere keukenonderdelen en probeer je keuze daarop af te stemmen. Zo krijgt je een mooie, samenhangende uitstraling.

Spatwand

Een spatwand dient om de wand achter het werkblad te beschermen tegen opspattend water of vet. Spatwanden roepen vaak een beeld van oude retro tegels op, maar tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om deze wand te bezetten. Vaak gaat het om een beperkte oppervlakte waardoor een spatwand relatief snel en goedkoop kan installeren.

Spatwand in tegels

Ongetwijfeld het meest gebruikte materiaal voor een spatwand te bezetten. Ze zijn beschikbaar in talloze formaten, kleuren en patronen. Vooral tegels in mozaïek en natuursteen zijn populair.

Spatwand in composiet

Composiet wint steeds meer aan populariteit. Het grootste voordeel is dat je dit perfect kan combineren met een werkblad in hetzelfde materiaal. Dit zorgt dat je een mooi geheel krijgt. Composiet is bovendien heel gemakkelijk te onderhouden.

Spatwand in glas

Glas is een gewaagde keuze, maar kan een indrukwekkend resultaat geven. Net zoals bij een werkblad gebruikt men altijd veiligheidsglas voor dit soort wanden. Standaard zijn glazen spatwanden ondoorzichtig, maar de fans van kleur hoeven niet te treuren. Er is een groot aanbod aan kleuren beschikbaar.

Spatwand in inox

Er zijn een aantal goede redenen om voor een spatwand in inox te kiezen. Het hittebestendige karakter en de levensduur zijn de twee voornaamste. Extra troef: inox is een van de goedkopere materialen om mee te werken.

 

 

Keukenkasten Montage 2

Werken in de keuken?

Casius brengt je in contact met de beste vakmannen uit de regio.

Offertes aanvragen

Zalig om mee samen te werken. Je krijgt meteen een viertal vakmensen uit de buurt, wat handig was voor mij omdat ik verhuis naar een plaats waar ik geen kat ken. "Op den vreemden" is casius.be een superhandige doorverwijzingstool.

Mario Dobbelaere

Offertes aanvragen
Offertes aanvragen