Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Kraan vervangen

Kraan vervangen

Kraan vervangen

Je wil een nieuwe kraan? Mooi! Hier ontdek je een mooi aanbod, handige tips of kan je offertes aanvragen bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke soorten kranen zijn er?

Thermostatische kraan

De voordelen van een thermostatische kraan spreken voor zich. Je kan zelf de temperatuur instellen zodat je amper nog moet wachten en snel water op gewenste temperatuur hebt en de kraan houdt de ingestelde temperatuur aan.

Wie wil, kan een temperatuurbegrenzer installeren om te vermijden dat water te heet wordt. Zeker als je jonge kinderen hebt, is dit een handige extra.

Kokendwaterkraan

Een extra in de keuken die je wat tijd kan besparen. Het enige wat je hoeft te doen is een kraan te installeren en een kleine boiler onder het aanrecht plaatsen. Telkens je kokend water gebruikt, warmt de boiler een nieuwe lading water op, waardoor je altijd een voorraad hebt.

Keukenkraan

Weinig dingen zijn irritanter dan een kookpot of emmer die niet onder een kraan past. Let dus op de hoogte van de kraan die je aankoopt en hoe ver ze voor de rand uitsteekt. Ga je voor een grote spoelbak, dan kan een uittrekbare kop of een handkraan handig zijn. Het kan ook interessant zijn om het rotatieoppervlak van de kraan in de gaten te houden. Moet die de volledige wasbak beslaan of wil je de kraan maar over een klein stuk laten roteren?

Bespreek je de mogelijkheden liever met een expert? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan bij een erkende vakman uit je regio.

Hoe kan Casius je helpen?

Wat is een kraanhuis?

Een kraanhuis is het onderdeel van je kraan waar alles gebeurt. Hier komen koud en warm water samen en regel je het debiet van je kraan. Fans van badkamers of keukens met een antieke uitstraling kiezen nog voor een kraan met twee grepen, maar een ééngreepskraan is heel snel de standaard aan het worden. Je regelt er de temperatuur en de sterkte van de straal mee.

De kwaliteit van het kraanhuis bepaalt in grote mate de sterkte van de kraan op zich. Je kan uit verschillende dichtingen kiezen - van rubber tot keramisch met speciale beschermingslaag - die mee de prijs van de kraan bepalen. Als je op zoek bent naar een langdurige optie, bespaar je hier best niet op.

Als je water wil besparen zonder erbij na te denken, kies dan voor een doorstroombegrenzer.

Wat kost een kraan?

Bij de kraan kan je alle kanten op. Ga je voor een basisinvestering of spendeer je wat meer? De tabel hieronder geeft je een indicatie van welke prijzen je kan verwachten, maar uiteraard verschillen die per leverancier en vakman.

Type kraan Richtprijs
Douchekraan € 70 - € 800
Standaardkraan badkamer € 50 - € 300
Keukenkraan € 300 - € 500
Kokendwaterkraan € 800 - € 2.500

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten kranen vervangen

maandag 10 januari 2022

Problemen met leidingen van regenwaterput naar huis

Geen regenwater meer naar binnen maar volle regenput. De 2 wc zijn aangesloten op regenwater en ook een buitenkraantje. Maar komt geen water meer in. We vinden het probleem niet.


Loodgieterij Lokeren
maandag 13 december 2021

Lavabo kraan en afvoerdop

Verwijderen van oude lavabo kraan en afvoerdop en plaatsen van een nieuwe klik afvoer dop en lavabo kraan.


Loodgieterij Mariakerke
donderdag 09 december 2021

Vervangen keukenkraan + gootsteen

Ik wil graag mijn huidige keukenkraan en gootsteen vervangen door een zwarte kraan/gootsteen. Ook de kraan van het gastentoilet wil ik graag in zwart.


Loodgieterij Muizen (Mechelen)
vrijdag 03 december 2021

Nieuwe keukenkraan aankopen en plaatsen

Onze keukenkraan lekt en wij zouden deze willen vervangen. Dus de aankoop en plaatsing van een nieuwe keukenkraan.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
zaterdag 27 november 2021

Loodgieter nodig

Wij zijn op zoek naar een loodgieter voor het plaatsen van een handdouche in het toilet. De waterklep die gebruikt is om de wateraansluiting af te sluiten zit te strak dicht en kunnen we niet zelf openen en dit is naast een ingebouwd toilet met behangpapier erop. We hebben dus professionele hulp nodig om de kraan te openen en de handdouche te installeren zonder het behang te beschadigen. Toen ik het probeerde kwam de leiding zelf los maar de klep zelf ging niet open.


Loodgieterij Antwerpen
dinsdag 02 november 2021

Herstellen kraan wastafel

De kraan van het wastafeltje in mijn wc lekt. Ik zoek een loodgieter in mijn buurt om dit te herstellen of, indien nodig, te vervangen.


Loodgieterij Hever
maandag 01 november 2021

Waterafvoer en aanvoer leidingen vervangen

Een afvoer buis in ons rijhuis is verzakt en gebroken. Deze gresbuis dient vervangen of gerepareerd worden. Aanvullend willen we ook enkele waterleidingen vervangen en een buitenkraan laten plaatsen.


Loodgieterij Mariakerke
donderdag 21 oktober 2021

Uitgietbak en aansluitingen installeren

Installeren van 2 waterpunten (koud/warm) water. Afloopbuis pvc aansluiten op bestaande afloop. Uitgietbak installeren. Wandmengkraan installeren. De plaats waar dit moet gebeuren is naast de wasplaats met mazoutketel waar leidingen afgetakt kunnen worden. Momenteel nog geen materiaal aangekocht.


Loodgieterij Landen
zondag 17 oktober 2021

Mengkraan herstellen

Ik ben op zoek naar een klusjesman voor de mengkraan in de badkamer. Zit vast door kalk. Wisselstukken heb ik al liggen..


Loodgieterij Willebroek
vrijdag 15 oktober 2021

lekkende keukenkraan vervangen

Keukenkraan , geplaatst in nieuwbouw in 2017 lekt voortdurend ; Ofwel nazicht van de kraan of een nieuwe plaatsen


Loodgieterij Beveren (Leie)
donderdag 14 oktober 2021

Lek opsporen en herstellen

Ik zoek een loodgieter om een lek te detecteren in de bergruimte. Openbreken van muur en opzoeken van lek aan de toevoer en afvoerkraan van wasmachine en nadien herstellen.


Loodgieterij Antwerpen
zaterdag 09 oktober 2021

Kraan vervangen

keukenkraan dient vervangen te worden door een nieuw exemplaar van hetzelfde model dat we al hebben


Loodgieterij Borgerhout (Antwerpen)
zaterdag 09 oktober 2021

Boiler plaatsen

Het gaat over een close-in boiler die onder een kleine spoelbak geplaatst moet worden. Er is elektriciteit en waterleidingen. De spoelbak en kraan staan er dus, we hebben gewoon warm water nodig.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
woensdag 22 september 2021

Aansluiten het koud water

Uit de mengkraan komt bijna geen koud water kan de verbinding met de waterleiding verbeterd of hersteld worden


Loodgieterij Sint-Kruis (Brugge)
maandag 13 september 2021

Onderhouden en herstellen van radiatoren en regenwaterpomp

Bij het aanzetten van de pomp zou regenwater door de wc en het buitenkraantje moeten komen. De pomp schiet in werking, maar houdt het niet vol. Ze blijft voortdurend draaien en valt dan uit (lichtje geeft aan: alarm / geen water) In het begin van de zomer leek dit me nog mogelijk, maar na recente regenval niet meer, dus graag een vakman die de Gardena-pomp kan controleren en onderhouden. Ook graag de radiatoren op 1ste en zolderverdieping nakijken en herstellen, wat ze werken niet. De overige chauffages doen het wel. Ik heb al eens proberen te ontluchten, maar dat lukt niet.


Loodgieterij Kessel-Lo
donderdag 09 september 2021

Keukenboiler installeren onder gootsteen

We moeten een boiler onder onze gootsteen installeren, evenals een kraan. Dit voor onze vestiging in Mechelen.


Loodgieterij Mechelen
dinsdag 07 september 2021

Vervangen radiator, kraan,...

Ik zoek een vakman voor 3 opdrachten: - Vervangen van een radiator (met kraan, eventueel aanpassen cv buizen, etc.) - Vervangen van een kraantje door een bolkraan - Afsluiten/afdichten van een gesplitste leiding


Loodgieterij Mechelen
donderdag 26 augustus 2021

Lek in leiding herstellen

Vlak naast onze douche is er een vochtige plek in de muur die ook aan de andere zijde van de muur zichtbaar is. Wij vermoeden dus dat er een lek in de waterleiding naar de douchekraan is gekomen en deze zou moeten hersteld worden. Tevens hebben we een lekkende kraan in de badkamer die ook zou moeten hersteld worden. Ik denk dat het lek doorheen heel de muur gaat.


Loodgieterij Lokeren
donderdag 29 juli 2021

Installeren regendouchekraan in douchecabine

Graag een vakman om te bekijken wat er mogelijk en raadzaam is ivm volgende situatie: Staat bestaande douchecabine te bekijken ifv installeren regendouchekraan. Indien nodig, een voorstel voor het vervangen van cabine.


Loodgieterij Moerbeke-Waas
donderdag 29 juli 2021

Herstellen doorlopende WC

We hebben een wc die blijft lopen waarvoor we graag de tussenkomst van een vakman hebben om dit op te lossen. Sinds begin van het jaar hebben we dit gemerkt, omdat er een heel hoog waterverbruik was. Deze toilet wordt minder vaak gebruikt, dus hadden we het niet dadelijk door. Voorlopig hebben we de kraan dichtgedraaid zodat er geen extra verbruik is, maar nu kan de WC ook niet gebruikt worden.


Loodgieterij Huizingen
vrijdag 23 juli 2021

Aanleggen buitenkraan bestaande woning

Loodgieter gezocht om buitenkraan te plaatsen. Aansluiting is er, alleen het gat en de kraan ontbreken.


Loodgieterij Binkom
donderdag 01 juli 2021

vervangen instant hot boiler

Graag vakman spoedig ter plaatse: We hebben in de keuken (gelijkvloers) een keukeneiland met zo'n cookerkraan, daaronder is een elektrische boiler voor instant heet water, maar dit is kapot en dient dus te worden vervangen. Ondertussen hebben we dus hebben we geen warm water meer. Mochten we in tussentijd al warm water van de verwarming kunnen tappen, zou dat heel fijn zijn.


Loodgieterij Berendrecht
donderdag 17 juni 2021

Aanpassen leidingwerk sanitair

We hebben onlangs ons huis uitgebreid en willen nu de laatste stap in onze verbouwingen doen. Onze oude slaapkamer en badkamer (die zich allebei op het gelijkvloers bevinden vlak naast CV-kot) worden respectievelijk badkamer en wasplaats. Er moeten dus nieuwe leidingen/afvoer gelegd worden en ons sanitair dient nadien weer aangesloten te worden. Daarnaast hadden we ook graag een wastafel aangesloten in onze WC. De leidingen komen in een valse muur. Tot slot willen we ook nog even de mogelijkheid bekijken om een buitenkraantje te plaatsen. Ook zou er nog ventilatie in de badkamer voorzien moeten worden.


Loodgieterij Nijlen
dinsdag 08 juni 2021

Herstellen kraan en wateraansluiting

Ik zoek een vakman die de kraan in de badkamer kan komen herstellen /vervangen. Ik krijg ze niet afgesloten, dus ze blijft druppen. Het verbruik van water zit dus hoog, en ook ziet het water zelf vuil, ik heb steeds zwarte randen aan bad, hoe vaak ik ook schoonmaak. ik vermoed een probleem aan de mengkraan of zo?


Loodgieterij Mol
dinsdag 08 juni 2021

Installatie buitenkraan

Ik zoek iemand die een buitenkraan kan aanleggen. Het is een terras voor een appartement Aan de andere kant vanwaar de kraan moet komen is de keuken.


Loodgieterij Brussel
dinsdag 08 juni 2021

Boiler + radiatoren vervangen en herstelling sanitair

Boiler op aardgas moet vervangen worden. Die staat momenteel naast de badkamer en maar daar ook blijven na vervangen. Verder 2 radiators die een kleine herstelling nodig hebben (radiatorkraan vervangen) + eventueel lek in de kelder herstellen (vervanging van stuk waterbuis in de muur) + plaatsen thermostaat.


Loodgieterij Berlaar
woensdag 02 juni 2021

Aansluiten leidingwerk regenwaterputten

Ik zoek een loodgieter die mijn 2 (onderling verbonden) regenputten van 2 x 3000 l kan aansluiten. Enerzijds dienen aansluitingen vanaf het tuinhuis (op afstand 4m) en de dakgoot (afst. 3m) te worden voorzien. Verder ook leidingen naar de woning thv waskot om aansluiting voor onze wasmachine en wc beneden uit te voeren. Ook een buitenkraantje is gewenst.


Loodgieterij Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 14 mei 2021

Lekkende badkamerkraan herstellen

De mengkraan op het wastafelmeubel lekt vanuit de kraan zelf. Het water stroomt constant. Ik kan niet bij de toevoerkraan in het meubel.


Loodgieterij Antwerpen
dinsdag 04 mei 2021

Waterleiding en pomp voor regenwaterput plaatsen

Ik zoek een loodgieter voor het leggen van de waterleiding tussen regenwaterput en kelder (30m) en koppeling in de kelder te maken voor 4 punten (2 toiletten, wasmachine en tuinkraan). Er moet ook een waterpomp worden geplaatst.


Loodgieterij Lebbeke
maandag 03 mei 2021

Herstellingen in de badkamer

Ik heb een aantal werkjes in de badkamer Nazicht van pompbak en lavabo's, ontkalken of vervangen van mengkraan, vervanging van stop van bad, vervanging van rubber toilet. Ik zou dit graag laten herstellen .


Loodgieterij Mechelen
Offertes aanvragen