Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Kraan vervangen

Kraan vervangen

Je wil een nieuwe kraan? Mooi! Hier ontdek je een mooi aanbod, handige tips of kan je offertes aanvragen bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke soorten kranen zijn er?

Thermostatische kraan

De voordelen van een thermostatische kraan spreken voor zich. Je kan zelf de temperatuur instellen zodat je amper nog moet wachten en snel water op gewenste temperatuur hebt en de kraan houdt de ingestelde temperatuur aan.

Wie wil, kan een temperatuurbegrenzer installeren om te vermijden dat water te heet wordt. Zeker als je jonge kinderen hebt, is dit een handige extra.

Kokendwaterkraan

Een extra in de keuken die je wat tijd kan besparen. Het enige wat je hoeft te doen is een kraan te installeren en een kleine boiler onder het aanrecht plaatsen. Telkens je kokend water gebruikt, warmt de boiler een nieuwe lading water op, waardoor je altijd een voorraad hebt.

Keukenkraan

Weinig dingen zijn irritanter dan een kookpot of emmer die niet onder een kraan past. Let dus op de hoogte van de kraan die je aankoopt en hoe ver ze voor de rand uitsteekt. Ga je voor een grote spoelbak, dan kan een uittrekbare kop of een handkraan handig zijn. Het kan ook interessant zijn om het rotatieoppervlak van de kraan in de gaten te houden. Moet die de volledige wasbak beslaan of wil je de kraan maar over een klein stuk laten roteren?

Bespreek je de mogelijkheden liever met een expert? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan bij een erkende vakman uit je regio.

Hoe kan Casius je helpen?

Wat is een kraanhuis?

Een kraanhuis is het onderdeel van je kraan waar alles gebeurt. Hier komen koud en warm water samen en regel je het debiet van je kraan. Fans van badkamers of keukens met een antieke uitstraling kiezen nog voor een kraan met twee grepen, maar een ééngreepskraan is heel snel de standaard aan het worden. Je regelt er de temperatuur en de sterkte van de straal mee.

De kwaliteit van het kraanhuis bepaalt in grote mate de sterkte van de kraan op zich. Je kan uit verschillende dichtingen kiezen - van rubber tot keramisch met speciale beschermingslaag - die mee de prijs van de kraan bepalen. Als je op zoek bent naar een langdurige optie, bespaar je hier best niet op.

Als je water wil besparen zonder erbij na te denken, kies dan voor een doorstroombegrenzer.

Wat kost een kraan?

Bij de kraan kan je alle kanten op. Ga je voor een basisinvestering of spendeer je wat meer? De tabel hieronder geeft je een indicatie van welke prijzen je kan verwachten, maar uiteraard verschillen die per leverancier en vakman.

Type kraan Richtprijs
Douchekraan € 70 - € 800
Standaardkraan badkamer € 50 - € 300
Keukenkraan € 300 - € 500
Kokendwaterkraan € 800 - € 2.500

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten kranen vervangen

woensdag 15 juni 2022

Regenwaterpomp herstellen of vervangen

Onze regenwaterpomp valt telkens stil. Zuigkracht is te weinig om het nog getrokken te krijgen. Ik hoor aan de filter een licht fluitend of pruttelend geluid. Een lek die ervoor zorgt dat er lucht in de leiding zit? Graag juiste diagnose stellen en herstellen. Als er dan toch een loodgieter moet komen: we hebben ook een tuinkraan die lek is en vervangen moet worden. Het gaat om de pomp Leader Inoxplus 230


Loodgieterij Zonhoven
woensdag 15 juni 2022

Loodgieterij: nieuw toilet en kraan plaatsen

Nieuw toilet plaatsen, nieuwe kraan in keuken plaatsen en nakijken verwarmingsketel.


Loodgieterij Herzele
woensdag 15 juni 2022

Vervanging van toilet en douche kraan

De wc moet vervangen worden. In de douche moet de thermostatische kraan en douchekop vervangen worden. Ook eventueel een nieuw verwarmingselement.


Loodgieterij Wilrijk
dinsdag 14 juni 2022

Lavabo met kraan vervangen

Er dient een gebroken lavabo uit een grenenhouten meubeltje verwijderd en vervangen te worden alsmede de op die lavabo gemonteerde gebroken grohe mengkraan Heeft de nieuwe vervanglavabo niet dezelfde afmeting als de gebroken oude lavabo dan moet met een zaag wat bijgezaagd worden in het meubeltje.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
zondag 12 juni 2022

Leidingswerken

Gasleiding stukje afbreken en lek nakijken water voor mogelijkheden, enkele waterkranen plaatsten alleen kranen. Gasleiding is 1 kleine koperen aftakking naast schouw living die weg moet is het dringendst. Er zit een klein druppellek in kruipkelder na hoofdkraan deel tussen kraan en aansluiting op lood vervangen door nieuwe buis. Badkamer wasmachinekraan een stuk buis tussenschroeven (hetstuk is er) zodat kraan wat verder van muur komt. Onder gootsteen kraan tussen zetten voor de tuinslang.


Loodgieterij Sint-Niklaas
zondag 15 mei 2022

vervangen dubbele spoelbak met kraan

Graag vervangen van een dubbele spoelbak met ingebouwde kraan, deze dient te vervangen omdat de kraan losgekomen is.


Loodgieterij Hoboken (Antwerpen)
woensdag 13 april 2022

Gasleiding aanleggen.

Ik zoek een vakman die een nieuwe gasleiding kan aanleggen. Er moet een kraantje geplaatst worden en dit moet aangesloten worden aan het gas.


Loodgieterij Heverlee
maandag 04 april 2022

Vervangen van kraan + chauffage herstellen

Ik heb een vakman nodig om een mengkraan in de badkamer te vervangen en een nieuwe chauffageknop in de living.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
maandag 04 april 2022

Vervangen van lekkende kraan.

Ik ben op zoek naar een professional voor het vervangen van een lekkende kraan in de keuken.


Loodgieterij Maasmechelen
zaterdag 02 april 2022

Herstellen van aansluiting douchekraan

Ik heb een gerenoveerd appartement gekocht en blijkbaar is de douchekraan niet goed aangesloten - bij het open draaien van de douchekraan loopt er een straal nat uit de douchekraanaansluiting. Het wat er loopt helemaal uit aan de aansluiting met de muur. Dit moet hersteld worden door een vakman.


Loodgieterij Deurne
Offertes aanvragen