Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Kraan vervangen

Kraan vervangen

Je wil een nieuwe kraan? Mooi! Hier ontdek je een mooi aanbod, handige tips of kan je offertes aanvragen bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke soorten kranen zijn er?

Thermostatische kraan

De voordelen van een thermostatische kraan spreken voor zich. Je kan zelf de temperatuur instellen zodat je amper nog moet wachten en snel water op gewenste temperatuur hebt en de kraan houdt de ingestelde temperatuur aan.

Wie wil, kan een temperatuurbegrenzer installeren om te vermijden dat water te heet wordt. Zeker als je jonge kinderen hebt, is dit een handige extra.

Kokendwaterkraan

Een extra in de keuken die je wat tijd kan besparen. Het enige wat je hoeft te doen is een kraan te installeren en een kleine boiler onder het aanrecht plaatsen. Telkens je kokend water gebruikt, warmt de boiler een nieuwe lading water op, waardoor je altijd een voorraad hebt.

Keukenkraan

Weinig dingen zijn irritanter dan een kookpot of emmer die niet onder een kraan past. Let dus op de hoogte van de kraan die je aankoopt en hoe ver ze voor de rand uitsteekt. Ga je voor een grote spoelbak, dan kan een uittrekbare kop of een handkraan handig zijn. Het kan ook interessant zijn om het rotatieoppervlak van de kraan in de gaten te houden. Moet die de volledige wasbak beslaan of wil je de kraan maar over een klein stuk laten roteren?

Bespreek je de mogelijkheden liever met een expert? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan bij een erkende vakman uit je regio.

Hoe kan Casius je helpen?

Wat is een kraanhuis?

Een kraanhuis is het onderdeel van je kraan waar alles gebeurt. Hier komen koud en warm water samen en regel je het debiet van je kraan. Fans van badkamers of keukens met een antieke uitstraling kiezen nog voor een kraan met twee grepen, maar een ééngreepskraan is heel snel de standaard aan het worden. Je regelt er de temperatuur en de sterkte van de straal mee.

De kwaliteit van het kraanhuis bepaalt in grote mate de sterkte van de kraan op zich. Je kan uit verschillende dichtingen kiezen - van rubber tot keramisch met speciale beschermingslaag - die mee de prijs van de kraan bepalen. Als je op zoek bent naar een langdurige optie, bespaar je hier best niet op.

Als je water wil besparen zonder erbij na te denken, kies dan voor een doorstroombegrenzer.

Wat kost een kraan?

Bij de kraan kan je alle kanten op. Ga je voor een basisinvestering of spendeer je wat meer? De tabel hieronder geeft je een indicatie van welke prijzen je kan verwachten, maar uiteraard verschillen die per leverancier en vakman.

Type kraan Richtprijs
Douchekraan € 70 - € 800
Standaardkraan badkamer € 50 - € 300
Keukenkraan € 300 - € 500
Kokendwaterkraan € 800 - € 2.500

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten kranen vervangen

donderdag 21 september 2023

Plaatsen keerklep en afsluitkraan

Zoek een loodgieter voor het plaatsen van afsluitkraan en een belgaqua EA gekeurde keerklep op watertoevoer huis.


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
woensdag 13 september 2023

Filter regenwaterput + vervanging terugslagklep

er werd reeds een regenwaterput gestoken in de tuin (aansluiting WC en buitenkraan) 1. plaatsing van een filter 2. vervanging van de terugslagklep (die stuk is gegaan)


Loodgieterij Deurne
dinsdag 12 september 2023

vervangen kranen + verstopping + installatie thermostaatknoppen

Ik heb enkele klussen die moeten uitgevoerd worden op mijn appartement: - vervanging kraan wasmachine (lekt) - vervanging handenwaskraantje toilet (lekt) - vervanging/herstel douchekraan (sluit niet meer aan op muur en creert hierdoor vochtprobleem) - installatie 2 Honeywell thermostaatknoppen (meegenomen door vorige huurder) - verstopte gootsteen (soda/azijn helpt niet)


Loodgieterij Brussel
zaterdag 09 september 2023

kraantje onder wastafel

ik zoek een loodgieter die een lekkage kan herstellen onder de wastafel in badkamer,kraantje ook vervangen denk ik,want kan het niet meer dichtdraaien


Loodgieterij Melsele
maandag 21 augustus 2023

lekkende kraan

Ik heb een lekkende kraan (van merk Hansgrohe) in mijn keuken. Hiermee een paar foto's.


Loodgieterij Mechelen
woensdag 02 augustus 2023

probleem met pomp in regenwaterput

Ik woon in een huurhuis. Mijn 2 toiletten en de kraan buiten zijn aangesloten op de regenwaterput. Jammer genoeg vullen de spoelbakken van de toiletten niet meer en komt er geen water meer uit de kraan buiten. De pomp binnen geeft geen foutmelding, en er staat ondertussen wel genoeg water in de put. Wij hebben de put opengemaakt en gezien dat de buis met de dobber los dreef en dus niet meer vast hangt aan de pomp. De pomp hangt vast aan een stang en we kunnen deze dus niet naar boven brengen. In bijlage vindt u een aantal foto's. Is dit iets dat jullie kunnen herstellen?


Loodgieterij Sint-Amandsberg
zaterdag 22 juli 2023

Kraantje aan wasmachine vervangen

Kraantje aan wasmachine vervangen


Loodgieterij Ranst
dinsdag 18 juli 2023

Grundfos hydrofoorpomp MQ3-35B defect - herstelling of vervanging

Onze regenwaterpomp is defect. We hebben geen water meer voor toiletten of buitenkraan. De pomp werkt even maar gaat snel naar alarm, en er komt geen water beschikbaar. Het is een Grundfos MQ3-35B. Graag herstelling van de pomp of indien nodig vervanging door een andere pomp


Loodgieterij Landegem
dinsdag 27 juni 2023

DRINGEND LOODGIETER

Vervangen kraan keuken lek. aansluiten leidingen uitgietbak garage. Kraantje plaatsen


Loodgieterij Edegem
donderdag 22 juni 2023

nazicht en/of vervanging brander en ketel

Enkele klussen (buis lek, debiet kraan..), ontkalker plaatsen en eventueel cv brander en/of ketel vervangen


Loodgieterij Hamme-Mille
Offertes aanvragen