Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Kraan vervangen

Kraan vervangen

Je wil een nieuwe kraan? Mooi! Hier ontdek je een mooi aanbod, handige tips of kan je offertes aanvragen bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke soorten kranen zijn er?

Thermostatische kraan

De voordelen van een thermostatische kraan spreken voor zich. Je kan zelf de temperatuur instellen zodat je amper nog moet wachten en snel water op gewenste temperatuur hebt en de kraan houdt de ingestelde temperatuur aan.

Wie wil, kan een temperatuurbegrenzer installeren om te vermijden dat water te heet wordt. Zeker als je jonge kinderen hebt, is dit een handige extra.

Kokendwaterkraan

Een extra in de keuken die je wat tijd kan besparen. Het enige wat je hoeft te doen is een kraan te installeren en een kleine boiler onder het aanrecht plaatsen. Telkens je kokend water gebruikt, warmt de boiler een nieuwe lading water op, waardoor je altijd een voorraad hebt.

Keukenkraan

Weinig dingen zijn irritanter dan een kookpot of emmer die niet onder een kraan past. Let dus op de hoogte van de kraan die je aankoopt en hoe ver ze voor de rand uitsteekt. Ga je voor een grote spoelbak, dan kan een uittrekbare kop of een handkraan handig zijn. Het kan ook interessant zijn om het rotatieoppervlak van de kraan in de gaten te houden. Moet die de volledige wasbak beslaan of wil je de kraan maar over een klein stuk laten roteren?

Bespreek je de mogelijkheden liever met een expert? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan bij een erkende vakman uit je regio.

Hoe kan Casius je helpen?

Wat is een kraanhuis?

Een kraanhuis is het onderdeel van je kraan waar alles gebeurt. Hier komen koud en warm water samen en regel je het debiet van je kraan. Fans van badkamers of keukens met een antieke uitstraling kiezen nog voor een kraan met twee grepen, maar een ééngreepskraan is heel snel de standaard aan het worden. Je regelt er de temperatuur en de sterkte van de straal mee.

De kwaliteit van het kraanhuis bepaalt in grote mate de sterkte van de kraan op zich. Je kan uit verschillende dichtingen kiezen - van rubber tot keramisch met speciale beschermingslaag - die mee de prijs van de kraan bepalen. Als je op zoek bent naar een langdurige optie, bespaar je hier best niet op.

Als je water wil besparen zonder erbij na te denken, kies dan voor een doorstroombegrenzer.

Wat kost een kraan?

Bij de kraan kan je alle kanten op. Ga je voor een basisinvestering of spendeer je wat meer? De tabel hieronder geeft je een indicatie van welke prijzen je kan verwachten, maar uiteraard verschillen die per leverancier en vakman.

Type kraan Richtprijs
Douchekraan € 70 - € 800
Standaardkraan badkamer € 50 - € 300
Keukenkraan € 300 - € 500
Kokendwaterkraan € 800 - € 2.500

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten kranen vervangen

woensdag 23 november 2022

Vervangen huidige CV ketel met elektrische boiler.

Wegnemen waterverwarmer, plaatsen nieuwe elektrische boiler 150L, aanleggen leiding in opbouw naar boven. Aanleggen kw en ww naar keuken, keukenkraan op de gootsteen.


Loodgieterij Eeklo
dinsdag 22 november 2022

Vloerverwarming + loodgieterij

totale oppervlakte vloerverwarming gelijkvloers: +/- 70 m2 (de oppervlakte waar de trap is + badkamer er bijgerekend (geschat). oppervlakte eerste verdiep: soort verwarming: vloer of plafondverwarming slaapkamer 1: 17,32m2 slaapkamer 2: 16,94m2 badkamer: 9,21m2 totale oppervlakte kamers: 43,47m2 aantal toiletten: 2 (één beneden waar er al voorziening is, één boven in de badkamer (recht er boven) waar nog geen voorziening is. We hadden wel graag al voorziening gehad op zolder voor een toilet, een bad/douche en een lavabo alsook verwarming. Buitenkraan: ja De keuken die er staat zouden we restaureren en dus ook verder gebruiken. We zagen dat er onder de wasbak een kleine boiler(?) zit


Loodgieterij Oordegem
maandag 21 november 2022

Lek kraan herstellen

Onderaan de kraan in de keuken is een lek en deze moet gemaakt worden.


Loodgieterij Mechelen
donderdag 17 november 2022

Lekkende badkraan

Lekkende badkraan: ZUCCHETTI KRAANWERK ZX3162 ZX3162 - SPIN 4-gats badset


Loodgieterij Rumst
dinsdag 15 november 2022

Binnekraan vervangen en buitenkraan stevig bevestigen

We hebben een buitenkraan op de koer die lekt, omdat de afsluiting aan de binnenkant niet meer goed sluit. De kraan aan de binnenkant mag vervangen worden en die aan de buitenkant goed bevestigd.


Loodgieterij Antwerpen
maandag 14 november 2022

Herstel of vervangen van boiler Siemens

Mijn Siemens SF0110 negen jaar oud lekt sinds gisteren. Herstelling nog mogelijk? Er moet iets gebeuren want er komt nog steeds water uit ook al heb ik gisteren de toevoerkraan gesloten en de stekker uitgetrokken. Met een voorraad van 10 L water heb ik voldoende voor mijn afwas. Dus ik wens nazicht van de bestaande boiler door een technieker + advies volgende stap.


Loodgieterij Sint-Katelijne-Waver
zaterdag 12 november 2022

Lekkage buisleiding badkamer

Herstelling lekkage buisleiding badkamer. Er stroomt water doorheen een vloertegel van de badkamer wanneer de badkraan of lavabokraan wordt opengedraaid.


Loodgieterij Relegem
zondag 06 november 2022

Nieuwe waterledingen in de keuken, WC, douche aansluiten.

Nieuwe waterleidingen in de keuken en afvoerbuis (van de schacht naar lavabo + vaatwasser) Kraan in lavabo installeren + kraan in douche installeren + WC hangen en aansluiten.


Loodgieterij Gent
dinsdag 01 november 2022

Voorbereiding renovatie slaapkamer: wegnemen gaskraan, waterkraan & radiator

We zouden een voormalige keuken willen renoveren tot slaapkamer. Als voorbereiding hiervoor zouden we een oude gaskraan willen laten wegnemen (en de toevoer afstoppen). We willen ook een oude waterkraan laten afslijpen/wegnemen, en een radiator van de muur halen.


Loodgieterij Berchem-Sainte-Agathe
vrijdag 28 oktober 2022

Verschillende kranen installeren + pomp waterput

Ik moet de aangekochte keukenkraan nog geplaatst krijgen en een buiten aan e voorgevel een kraantje voor de hogedrukreiniger. Daarnaast heb ik een waterontharder en de pomp van de waterput die heeft nooit goed gewerkt.


Loodgieterij Sint-Amandsberg
Offertes aanvragen